Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
Aida Cruises (1)
AmaWaterways (2)
Azamara Club Cruises (2)
Celebrity Cruises (8)
Crystal Cruises (13)
Cunard (4)
Hapag-Lloyd Cruises (11)
Holland America Line (4)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (3)
Oceania Cruises (6)
Ponant (2)
Regent Seven Seas (9)
Scenic Cruises (1)
Seabourn (9)
SeaDream (1)
Silversea Cruises (14)
Star Clippers (4)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (2)
Amazone (1)
Antarctica (1)
Atlantische Eilanden (1)
Atlantische Kust (1)
Baltische Staten (3)
Caraiben (6)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (5)
Ijsland / Groenland (1)
Middellandse Zee (11)
Noorse Fjorden (5)
Panamakanaal (2)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (6)
Zuid-Amerika (1)
Categorieën
Coronavirus (6)
Cruise News (60)
Cruise Plus Aanrader (10)
Droom nu, Reis later (25)
Food (1)
In de Media (1)
Nieuwe Schepen (34)
Reisverslagen (5)
Reserveer NU voor 2021 (4)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
Greetje (1)
 
Silversea Cruises blaast 25 kaarsen uit
Geschreven door Patrick Parez - Cruise Communications
19 jun '19
 
Silversea Cruises viert dit jaar haar 25-jarig jubileum. De maatschappij heeft in een kwarteeuw een toonaangevende plaats verworven in het segment van de luxecruises. Sinds haar oprichting in 1994 heeft Silversea Cruises de authentieke schoonheid van de wereld op 4.100 reizen ontgrendeld voor bijna een half miljoen gasten. 15 bemanningsleden van het eerste uur zijn er trouwens vandaag nog steeds bij. De geschiedenis van Silversea is ook een stuk hun levensverhaal.
 
 
 
 
 
De rederij ging in 1994 van start met de lancering van de Silver Cloud. Het eerste schip werd op 30 mei van dat jaar in Monaco gedoopt in aanwezigheid van prins Albert II. Met bijna uitsluitend suites met balkon was de Silver Cloud zijn tijd vooruit. Een jaar later volgde de Silver Wind en vanaf 2000 de Silver Shadow en Silver Whisper. Veel aspecten van de cruisemaatschappij zijn de afgelopen 25 jaar geëvolueerd, maar de kernprincipes zoals opmerkelijke bestemmingen, ongeëvenaard comfort, de persoonlijke dienstverlening en de intieme sfeer aan boord maken een Silversea-cruise vandaag nog steeds uniek.
 
 
Toen de familie Lefebvre 25 jaar geleden Silversea oprichtte, wilde zij gasten de meest afgelegen en iconische regio’s in de wereld laten ontdekken Met de World Discoverer als eerste expeditieschip in 2008 reisde Silversea datzelfde jaar voor het eerst naar Antarctica. De daaropvolgende jaren volgden de Russische Noordpool, Micronesië, Polynesië, het Russische Verre Oosten, de Galapagos, de Kimberley-kusten en intussen ook de Noordoost Passage. Vandaag bezoeken de schepen van pool tot pool meer dan 900 bestemmingen, meer dan eender welke cruiserederij.
 
 
Silversea Cruises gaat er prat op een familiale sfeer te creëren. Naar aanleiding van het jubileumjaar zet ze haar trouwe gasten en bemanningsleden in de bloemen. De meest loyale gasten van Silversea hebben elk meer dan 2.300 Venetian Society-vaardagen verzameld. Dit betekent dat ze bijna zeven jaar aan boord van de schepen van de rederij hebben doorgebracht! Executive chairman Manfredi Levebre d’Ovidio blikt dan ook tevreden terug. “Ik voel mij trots als ik bedenk wat we in 25 jaar hebben bereikt.”
 
 
De vloot van Silversea Cruises telt vandaag negen ultra-luxueuze, intieme schepen. Daarnaast heeft de rederij nog eens vijf schepen in aanbouw of bestelling. Het jubileum is geen eindpunt, maar de start van een volgende fase. Vorig jaar nam Royal Caribbean Cruises de luxe- en expeditierederij over en wil Silversea verder uitbouwen als icoon van luxereizen. Met het Project Invictus lanceerde Royal Caribbean een langetermijnplan om de Silversea-vloot verder te laten groeien en te upgraden: gekoelde champagne in de suites bij aankomst en over het hele schip, 24 uur per dag gratis duurzame kaviaar, een verrijkt aanbod van canapés en zeevruchten en een uitgebreide wijnkaart. Daarnaast investeert de nieuwe moedermaatschappij in een uitbreiding van de vloot met zusterschepen voor de Silver Muse en de Silver Origin, een luxe-expeditieschip voor de Galapagoseilanden dat volgende zomer de vloot vervoegt.
 
 
 
 
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy