Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
Aida Cruises (1)
AmaWaterways (2)
Azamara Club Cruises (2)
Celebrity Cruises (8)
Crystal Cruises (12)
Cunard (4)
Hapag-Lloyd Cruises (11)
Holland America Line (4)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (3)
Oceania Cruises (6)
Ponant (2)
Regent Seven Seas (9)
Scenic Cruises (1)
Seabourn (8)
SeaDream (1)
Silversea Cruises (13)
Star Clippers (4)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (2)
Amazone (1)
Antarctica (1)
Atlantische Eilanden (1)
Atlantische Kust (1)
Baltische Staten (3)
Caraiben (6)
Donau (rivier) (3)
GalŠpagos (4)
Ijsland / Groenland (1)
Middellandse Zee (10)
Noorse Fjorden (5)
Panamakanaal (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (3)
Zuid-Amerika (1)
Categorieën
Coronavirus (5)
Cruise News (60)
Cruise Plus Aanrader (10)
Droom nu, Reis later (14)
Food (1)
In de Media (1)
Nieuwe Schepen (33)
Reisverslagen (5)
Reserveer NU voor 2021 (3)
Riviercruises (5)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
Greetje (1)
 
Wanneer boek ik mijn cruise om te genieten van de beste prijs?
Geschreven door Patrick Parez - Cruise Communications
15 feb '20
 
Dit is een vraag die op de lippen van menig vakantieganger ligt. Moet ik lang vůůr de afvaart reserveren of wacht ik op een lastminute? Wie vroeg boekt, mist misschien een promotie. Wie wacht tot het laatste moment kan naast de cruise grijpen. Sommige afvaarten zijn maanden van tevoren uitverkocht. In andere gevallen riskeer je niet meer de kajuit of afvaartdatum te vinden die je wenst. Zie het een beetje als de solden. Je kan een batje doen, maar soms is jouw kleur of maat al uitverkocht.
 
 
De meeste rederijen openen hun reservaties tot twee jaar voor de afvaart. Op dit ogenblik kan je al cruises reserveren voor de winter 2021-2022 en sommige maatschappijen beginnen al het voorjaar 2022 open te stellen. Meestal gaan de allergoedkoopste hutten en de topsuites er als eerste uit. In het eerste geval gaat het om mensen die weinig belang hechten aan de accommodatie en op die manier voordelig kunnen reizen. In het tweede geval telt het schip soms maar een beperkt aantal grote suites. Die zijn dan ook zeer gegeerd. In BelgiŽ hebben wij de neiging om de reservatie uit te stellen, maar besef wel dat de hele wereld meedingt naar diezelfde kajuiten. Voor veel Amerikanen is een cruise reserveren 18 tot 24 maanden voor de afvaart de gewoonste zaak van de wereld. Ook het spel van vraag en aanbod speelt een belangrijke rol. Naarmate het schip vult, zullen doorgaans de prijzen stijgen.
 
 
Er zijn een aantal cruises waarvoor je altijd heel snel moet zijn. Dat geldt onder meer voor de inaugurele afvaart van een nieuw schip. Vaste cruisers pronken er graag mee dat zij de lancering van een schip hebben meegemaakt. De eerste afvaart of afvaarten zijn vaak feestcruises waarop de gasten extra aandenkens ontvangen. Sommige rederijen geven hun trouwe klanten soms de mogelijk een week voor het grote publiek te reserveren of een optie te nemen voor de verkoop officieel van start gaat. Daarnaast is extra vroeg boeken een absolute noodzaak voor eenmalige afvaarten en expeditiecruises. Hier geldt dat de capaciteit beperkt is. Sommige expeditieschepen kunnen immers maar 100 tot 200 gasten ontvangen.
 
 
Uiteraard spelen ook de seizoenen mee. Wil je met een gezin tijdens het hoogseizoen op reis, dan begin je best op tijd te plannen. Dat geldt trouwens niet alleen voor het schip, maar ook voor het vliegtuig dat je naar de inscheephaven moet brengen. Hou er eveneens rekening mee dat niet alle kajuiten drie of vier personen kunnen ontvangen. De vraag naar dit type van accommodatie is zeer groot tijdens de zomervakantie. Het alternatief zijn connecterende hutten. De prijs zal dan wel hoger liggen, maar er zijn ook voordelen aan verbonden. De ouders hebben meer privacy en je beschikt over twee badkamersÖ wat voor wie met dochters reist toch wel een pluspunt kan zijn.
 
 
Steeds meer mensen kiezen ervoor om aan boord te boeken. Wie tijdens de reis al zijn volgende cruise reserveert, kan vaak rekenen om een kleine korting, een upgrade of een boordkrediet. Informeer wel wat de eventuele boete is mocht je de cruise alsnog willen annuleren. Elke reservatie die gasten aan boord van het schip maken, wordt automatisch doorgegeven aan het reiskantoor dat de initiŽle boeking heeft verzorgd. Dat betekent dat jouw vertrouwde reisagent instaat voor de verdere afhandeling van het dossier. Tot slot is de gouden raad om voor een cruisevakantie altijd een beroep te doen op een reiskantoor. Het agentschap heeft de kennis in huis om jou te helpen, ook wanneer er zich voor of tijdens de reis onvoorziene omstandigheden voordoen.
 
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy