Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
Aida Cruises (1)
AmaWaterways (2)
Azamara Club Cruises (2)
Celebrity Cruises (8)
Crystal Cruises (13)
Cunard (4)
Hapag-Lloyd Cruises (11)
Holland America Line (4)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (3)
Oceania Cruises (6)
Ponant (2)
Regent Seven Seas (9)
Scenic Cruises (1)
Seabourn (9)
SeaDream (1)
Silversea Cruises (14)
Star Clippers (4)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (2)
Amazone (1)
Antarctica (1)
Atlantische Eilanden (1)
Atlantische Kust (1)
Baltische Staten (3)
Caraiben (6)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (5)
Ijsland / Groenland (1)
Middellandse Zee (10)
Noorse Fjorden (5)
Panamakanaal (2)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (5)
Zuid-Amerika (1)
Categorieën
Coronavirus (5)
Cruise News (60)
Cruise Plus Aanrader (10)
Droom nu, Reis later (21)
Food (1)
In de Media (1)
Nieuwe Schepen (34)
Reisverslagen (5)
Reserveer NU voor 2021 (5)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
Greetje (1)
 
Japan wordt rijzende ster in 2019
Geschreven door Patrick Parez - Cruise Communications
23 jan '18
 
Cruises in Azië zitten in de lift. Niet alleen de Aziaten reserveren in toenemende mate een cruisevakantie, ook steeds meer Europeanen ontdekken China, Singapore en Japan met een cruiseschip. Door de spanningen met Noord-Korea raadt China zijn inwoners sinds vorig jaar af nog langer Korea te bezoeken. De dalende boekingen die daarop volgden, heeft heel wat rederijen ertoe aangezet hun vaarschema’s aan te passen en Japan meer op de voorgrond te plaatsen. Het aanbod voor Japan is in 2019 dan ook groter dan ooit.
 
 
 
 
 
Princess Cruises wordt sinds jaren uitgeroepen tot de nummer 1 in Japan. De rederij stelt volgend jaar maar liefst 60 afvaarten en 40 unieke vaarschema’s voor. De Diamond Princess bezoekt op haar routes vanuit Tokio (Yokohama) en Kobe 41 bestemmingen in zeven landen waaronder 11 Unesco-werelderfgoedsites. Nieuw zijn in 2019 Gamagori, Himeji, Matsuyama, Niigata, Miyako en Takamatsu. Ook zullen de cruiseschepen vaker de zuidelijke eilanden bezoeken in combinatie met Taipei in Taiwan. In negen steden blijft het schip extra lang tegen de kade liggen. Op die manier kunnen de gasten onder meer genieten van het Aomori Nebuta Festival, het Akita Kanto bamboo- en lichtfestival, het Kumano vuurwerkfestival of het Kochi Yosakoi dansfestival.
 
 
Ook Azamara Club Cruises dompelt zijn gasten in 2019 onder in de Japanse cultuur. Blikvanger in het programma van deze boetiekrederij is de Japan Country Intensive Voyage. Daarbij vaart de Azamara Quest vanaf 27 april in 15 nachten helemaal rond het eiland van de rijzende zon en sushi. Op deze route vanuit Tokio bezoekt het schip Hakodate, Aomori, Akita, Kanazawa, Sakaiminato, Moji, Takamatsu, Hiroshima, Kobe en Shimizu (Mt Fuji). Een gelijkaardig programma vinden we bij Celebrity Cruises waar de Celebrity Millennium in april 2019 in twee weken acht Japanse havens aanloopt en overnacht in Kobe en Yokohama (Tokio). Voor Silversea Cruises vaart in het voorjaar 2019 de Silver Discoverer in 11 nachten van Nagasaki naar Niigata.
 
 
Bij Holland America Line cruiset de vorig jaar volledig vernieuwde Westendam tijdens het winterseizoen 2018-2019 in Azië. De rederij stelt in maart 2019 een verkenningsreis Japan van 14 nachten voor vanuit Tokio met onderweg een overnachting in Kobe. Daarnaast presenteert HAL een hele reeks combinatiereizen en voegt ze aan het land van de rijzende zon onder meer de minder bezochte Filipijnen en Taiwan toe. Voor wie het nog avontuurlijker zoekt, is er in april zelfs een cruise van 14 dagen die Japan combineert met een bezoek aan Vladivostok.
 
 
Ook de luxerederijen doen niet onder. Bij Regent Seven Seas Cruises stelt de Seven Seas Mariner in het voorjaar 2019 een 18-nachtencruise voor tussen Shanghai en Tokio. Die wordt gevolgd door een twaalfnachten roundtrip Tokio waarbij acht Japanse steden op het programma staan. Nieuwe Japanse havens voor Regent Seven Seas zijn volgend jaar Ishigaki en Miyazaki. Concurrent Seabourn combineert Japan meestal met cruises naar China. Daarbij bezoeken de schepen vooral Zuid-Japanse havens zoals Kobe, Fukuoka, Hiroshima en Takamatsu. Een blikvanger in de programmatie is in april 2019 de North Pacific Exploration, een herpositioneringscruise van 39 dagen die vanuit Shanghai halt houdt in acht Japanse havens. De Seabourn Sojourn zet daarna zijn weg verder via het Russische Petropavlovsk naar Alaska en Vancouver.
 
 
 
 
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy