Bel met onze cruise adviseurs op 03 - 780.76.60
 
Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
Aida Cruises (1)
AmaWaterways (2)
Azamara Club Cruises (2)
Celebrity Cruises (7)
Crystal Cruises (12)
Cunard (4)
Hapag-Lloyd Cruises (9)
Hurtigruten (1)
MSC Cruises (1)
Norwegian Cruise Line (2)
Oceania Cruises (6)
Ponant (3)
Regent Seven Seas (7)
Royal Caribbean (3)
Seabourn (8)
SeaDream (2)
Silversea Cruises (11)
Star Clippers (4)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (2)
Amazone (1)
Atlantische Eilanden (1)
Baltische Staten (1)
Caraiben (5)
Donau (rivier) (1)
Galápagos (4)
Middellandse Zee (7)
Noorse Fjorden (5)
Panamakanaal (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (3)
Zuid-Amerika (1)
Categorieën
Cruise News (66)
Cruise Plus Aanrader (10)
Food (1)
In de Media (1)
Nieuwe Schepen (30)
Reisverslagen (6)
Riviercruises (5)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (3)
Greetje (1)
 
SeaDream bestelt expeditieyacht voor 220 gasten
Geschreven door Patrick Parez - Cruise Communications
25 mar '19
 
SeaDream Yacht Club heeft een megayacht voor 220 gasten besteld bij het Nederlandse scheepsbouwconcern Damen Shipyard Group. De SeaDream Innovation komt in september 2021 in de vaart en zal voldoen aan de hoogste eisen voor passagiersschepen (Polar Class 6) wat haar toelaat door ijs te varen. SeaDream’s nieuwe vlaggenschip zal tijdens het eerste jaar meer dan 200 havens in 49 landen bezoeken. Op het vaarschema staan onder meer Spitsbergen, de Noordwest Passage, Antarctica, Noorwegen, Japan, Nieuw-Zeeland, Fiji en het Groot Barrièrerif.
 
 
  Klik hier voor ons aanbod voor SeaDream
 
 
De SeaDream Innovation zal negen dekken tellen en 3.500 m² aan buitendekken omvatten. De 110 suites zijn opgedeeld in vijf standaardcategorieën en zes topsuites genoemd naar grote Noorse ontdekkingsreizigers zoals Thor Heyerdal, Roald Amundsen, Leif Erikson en Fridtjof Nansen. Met een 190 tot 210-koppige crew zal het yacht bijna evenveel bemanningsleden als gasten tellen. De luxueuze vakantiebeleving blijkt eveneens uit de voorzieningen. Het yacht wordt uitgerust met drie watersportplatformen, maar ook met een helikopter en een watervliegtuig zodat de gasten de bestemmingen op een volledig nieuwe manier kunnen ontdekken. Volgens SeaDream zijn de huidige aankondigingen het begin van het verhaal en volgen er de komende maanden nog meer nieuwigheden.
 
 
SeaDream Yacht Club is het geesteskind van Atle Brynestad. Deze Noor zet al meer dan 30 jaar een standaard op het vlak van luxe op zee. Brynestad was in 1987 één van de oprichters van Seabourn Cruise Line. Na de overname van Seabourn door de Carnival Corporation stichtte hij in 2001 SeaDream met twee voormalige Seabourn-schepen, omgedoopt tot SeaDream I en SeaDream II. Hoewel deze yachts intussen al aardig wat zeemijlen op hun teller hebben, blijven ze een geliefd product, zowel bij de gasten als bij de cruisespecialisten. Zo riep de Berlitz-cruisegids de SeaDream I in haar editie 2019 nog uit tot allerbeste boetiekschip in de wereld.
 
 
Met de introductie van de SeaDream Innovation verdubbelt de rederij in één klap haar capaciteit. Hoewel het nieuwe yacht twee keer zoveel passagiers zal ontvangen, moet het schip dezelfde sfeer uitstralen als haar kleinere zussen. Het grote verschil zit in de bestemmingen die het nieuwe vlaggenschip zal bezoeken. Dusver lag de klemtoon op de Caraïben en de Middellandse Zee. Met de aankondiging van dit derde schip lanceert de rederij het concept van ‘Global Yachting’. De SeaDream Innovation zal namelijk alle uithoeken van de wereld verkennen. Het expeditieyacht bezoekt tijdens zijn eerste jaar meer dan 200 bestemmingen in Europa, Azië, de poolgebieden en alles wat ertussen ligt.
 
 
SeaDream Innovation komt op 18 september 2021 in de vaart met een Inaugural Grand Voyage van 70 dagen tussen Londen en Ushuaia. Tijdens haar eerste winterseizoen zal het nieuwe vlaggenschip van SeaDream onder meer naar Antarctica en South Georgia varen. Op 10 maart 2022 vat het yacht in Rio zijn terugreis aan naar Europa en vaart via Lissabon en Londen naar Noorwegen, de fjorden en Spitsbergen. De boekingen voor het inaugurele seizoen van de SeaDream Innovation zijn vanaf heden open voor gasten die al eerder met SeaDream Yacht Club hebben gevaren. Vanaf 17 april kan iedereen zijn kajuit reserveren.
 
 
 
  Klik hier voor ons aanbod voor SeaDream
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy