Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (2)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (5)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (3)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (6)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (7)
Oceania Cruises (12)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (12)
Ritz Carlton Yacht Collection (3)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (9)
Silversea Cruises (17)
Swan Hellenic (2)
Uniworld (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (5)
Amazone (1)
Antarctica (2)
Arctica (2)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (9)
Donau (rivier) (3)
GalŠpagos (5)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (33)
Midden-Oosten (5)
Noorse Fjorden (9)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (12)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (16)
Cruise News (88)
Expeditiecruises (8)
Havens - aanlegplaatsen (58)
Nieuwe Schepen (46)
Reisverslagen (3)
Riviercruises (3)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
 
Taormina: Grieks-Romeins theater, Etna en de Godfather
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
29 mei '22
Taormina in het noordoosten van SiciliŽ was in het begin van de 20ste eeuw een kolonie voor buitenlandse kunstenaars en schrijvers waaronder DH Lawrence, Oscar Wilde en Richard Strauss. Later volgden de Europese adel en filmsterren als Greta Garbo, Marlene Dietrich en Elizabeth Taylor. In hun voetsporen bezoeken jaarlijks enkele miljoenen toeristen het kleine stadje. Taormina torent zoín 250 meter uit boven de zee en kijkt uit op de imposante Etna. Het schilderachtige plekje wordt omschreven als een van de mooiste dorpen van SiciliŽ. Geen wonder dat menig cruiserederij deze bestemming op haar vaarschema plaatst tijdens reizen rond ItaliŽ en tussen ItaliŽ en Griekenland
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Ontdek Toscane, er is veel meer dan Firenze alleen
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
24 apr '22
Livorno en ook La Spezia zijn de aanloophavens voor een bezoek aan Firenze. In de regio Toscane zijn echter nog meer prachtige plaatsen te bezoeken, te beginnen met Pisa waar de schuine toren de publiekstrekker is. Het Campo dei Miracoli met zijn klokkentoren, kathedraal en doopkapel zijn het visitekaartje van de stad. Waag je tijdens een bezoek ook wat verder dan dit toeristische gedeelte van de stad. Het Piazza dei Cavalieri wordt omringd door prachtige palazzi. SantíAntonio, de oudste wijk van Pisa telt tientallen prachtige gebouwen, kloosters en kerken. De oevers van de Arno zijn de perfecte plaats voor een wandeling en een gelato. Aan ijskramen is er in Pisa geen gebrek. Wie het shoppen niet kan laten, kan vanaf de rivier de Corso Italia en Borgo Stretto bezoeken. Hier vind je naast de traditionele winkelketens ook leuke boetiekjes.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Kreta: Minos, Minotaurus, Samaria en hippies
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
3 apr '22
Kreta is niet alleen het grootste, maar ook het populairste Griekse eiland. De gastvrije bestemming dankt haar succes aan het gevarieerde aanbod van mooie stranden, een indrukwekkende natuur en een rijk historisch verleden. Dat ontgaat ook de cruiserederijen niet die elke zomer het vakantie-eiland op hun vaarschemaís in de oostelijke Middellandse Zee zetten. De meeste schepen meren af in Heraklion, de hoofdstad van het eiland en in Souda, de haven van Chania. Vanuit deze twee locaties aan de noordkust van Kreta zijn op excursies de grootste bezienswaardigheden van het eiland te ontdekken.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Bari: Sint-Nicolaas, steegjes, orechiette en trulli
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
21 mar '22
Puglia langs de zuidoostkust of hiel van ItaliŽ is voor vele vakantiegangers een minder bekende bestemming. Voor de cruiseschepen op de Adriatische en Ionische Zee is de hoofdstad Bari de uitvalsbasis voor een bezoek aan deze opmerkelijke regio. Een van de hoogtepunten van Bari is de romaanse Basilica di San Nicola, opgetrokken in de 11de en 12de eeuw. In de crypte van de kerk bevindt zich het lichaam van de goedheilige man. Sinterklaas komt immers niet uit Spanje. Zijn stoffelijke resten werden in de elfde eeuw door zeelui vanuit Turkije naar Bari gebracht. Dit maakt van Bari dan ook een belangrijk pelgrimsoord. Op het plein voor de basiliek staat het bronzen standbeeld van de bisschop.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

MSC Group lanceert met Explora Journeys in 2023 een luxebrand
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
12 dec '21
Explora Journeys wil een nieuw lifestyle-reismerk worden en de luxecruises herdefiniŽren. De schepen zullen de wereld rondvaren en een levendige, kosmopolitische thuis op zee creŽren met bezoeken aan plaatsen op en buiten de gebaande paden. Het nieuwe filiaal van de MSC Group heeft intussen vier schepen besteld in ItaliŽ. Explora I komt in mei 2023 in de vaart. Tegen 2026 volgen nog drie zusterschepen. Ze zullen 248 meter lang zijn en plaats bieden aan 922 gasten die verblijven in suites met balkon met een gemiddelde oppervlakte van 42 m≤. De passagiers worden bediend door 730 bemanningsleden.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

 Pagina: Eerste pagina Vorige pagina 1 Volgende pagina Laatste pagina   van 7 (33 blogartikels)
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy