Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
Aida Cruises (1)
AmaWaterways (2)
Azamara Club Cruises (2)
Celebrity Cruises (9)
Crystal Cruises (13)
Cunard (4)
Hapag-Lloyd Cruises (11)
Holland America Line (5)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (4)
Oceania Cruises (7)
Ponant (3)
Regent Seven Seas (9)
Ritz Carlton Yacht Collection (2)
Scenic Cruises (1)
Seabourn (9)
SeaDream (1)
Silversea Cruises (15)
Star Clippers (4)
Swan Hellenic (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (4)
Amazone (1)
Antarctica (1)
Atlantische Eilanden (1)
Atlantische Kust (1)
Baltische Staten (3)
Caraiben (7)
Donau (rivier) (3)
GalŠpagos (5)
Ijsland / Groenland (1)
Middellandse Zee (18)
Midden-Oosten (1)
Noorse Fjorden (6)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (9)
Zuid-Amerika (1)
Categorieën
Coronavirus (6)
Cruise News (60)
Cruise Plus Aanrader (10)
Droom nu, Reis later (54)
Food (1)
In de Media (1)
Nieuwe Schepen (36)
Reisverslagen (5)
Reserveer NU voor 2021 (5)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
Greetje (1)
 
Go for 2021: Abu Dhabi: witmarmer, ferrariís en robot-jockeys
Geschreven door Patrick Parez - Cruise Communications
17 jan '21
Enkele decennia terug waren de emiraten en sultanaten rond de Perzische Golf nog grotendeels zandbakken en olieproducerende naties. De jongste jaren zetten deze landen in op handel en toerisme. Dubai, Oman en Abu Dhabi zijn vandaag must-see bestemmingen en tijdens de winter belangrijke hubs voor cruisevakanties. Terwijl Dubai vooral naam maakte met excentrieke gebouwen en spectaculaire winkelcentra, kiest Oman eerder voor authenticiteit en wil Abu Dhabi meer een trekpleister zijn voor cultuur en mensen met een islamitische achtergrond.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Kuala Lumpur: tweelingtorens, koloniale architectuur en Ö
Geschreven door Patrick Parez - Cruise Communications
10 jan '21
Kuala Lumpur heeft zich de jongste decennia ontwikkeld tot een moderne metropool van Zuid-Oost AziŽ. De hoofdstad van MaleisiŽ is een eigenzinnige combinatie van moderne kantoorgebouwen en koloniale architectuur. De attractie van Kuala Lumpur zijn ongetwijfeld de Petronas Twin Towers. De twee identieke torens zijn 452 meter hoog en tellen 88 verdiepingen. De tweeling was bij de bouw in 1998 het hoogste gebouw ter wereld, maar staat vandaag al niet meer in de top 10. Geniet van het uitzicht op de zwevende loopbrug op de 42ste verdieping die de twee torens met elkaar verbindt of reis met een van de 47 liften naar het observatieplatform op een van de hoogste verdiepingen. De Petronas Twin Towers zijn trouwens niet de enige wolkenkrabbers in Kuala Lumpur. Ook de Menara KL Tower (421 m) is een bezoek waard. U kan er zelfs een foto maken in een uitstekende glazen skybox op 300 meter boven de stad .
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Go for 2021: Op zoek naar de mooiste fjorden
Geschreven door Patrick Parez - Cruise Communications
3 jan '21
De rondreis langs de Noorse fjorden staat op de verlanglijst van menig cruisepassagier. Het diepblauwe water, de kletterende watervallen en de besneeuwde bergtoppen spreken tot ieders verbeelding en zorgen voor adembenemende panoramaís. Het gebied is bovendien makkelijk bereikbaar op een cruise vanuit Nederland. Hoogtepunten van deze rondreizen zijn onder meer de Geiranger- en Sognefjord, het havenstadje FlŚm en de Hansestad Bergen. Cruiserederijen bieden weekcruises aan naar Zuid-Noorwegen of langere cruises die de Noorse kustlijn volgen tot voorbij de Noordkaap.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Go for 2021: Corsica: Napoleon, piraten en citadellen
Geschreven door Patrick Parez - Cruise Communications
27 dec '20
In deze coronatijden zoeken vakantiegangers vaker dichtbij-bestemmingen. Sommige cruiserederijen spelen daarop in met vaarschemaís rond Corsica. Andere maatschappijen nemen het grootste eiland van Frankrijk op in hun cruises door de Westelijke Middellandse Zee. Corsica is een veelzijdige destinatie die zich vanaf de zee perfect laat ontdekken. U maakt kennis met de geschiedenis in Ajaccio, beklimt oude citadellen in Bastia en Bonfiacio, bewondert indrukwekkende rotsformaties waaronder de Sanguinaires-archipel en vaart langs prachtige natuurfenomenen zoals de Calanches de Piana. En misschien rest u tussendoor nog even de tijd om te relaxen op een van de stranden bij Porto Vecchio.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Go for 2021: VenetiŽ: palazzi, gondolaís en griffioenen
Geschreven door Patrick Parez - Cruise Communications
20 dec '20
Als straks het zomerseizoen aanbreekt, zullen de toeristen weer massaal afzakken naar VenetiŽ. Elke jaar bezoeken meer dan 30 miljoen vakantiegangers de dogenstad. Daarbovenop ziet de griffioen, de gevleugelde leeuw op het wapenschild van VenetiŽ, tijdens het hoogseizoen per etmaal nog eens tienduizenden dagjesmensen passeren. Om de overlast in te dijken voerde de Italiaanse stad de jongste jaren een overnachtingstaks en diverse verbodsmaatregelen in. Wie op trappen of in galerijen van monumenten zit of picknickt, sloten aan bruggen of hekkens hangt of rondloopt met ontbloot bovenlijf riskeert een geldboete. Ook op het verbod om duiven te voederen op het San Marcoplein wordt strikt toegezien. VenetiŽ is de vogels liever kwijt dan rijk, want hun uitwerpselen bijten in het marmer en de mozaÔeken van de historische gebouwen.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

 Pagina: Eerste pagina Vorige pagina 1 Volgende pagina Laatste pagina   van 11 (54 blogartikels)
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy