Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
Aida Cruises (1)
AmaWaterways (2)
Azamara Club Cruises (2)
Celebrity Cruises (8)
Crystal Cruises (12)
Cunard (4)
Hapag-Lloyd Cruises (11)
Holland America Line (4)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (3)
Oceania Cruises (6)
Ponant (2)
Regent Seven Seas (9)
Scenic Cruises (1)
Seabourn (8)
SeaDream (1)
Silversea Cruises (13)
Star Clippers (4)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (2)
Amazone (1)
Antarctica (1)
Atlantische Eilanden (1)
Atlantische Kust (1)
Baltische Staten (3)
Caraiben (5)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (4)
Ijsland / Groenland (1)
Middellandse Zee (10)
Noorse Fjorden (5)
Panamakanaal (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (3)
Zuid-Amerika (1)
Categorieën
Coronavirus (5)
Cruise News (60)
Cruise Plus Aanrader (10)
Droom nu, Reis later (13)
Food (1)
In de Media (1)
Nieuwe Schepen (33)
Reisverslagen (5)
Reserveer NU voor 2021 (3)
Riviercruises (5)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
Greetje (1)
 
Goed begonnen is zeker half gewonnen. Dé inschepingsdag…
Geschreven door Patrick Parez - Cruise Communications
8 jan '20
 
Ervaren cruisers hebben doorgaans een vast ritueel voor de inschepingsdag. Ze starten hun reis met een cocktail aan de poolbar, ontdekken de voorzieningen of leggen hun specialiteitenrestaurants vast. Wie voor het eerst op cruise vertrekt of niet vertrouwd is met deze vakantieformule of rederij, kan zich de eerste dag soms wat onwennig voelen op het schip. We hebben wat tips op een rij gezet om u te helpen om vanaf het eerste moment optimaal van uw cruisevakantie te genieten.
 
 
Sommige gasten spoeden zich aan boord meteen naar het buffetrestaurant. Dit is op de inschepingsdag vaak een overbevolkte stek op het cruiseschip. Neem liever een kijkje in het hoofdrestaurant, verken het schip en ontdek een alternatieve eetgelegenheid die uw medereizigers nog niet hebben gevonden. Op de luxeschepen zijn de eerste middag vaak al enkele specialiteitenrestaurants open voor de lunch. Op de grotere schepen is het suiterestaurant een aanrader indien u in deze klasse verblijft. Daar kan u rustig tafelen en meteen kennismaken met de gastronomie die voor veel Belgen toch wel een belangrijk onderdeel van de vakantie uitmaakt.
 
 
De eerste dag is het perfecte moment om vakantiekiekjes te maken. De publieke ruimtes liggen er dan rustig bij. Of waarom niet een foto of selfie op sociale media plaatsen om de familie te informeren dat u perfect in vakantiemodus verkeert of vrienden te laten watertanden van een droomcruise? Ook het zonnedek ligt er dan piekfijn bij. Dat geeft meteen zin om een duik te nemen in het zwembad. Gaat u in de winter naar een zonnebestemming, zorg er dan zeker voor dat u wat lichte kledij, een short of badpak bij hebt in de handbagage. Zo hoef u niet te wachten tot de reiskoffers zijn geleverd in de kajuit of suite en kan u vanaf het eerste uur van de zon en een zwem- of bubbelbad genieten.
 
 
Vergeet op de inschepingsdag alvast niet om de nodige reservaties te maken. Op de luxeschepen zijn de specialiteitenrestaurants in de prijs inbegrepen, maar wordt er wel gevraagd om uw dagen en tijdstippen vast te leggen. Doorgaans zorgt het schip ervoor dat de gasten minstens één keer alle restaurants kunnen bezoeken, maar de beste uren gaan er altijd als eerste uit. Op premium- en resortschepen zijn de specialiteitenrestaurants wel betalend, maar is het op de inschepingsdag meestal minder druk. Vaak geven deze restaurants de eerste en de laatste dag van de cruise een korting op de reservatiekosten. Maak op de eerste dag ook de afspraken in het wellnessinstituut of kapsalon, zeker indien u van plan bent uzelf op een zeedag te verwennen met een ontspannende massage of uw kapsel wenst te stijlen voor de kapiteinsavond. Ga ook langs bij de excursiedesk indien u nog niet alle uitstappen hebt vastgelegd.
 
 
Sommige rederijen hanteren een vorm van ‘pre-embarking’ waarbij de passagiers kunnen genieten van alle faciliteiten van het schip, terwijl de bemanning de laatste hand legt aan het voorbereiden van de kajuit of suite voor de nieuwe gasten. Andere maatschappijen starten de inscheping pas in de loop van de namiddag wanneer het schip helemaal is gereinigd en de accommodatie klaar is. Meestal rest er dan maar weinig tijd om het schip te verkennen. Een vast onderdeel van de eerste cruisedag is de reddingsdemonstratie. Vooraleer het schip de trossen losgooit, moeten alle passagiers zich naar hun verzamelpunt of musterstation begeven voor een safety briefing voor het geval er zich een noodsituatie zou voordoen. Deze bijeenkomst is verplicht voor alle passagiers, ook voor wie al eerder met het schip heeft gevaren. Nadien kan u de koffers uitpakken, op het balkon en de buitendekken het schip zien vertrekken en rest u alleen nog om met volle teugen van uw cruisevakantie te genieten.
 
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy