Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (2)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (5)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (2)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (6)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (7)
Oceania Cruises (12)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (12)
Ritz Carlton Yacht Collection (3)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (9)
Silversea Cruises (17)
Swan Hellenic (2)
Uniworld (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (5)
Amazone (1)
Antarctica (2)
Arctica (2)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (9)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (5)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (32)
Midden-Oosten (5)
Noorse Fjorden (9)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (12)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (16)
Cruise News (88)
Expeditiecruises (8)
Havens - aanlegplaatsen (57)
Nieuwe Schepen (45)
Reisverslagen (3)
Riviercruises (3)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
 
Silversea toont nieuwe dekken op Silver Nova
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
8 mei '22
Silversea heeft nieuwe publieke ruimtes onthuld voor de Silver Nova, het 11de schip van de rederij dat in juli 2023 in de vaart komt. Het luxeschip wordt gebouwd volgens een revolutionair asymmetrisch ontwerp. Dit laat Silversea toe volledig nieuwe buitenruimtes te creëren met een naar de zee gericht pool deck, een eethoek in de buitenlucht en een skybar met een panoramisch uitzicht vanaf het achterdek. Voor CEO Roberto Martinoli vertegenwoordigt het toekomstige vlaggenschip van de rederij de volgende versie van Silversea’s unieke kijk op luxe. “Met haar naar buiten gerichte, asymmetrische lay-out en haar nieuwe buitenlocaties zal Silver Nova onze gasten een nieuwe manier bieden om contact te maken met elke bestemming.“
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Celebrity Beyond tilt Edge Series naar een hoger niveau
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
1 mei '22
Na haar herpositionering vanuit Southampton start Celebrity Beyond op 7 mei haar zomerprogramma in de Middellandse Zee. Het derde schip van de Edge Series van Celebrity Cruises is 21 meter langer en telt 179 passagiershutten meer dan haar zusterschepen Celebrity Edge en Celebrity Apex. Dit brengt de capaciteit in een dubbele bezetting op 3.260 gasten. Niettegenstaande deze uitbreiding voelt het cruiseschip ruimer aan dan zijn voorgangers. Aan boord werden de meeste publieke ruimtes heringericht, nieuwe restaurants toegevoegd en The Retreat, het suitegedeelte, fors uitgebreid met als blikvanger het Retreat Sun Deck dat zich over twee verdiepingen uitstrekt.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

The Ritz-Carlton bestelt twee superjachten in Frankrijk
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
27 mar '22
The Ritz-Carlton Yacht Collection heeft twee schepen besteld op de Chantiers de l’Atlantique in Saint-Nazaire met een optie voor nog twee bijkomende jachten. De nieuwe generatie schepen zullen 456 gasten kunnen ontvangen, tegenover 298 op de Evrima. De speciaal ontworpen superjachten krijgen de hoogste ruimteverhoudingen op zee en bijna één personeelslid per gast. Ze zullen beschikken over 228 suites met een eigen terras. De rederij lanceert op de schepen twee nieuwe categorieën met suites van circa 100 m². De twee superjachten Ilma en Luminara zullen respectievelijk in 2024 en 2025 in de vaart komen.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Norwegian Prima luidt nieuw hoofdstuk in voor NCL
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
13 mar '22
Norwegian Cruise Line heeft tijdens een bezoek aan de Fincantieri-werf in Italië meer details onthuld over haar aanbod op de Norwegian Prima en Norwegian Viva die respectievelijk in augustus 2022 en juni 2023 de vloot vervoegen. Met haar nieuwe reeks van zes schepen tegen 2027 verlegt de rederij niet alleen de grenzen van het traditionele cruisen, maar wil ze haar product tillen naar een hoger niveau. “We willen de premiummaatschappij worden in het segment van eigentijdse cruisevakanties. Deze nieuwe scheepsklasse geeft ons een mooie kans om dit op een nog meer overtuigende wijze te demonstreren”, zegt Kevin Bubolz, Managing Director Europe.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Cunard breidt haar vloot in 2024 uit met een vierde Queen
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
13 feb '22
Queen Anne wordt de naam van het nieuwe schip van Cunard dat begin 2024 in de vaart komt. Dat heeft de rederij aangekondigd. In mei gaat het openingsseizoen van de Queen Anne in de verkoop. Het nieuwe vaartuig wordt het 249ste schip van Cunard. Het zal volgens de rederij een opmerkelijk kwartet vormen met Queen Mary 2, Queen Victoria en Queen Elizabeth. Met de ingebruikneming zal Cunard voor het eerst sinds 1999 opnieuw met vier schepen uitvaren die de namen van elke koningin-regnant in het afgelopen millennium eren.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

 Pagina: Eerste pagina Vorige pagina 1 Volgende pagina Laatste pagina   van 9 (45 blogartikels)
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy