Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (2)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (5)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (3)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (6)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (7)
Oceania Cruises (12)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (12)
Ritz Carlton Yacht Collection (3)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (9)
Silversea Cruises (17)
Swan Hellenic (2)
Uniworld (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (5)
Amazone (1)
Antarctica (2)
Arctica (2)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (9)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (5)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (33)
Midden-Oosten (5)
Noorse Fjorden (9)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (12)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (16)
Cruise News (88)
Expeditiecruises (8)
Havens - aanlegplaatsen (58)
Nieuwe Schepen (46)
Reisverslagen (3)
Riviercruises (3)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
 
Vancouver: totempalen, walvissen en veel natuur
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
11 aug '20
 
Vancouver is een van de uitvalsbases voor een cruise naar Alaska, maar neem zeker de tijd om deze Canadese stad in de provincie Brits-Columbia te ontdekken. Deze levende plaats verleidt met kleurrijke wijken, een culturele diversiteit en een indrukwekkende omgeving met regenwouden en ruige kusten. Een wandeling door de stad leidt u langs meerdere districten met elk een eigen karakter. Slenter rond in Chinatown en ontdek waarom de stad ook wel eens ‘Hongcouver’ wordt genoemd, herleef de hoogdagen van de Canadian Pacific Railway in Gastown en maak kennis met de indianencultuur in Stanley Park.
 
 
 
 
 
De stad werd genoemd naar de Engelse kapitein George Vancouver, een nazaat uit het Nederlandse adellijke geslacht Van Coeveren. Hij bracht op het einde van de 19de eeuw de westkust van Noord-Amerika in kaart en ontdekte dat Vancouver eigenlijk een eiland is. Ga terug in de tijd in Gastown, de oudste wijk met zijn Victoriaanse huizen, kasseistraten, stoomklok en oude lantaarnpalen. Voor een prachtig uitzicht over de stad moet u in de Vancouver Lookout in Harbour Center zijn. Alleen al de glazen lift aan de buitenkant van het gebouw is de verplaatsing waard. Het 167 meter hoge uitkijkpunt geeft bezoekers een panorama van 360° over de stad.
 
 
Vancouver is ook een cultureel centrum met musea, kunstgalerijen en street art. Een bezoek waard zijn zeker de Vancouver Art Gallery met een vaste collectie van meer dan 10.000 hoofdzakelijk hedendaagse kunstobjecten en de bronzen beeldencollectie A-maze-ing Laughter in Molton Park. De veertien gigantische beelden zetten menig bezoeker aan tot gekke bekken en leuke fotomomenten. Monumentale kunst fleurt trouwens de hele stad op en dat heeft alles te maken met het kunstenevenement Art Vancouver dat er elke zomer wordt gehouden.
 
 
Een van de meest bezochte bezienswaardigheden in Vancouver zijn de totempalen in Stanley Park, een groene oase in het centrum. Dit regenwoud is een nationaal monument van Canada, maar het zijn vooral de totempalen op Brockton Point die de internationale bezoekers aanspreken. Elk van deze negen palen vertellen hun eigen verhaal dat verwijst naar de Salish-indianen die al achtduizend jaren leven in British Columbia in Canada en de Amerikaanse staten Washington en Oregon. Stanley Park biedt trouwens nog meer attracties waaronder het Vancouver Aquarium waar witte dolfijnen, orka’s, haaien, walrussen en zeehonden zwemmen.
 
 
Aan de overzijde van de haven vindt u Capilano River Regional Park met zijn 140 meter lange ophangbrug en cliffwalk boven de Capilanorivier. Deze spectaculaire brug hangt tot 70 meter boven de rivier en lokt jaarlijks tot 800.000 bezoekers. Dat Vancouver het Canadese vakantie-eiland bij uitstek is, heeft ongetwijfeld te maken met de verbluffende natuur. Het eiland omvat bossen, moerassen, weiden, bergen, oceanen en rivieren. Dit vertaalt zich in een grote diversiteit aan diersoorten van elanden, beren, herten, wolven en poema’s tot orka’s, zeeleeuwen, dolfijnen en walvissen die zich in de zeeën rond het eiland voortplanten. Vanop heel wat plaatsen kan u deze zeedieren spotten. Of waarom niet opteren voor een vogelperspectief? Vlieg met een watervliegtuig over de stad en de omliggende eilanden, baaien en kloven.
Foto’s met dank aan Tourism Vancouver en Lions Gate Bridge Seaplane.
 
 
 
 
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy