Bel met onze cruise adviseurs op 03 - 780.76.60
 
Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
Aida Cruises (1)
AmaWaterways (2)
Azamara Club Cruises (2)
Celebrity Cruises (6)
Crystal Cruises (12)
Cunard (4)
Hapag-Lloyd Cruises (8)
Holland America Line (6)
Hurtigruten (1)
MSC Cruises (1)
Norwegian Cruise Line (2)
Oceania Cruises (5)
Ponant (3)
Regent Seven Seas (7)
Royal Caribbean (3)
Scenic Cruises (1)
Seabourn (7)
SeaDream (1)
Silversea Cruises (9)
Star Clippers (4)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (2)
Atlantische Eilanden (1)
Baltische Staten (1)
Caraiben (5)
Donau (rivier) (1)
GalŠpagos (2)
Middellandse Zee (6)
Noorse Fjorden (5)
Panamakanaal (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (3)
Zuid-Amerika (1)
Categorieën
Cruise News (65)
Cruise Plus Aanrader (8)
Food (1)
In de Media (1)
Nieuwe Schepen (27)
Reisverslagen (5)
Riviercruises (5)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (3)
Greetje (1)
 
Met Windstar Cruises naar culturele parels en verborgen havens
Geschreven door Patrick Parez - Cruise Communications
11 jan '19
 
Wie Europa echter wil ontdekken, moet verder kijken dan de grote steden en musea. Met die visie voor ogen stelt Windstar Cruises deze zomer 163 bestemmingen en 7 nieuwe routes voor. De kleinschalige zeilschepen en yachts laten de rederij toe om het anker uit te gooien aan pittoreske eilanden, havens als Edinburgh, Cork of Harlingen te bezoeken die grotere schepen niet kunnen aanlopen en in het hart van onder meer St. Petersburg en VenetiŽ aan te meren. Zo genieten de gasten van een grotere vrijheid om op verkenning te gaan en de meest idyllische bestemmingen van Europa te ontdekken.
 
 
  Klik hier voor ons aanbod voor Windstar Cruises
 
 
In de Middellandse Zee pakt de rederij uit met zes nieuwe routes die de gasten toelaten de regio nog intenser te beleven. Op een aantal van deze afvaarten doorkruist de Star Pride het Kanaal van Korinthe. Met de schaalvergroting van de schepen kunnen steeds minder vaartuigen door deze 6,3 km lange en amper 23 meter brede waterweg. Spektakel gegarandeerd! Het kanaal zorgt er wel voor dat de afstand tussen Athene en de Ionische Zee met circa 350 kilometer wordt ingekort. Dit laat Windstar toe haar gasten tussen Griekenland, KroatiŽ en ItaliŽ meer bestemmingen voor te stellen.
 
 
Liefhebbers van ongerepte natuur en dramatische landschappen zullen zeker de vaarroutes in IJsland weten te waarderen. Windstar vaart deze zomer maar liefst zeven keer rond de eilandstaat. Op deze afvaarten kijkt de Star Breeze verder dan de toeristische hotspots en zoekt afgelegen fjorden, razende watervallen en kleine vissersdorpen op. Op het programma staan behalve de klassiekers Reykjavik en Akureyri ook het eiland Heimaey omschreven als het PompeÔ van het noorden, Seydisfjordur met zijn kleurrijke historische huizen geÔmporteerd uit Noorwegen, de oude Hanzepost Isafjordur en Grundarfjordur omringd door een vulkaan, lavavelden, watervallen en grotten.
 
 
Het vlaggenschip van de maatschappij blijft de Wind Surf. Deze elegante vijfmaster voor 310 gasten vaart van april tot november in de Middellandse Zee en presenteert er onder meer twee nieuwe routes. In juli gaat het zeilschip eilandhoppen tussen Barcelona en Athene via Mallorca, Menorca, SardiniŽ, Malta en de Peloponnesos. In augustus staat de oudheid centraal op een zeilcruise tussen Athene en VenetiŽ met tussenstops in Santorini, Korfoe, Monopoli, Dubrovnik, Komiza en Zadar. Op zoek naar het ultieme avontuur? Scheep dan in voor Windstarís 51-day Grand Mediterranean en bezoek in zeven weken tijd meer dan 40 bestemmingen tussen Portugal en Turkije. Bovendien beschikt de Wind Surf net als alle Windstar-schepen over een marina op de achtersteven. Dit laat de rederij toe om halt te houden in een baai of aan een strand en de gasten diverse watersporten aan te bieden.
 
 
Windstar haalt niet zo vaak het nieuws, maar is de jongste jaren niettemin sterk gegroeid met de overname van de drie voormalige Seabourn-yachts. Met haar Star Plus Initiative investeert de rederij vanaf dit najaar meer dan 200 miljoen euro in de renovatie en verlenging van deze drie yachts. Meteen worden ook de publieke ruimtes aan boord van deze Star-schepen vernieuwd. Na de ingrijpende verbouwingswerken zal de capaciteit van de schepen stijgen van 212 tot 312 gasten. Verdere details over de verlenging en upgrading worden de volgende maanden verwacht.
 
 
 
  Klik hier voor ons aanbod voor Windstar Cruises
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy