Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
Aida Cruises (1)
AmaWaterways (2)
Azamara Club Cruises (2)
Celebrity Cruises (9)
Crystal Cruises (13)
Cunard (4)
Hapag-Lloyd Cruises (11)
Holland America Line (5)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (4)
Oceania Cruises (7)
Ponant (3)
Regent Seven Seas (9)
Ritz Carlton Yacht Collection (2)
Scenic Cruises (1)
Seabourn (9)
Silversea Cruises (15)
Star Clippers (4)
Swan Hellenic (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (4)
Amazone (1)
Antarctica (1)
Atlantische Eilanden (1)
Atlantische Kust (1)
Baltische Staten (3)
Caraiben (8)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (5)
Ijsland / Groenland (1)
Middellandse Zee (21)
Midden-Oosten (1)
Noorse Fjorden (6)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (9)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (6)
Cruise News (59)
Cruise Plus Aanrader (10)
Droom nu, Reis later (60)
Food (1)
In de Media (1)
Nieuwe Schepen (36)
Reisverslagen (5)
Reserveer NU voor 2021 (5)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
Greetje (1)
 
Greetje en Tamara aan boord van de Crystal Mahler
Geschreven door Greetje
16 apr '18
 
Op 26 maart 2018 had ik het genoegen om samen met mijn collega Tamara om een weekje op de Donau te Cruisen met de Crystal Mahler, één van de nieuwe rivierschepen van Crystal River Cruises. Het schip heeft een capaciteit van 106 passagiers en 68 bemanningsleden, dus bijna 1,50 bemanning per passagier, dit maakt van de Crystal River schepen dan ook terecht zeer luxueuze schepen op basis van All inclusive. We werden opgewacht door de autocars van Crystal River cruises op de luchthaven in Wenen en werden direct naar het schip gebracht. Er wordt op maat ingecheckt, je krijgt een drankje aangeboden in de Palm Court en er komt iemand van de crew tot bij jou om je in te checken en je naar de suite te begeleiden. Belangrijk is hier dat ze het tijdstip weten wanneer u aan boord komt, zodat ze kunnen zorgen dat jouw suite op tijd klaar is. De bagage wordt automatisch in de suite afgeleverd.
 
 
 
 
 
Er zijn 4 verschillende suite categorieën, deze zijn gelegen op dek 2 en 3: Alle suites zijn ruim en voorzien van alle comfort, ik zou eerder verkoop vanaf S3 aanraden.
- S4 & S5 Petite Suite van 17,5 m²
De badkamer is van een douche voorzien en 1 wastafel. In de Suite is een kleerkast, een Expresso koffie machine en een gevulde minibar
- S3,S2 en S1 Deluxe Suite van 22 m²
In deze suites staan de bedden met het zicht naar de rivier. De badkamer is van een ruime douche voorzien en 2 wastafels. In de suite is er een dressing, een Expresso koffiemachine en een gevulde minibar.
- Cp Crystal Penthouse van 47m²
in deze suite kan men met 3 gasten logeren er is een aparte living en apart slaapgedeelte met dressing en badkamer, gevulde minibar en Expresso koffiemachine.
- CS Crystal Suite van 70,50m²
deze suite heeft 2 slaapkamers en 2 badkamers, gevulde minibar en Expresso koffiemachine en is toegangelijk voor 4 volwassenen en 1 kind.
 
 
Het hoofdrestaurant is de “Waterside”, hier kan u terecht voor ontbijt en lunch in buffetvorm, voor diner is het bediening aan tafel met een vaste Menu en kan je ook een keuze uit bijgerechten maken. In de Bistro kan je terecht voor een late risers ontbijt, tevens staat hier gedurende de dag een klein buffet met hartige en zoete hapjes en vers fruit. Voor ’s avonds kan je hier ook reserveren voor koude en warme tapas, informeel maar wel een aanrader. Tevens kan je op elk moment van de dag iets om te eten bestellen via de butler en kan je zo van in- suite dining genieten. Voor wie meer uitgebreid wenst te dineren met aangepaste wijnen kan terecht in de Vintage Room, hiervoor vraagt men echter een toeslag. Ter hoogte van de receptie kan je ook de Excursie desk terugvinden, hier kan je terecht om je excursies te reserveren of te wijzigen. Tijdens de cruise rijden de eigen autocars van Crystal Cruises mee, de autocars zijn zeer luxueus en staan elke dag klaar om de gasten op excursie mee te nemen. Crystal River Cruises werkt steeds met kleine groepjes voor de excursies die worden toegewezen aan een gids, je kan dan je audio headset van de suite meebrengen en inloggen op het kanaal van de gids, zo kan je steeds de uitleg van de gids volgen via je oortjes. Overal aan boord van het schip en aan boord van de autocars is er free wifi Op dek 4 (het hoogste dek) heb je een zeer mooi zonnedek met uitnodigende zetels en ligzetels helemaal in design stijl met kussens in frisse kleuren.
 
 
Aan boord is er een gratis self laundry service en een kleine fitness aanwezig met Yoga klas. Tevens is er een schoonheidsspecialiste aan boord waarbij je schoonheidsbehandelingen en massages kan bestellen. Op het schip zijn ook e-bikes aanwezig, kan deze kosteloos gebruiken om de omgeving te verkennen, er zijn tevens georganiseerde fietstochten onder leiding van de fitness coach. Elk Crystal Rivierschip zal in de toekomst ook beroep kunnen doen in bepaalde aanleghavens op de “Excursion Yacht” dit is een klein luxueus yacht dat de rederij kan inzetten om in een klein Gezelschap van +/- 4 personen een privé excursie te beleven bv een Champagne tasting, deze excursies zijn betalend.
 
 
Ik dacht steeds dat riviercruises voor eerder oudere mensen was, echter het tegendeel is waar, de aangeboden excursies zijn echt voor actieve mensen en is soms best vermoeiend. Maar terug aan boord kan je genieten en uitrusten in de mooie suite of of gaan genieten in de Palm Court van een lekker cocktail met zicht op de omgeving of kan je vertoeven op het mooie zonnedek bij goed weder
 
 
 
 
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy