Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
Aida Cruises (1)
AmaWaterways (2)
Azamara Club Cruises (2)
Celebrity Cruises (9)
Crystal Cruises (13)
Cunard (4)
Emerald Yacht Cruises (1)
Hapag-Lloyd Cruises (11)
Holland America Line (5)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (4)
Oceania Cruises (8)
Ponant (3)
Regent Seven Seas (9)
Ritz Carlton Yacht Collection (2)
Scenic Cruises (1)
Seabourn (10)
Silversea Cruises (15)
Star Clippers (4)
Swan Hellenic (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (4)
Amazone (1)
Antarctica (1)
Atlantische Eilanden (1)
Atlantische Kust (1)
Baltische Staten (4)
Caraiben (8)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (5)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (23)
Midden-Oosten (1)
Noorse Fjorden (8)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (9)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (7)
Cruise News (59)
Cruise Plus Aanrader (10)
Droom nu, Reis later (63)
Expeditiecruises (6)
Food (1)
In de Media (1)
Nieuwe Schepen (36)
Reisverslagen (5)
Reserveer NU voor 2021 (5)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
Greetje (1)
 
Emerald Cruises lanceert begin 2022 haar eerste cruiseyacht
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
18 apr '21
Emerald Cruises lanceert begin 2022 de Emerald Azzurra. Het nieuwe cruiseschip heeft het uitzicht van een spectaculair vijfsterren-superyacht. De rederij speelt hiermee in op de groeiende populariteit van kleine schepen met een hoge dienstverlening. Met een lengte van 110 meter beschikken de 100 gasten over een overvloed aan ruimte en worden tijdens hun vakantie verwend door 64 bemanningsleden. Na enkele cruises in de Rode Zee doorkruist Emerald Azzurra vanaf februari 2022 de Middellandse Zee
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Rome: gladiatoren, pausen en fonteinen
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
7 mar '21
Eerst Rome zien en dan sterven. Zo ver willen we ook weer niet gaan, maar Rome behoort niettemin tot de wereldsteden die u moet bezocht hebben. Een verkenning van deze eeuwige stad vergt meerdere dagen en vormt een perfecte citytrip als aansluiting op een cruise. Maar zelfs wanneer het schip een dag afmeert in Civitavecchia loont een excursie naar de Italiaanse hoofdstad zeker de moeite om de sfeer op te snuiven, enkele historische bouwwerken te bezoeken of te shoppen. De belangrijkste bezienswaardigheden liggen trouwens op wandelafstand van elkaar. Dat is perfect voor een kennismaking met zowel het Romeinse keizerrijk, de zetel van de rooms-katholieke kerk als de prachtige voorbeelden van Renaissance- en Barokarchitectuur.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Mykonos: Apollo, windmolens en Petros
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
14 feb '21
Nu de vaccinatiecampagne tegen het Covid-virus stilaan op gang komt, groeit de hoop dat we deze zomer weer kunnen reizen. Met het cruiseverbod in Alaska en de onduidelijkheid over de mogelijkheden in de Caraïben, zetten de rederijen deze zomer in op Europa. Als we de programma’s van de maatschappijen bekijken, lijkt Griekenland in 2021 een van de winnaars te worden. Diverse rederijen pakken er uit met langere routes en nieuwe bestemmingen. Op deze vaarschema’s mag Mykonos niet ontbreken. Op dit iconische eiland met de witgeverfde huisjes en blauwe, groene of rode deuren en ramen vormt elke hoek een fotodecor. Slenter vanaf de oude haven van Mykonos-stad door de steegjes langs hippe boetieks, kunstgalerijen en traditionele Griekse restaurants.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

De Balearen: levendige steden, stranden en feesten
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
7 feb '21
De Balearen zijn één van de populairste bestemmingen in de Westelijke Middellandse Zee. De eilandengroep ten zuiden van Barcelona verleidt menig vakantieganger met haar levendige steden, hippe clubs, pittoreske dorpen, zonnige klimaat, prachtige zandstranden en een gevarieerde natuur. Palma de Mallorca is voor cruises door dit deel van de Middellandse Zee zowel een inscheep- als een transithaven. Sommige schepen bezoeken ook Ibiza-stad en Maó-Mahon op Menorca.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Dubrovnik: Game of Thrones, Balkanoorlog en overtoerisme
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
24 jan '21
Dubrovnik is na Venetië de meest bezochte plek aan de Adriatische Zee. De stad werd in de 7de eeuw vóór Christus gesticht, beleefde als republiek het hoogtepunt van haar macht in de 15de en 16de eeuw en heeft zwaar geleden onder de Kroatische onafhankelijkheidsoorlog in 1991. De meeste bezoekers linken de kustplaats in de eerste plaats aan de televisiereeks Game of Thrones. Met deze razend populaire serie nam de populariteit van Dubrovnik de jongste jaren epische proporties aan.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

 Pagina: Eerste pagina Vorige pagina 1 Volgende pagina Laatste pagina   van 5 (23 blogartikels)
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy