Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
Aida Cruises (1)
AmaWaterways (2)
Azamara Club Cruises (2)
Celebrity Cruises (9)
Crystal Cruises (13)
Cunard (4)
Emerald Yacht Cruises (1)
Hapag-Lloyd Cruises (11)
Holland America Line (5)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (4)
Oceania Cruises (8)
Ponant (3)
Regent Seven Seas (9)
Ritz Carlton Yacht Collection (2)
Scenic Cruises (1)
Seabourn (10)
Silversea Cruises (15)
Star Clippers (4)
Swan Hellenic (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (4)
Amazone (1)
Antarctica (1)
Atlantische Eilanden (1)
Atlantische Kust (1)
Baltische Staten (4)
Caraiben (8)
Donau (rivier) (3)
GalŠpagos (5)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (23)
Midden-Oosten (1)
Noorse Fjorden (8)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (9)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (7)
Cruise News (59)
Cruise Plus Aanrader (10)
Droom nu, Reis later (63)
Expeditiecruises (6)
Food (1)
In de Media (1)
Nieuwe Schepen (36)
Reisverslagen (5)
Reserveer NU voor 2021 (5)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
Greetje (1)
 
Kuala Lumpur: tweelingtorens, koloniale architectuur en Ö
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
10 jan '21
Kuala Lumpur heeft zich de jongste decennia ontwikkeld tot een moderne metropool van Zuid-Oost AziŽ. De hoofdstad van MaleisiŽ is een eigenzinnige combinatie van moderne kantoorgebouwen en koloniale architectuur. De attractie van Kuala Lumpur zijn ongetwijfeld de Petronas Twin Towers. De twee identieke torens zijn 452 meter hoog en tellen 88 verdiepingen. De tweeling was bij de bouw in 1998 het hoogste gebouw ter wereld, maar staat vandaag al niet meer in de top 10. Geniet van het uitzicht op de zwevende loopbrug op de 42ste verdieping die de twee torens met elkaar verbindt of reis met een van de 47 liften naar het observatieplatform op een van de hoogste verdiepingen. De Petronas Twin Towers zijn trouwens niet de enige wolkenkrabbers in Kuala Lumpur. Ook de Menara KL Tower (421 m) is een bezoek waard. U kan er zelfs een foto maken in een uitstekende glazen skybox op 300 meter boven de stad .
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Go for 2021: Hongkong: wolkenkrabbers, wierook enÖ
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
9 nov '20
Wanneer u van de luchthaven van Hongkong naar het centrum rijdt, lijkt het soms wel alsof u op een Engelse autosnelweg rijdt. Ook in de stad verwijzen dubbeldekkers, monumentale gebouwen en culturele tradities naar de Britse erfenis. Op 1 januari 1997 werd de voormalige kroonkolonie aan China overgedragen, maar zou nog 50 jaar van een grote autonomie genieten. Niettegenstaande politieke spanningen blijft Hongkong een uitnodigende cruisebestemming en een knooppunt van oost en west. De stad is een metropool vol tegenstrijdigheden van rustgevende tempels en duizenden Boeddhaís tot bruisende winkelstraten, waanzinnige uitzichten en paardenraces.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Go for 2021: Cambodja: Goud, zilver en een rode geschiedenis
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
19 sep '20
Cambodja is niet de eerste bestemming waaraan vakantiegangers denken wanneer ze een cruise boeken in Zuidoost-AziŽ. Het land wordt nog steeds getekend door de hevige burgeroorlog waarbij 45 jaar geleden bijna een derde van de bevolking om het leven kwam. Maar Cambodja is meer dan de Rode Khmer. Het land maakte tussen de 9de en 15de eeuw deel uit van het Khmer- of Angkor-rijk. Deze verdwenen beschaving liet honderden religieuze bouwwerken achter met als blikvanger Angkor Wat. Vandaag is Cambodja een constitutionele monarchie en die ontdekt u in Norodomís koninklijk paleis in de hoofdstad Phnom Penh.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Go for 2021 - Bangkok: gouden torens, boeddhaís en khlongs
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
3 aug '20
Bangkok heeft meer dan voldoende te bieden voor een meerdaags bezoek. Krung Thep zoals de inwoners het zelf noemen, is een wereldstad met 8 miljoen geregistreerde inwoners. Officieus leven er meer mensen dan in heel BelgiŽ samen. Wie de Thaise hoofdstad met een cruiseschip bezoekt, is meestal beperkt in tijd en moet keuzes maken. Een dag rondtoeren in het historische centrum van Bangkok geeft alvast een voorsmaakje van wat de belangrijkste metropool van Ďhet Land met de Glimlachí te bieden heeft, een verwijzing naar het vriendelijke en vrolijke karakter van de Thaise bevolking.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Go for 2021 - Verborgen parels van Zuidoost-AziŽ
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
11 jun '20
Wie richting AziŽ reist, denkt al snel aan China, Japan of Thailand. Het grootste werelddeel op onze planeet beschikt echter over heel wat minder bekende parels die een bezoek meer dan waard zijn. Cruise Plus vaart in februari 2021 met Crystal Cruises naar de Filipijnen, MaleisiŽ en Brunei. Met Hongkong en Singapore als start- en eindpunt krijgt u er bovendien twee indrukwekkende metropolen bovenop.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

 Pagina: Eerste pagina Vorige pagina 1 Volgende pagina Laatste pagina   van 2 (9 blogartikels)
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy