Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
Aida Cruises (1)
AmaWaterways (2)
Azamara Club Cruises (2)
Celebrity Cruises (8)
Crystal Cruises (12)
Cunard (4)
Hapag-Lloyd Cruises (11)
Holland America Line (4)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (3)
Oceania Cruises (6)
Ponant (2)
Regent Seven Seas (9)
Scenic Cruises (1)
Seabourn (8)
SeaDream (1)
Silversea Cruises (13)
Star Clippers (4)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (2)
Amazone (1)
Antarctica (1)
Atlantische Eilanden (1)
Atlantische Kust (1)
Baltische Staten (3)
Caraiben (6)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (4)
Ijsland / Groenland (1)
Middellandse Zee (10)
Noorse Fjorden (5)
Panamakanaal (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (3)
Zuid-Amerika (1)
Categorieën
Coronavirus (5)
Cruise News (60)
Cruise Plus Aanrader (10)
Droom nu, Reis later (14)
Food (1)
In de Media (1)
Nieuwe Schepen (33)
Reisverslagen (5)
Reserveer NU voor 2021 (3)
Riviercruises (5)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
Greetje (1)
 
Ik ga op cruise en neem … veel te veel mee
Geschreven door Patrick Parez - Cruise Communications
15 feb '20
 
De gepaste kledij kiezen voor de cruise is voor veel vakantiegangers een stressvol gebeuren. Het lijkt er soms wel op dat gasten hun volledige kleerkast meenemen. Wat planning of een inpaklijstje kunnen ervoor zorgen dat je heel wat ruimte bespaart en je onderweg niet moet sjouwen met zware reiskoffers. We hebben enkele tips gebundeld om het vullen van jouw reiskoffer te vergemakkelijken en de inhoud te beperken.
 
 
Maak een inpaklijstje of spreid alle kleren die je denkt mee te nemen uit op een tafel of bed. Kies jouw kleren en vooral de kleuren zorgvuldig uit. Zoek kledingstukken die bij elkaar passen, zodat ze er in een andere combinatie of met een accessoire toch weer anders uitzien. Sommige mensen zweren bij het oprollen van eenvoudige kledingstukken. Zo komen ze minder verkreukt uit de koffer. Informeer welke kledingcode het schip hanteert. Sommige rederijen houden vast aan de formele avonden, anderen zijn de jongste jaren afgestapt van de strikte voorschriften. Het heeft helemaal geen zin om smokings of lange avondjurken mee te nemen, wanneer de kans groot is dat je die helemaal niet zal dragen. Wanneer jouw reiskoffers uitpuilen, zullen deze kledingstukken er bovendien helemaal verfomfaaid uitzien tegen de tijd dat je ze uitpakt in de kajuit.
 
 
Wees slim met de keuze van schoenen, want die nemen heel wat plaats in. Beperk jezelf tot enkele paren voor overdag en enkele voor ’s avonds die passen bij diverse outfits. Kies vooral voor schoenen die gemakkelijk zitten, dat geldt niet alleen voor het schip, maar nog meer voor de havendagen waarop je de stad in trekt. Wie een stappenteller bijhoudt, zal merken dat hij snel aan 10.000 stappen zit. Door de sokken trouwens in de schoenen te proppen, win je ook weer wat plaats uit. Sommige mensen zweren bij een textielspray om hun kleren op te frissen. Zo kan je de kleren een keertje meer aandoen. Er zijn ook gasten die hun badkleding even handwassen. Sommige rederijen beschikken tevens over een zelfwasserij of je kan ondergoed, sokken en badpakken laten reinigen aan boord. Vaak vind je tijdens de cruise een zak die je voor een vast bedrag kan volstouwen met minder delicaat wasgoed. Zo hoef je minder kleren mee te nemen en spaar je na de reis was- en strijkwerk uit.
 
 
De rederijen geven de mogelijkheid om kledingstukken te laten wassen of stomen. Een persbeurt kan handig zijn om een broekpak of kostuum terug de juiste plooien te geven. De ervaring leert echter dat je best geen delicate kledingstukken aan boord laat reinigen. De vlekken zijn vaak niet helemaal verdwenen en die krijg je er na de cruise niet meer uit. Ook op toiletgerief kan je besparen. Als je niet echt om jouw eigen merken verlegen zit, vind je in de hut en zeker in de suite een gamma aan badproducten van zeep, douchegel, shampoo en conditioner tot body lotion, oorstokjes en lipbalsem. Ook een haardroger en handdoeken zijn steeds voorhanden.
 
 
Een parfum of aftershavefles eisen flink wat plaats op in jouw toiletzak. Koop in een parfumzaak of op de luchthaven een kleiner flacon waarmee je zeker toekomt tot het einde van de cruise. Vertrek je maar voor één tot twee weken, dan kan een hervulbare parfumverstuiver een oplossing zijn om jouw favoriete geurtje mee te nemen. Je vind ze in alle parfumzaken en het pompsysteem maakt het extreem makkelijk om het flesje bij te vullen. Als je met een partner reist, kan het tot slot handig zijn om de kledingstukken netjes te verdelen over twee koffers. Is één valies niet mee met de vlucht, dan heb je voldoende kleren tot de tweede koffer jou heeft ingehaald.
 
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy