Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
Aida Cruises (1)
AmaWaterways (2)
Azamara Club Cruises (2)
Celebrity Cruises (8)
Crystal Cruises (12)
Cunard (4)
Hapag-Lloyd Cruises (11)
Holland America Line (4)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (3)
Oceania Cruises (6)
Ponant (2)
Regent Seven Seas (9)
Scenic Cruises (1)
Seabourn (8)
SeaDream (1)
Silversea Cruises (13)
Star Clippers (4)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (2)
Amazone (1)
Antarctica (1)
Atlantische Eilanden (1)
Atlantische Kust (1)
Baltische Staten (3)
Caraiben (6)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (4)
Ijsland / Groenland (1)
Middellandse Zee (10)
Noorse Fjorden (5)
Panamakanaal (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (3)
Zuid-Amerika (1)
Categorieën
Coronavirus (5)
Cruise News (60)
Cruise Plus Aanrader (10)
Droom nu, Reis later (16)
Food (1)
In de Media (1)
Nieuwe Schepen (33)
Reisverslagen (5)
Reserveer NU voor 2021 (3)
Riviercruises (5)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
Greetje (1)
 
Scenic Cruises lanceert haar eerste discovery yacht
Geschreven door Patrick Parez - Cruise Communications
26 aug '19
 
Scenic Luxury Cruises & Tours heeft op 15 augustus de Scenic Eclipse officieel in de vaart genomen. Het Australische bedrijf is al drie decennia lang een gevestigde waarde op het vlak van riviercruises en breidt haar activiteiten nu uit naar de oceanen met het eerste discovery yacht. Het zessterrenschip vaart op zijn inauguratiereizen naar Canada, New England en New York waar de Britse actrice Helen Mirren het yacht op 10 september officieel zal dopen. Het schip voor 228 passagiers (200 in poolgebieden) wil een nieuwe standaard zetten op het vlak van ultra-luxury cruising.
 
 
 
 
 
Scenic Eclipse is geďnspireerd op de slanke contouren van een particulier yacht en gebouwd met heel wat aandacht voor veiligheid en uitmuntendheid. Het schip voldoet aan de hoogste ijsklasse voor passagiersschepen (Polar Class 6) en beschikt over extra grote stabilisatoren die het rollen van het vaartuig voor 85 procent opvangen. Gasten vinden aan boord van het 168 meter lange schip onder meer tien eetgelegenheden en acht lounges en bars, een spa en fitnessruimte, een theater voor shows en lezingen en een binnen- en buitenzwembad. Voor de exploratie beschikt de Scenic Eclipse over een marina, twee onderzeeërs en een helikopter voor telkens zes personen, een Zodiac-vloot en kajaks. Op elke afvaart vaart tevens een Discovery Team met experten op het vlak van milieu, geschiedenis en cultuur mee.
 
 
Met bijna evenveel bemanningsleden als gasten is het schip ontworpen om moderne reizigers te verwennen. Scenic Cruises heeft de beste designers onder de arm genomen om haar eerste zeeschip in te richten. Volgens Glen Moroney, de voorzitter en stichter van de maatschappij, is de Scenic Eclipse meer dan een cruiseschip en wil het vaartuig alle zintuigen prikkelen. Van de foyer tot de suites en de diverse restaurants moeten de gasten een gevoel van rust, luxe en sereniteit ervaren dat hen toelaat te ontspannen en maximaal te genieten van de reiservaringen.
 
 
Ook op het vlak van accommodatie werd alles in het werk gesteld om de gasten in de watten te leggen. Van de 32 m˛ tellende Verandah Suite tot de 247 m˛ grote Penthouse Suite met twee slaapkamers beschikken alle kajuiten over butlerservice, gevulde minibar en dining service. Gasten reizen aan boord van de Scenic Eclipse in een all-in formule met maaltijden, dranken, internet, fooien en een ruime keuze aan landexcursies en actieve uitstappen. In de hogere suitetypes zijn zelfs spabehandelingen inbegrepen. Alleen voor de uitstappen met de duikboten en helikopter en een aantal exclusieve wijnen moet extra worden betaald.
 
 
Scenic Eclipse doorkruist dit najaar de Caraďben en Centraal-Amerika en vaart van eind november 2019 tot maart 2020 in Antarctica. Intussen verscheen ook al de brochure 2020-2022 met daarin 47 afvaarten langs 38 landen. Hoogtepunten van de uitgave zijn twee volle Antarctica-seizoenen met de mogelijkheid om de zonsverduistering te bewonderen vanop het dek van de Scenic Eclipse in december 2020 en december 2021. Tijdens het voorjaar 2020 bezoekt het discovery yacht de Middellandse Zee en vaart daarna noordwaarts richting de Baltische Staten, Groenland en IJsland. Na de Noordwest Passage volgen Alaska en British Columbia. Scenic Eclipse zal er niet alleen door de Inside Passage varen, maar ook de Aleoeten bezoeken. Ook in het voorjaar en de zomer 2021 toert het schip door Europa. Wellicht breidt dat Europese aanbod nog verder uit want midden 2021 komt het zusterschip Scenic Eclipse II in de vaart.
 
 
 
 
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy