Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
Aida Cruises (1)
AmaWaterways (2)
Azamara Club Cruises (2)
Celebrity Cruises (9)
Crystal Cruises (13)
Cunard (4)
Hapag-Lloyd Cruises (11)
Holland America Line (5)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (4)
Oceania Cruises (7)
Ponant (3)
Regent Seven Seas (9)
Ritz Carlton Yacht Collection (2)
Scenic Cruises (1)
Seabourn (9)
Silversea Cruises (15)
Star Clippers (4)
Swan Hellenic (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (4)
Amazone (1)
Antarctica (1)
Atlantische Eilanden (1)
Atlantische Kust (1)
Baltische Staten (3)
Caraiben (8)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (5)
Ijsland / Groenland (1)
Middellandse Zee (21)
Midden-Oosten (1)
Noorse Fjorden (6)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (9)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (6)
Cruise News (59)
Cruise Plus Aanrader (10)
Droom nu, Reis later (60)
Food (1)
In de Media (1)
Nieuwe Schepen (36)
Reisverslagen (5)
Reserveer NU voor 2021 (5)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
Greetje (1)
 
Crystal lanceert eerste seizoen Crystal Endeavor
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
3 aug '18
 
Crystal Cruises heeft het programma voor het eerste seizoen van de Crystal Endeavor gepubliceerd. Het luxeschip voor Crystal Yacht Expedition Cruises loopt over exact twee jaar van stapel en zal tussen augustus 2020 en januari 2021 twaalf unieke reizen van 12 tot 22 dagen voorstellen naar de meest boeiende en afgelegen regio’s in de wereld. Leden van de Crystal Society kunnen vanaf 8 augustus hun cruise boeken. Op 22 augustus opent de rederij de reservaties voor het brede publiek.
 
 
 
 
 
De Crystal Endeavor wordt een wereldreiziger die de platgetreden paden van de traditionele cruiseschepen schuwt. Crystal President en CEO Tom Wolber: “Elk facet van de Crystal Endeavor is erop gericht de reisgrenzen van de passagiers te verleggen en hun verwachtingen te overtreffen. Het schip neemt de gasten mee naar afgelegen bestemmingen die cruiseschepen doorgaans niet bezoeken, maar ook naar iconische plaatsen, zij het dan duidelijk met een avontuurlijke twist. Afhankelijk van de regio, het klimaat en het terrein zullen de stoutmoedigste gasten de gelegenheid krijgen te wandelen, fietsen, kajakken, snorkelen en duiken of deel te nemen aan Zodiac- en helikopter-tours.”
 
 
De eerste afvaart op 10 augustus 2020 zet alvast de toon voor wat de avontuurlijke reiziger van dit luxueuze expeditieyacht mag verwachten met een reis naar het Russische Verre Oosten. Blikvangers van deze cruise die start en eindigt in Tokyo worden het Kamchatka-schiereiland en de Koerilen in Arctisch Rusland. Het nieuwe schip bezoekt verder de eilanden Hokkaido en Rishiri aan de noordkust van Japan. Het land van de rijzende zon staat ook centraal in de daaropvolgende afvaarten waarbij de Crystal Endeavor haar opvarenden in respectievelijk 16 en 17 dagen laat kennismaken met de culturele en natuurlijke wonderen van dit bijzondere land.
 
 
Na Japan vaart het mega-yacht in de herfst door naar Zuidoost-Azië, Australië en Nieuw-Zeeland. In januari 2021 verzorgt de Crystal Endeavor tussen Hobart in Tasmanië en Christchurch in Nieuw-Zeeland twee expedities van 22 dagen naar Antarctica. Hoogtepunten op deze Ross Sea Expedition zijn onder meer een bezoek aan de historische hutten van Robert Scott en Ernest Shackleton, de aanlandingen op gletsjers, het pakijs en de Ross-ijsbarričre, het grootste ijsplateau ter wereld.
 
 
De Crystal Endeavor zou aanvankelijk tegen de zomer van 2019 van stapel lopen. Het design werd onderweg evenwel gewijzigd zodat het expeditievaartuig uiteindelijk pas in de zomer van 2021 wordt opgeleverd. De Crystal Endeavor wordt bij de MV Werften in Duitsland gebouwd en zal voldoen aan de voorschriften van de Polar Class 6-ijsklasse, de hoogste classificatie voor passagiersschepen. Het all-suite schip voor 200 gasten zal alle luxueuze voorzieningen omvatten waarvoor Crystal Cruises bekend staat met butlerservice, zes restaurants waaronder Nobu Matsuhisa’s Umi Uma, expeditielounges en een spa- en wellnesssalon. Het vaartuig wordt uitgerust met de nieuwste technologische snufjes waaronder een dynamisch positioneringssysteem. Hierdoor kan het schip zonder anker ter plaatse blijven. Tegelijk worden de zeebodem en de koraalriffen niet beschadigd.
 
 
 
 
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy