Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
Aida Cruises (1)
AmaWaterways (2)
Azamara Club Cruises (2)
Celebrity Cruises (8)
Crystal Cruises (12)
Cunard (4)
Hapag-Lloyd Cruises (11)
Holland America Line (4)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (3)
Oceania Cruises (6)
Ponant (2)
Regent Seven Seas (9)
Scenic Cruises (1)
Seabourn (8)
SeaDream (1)
Silversea Cruises (13)
Star Clippers (4)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (2)
Amazone (1)
Antarctica (1)
Atlantische Eilanden (1)
Atlantische Kust (1)
Baltische Staten (3)
Caraiben (6)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (4)
Ijsland / Groenland (1)
Middellandse Zee (10)
Noorse Fjorden (5)
Panamakanaal (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (3)
Zuid-Amerika (1)
Categorieën
Coronavirus (5)
Cruise News (60)
Cruise Plus Aanrader (10)
Droom nu, Reis later (16)
Food (1)
In de Media (1)
Nieuwe Schepen (33)
Reisverslagen (5)
Reserveer NU voor 2021 (3)
Riviercruises (5)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
Greetje (1)
 
Cruises boomen momenteel volop in Antwerpen
Geschreven door Patrick Parez - Cruise Communications
26 feb '19
 
Het cruisetoerisme in Antwerpen nam in 2018 een hoge vlucht met 768 rivier- en 26 zeecruiseschepen die ruim 120.000 passagiers meebrachten. Voor 2019 tekent zich een gelijkaardig cijfer af met 33 bevestigde aanlopen van zeeschepen en momenteel al 671 riviercruises. De reservaties voor riviercruiseschepen gebeuren meestal dichter bij de aanloopdatum. Nadine Brasseur, cruisemanager van de stad Antwerpen verwacht dan ook dat 2019 het cijfer van 2018 zal evenaren.
 
 
Het aantal riviercruises kende in Antwerpen de jongste tien jaar een gemiddelde groei van 5,3 procent. Vaste klanten op het Eilandje en de Scheldekaden zijn onder meer Crystal Cruises, Scylla, Uniworld, Viking en Croisieurope. Bij de zeecruises ontvangt Antwerpen regelmatig Hapag-Lloyd Cruises, Seabourn, Crystal Cruises, Oceania Cruises en Silversea. Dit zijn volgens het stadsbestuur rederijen die vooral gericht zijn op de exclusieve beleving, de cultuur en de gastronomie. De centrale ligging van de terminal speelt daarbij duidelijk in de kaart van Antwerpen.
 
 
Diverse zeeschepen zullen Antwerpen dit jaar voor het eerst aanlopen. Blikvanger wordt de Hanseatic inspiration die van 12 tot 14 oktober de haven bezoekt. Het expeditieschip van Hapag-Lloyd Cruises vaart vanuit Hamburg op zijn maiden voyage naar Antwerpen waar het op 13 oktober wordt gedoopt. Het is meteen de allereerste keer dat een cruiseschip in ons land wordt gedoopt. Vanop de Schelde zet de Hanseatic inspiration op 14 oktober haar weg verder naar Spanje en steekt vervolgens de Atlantische Oceaan over richting Zuid-Amerika en Antarctica voor haar eerste winterseizoen. Ook de aanloop van de MS Europa op 15 en 16 oktober wordt speciaal. Het Duitse luxeschip bezoekt Antwerpen op zijn eerste reis na een grondige upgrading in het droogdok. Diverse ruimtes worden vernieuwd en het gastronomische restaurant van Dieter Müller wordt bij die gelegenheid vervangen door The Globe van de Hamburgse driesterrenchef Kevin Fehling.
 
 
Ponant meert met twee schepen voor het eerst af in Antwerpen. In mei bezoekt Le Boréal onze regio. In augustus wordt de Dumont D’Urville verwacht. De Dumont d’Urville is het vierde in een reeks van zes Explorers voor de Franse luxe- en expeditierederij. Verder meert in mei de gloednieuwe Roald Amundsen van Hurtigruten af. Het betreft het eerste in een reeks van drie hybride-expeditieschepen voor 530 gasten die de Noorse rederij laat bouwen. De Roald Amundsen wordt een van de meest milieuvriendelijke schepen in de wereld met hybridemotoren en elektrische batterijen. Die zorgen voor een verlaging van de CO²-uitstoot en een brandstofbesparing van 20 procent. Bovendien zijn deze schepen in de havens geluids- en emissievrij.
 
 
Intussen wordt volop gewerkt aan de bouw van de nieuwe cruiseterminal aan Het Steen. Daar zullen de schepen kunnen afmeren aan een op maat gebouwd ponton. Het 350 meter lange en 9 meter brede ponton wordt via twee bruggen verbonden met de kade. Op die manier kunnen cruiseschepen comfortabel aanmeren en is er geen hydraulische gangway meer nodig. De gelijkvloerse verdieping van Het Steen krijgt een nieuwe functie als ruime terminalhal die plaats biedt aan 400 personen. Het historische gebouw wordt daarnaast het nieuwe bezoekersonthaal van Visit Antwerpen waar cruisetoeristen meteen professioneel worden ontvangen en informatie vinden over de stad. Een terras zal een mooi uitzicht bieden over de Schelde en de aangemeerde cruiseschepen. De levering van het ponton is gepland voor oktober 2020 zodat de nieuwe terminal begin 2021 volledig operationeel zal zijn.
 
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy