Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
Aida Cruises (1)
AmaWaterways (2)
Azamara Club Cruises (2)
Celebrity Cruises (8)
Crystal Cruises (13)
Cunard (4)
Hapag-Lloyd Cruises (11)
Holland America Line (4)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (3)
Oceania Cruises (6)
Ponant (2)
Regent Seven Seas (9)
Scenic Cruises (1)
Seabourn (9)
SeaDream (1)
Silversea Cruises (14)
Star Clippers (4)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (2)
Amazone (1)
Antarctica (1)
Atlantische Eilanden (1)
Atlantische Kust (1)
Baltische Staten (3)
Caraiben (6)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (5)
Ijsland / Groenland (1)
Middellandse Zee (11)
Noorse Fjorden (5)
Panamakanaal (2)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (6)
Zuid-Amerika (1)
Categorieën
Coronavirus (6)
Cruise News (60)
Cruise Plus Aanrader (10)
Droom nu, Reis later (25)
Food (1)
In de Media (1)
Nieuwe Schepen (34)
Reisverslagen (5)
Reserveer NU voor 2021 (4)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
Greetje (1)
 
Hanseatic inspiration: een perfecte mix tussen luxe en expeditie
Geschreven door Patrick Parez - Cruise Communications
23 okt '19
 
Vanuit Antwerpen is midden oktober de Hanseatic inspiration vertrokken op haar maiden voyage. Het tweede in een reeks van drie expeditieschepen voor Hapag-Lloyd Cruises biedt plaats aan 230 passagiers, maar zal in Antarctica en Spitsbergen maar 199 mensen ontvangen. Het schip behoort tot de hoogste ijsklasse voor passagiersschepen (PC6) wat toelaat door ijs met een dikte tot 90 cm te varen. De Hanseatic inspiration kan bovendien 36 dagen op zee blijven zonder fuel of proviand te moeten inslaan. Dit laat haar toe langere vaarschema’s aan te bieden tussen Antarctica en Zuid-Afrika of Nieuw-Zeeland.
 
 
 
 
 
Aan boord van de Hanseatic inspiration is alles erop gericht de gasten dicht bij de natuur te brengen. Het HanseAtrium is voorzien van grote LED-wanden waar tot 25 verschillende videobeelden van de poolgebieden en de Amazone worden geprojecteerd. Hier vinden ook dagelijks spreekbeurten plaats. Op het zonnedek beschikt het vaartuig over uitschuifbare, glazen balkons zodat de gasten letterlijk boven het water staan. De Observation Lounge met verrekijkers biedt 180 graden aan panoramische vergezichten. Met de Inspiration Walk op de boeg van het schip staan de passagiers zelfs nog dichter bij de natuur dan de kapitein op de brug. Helemaal nieuw is de Ocean Academy waar iedereen kan bijleren over de geschiedenis, cultuur, dierenwereld, geologie of glaciologie van de regio’s die de expeditieschepen bezoeken. Dat kan aan de hand van een grote studiewand, interactieve schermen, ‘study seats’ en microscopen. Overdag is de Ocean Academy bemand door wetenschapslui die de geïnteresseerden kunnen begeleiden op hun ontdekkingsreis. Voor de expedities beschikt de Hanseatic inspiration over 17 Zodiacs, waarvan er 2 elektrisch worden aangedreven.
 
 
Hapag-Lloyd Cruises biedt op de nieuwe scheepsklasse een unieke combinatie van expeditiecruisen en luxueuze voorzieningen. In de kajuiten en suites vinden de gasten bijvoorbeeld Nordic wandelsticks, een Swarovski Optik-verrekijker en een verwarmde wand waar ze hun handdoeken en parka’s kunnen drogen. In tegenstelling tot de oude Hanseatic die vorig jaar de vloot heeft verlaten, biedt deze nieuwe generatie meer suites met onder meer vier Grand Suites (71 m²) en 14 Junior Suites (42 m²). Standaardhutten zijn er met balkon (27 m²), French balcony (23 m²) en panoramisch raam (21 m²). Het schip beschikt verder over een wellness- en fitnesscentrum en drie restaurants: het Lido-restaurant met mogelijkheden om zowel binnen- als buiten te eten, het hoofdrestaurant en het Japans-Peruviaans specialiteitenrestaurant Nikkei.
 
 
De Hanseatic inspiration verblijft deze en volgende winter in Antarctica. In het voorjaar 2020 bevaart het expeditieschip de Amazone tussen Belem en Equitos en zet daarna langs de Amerikaanse oostkust haar weg verder naar de Grote Meren. Speciaal voor de routes tussen Boston, Toronto en Chicago is het schip uitgerust met intrekbare brugvleugels. Op die manier kan het vaartuig door de vele smalle sluizen. De Hanseatic inspiration is een van de weinige expeditieschepen die een vergunning heeft om op de Canadese meren te varen. Deze 2020-routes zijn echter zo goed als uitverkocht. In 2021 doet de Hanseatic inspiration dit programma over. Snel boeken is dus de boodschap.
 
 
Hanseatic nature, het eerste schip in de reeks dat in mei in de vaart kwam, werd in de Berlitz Cruising & Cruise Ships 2020 al meteen uitgeroepen tot beste boetiekschip in de wereld. Voor uitgever Douglas Ward zet het product een nieuwe standaard voor expeditieschepen neer. Hanseatic inspiration zet die lijn verder en is op het vlak van de kleuren misschien nog beter geslaagd dan haar zusterschip. Ook de Cruise Plus-reisagenten die het schip bezochten, namen alleen maar superlatieven in de mond. Zij waren in de wolken over het concept en de filosofie van deze nieuwe expeditieklasse.
 
 
 
 
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy