Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
Aida Cruises (1)
AmaWaterways (2)
Azamara Club Cruises (2)
Celebrity Cruises (8)
Crystal Cruises (12)
Cunard (4)
Hapag-Lloyd Cruises (11)
Holland America Line (4)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (3)
Oceania Cruises (6)
Ponant (2)
Regent Seven Seas (9)
Scenic Cruises (1)
Seabourn (8)
SeaDream (1)
Silversea Cruises (13)
Star Clippers (4)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (2)
Amazone (1)
Antarctica (1)
Atlantische Eilanden (1)
Atlantische Kust (1)
Baltische Staten (3)
Caraiben (6)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (4)
Ijsland / Groenland (1)
Middellandse Zee (10)
Noorse Fjorden (5)
Panamakanaal (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (3)
Zuid-Amerika (1)
Categorieën
Coronavirus (5)
Cruise News (60)
Cruise Plus Aanrader (10)
Droom nu, Reis later (16)
Food (1)
In de Media (1)
Nieuwe Schepen (33)
Reisverslagen (5)
Reserveer NU voor 2021 (3)
Riviercruises (5)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
Greetje (1)
 
Silver Muse staat model voor vernieuwde Silver Spirit
Geschreven door Patrick Parez - Cruise Communications
29 mar '18
 
Begin mei neemt Silversea Cruises de vernieuwde Silver Spirit in de vaart. Het luxeschip verblijft momenteel op de Fincantieri-werf in Palermo waar het niet alleen wordt verlengd, maar ook volledig gerenoveerd voor een totaalbedrag van 60 miljoen euro. Met de upgrade brengt Silversea Cruises het vaartuig in lijn met haar vlaggenschip Silver Muse dat in het voorjaar van 2017 werd gelanceerd.
 
 
 
 
 
Het was midden maart een indrukwekkend moment toen de tien dekken van de Silver Spirit doormidden werden gezaagd en het 14,9 meter lange en 846.144 kg wegende geprefabriceerde middenstuk keurig op zijn plaats werd gereden. Het bouwblok omvat 26 additionele Veranda-suites, 6 Silver-suites, 2 Panorama-suites, 20 extra hutten voor de bemanning en 600 m˛ aan publieke ruimtes. Daarmee stijgt de passagierscapaciteit van het schip van 540 tot 608.
 
 
Silversea maakt van het verblijf op de werf meteen gebruik om de Silver Spirit grondig te renoveren. Daarbij worden alle publieke ruimtes en suites onder handen genomen. Zo breidt om te beginnen het zonnedek met zo’n 50 procent uit en wordt een nieuwe fitnessruimte met de modernste toestellen geďnstalleerd. Het wellnesscentrum wordt omgeturnd tot Zagara Spa naar het concept dat eerder werd geďntroduceerd op de Silver Muse en Silver Cloud. Nog nieuw zijn het Arts Café en Dolce Vita die overdag voor allerhande activiteiten en bijeenkomsten zullen worden gebruikt en ’s avonds dienst doen als nieuwe geanimeerde cocktaillounges.
 
 
Het aanbod aan restaurants wordt vernieuwd en uitgebreid met twee nieuwe eetgelegenheden. Atlantide, Indochine, Silver Note, Spaccanopoli, Seishin, La Dame, La Terrazza en The Grill verwennen de gasten straks met fijne gastronomie en wereldwijnen. La Terrazza telt voortaan 278 plaatsen, waarvan 92 in de openlucht. Alles samen hebben de acht restaurants 974 zitplaatsen, meer dan voldoende om de 608 gasten te accommoderen. Ook alle suites worden vernieuwd met nieuwe voorzieningen en interactieve HD-televisietoestellen zoals op de Silver Muse. Gasten in de topsuites genieten van handgemaakte Savoir-matrassen. Het neusje van de zalm wordt de Balsorano Suite. Die zal net zoals op de Silver Muse diverse meubels en decoratie-objecten bevatten die verwijzen naar Manfredi Lefebvre d’Ovidio, de voorzitter van Silversea Cruises.
 
 
De Silver Spirit verlaat op 1 mei Fincantieri Palermo en vaart van Sicilië naar Civitavecchia (Rome) waar het grondig vernieuwde schip op 5 mei terug in de vaart komt. De Silver Spirit verzorgt in mei twee cruises in de Westelijke Middellandse Zee en richt daarna de steven op Noord-Europa. Deze zomer vaart het schip hoofdzakelijk vanuit Stockholm en Kopenhagen naar de Noorse fjorden en de Baltische staten. Op 10 september steekt de Silver Spirit vanuit Tilbury (Londen) de Atlantische Oceaan over richting New York via Newfoundland, Nova Scotia en Massachusetts. Na een reeks cruises naar Canada en New-England overwintert het schip in de Caraďben.
 
 
 
 
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy