Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (2)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (5)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (3)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (6)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (7)
Oceania Cruises (12)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (12)
Ritz Carlton Yacht Collection (3)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (9)
Silversea Cruises (17)
Swan Hellenic (2)
Uniworld (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (5)
Amazone (1)
Antarctica (2)
Arctica (2)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (9)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (5)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (33)
Midden-Oosten (5)
Noorse Fjorden (9)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (12)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (16)
Cruise News (88)
Expeditiecruises (8)
Havens - aanlegplaatsen (58)
Nieuwe Schepen (46)
Reisverslagen (3)
Riviercruises (3)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
 
Met Silversea Cruises in business class rechtstreeks naar Antarctica
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
22 dec '19
 
Silversea Cruises opende zopas de boekingen voor haar Antarctica Bridge en wordt daarmee tijdens de winter 2021-2022 de eerste luxe-cruiserederij die haar gasten rechtstreeks naar het witte continent vliegt. Silversea chartert hiervoor een toestel met 75 plaatsen in een complete business class-configuratie. Het vliegtuig is speciaal aangepast om te landen op King George Island. De fly-cruise-verbinding tussen Punta Arenas in Chili en King George Island in Antarctica sluit aan bij de afvaarten van de Silver Explorer.
 
 
 
 
 
Wie vandaag Antarctica wil bezoeken, moet tussen Zuid-Amerika en het Zuidpoolgebied de beruchte Drake Passage oversteken. Deze zeedagen schrikken vaak reizigers af. Met de Antarctica Bridge kunnen gasten van de luxerederij deze 1.240 km voortaan in amper twee uur overbruggen. Op die manier winnen ze in totaal vier zeedagen uit. De formule is niet alleen een perfecte formule voor reizigers die geen zeebenen hebben, maar ook voor mensen die Antarctica willen bezoeken, maar over minder vrije tijd beschikken.
 
 
De negennachten-formule omvat een hotelnacht in Punta Arenas vóór en na de cruise, de transfers, de expeditie-uitrusting, de retourvluchten en vijf volle dagen in Antarctica. Daar verkennen de deelnemers dezelfde bestemmingen als op het conventionele Antarctica-aanbod: Antarctic Sound, drie dagen op het Antarctisch Schiereiland en de South Shetlands voor ze terugkeren naar King George Island waar het vliegtuig opnieuw opstijgt vanaf het Chileense poolstation Presidente Frei. Tijdens hun cruise zien de gasten opmerkelijke ijsbergen, bezoeken ze grote pinguïnkolonies en kunnen ze diverse soorten zeehonden, walvissen en vogels spotten.
 
 
De Antarctica Bridge-vluchten zijn vanaf heden te boeken en sluiten aan bij de cruises met de Silver Explorer op het witte continent tijdens ons winterseizoen 2021-2022. Conrad Combrink, Silversea’s Senior Vice President of Tour Operating, Expedition & Destination Management: “Antarctica Bridge betekent een revolutie in de manier waarop vakantiegangers Antarctica bezoeken. De vliegverbinding verruimt ook het aanbod voor onze gasten. Veel reizigers zullen in de toekomst nog steeds verkiezen de epische Drake Passage over te varen wat op zich een onvergetelijke ervaring inhoudt. Andere gasten hebben minder vrije tijd en willen zich in een korte tijdspanne laten onderdompelen in het witte continent. Voor hen is Antarctica Bridge de perfecte oplossing. Deze nieuwe verbinding borduurt verder op ons bestaand aanbod met tiendaagse reizen en expedities van achttien dagen en meer die heel diep op de bestemming ingaan. Met de lancering van Antarctica Bridge, hebben onze gasten de keuze uit maar liefst 59 reizen in Antarctica.”
 
 
De Silver Explorer is een expeditievaartuig voor 144 gasten en 118 bemanningsleden. Het schip werd speciaal ontworpen om poolwateren en ver afgelegen gebieden te doorkruisen. De Silver Explorer werd in 2018 nog helemaal vernieuwd, beschikt over een versterkte romp en voldoet aan de vereisten van de 1A-ijsklasse (Polar Code 7) om door ijs met een dikte tot 60 cm te varen. 12 Zodiacs geven Silversea Expeditions de mogelijkheid om de platgetreden paden te verlaten en unieke locaties te bezoeken. Op elke afvaart begeleidt Silversea’s veertienkoppig expeditieteam de Zodiac-tours, de excursies aan wal en de kajaktochten. Aan boord geven de teamleden lezingen over de fascinerende geologie, natuur en geschiedenis van de regio om van elke cruise een onvergetelijke ontdekkingsreis te maken.
 
 
 
 
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy