Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
Aida Cruises (1)
AmaWaterways (2)
Azamara Club Cruises (2)
Celebrity Cruises (9)
Crystal Cruises (13)
Cunard (4)
Emerald Yacht Cruises (1)
Hapag-Lloyd Cruises (11)
Holland America Line (5)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (4)
Oceania Cruises (8)
Ponant (3)
Regent Seven Seas (9)
Ritz Carlton Yacht Collection (2)
Scenic Cruises (1)
Seabourn (10)
Silversea Cruises (15)
Star Clippers (4)
Swan Hellenic (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (4)
Amazone (1)
Antarctica (1)
Atlantische Eilanden (1)
Atlantische Kust (1)
Baltische Staten (4)
Caraiben (8)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (5)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (24)
Midden-Oosten (2)
Noorse Fjorden (8)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (9)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (7)
Cruise News (59)
Cruise Plus Aanrader (10)
Expeditiecruises (6)
Food (1)
Ik reis gerust (66)
In de Media (1)
Nieuwe Schepen (36)
Reisverslagen (5)
Reserveer NU voor 2021 (5)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
Greetje (1)
 
Beleef de weidsheid van Ijsland: dromen over uw volgende cruise.
Geschreven door Nico De Boeck van C2A Belgium
27 mei '20
 
Als ik denk aan een écht rustgevende vakantie – zeker na maanden thuis te hebben gezeten – dan hoop ik vooral om m’n hoofd even leeg te kunnen maken. In dat geval is een cruise naar Ijsland een absolute aanrader: het comfort van een luxeschip is een ideaal vertrekpunt om de ongeschonden, ruwe en desolate schoonheid van het eiland te verkennen. En wie droomt er niet van een Walter Mitty moment?
 
 
 
 
 
Ijsland kan je samenvatten als een natuurlijke schoonheid. Gletsjers, ijsgrotten, bergen, uitgestrekte vlaktes, wouden, vulkanen, alles overgoten met het noorderlicht, als je wat geluk hebt. Veel van deze elementen ontdek je wanneer je een tocht maakt langs de Golden Circle – misschien wel de bekendste route van Ijsland. Vanuit de hoofdstad Reykjavik een autootje huren of de bus nemen voor de ruim 3-uur durende tocht is de kost zeker waard. Nauwelijks Reykjavik verlaten, zal de rust en desolaatheid onmiddellijk opvallen. De Gullfoss watervallen zijn een hoogtepunt langs de route – glashelder water stort hier over de rotsbedding, terwijl het regenbogen vormt over het landschap. Amper 10 minuten rijden van Gullfoss kom je in Geysir, waar de Strokkur geiser om de 5 à 10 minuten kokend water wel 20 meter de lucht in spuit. Langs deze route kom je met een geheugenkaart vol prachtige foto’s terug in Reykjavik!
 
 
Over Reykjavik gesproken: deze stad moèt je doorkruist hebben. En laat de levensgenieter in je gerust los; je kan heerlijk eten in de Ijslandse hoofdstad. De beste kibbelingen ooit eet je hier! Er zijn veel Ijslandse specialiteiten die je kan uitproberen, al heb je voor sommige wel wat moed nodig… gefermenteerde Groenlandse haai bijvoorbeeld – het vlees van de haai wordt een paar maanden onder stenen begraven, alvorens het een half jaar te laten drogen. Maar ik had het over Reykjavik, waar je je kan laten verrassen door zowel traditionele cultuur als opvallend hedendaagse architectuur. Reykjavik is een kleurrijke stad met een onmiddellijk thuis-gevoel. Vergeet niet de Sun Voyager te bezoeken, een monument in de vorm van een drakar met de baai en de berg Esja op de achtergrond.
 
 
Cruisen rond Ijsland levert ook vanop het schip heel wat bezienswaardigheden op. De rotskusten vormen prachtige vergezichten en ook in het water zijn er boeiende dingen te ontdekken. Walvissen, bijvoorbeeld. Wie met een expeditie cruiseschip naar Ijsland vaart, zou vanuit een zodiac wel eens heel erg dicht bij de zeereuzen kunnen komen!
 
 
Een ander hoogtepunt is een bezoek aan Vestmannaeyjar, of de Westmaneilanden. Deze archipel aan het uiterste zuiden van Ijsland is het resultaat van ’s werelds jongste onderzeese vulkanisch systeem – ze ontstonden amper 10.000 jaar geleden - en het eiland Surtsey is er pas sinds 1963! Van de pakweg 30 eilandjes is er slechts een door de mens bewoond: Heimaey. De échte bewoners van de Westmaneilanden zijn de papegaaiduikers, die er met miljoenen leven en broeden – en gewillig poseren voor foto’s. Zoals op zovele andere plekken overvalt je hier het zalige ‘middle of nowhere’ gevoel. Fantastisch Ijsland!
 
 
 
 
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy