Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (2)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (5)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (3)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (6)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (7)
Oceania Cruises (12)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (12)
Ritz Carlton Yacht Collection (3)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (9)
Silversea Cruises (17)
Swan Hellenic (2)
Uniworld (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (5)
Amazone (1)
Antarctica (2)
Arctica (2)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (9)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (5)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (33)
Midden-Oosten (5)
Noorse Fjorden (9)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (12)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (16)
Cruise News (88)
Expeditiecruises (8)
Havens - aanlegplaatsen (58)
Nieuwe Schepen (46)
Reisverslagen (3)
Riviercruises (3)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
 
Ketchikan: kleurrijke houten huizen, houthakkers en zalm
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
22 aug '20
 
Alaska belooft in 2021 een van de topcruisebestemmingen te worden. Door de Covid 19-pandemie hebben de cruiserederijen dit jaar alle afvaarten in Alaska moeten schrappen. Iedereen kijkt dan ook uit naar volgende zomer. Vroeg boeken is de boodschap indien u in 2021 de grootste staat van de VS wil bezoeken. Een van de populaire aanloophavens op een cruise door Alaska is Ketchikan, bekend om zijn zalm, idyllische landschappen en rijke indianencultuur. Een voorsmaakje.
 
 
 
 
 
Ketchikan is de eerste aanloophaven voor cruiseschepen die vanuit Seattle en Vancouver door de Inside Passage naar Alaska varen. Via dit 1.600 km lange netwerk van waterwegen brachten schepen destijds duizenden mijnwerkers en goudzoekers vanuit Washington State en British Columbia naar het Noorden. Ook vandaag is de Inside Passage met haar prachtige fjorden, dichtbegroeide oevers, mysterieuze eilanden en hoge bergpieken voor veel bezoekers de eerste kennismaking met The Last Frontier. Onderweg ziet u regelmatig walvissen opduiken en vliegen glinsterende zeevogels mee met het cruiseschip.
 
 
Schepen zullen meestal een dag op zee varen, vooraleer ze aankomen in Ketchikan, het zuidelijkste punt van Alaska. Deze postkaartstad wordt gedomineerd door de gekleurde houten huizen op steigers aan het water. Een van de bekendste woningen is Dolly’s House. Creek Street had tot 1954 van de vorige eeuw een levendige rosse buurt. Dolly Arthur was een van de gezelschapsdames die vissers en mijnwerkers ontving. De meisjes van plezier mochten trouwens maar op bepaalde dagen winkelen, zo konden de deftige dames ze ontwijken. Haar groene poppenhuisje is vandaag een museum met oude foto’s, voorwerpen en kitscherig design uit deze periode.
 
 
Bezoekers die zich willen verdiepen in de geschiedenis, kunnen terecht in het Tongass Historical Museum en het Totem Heritage Center die een blik werpen op de kunstzinnige tradities van de Tlingit, Haida en Tsimshian-volkeren. Bijna één op vijf inwoners van Ketchikan heeft roots die teruggaan naar deze indianenstammen. Het stadje telt dan ook de grootste collectie totempalen in de wereld. U vindt ze onder meer in Saxman Native Village en Bright State Park. Voor bezoekers die entertainment zoeken, is de Great Alaskan Lumberjack Show de publiekstrekker. 12 gespierde atleten brengen de rijke houtkapgeschiedenis van de Pacific Northwest en Alaska tot leven tijdens een spannende vertoning van kracht en behendigheid met bijlen, vlijmscherpe zagen, opgevoerde kettingzagen en boomklimmen.
 
 
Ketchikan leent zich uitstekend voor natuur- en wildlifetochten zowel op het water als door de nationale parken. Het spectaculaire Misty Fjords National Monument, een mozaïek van kliffen, steile fjorden en rotswanden steekt tot 1.000 meter boven zeeniveau uit. Het gebied is toegankelijk met een boot, watervliegtuig of helikopter. Ook aan wilde dieren is er in de regio geen gebrek van berggeiten, bruine- en zwarte beren, elanden, marters en wolven over reigers en Amerikaanse zeearenden tot rivierotters, zeeleeuwen, zeehonden orka’s en bruinvissen. In de wateren zwemmen alle soorten Pacifische zalmen die migreren tussen het zoetwater waar ze paaien en de oceaan waar ze groeien. Ketchikan is fier op haar tite ‘Salmon Capital of the World’, maar ook voor heilbot, koningskrab, garnalen, oesters en mosselen bent u hier aan het juiste adres.
Foto’s Ketchikan Visitors Bureau
 
 
 
 
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy