Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
Aida Cruises (1)
AmaWaterways (2)
Azamara Club Cruises (2)
Celebrity Cruises (8)
Crystal Cruises (12)
Cunard (4)
Hapag-Lloyd Cruises (11)
Holland America Line (2)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (3)
Oceania Cruises (6)
Ponant (2)
Regent Seven Seas (8)
Scenic Cruises (1)
Seabourn (8)
SeaDream (1)
Silversea Cruises (13)
Star Clippers (4)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (2)
Amazone (1)
Antarctica (1)
Atlantische Eilanden (1)
Baltische Staten (1)
Caraiben (5)
Donau (rivier) (1)
Galápagos (4)
Middellandse Zee (8)
Noorse Fjorden (5)
Panamakanaal (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (3)
Zuid-Amerika (1)
Categorieën
Cruise News (60)
Cruise Plus Aanrader (10)
Food (1)
In de Media (1)
Nieuwe Schepen (33)
Reisverslagen (5)
Riviercruises (5)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
Greetje (1)
 
Silversea Cruises vaart onder de vleugels van Royal Caribbean
Geschreven door Patrick Parez - Cruise Communications
13 aug '18
 
Silversea Cruises, een pionier in het segment van de ultra-luxueuze cruises, maakt voortaan officieel deel uit van Royal Caribbean Cruises Ltd. De twee partijen kondigden het nieuws aan na de definitieve goedkeuring door de mededingingsautoriteiten. De overname brengt twee vooraanstaande spelers uit de industrie samen en verruimt de portfolio van Royal Caribbean Cruises met luxecruises en expeditiereizen.
 
 
  Klik hier voor ons aanbod voor Silversea Cruises
 
 
Aan de top van Silversea wijzigt er niks. Manfredi Lefebvre d’Ovidio blijft aan als executive chairman van Silversea en behoudt een belang van 33,3 procent in de rederij. Roberto Martinoli leidt ook in de toekomst als chief executive officer of algemeen directeur de rederij. De inbreng van Royal Caribbean als hoofdaandeelhouder met 66,7 procent van de aandelen, betekent wel dat de rederij meer financiële armslag krijgt. Manfredi Lefebvre d’Ovidio: “Deze samenwerking stelt ons in staat onze visie van onbetwiste leider in het segment van de ultra-luxueuze cruises en expedities waar te maken en de gasten meer dan 1.000 bestemmingen te laten ontdekken aan boord van ’s werelds meest luxueuze schepen.”
 
 
De twee ondernemingen kondigden meteen ook het ‘Project Invictus’ aan, een meerjarig initiatief om het ultra-luxueuze aanbod van Silversea Cruises verder te perfectioneren. De bedoeling is de gastenbeleving aan boord te verfijnen en de vloot te upgraden. De eerste aanpassingen zullen al merkbaar zijn vanaf 19 augustus wanneer de rederij aan boord van de Silver Muse een vernieuwd champagne- en kaviaaraanbod lanceert. Deze en andere verfraaiingen zullen de daaropvolgende maanden over de hele vloot worden uitgerold.
 
 
Royal Caribbean wil de groeiende vloot van Silversea Cruises een niveau hoger tillen. De renovatie van de Silver Whisper die al op de planning stond voor december aanstaande, wordt ingrijpender dan oorspronkelijk was voorzien. Niet alleen de publieke ruimtes worden vernieuwd, maar ook de suites krijgen een gedeeltelijke renovatie. Eind dit jaar gaat eveneens de Silver Wind naar het droogdok voor een ‘Musification’. De bedoeling is het interieur en de voorzieningen van deze schepen in lijn te brengen met de Silver Muse, het zeer succesvolle vlaggenschip van de rederij. Intussen staat ook al vast dat de Silver Shadow begin 2019 het volgende schip wordt dat een verjongingsbad krijgt
 
 
De overname van Silversea laat Royal Caribbean Cruises toe haar portefeuille te verruimen en voortaan alle types van cruises voor te stellen. Met Royal Caribbean International als hedendaags cruiseproduct, Celebrity Cruises als premium rederij, de boetiekschepen van Azamara Club Cruises en TUI Cruises en Pullmantur Cruceros als regionale merken kon de groep al een groot deel van de vakantiemarkt coveren. De ontbrekende schakels waren het luxeproduct en de expeditiecruises, twee segmenten waarin Silversea Cruises een vooraanstaande plaats inneemt. Tegelijk groeit de Royal Caribbean-vloot aan tot 59 schepen met nog eens 15 vaartuigen in aanbouw of bestelling die tegen 2025 in de vaart komen.
 
 
 
  Klik hier voor ons aanbod voor Silversea Cruises
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy