Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
Aida Cruises (1)
AmaWaterways (2)
Azamara Club Cruises (2)
Celebrity Cruises (9)
Crystal Cruises (13)
Cunard (4)
Hapag-Lloyd Cruises (11)
Holland America Line (5)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (4)
Oceania Cruises (7)
Ponant (3)
Regent Seven Seas (9)
Ritz Carlton Yacht Collection (2)
Scenic Cruises (1)
Seabourn (9)
SeaDream (1)
Silversea Cruises (15)
Star Clippers (4)
Swan Hellenic (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (4)
Amazone (1)
Antarctica (1)
Atlantische Eilanden (1)
Atlantische Kust (1)
Baltische Staten (3)
Caraiben (7)
Donau (rivier) (3)
GalŠpagos (5)
Ijsland / Groenland (1)
Middellandse Zee (18)
Midden-Oosten (1)
Noorse Fjorden (6)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (9)
Zuid-Amerika (1)
Categorieën
Coronavirus (6)
Cruise News (60)
Cruise Plus Aanrader (10)
Droom nu, Reis later (54)
Food (1)
In de Media (1)
Nieuwe Schepen (36)
Reisverslagen (5)
Reserveer NU voor 2021 (5)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
Greetje (1)
 
Go for 2021: Corsica: Napoleon, piraten en citadellen
Geschreven door Patrick Parez - Cruise Communications
27 dec '20
In deze coronatijden zoeken vakantiegangers vaker dichtbij-bestemmingen. Sommige cruiserederijen spelen daarop in met vaarschemaís rond Corsica. Andere maatschappijen nemen het grootste eiland van Frankrijk op in hun cruises door de Westelijke Middellandse Zee. Corsica is een veelzijdige destinatie die zich vanaf de zee perfect laat ontdekken. U maakt kennis met de geschiedenis in Ajaccio, beklimt oude citadellen in Bastia en Bonfiacio, bewondert indrukwekkende rotsformaties waaronder de Sanguinaires-archipel en vaart langs prachtige natuurfenomenen zoals de Calanches de Piana. En misschien rest u tussendoor nog even de tijd om te relaxen op een van de stranden bij Porto Vecchio.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Go for 2021: VenetiŽ: palazzi, gondolaís en griffioenen
Geschreven door Patrick Parez - Cruise Communications
20 dec '20
Als straks het zomerseizoen aanbreekt, zullen de toeristen weer massaal afzakken naar VenetiŽ. Elke jaar bezoeken meer dan 30 miljoen vakantiegangers de dogenstad. Daarbovenop ziet de griffioen, de gevleugelde leeuw op het wapenschild van VenetiŽ, tijdens het hoogseizoen per etmaal nog eens tienduizenden dagjesmensen passeren. Om de overlast in te dijken voerde de Italiaanse stad de jongste jaren een overnachtingstaks en diverse verbodsmaatregelen in. Wie op trappen of in galerijen van monumenten zit of picknickt, sloten aan bruggen of hekkens hangt of rondloopt met ontbloot bovenlijf riskeert een geldboete. Ook op het verbod om duiven te voederen op het San Marcoplein wordt strikt toegezien. VenetiŽ is de vogels liever kwijt dan rijk, want hun uitwerpselen bijten in het marmer en de mozaÔeken van de historische gebouwen.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Go for 2021: Barcelona: Picasso, Miro, Gaudi en Messi
Geschreven door Patrick Parez - Cruise Communications
15 nov '20
Wie Barcelona bezoekt, kan niet voorbijgaan aan Antoni Gaudi. De grote publiekstrekker is de onafgewerkte Sagrada Familia. De bouw van de basiliek ging in 1882 van start en de jongste jaren wordt alles op alles gezet om de tempel af te hebben tegen 2026, de honderdste verjaardag van het overlijden van de Catalaanse architect. Maar zelfs in zijn onafgewerkte toestand is zowel de buitenzijde als het interieur van het bouwwerk spectaculair. Gaudi bezorgde Barcelona nog meer bezienswaardigheden zoals Park GŁell dat eigenlijk een tuinstad moest worden, Casa Milŗ met zijn surrealistisch dak en het sprookjesachtige Casa BatllÚ.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Go for 2021: Istanbul: geuren, kleuren en minaretten
Geschreven door Patrick Parez - Cruise Communications
16 okt '20
2021 moet de terugkeer betekenen van de cruiseschepen naar Istanbul en de Zwarte Zee. Istanbul is de grootste en belangrijkste stad van Turkije, maar niet haar hoofdstad. Die eer komt sinds 1923 Ankara toe. Istanbul is wel de enige stad in de wereld die zich uitstrekt over twee werelddelen, gescheiden door de Bosporus. De meeste bezoekers beperken zich tot het Europese stadsdeel. Daar vindt u de belangrijkste monumenten en musea. Maar er zijn in deze wereldstad nog tal van minder bekende plekjes te ontdekken. Maak een boottocht naar de Prinseneilanden waar rijke Turken hun buitenverblijf hebben, plan een uitstapje naar het Aziatische deel voor een fantastisch zicht op het historische Istanbul, neem een kijkje in de volkswijk Besiktas of ontvlucht het drukke straatleven in een van de talrijke rooftopbars.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Go for 2021: Monaco: glamour, roulette en sportwagens
Geschreven door Patrick Parez - Cruise Communications
10 okt '20
Monaco heeft een oppervlakte van amper 2 km≤ en is na Vaticaanstad het kleinste, maar wel een van de rijkste landen ter wereld. Om in de dwergstaat aan de Middellandse Zee te wonen moet u een flink vermogen hebben en minstens een half miljoen euro storten op een bank in het prinsdom. Als minder vermogende burgers kunnen we er wel op hotel verblijven of Monaco bezoeken met een cruiseschip. Wie Monaco helemaal in stijl wil ontdekken, kan opteren voor een helikoptertransfer tussen de luchthaven in Nice en zijn hotel of cruiseschip. Welkom in de internationale hoofdstad van de luxe
Klik hier voor het volledige blog artikel.

 Pagina: Eerste pagina Vorige pagina 1 Volgende pagina Laatste pagina   van 4 (18 blogartikels)
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy