Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
Aida Cruises (1)
AmaWaterways (2)
Azamara Club Cruises (2)
Celebrity Cruises (9)
Crystal Cruises (13)
Cunard (4)
Hapag-Lloyd Cruises (11)
Holland America Line (5)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (4)
Oceania Cruises (7)
Ponant (3)
Regent Seven Seas (9)
Ritz Carlton Yacht Collection (2)
Scenic Cruises (1)
Seabourn (9)
Silversea Cruises (15)
Star Clippers (4)
Swan Hellenic (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (4)
Amazone (1)
Antarctica (1)
Atlantische Eilanden (1)
Atlantische Kust (1)
Baltische Staten (3)
Caraiben (8)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (5)
Ijsland / Groenland (1)
Middellandse Zee (21)
Midden-Oosten (1)
Noorse Fjorden (6)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (9)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (6)
Cruise News (59)
Cruise Plus Aanrader (10)
Droom nu, Reis later (60)
Food (1)
In de Media (1)
Nieuwe Schepen (36)
Reisverslagen (5)
Reserveer NU voor 2021 (5)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
Greetje (1)
 
Barbados: Little England, stranden en rum
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
28 feb '21
Barbados is niet meteen het eerste eiland dat in ons opkomt als we aan de Caraïben denken. Maar daar zou wel eens verandering kunnen in komen. Steeds meer cruiserederijen nemen het meest oostelijke eiland van de kleine Antillen op in hun programma’s. Bridgetown is niet alleen een transithaven, maar ook steeds vaker een inscheephaven voor rondreizen door de Zuidelijke Caraïben. Onder meer Seabourn, SeaDream Yacht Club, Silversea, Oceania Cruises, Regent Seven Seas, TUI Cruises en Royal Caribbean International bieden tijdens het winterseizoen al vertrekken aan vanuit Barbados. En daar zijn meerdere redenen voor. Als voormalige Britse kolonie zijn er vanuit Groot-Brittannië, maar eveneens vanuit Duitsland, rechtstreekse vluchten naar Bridgetown. Daarnaast introduceren de rederijen een alternatieve inscheephaven om het Caraïbisch gebied te bezoeken zonder eerst de Verenigde Staten te moeten passeren. Met de vele resorts is het eiland bovendien een ideale bestemming voor een verblijf voor of na de cruise.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Zorg dat uw bucketlist geen waiting list wordt
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
21 feb '21
Na de reisbeperkingen en lockdowns willen we straks allemaal weer op cruise. Er wordt deze dagen flink geboekt of omgeboekt naar vertrekken in 2022 en zelfs 2023. Sommige afvaarten of categorieën van kajuiten en suites zijn al volgeboekt. Dat geldt zeker voor unieke of eenmalige reizen. Zo was de wereldcruise 2023 van Oceania Cruises eind januari al helemaal uitverkocht. Ook Silversea Cruises en Seabourn openden midden februari hun wereldcruises 2023. Daarnaast noteren de rederijen een sterke vraag naar langere en verdere cruises in onder meer Azië. Om op deze trends in te spelen hebben bepaalde maatschappijen hun volledige winterseizoen 2022-2023 en in sommige gevallen zelfs al de zomer en herfst van 2023 opengesteld.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Mykonos: Apollo, windmolens en Petros
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
14 feb '21
Nu de vaccinatiecampagne tegen het Covid-virus stilaan op gang komt, groeit de hoop dat we deze zomer weer kunnen reizen. Met het cruiseverbod in Alaska en de onduidelijkheid over de mogelijkheden in de Caraïben, zetten de rederijen deze zomer in op Europa. Als we de programma’s van de maatschappijen bekijken, lijkt Griekenland in 2021 een van de winnaars te worden. Diverse rederijen pakken er uit met langere routes en nieuwe bestemmingen. Op deze vaarschema’s mag Mykonos niet ontbreken. Op dit iconische eiland met de witgeverfde huisjes en blauwe, groene of rode deuren en ramen vormt elke hoek een fotodecor. Slenter vanaf de oude haven van Mykonos-stad door de steegjes langs hippe boetieks, kunstgalerijen en traditionele Griekse restaurants.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

De Balearen: levendige steden, stranden en feesten
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
7 feb '21
De Balearen zijn één van de populairste bestemmingen in de Westelijke Middellandse Zee. De eilandengroep ten zuiden van Barcelona verleidt menig vakantieganger met haar levendige steden, hippe clubs, pittoreske dorpen, zonnige klimaat, prachtige zandstranden en een gevarieerde natuur. Palma de Mallorca is voor cruises door dit deel van de Middellandse Zee zowel een inscheep- als een transithaven. Sommige schepen bezoeken ook Ibiza-stad en Maó-Mahon op Menorca.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Zwarte Zee: Olympische spelen, kloosters en badplaatsen
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
31 jan '21
De Zwarte Zee is deze zomer terug! Door de spanningen in Oekraïne en de Russische annexatie van de Krim lieten de cruiseschepen dit vaargebied de voorbije jaren links liggen. Vandaag keert het cruisetoerisme terug naar de Zwarte Zee met programma’s vanuit Istanbul of Athene waarbij de schepen meteen nog enkele Griekse havens aan het vaarschema toevoegen. We varen met de klok en de zon mee naar Bulgarije, Roemenië, Oekraïne, Rusland, Georgië en minder bekende bestemmingen in Turkije.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

 Pagina: Eerste pagina Vorige pagina 1 Volgende pagina Laatste pagina   van 43 (214 blogartikels)
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy