Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
Aida Cruises (1)
AmaWaterways (2)
Azamara Club Cruises (2)
Celebrity Cruises (9)
Crystal Cruises (13)
Cunard (4)
Hapag-Lloyd Cruises (11)
Holland America Line (5)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (4)
Oceania Cruises (7)
Ponant (3)
Regent Seven Seas (9)
Ritz Carlton Yacht Collection (2)
Scenic Cruises (1)
Seabourn (9)
Silversea Cruises (15)
Star Clippers (4)
Swan Hellenic (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (4)
Amazone (1)
Antarctica (1)
Atlantische Eilanden (1)
Atlantische Kust (1)
Baltische Staten (3)
Caraiben (8)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (5)
Ijsland / Groenland (1)
Middellandse Zee (21)
Midden-Oosten (1)
Noorse Fjorden (6)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (9)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (6)
Cruise News (59)
Cruise Plus Aanrader (10)
Droom nu, Reis later (60)
Food (1)
In de Media (1)
Nieuwe Schepen (36)
Reisverslagen (5)
Reserveer NU voor 2021 (5)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
Greetje (1)
 
Gelauwerde Crystal Serenity krijgt verjongingsbad
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
23 okt '18
 
Crystal Cruises werd door Condé Nast Traveler dit najaar voor het 25ste jaar op rij uitgeroepen tot de nummer één in de middelgrote schepen. De rederij wordt sinds meer dan twee decennia geprezen voor haar legendarische sterrenservice. Met The Evolution of Crystal Luxury wil de maatschappij de lat nog hoger leggen. Na de Crystal Symphony vorig jaar komt op 10 november de vernieuwde Crystal Serenity in de vaart na drie weken in het droogdok. De elegante transformatie omvat meer penthouses met butlerservice, meer culinaire keuzes en meer geavanceerde technologieën, waaronder gratis onbeperkt wifi.
 
 
 
 
 
Een belangrijk deel van de werken situeert zich op dek 10 waar veranda-passagiershutten worden vervangen door 36 Penthouses (37 m²) en twee nieuwe Penthouse Suites (50 m²). Gasten in deze accommodatie genieten van de geprezen, persoonlijke butlerservice, inloopkasten, spa-achtige badkamers en vooral heel veel ruimte. Deze aanpassing brengt de capaciteit van de Crystal Serenity terug van 1.070 naar 980 gasten, terwijl het aantal bemanningsleden aan boord gelijk blijft. Dit kan de persoonlijke service en de sfeer alleen maar ten goede komen.
 
 
Na de renovatie introduceert Crystal Cruises aan boord van het schip een formule van open seating dining. Gasten kunnen voortaan dineren met wie en waar ze wensen. De naam van het hoofdrestaurant verandert in Waterside, in navolging van de Crystal Symphony en Crystal River Cruises. Het hoofdrestaurant serveert dagelijks wisselende menu’s van internationale klassiekers tot moderne gerechten met bijhorende wijnen, sterkedrank en bieren die in de prijs zijn inbegrepen. Waterside zal ook meer tafels voor twee en vier personen hebben. De totale capaciteit van het restaurant wordt licht opgetrokken tot 500.
 
 
Tegelijk worden een aantal nieuwe eetgelegenheden toegevoegd. Het Lido Café heet voortaan The Marketplace met een open keukenconcept, gerechten op bestelling en een uitgebreid menu van ontbijt- en lunchopties in buffetvorm. Bij valavond verandert de ruimte in Churrascaria. Crystal-gauchos met zwaardachtige spiesen serveren traditionele caipirinha-cocktails, een brede scala aan tapas, ceviche, salades en gegrild vlees. Tastes maakt plaats voor de Silk Kitchen & Bar. Hier kunnen gasten terecht voor Chinese comfortgerechten met noedelbar en dumplings over de middag, dim sum en zeevruchten ’s avonds. De ruimte wordt ook helemaal heraangekleed en krijgt een nieuwe verlichting en bijhorende decoratieve elementen.
 
 
Ook de lounges worden onder handen genomen. De Palm Court, een van de favoriete publieke ruimtes, is straks niet meer te herkennen. Op het programma staan een nieuwe vloerbekleding en meubilair. De bar wordt gemoderniseerd en het podium verplaatst. De Stardust Club krijgt een gelijkaardige opfrisbeurt en een dynamische verlichting. Dit moet Crystal Cruises toelaten de ruimte ook overdag te gebruiken, onder meer voor bridgetoernooien. Een vernieuwing van de Computer University @ Sea en Crystal’s Creative Learning Institute vervolledigen deze gedaantewisseling. De vernieuwde Crystal Serenity vat op 10 november haar trans-Atlantische overtocht aan tussen Lissabon en Fort Lauderdale en vaart deze winter in Noord-Amerika en vervolgens via de Stille Zuidzee naar Australië/Nieuw-Zeeland, de Indische Oceaan en Afrika.
 
 
 
 
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy