Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (2)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (5)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (3)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (6)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (7)
Oceania Cruises (12)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (12)
Ritz Carlton Yacht Collection (3)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (9)
Silversea Cruises (17)
Swan Hellenic (2)
Uniworld (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (5)
Amazone (1)
Antarctica (2)
Arctica (2)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (9)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (5)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (33)
Midden-Oosten (5)
Noorse Fjorden (9)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (12)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (16)
Cruise News (88)
Expeditiecruises (8)
Havens - aanlegplaatsen (58)
Nieuwe Schepen (46)
Reisverslagen (3)
Riviercruises (3)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
 
Silversea toont nieuwe dekken op Silver Nova
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
8 mei '22
Silversea heeft nieuwe publieke ruimtes onthuld voor de Silver Nova, het 11de schip van de rederij dat in juli 2023 in de vaart komt. Het luxeschip wordt gebouwd volgens een revolutionair asymmetrisch ontwerp. Dit laat Silversea toe volledig nieuwe buitenruimtes te creëren met een naar de zee gericht pool deck, een eethoek in de buitenlucht en een skybar met een panoramisch uitzicht vanaf het achterdek. Voor CEO Roberto Martinoli vertegenwoordigt het toekomstige vlaggenschip van de rederij de volgende versie van Silversea’s unieke kijk op luxe. “Met haar naar buiten gerichte, asymmetrische lay-out en haar nieuwe buitenlocaties zal Silver Nova onze gasten een nieuwe manier bieden om contact te maken met elke bestemming.“
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Silversea opent boekingen voor Silver Nova
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
31 dec '21
Na de voorverkoop voor de leden van de Venetian Society opent Silversea Cruises in januari voor het grote publiek de boekingen voor de Silver Nova. Het revolutionaire schip komt in de zomer van 2023 in de vaart en wordt meteen het eerste hybride vaartuig van het ultra-luxe reismerk. Silver Nova haalt haar energie in de haven uit brandstofcellen en batterijen en garandeert op die manier een nulemissie. De hoofdbrandstof van de Silver Nova wordt vloeibaar aardgas. LNG wordt gezien als de meest milieuvriendelijke scheepsbrandstof die momenteel beschikbaar is. Verder helpen het baanbrekende hydrodynamische scheepsontwerp en de geoptimaliseerde innovatietechnologie de impact van de Silver Nova en haar toekomstige zusterschepen op het milieu te verminderen. In termen van energie-efficiëntie zal het nieuwe vlaggenschip van Silversea 40 procent minder brandstof verbruiken dan de huidige schepen van de rederij.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Silver Dawn opgeleverd: Silversea-vloot telt voortaan tien schepen
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
14 nov '21
De Fincantieri-werf in het Italiaanse Ancona heeft midden november de Silver Dawn opgeleverd. De rederij noemt het tiende ultraluxueuze schip een bewijs van de kracht en veerkracht van de wereldwijde cruise-industrie. De nieuwe aanwinst is na de Silver Moon en Silver Origin het derde schip dat zich sinds 2020 bij de Silversea-vloot voegt. CEO Roberto Martinoli: “Met de prachtige Silver Dawn als tiende schip in onze vloot, hebben we een enorme mijlpaal bereikt in de missie om onze gasten in luxe de wereld rond te brengen.” Het vaartuig biedt plaats aan 596 gasten, verdeeld over 298 suites met uitzicht op zee. 96 procent van de accommodatie beschikt over een eigen balkon. Silver Dawn heeft een bemanning-tot-gastverhouding van 1 op 1,45.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Silversea bevestigt, Seabourn schrapt deze winter Antarctica
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
19 sep '21
Silversea vaart tijdens de winter 2021-2022 met drie schepen in Antarctica. De luxe- en expeditierederij bereikte hierover een akkoord met de Chileense autoriteiten. Silver Cloud en Silver Wind zullen cruises aanbieden vanuit Punta Arenas. Silver Explorer behoudt haar eerder geplande schema en vaart vanaf november vanuit Puerto Williams. Silversea Cruises heeft goede hoop dat de coronarestricties deze winter worden opgeheven en ook Belgische klanten naar Chili kunnen vliegen om van daaruit het bevroren continent te ontdekken.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Silversea zet met de Silver Moon het culinaire op het voorplan
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
1 aug '21
Silversea heeft in de haven van Athene de Silver Moon gedoopt. Het nieuwste schip van de luxerederij is officieel een zusterschip van de Silver Muse. Silversea verlegde echter haar grenzen om de gelauwerde scheepsklasse nog aantrekkelijker te maken. Publieke ruimtes en lounges kregen een verfijnde inrichting en nieuwe voorzieningen werden aan het aanbod toegevoegd. Met drie nieuwe locaties aan boord van de Silver Moon vormt het culinaire programma Sea and Land Taste (S.A.L.T.) het hart en de ziel van het vlaggenschip van de maatschappij. Dit initiatief verbindt de gasten met de plaatsen die ze bezoeken door de lens van de eet- en drinkcultuur.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

 Pagina: Eerste pagina Vorige pagina 1 Volgende pagina Laatste pagina   van 4 (17 blogartikels)
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy