Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
Aida Cruises (1)
AmaWaterways (2)
Azamara Club Cruises (2)
Celebrity Cruises (8)
Crystal Cruises (13)
Cunard (4)
Hapag-Lloyd Cruises (11)
Holland America Line (5)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (3)
Oceania Cruises (7)
Ponant (2)
Regent Seven Seas (9)
Ritz Carlton Yacht Collection (2)
Scenic Cruises (1)
Seabourn (9)
SeaDream (1)
Silversea Cruises (15)
Star Clippers (4)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (4)
Amazone (1)
Antarctica (1)
Atlantische Eilanden (1)
Atlantische Kust (1)
Baltische Staten (3)
Caraiben (7)
Donau (rivier) (3)
GalŠpagos (5)
Ijsland / Groenland (1)
Middellandse Zee (15)
Noorse Fjorden (5)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (7)
Zuid-Amerika (1)
Categorieën
Coronavirus (6)
Cruise News (60)
Cruise Plus Aanrader (10)
Droom nu, Reis later (37)
Food (1)
In de Media (1)
Nieuwe Schepen (36)
Reisverslagen (5)
Reserveer NU voor 2021 (5)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
Greetje (1)
 
Go for 2021: Istanbul: geuren, kleuren en minaretten
Geschreven door Patrick Parez - Cruise Communications
16 okt '20
2021 moet de terugkeer betekenen van de cruiseschepen naar Istanbul en de Zwarte Zee. Istanbul is de grootste en belangrijkste stad van Turkije, maar niet haar hoofdstad. Die eer komt sinds 1923 Ankara toe. Istanbul is wel de enige stad in de wereld die zich uitstrekt over twee werelddelen, gescheiden door de Bosporus. De meeste bezoekers beperken zich tot het Europese stadsdeel. Daar vindt u de belangrijkste monumenten en musea. Maar er zijn in deze wereldstad nog tal van minder bekende plekjes te ontdekken. Maak een boottocht naar de Prinseneilanden waar rijke Turken hun buitenverblijf hebben, plan een uitstapje naar het Aziatische deel voor een fantastisch zicht op het historische Istanbul, neem een kijkje in de volkswijk Besiktas of ontvlucht het drukke straatleven in een van de talrijke rooftopbars.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Go for 2021: Monaco: glamour, roulette en sportwagens
Geschreven door Patrick Parez - Cruise Communications
10 okt '20
Monaco heeft een oppervlakte van amper 2 km≤ en is na Vaticaanstad het kleinste, maar wel een van de rijkste landen ter wereld. Om in de dwergstaat aan de Middellandse Zee te wonen moet u een flink vermogen hebben en minstens een half miljoen euro storten op een bank in het prinsdom. Als minder vermogende burgers kunnen we er wel op hotel verblijven of Monaco bezoeken met een cruiseschip. Wie Monaco helemaal in stijl wil ontdekken, kan opteren voor een helikoptertransfer tussen de luchthaven in Nice en zijn hotel of cruiseschip. Welkom in de internationale hoofdstad van de luxe
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Go for 2021: Malta: ridders, burchten en balkons
Geschreven door Patrick Parez - Cruise Communications
8 sep '20
Valletta is ongetwijfeld een van de meest indrukwekkende havens om binnen te varen in de Middellandse Zee. Het leven in Malta is heel nauw verbonden met het water. De FeniciŽrs gebruikten 3.000 jaar geleden de natuurlijke havens al tijdens hun handelsverkeer. De zee maakte deze dwergstaat echter ook kwetsbaar voor invasies. Getuigen hiervan zijn de vele verdedigingswerken. Deze burchten zijn vandaag indrukwekkende herinneringen aan het roerig verleden van de eilanden en maken van Malta een boeiende bestemming.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Go for 2021: Athene: goden, Olympische Spelen en Evzones
Geschreven door Patrick Parez - Cruise Communications
4 sep '20
We hebben er destijds allemaal over geleerd in de lessen Geschiedenis, Latijn of Grieks. De Akropolis die 156 meter boven de stad uittorent is zonder twijfel het symbool van Athene. De rots omvat een geheel van bezienswaardigheden waaronder het goed bewaarde Pantheon op de plek waar de godin Athena Parthenos een olijfboom plantte om de stad te stichten. Even belangrijk is het Erechteion, bekend voor zijn kariatiden of vrouwenbeelden die het dak van het gebouw ondersteunen. Niet alleen op de Akropolis, maar ook in het centrum van Athene treft u op elke straathoek of in elk park antieke ruÔnes aan.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Go for 2021 - Cruisen langs de Ligurische kust
Geschreven door Patrick Parez - Cruise Communications
13 jul '20
Het Parco Nazionale delle Cinque Terre nabij La Spezia is een van de meest pittoreske plekjes van ItaliŽ. U geniet er van een adembenemende natuur met ruwe kliffen en turkooizen water. De vijf vissersplaatsjes Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore behoren tot de mooiste dorpen van ItaliŽ. Ze zijn dan ook sinds 1997 opgenomen in de Unesco-werelderfgoedlijst. De Ligurische kust beschikt trouwens over nog meer pareltjes. Bent u al ooit in Portofino of Portovenere geweest?
Klik hier voor het volledige blog artikel.

 Pagina: Eerste pagina Vorige pagina 1 Volgende pagina Laatste pagina   van 3 (15 blogartikels)
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy