Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (9)
Hapag-Lloyd Cruises (13)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (23)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (17)
Ritz Carlton Yacht Collection (5)
Riverside Luxury Cruises (2)
Scenic Cruises (4)
Seabourn (15)
Silversea Cruises (31)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (3)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (6)
Amazone (1)
Antarctica (9)
Arctica (5)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
Douro (rivier) (1)
Galįpagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (36)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noord-Europa (1)
Noorse Fjorden (11)
Panamakanaal (3)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (17)
Wereldcruise (2)
Zuid-Amerika (2)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (15)
Cruise News (108)
Expeditiecruises (13)
Havens - aanlegplaatsen (91)
Nieuwe Schepen (74)
Reisverslagen (6)
Riviercruises (5)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Dirk Van Duyse (5)
Tess (1)
 
CP Bucketlist Magazine - 3
Scenic Eclipse stelt deze zomer unieke cruises voor in Arctisch gebied
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
5 mei '24
Zoek je nog reisinspiratie voor deze zomer, dan heeft Scenic Luxury Cruises bijzondere aanbiedingen voor Noorwegen, IJsland en Groenland. De Scenic Eclipse zou de volgende maanden oorspronkelijk het Russisch Arctisch gebied bezoeken. Door de geopolitieke situaties moest de rederij haar vaarschema aanpassen en nieuwe routes in Noord-Europa uitwerken. Blikvanger is een achttiendaagse retourreis Tromsų met vertrek op 25 juni aanstaande. De cruise start boven de poolcirkel. Na een ontdekking van het meest noordelijke punt van Europa zet Scenic Eclipse koers naar IJsland voor een zesdaagse rondreis in expeditiestijl. Het discovery yacht steekt daarna de Noordzee opnieuw over richting Geiranger en volgt de volledige Noorse kust via de Lofoten naar Tromsų. Voor wie niet de mogelijkheid heeft de volledige reis te maken, heeft Scenic dit eenmalige vaarschema opgesplitst in twee segmenten.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Ontdek samen met Nederlandstalige reisgenoten het Noordpoolgebied
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
21 apr '24
Spitsbergen, Groenland, Canada en IJsland zijn bestemmingen die op de bezoekers een diepe indruk nalaten. Dat je deze impressies kan delen met gelijkgestemde medereizigers maakt verkenningen van deze onherbergzame gebieden des te boeiend. Hapag-Lloyd Cruises organiseert exclusieve reizen naar deze regio’s in een kleine groep met Belgen aan boord. Ga op ontdekking met Nederlandstalig vergezelde Hapag-Lloyd-cruises en beleef schitterende ontdekkingsmomenten met extra privileges. De luxe expeditierederij lanceerde afgelopen winter het concept van 'Nederlandstalig vergezelde cruises voor Belgen’. Het initiatief was een schot in de roos en werd intussen verlengd tot en met 2026. Op het programma staan vooral unieke routes die garant staan voor 'once in a lifetime experiences'. Zo kan je deze en volgende zomer deelnemen aan enkele unieke afvaarten door het Arctisch gebied.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Cruise in de Arctic: kies je voor Spitsbergen, IJsland of Groenland?
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
18 jun '23
In het kielzog van Antarctica groeit de interesse voor cruises in Arctische wateren. Steeds meer (expeditie)rederijen bezoeken tijdens onze zomermaanden Spitsbergen, IJsland, Groenland of het Canadese poolgebied. De bestemmingen hebben veel gemeen, maar zijn toch ook heel verschillend. Gaat jouw interesse uit naar de spectaculaire landschappen of wil je kennismaken met de bijzondere dierenwereld? Silversea Cruises organiseerde een interessante webinar waarop Daniil Elterman, Senior Director Expedition Field Staff & Operations de verschillen uit de doeken deed.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Scenic biedt in 2023 nog meer Arctische bestemmingen aan
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
22 mei '22
In het voorjaar van 2023 komt de Scenic Eclipse II in de vaart. Met de uitbreiding van de vloot met een zusterschip van het ultraluxe discovery yacht Scenic Eclipse kan Scenic Cruises zich nog verder wagen in het Noordpoolgebied en de fjorden. De rederij spreekt dan ook van een nieuw tijdperk van Arctische expeditiecruises en zal volgende zomer tijdens zes cruises meer dan 40 nieuwe bestemmingen in het gebied aanlopen. Nieuwigheden zijn onder meer Schotland en het Hoge Canadese poolgebied.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Le Commandant Charcot naar de geografische Noordpool
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
6 dec '20
In mei 2021 lanceert Ponant het exploratieschip Le Commandant Charcot. Met het vaartuig zal de Franse luxe- en expeditierederij in de voetsporen van de ontdekkingsreizigers unieke reizen aanbieden naar gebieden die alleen toegankelijk zijn voor ijsbrekers. Het vaartuig wordt eveneens een uitvalsbasis voor wetenschappelijk onderzoek van de poolgebieden en de cryosfeer. Tijdens ons zomerseizoen vaart Le Commandant Charcot vanuit Groenland en IJsland in Arctische wateren. Op het programma voor 2021 staan onder meer de geografische Noordpool en de Noordwest Passage. Tijdens de winter wordt Ushuaia de uitvalsbasis voor de exploratie van Antarctica. Gasten kunnen helemaal rond het continent varen en de totale zonsverduistering bewonderen vanop een ijsplateau in de Weddellzee.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

 Pagina: Eerste pagina Vorige pagina 1 Volgende pagina Laatste pagina   van 1 (5 blogartikels)
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy