Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
Aida Cruises (1)
AmaWaterways (2)
Azamara Club Cruises (2)
Celebrity Cruises (9)
Crystal Cruises (13)
Cunard (4)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (1)
Hapag-Lloyd Cruises (11)
Holland America Line (5)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (5)
Oceania Cruises (10)
Ponant (3)
Regent Seven Seas (11)
Ritz Carlton Yacht Collection (2)
Scenic Cruises (1)
Seabourn (10)
Silversea Cruises (17)
Star Clippers (4)
Swan Hellenic (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (4)
Amazone (1)
Antarctica (2)
Atlantische Eilanden (1)
Atlantische Kust (1)
Baltische Staten (5)
Caraiben (8)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (5)
Griekse Eilanden (1)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (24)
Midden-Oosten (3)
Noorse Fjorden (8)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (13)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (7)
Cruise News (59)
Cruise Plus Aanrader (10)
Expeditiecruises (6)
Food (1)
Ik reis gerust (83)
In de Media (1)
Nieuwe Schepen (39)
Reisverslagen (5)
Reserveer NU voor 2021 (5)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
Greetje (1)
 
Dubai steeds belangrijker als cruisebestemming.
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
3 okt '21
Dubai wordt de jongste jaren steeds belangrijker als cruisebestemming. Zowel luxerederijen als resortschepen doorkruisen in de winter de Arabische Golf. Het kleine vissersdorp van weleer is vandaag een van de meest kosmopolitische steden in de wereld geworden. Met de uitgestelde Expo 2020 Dubai heeft het emiraat er deze winter bovendien een topattractie bij. Van 1 oktober 2021 tot en met 31 maart 2022 wandel je door de adembenemende architectuur van de paviljoenen, maak je kennis met baanbrekende technologische vooruitgang en vertrek je voor een culturele en culinaire wereldreis. Er valt bijgevolg voldoende te beleven om voor of na de cruise nog enkele dagen Dubai te ontdekken.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Hiroshima: atoombom, samurai, Mazda en oesters
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
3 okt '21
Hiroshima zal voor altijd verbonden blijven met de eerste atoombom. Op 6 augustus 1945 brachten de Amerikanen de uraniumbom Little Boy boven de stad tot ontploffing. 78.000 inwoners verloren daarbij het leven. Nog minstens evenveel mensen overleden later aan de gevolgen van de radioactieve straling. Na de Tweede Wereldoorlog werd de stad heropgebouwd en door het Japanse parlement uitgeroepen tot Stad van de Vrede. Meer dan een miljoen mensen bezoeken jaarlijks het Hiroshima Peace Memorial Park. Het vredesmuseum toont aan de hand van foto’s, video’s en voorwerpen de gevolgen van het bombardement en de straling. Het schetst het verloop van de oorlog vanuit zowel Amerikaans als Japans oogpunt en gaat eveneens in op de huidige nucleaire bewapening in de wereld.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Oceania Cruises opent boekingen voor Vista
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
26 sep '21
Oceania Cruises, ’s werelds toonaangevende culinaire en bestemmingsgerichte cruisemaatschappij, heeft de boekingen geopend voor het inaugurele seizoen van de Vista die op 14 april 2023 in Rome in de vaart komt. Het openingsseizoen van Oceania’s nieuwste vlaggenschip overspant 18 reizen en 24 landen over 4 continenten. Onderweg zal het schip onder meer overnachten in Lissabon, Venetië, Istanbul, Jeruzalem (Haifa), Bordeaux, Montreal en New York zodat de passagiers de bestemmingen nog intensiever kunnen beleven. Volgens CEO Bob Binder is elk aspect van het eerste seizoen ontworpen om meeslepende bestemmingservaringen te presenteren vanuit nieuwe en unieke perspectieven. “Van het hart van iconische steden zoals Venetië en Londen tot zelden betreden kusten van Stornoway of Kavala kunnen gasten onderweg een gevarieerde reeks herinneringen verzamelen.”
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Silversea bevestigt, Seabourn schrapt deze winter Antarctica
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
19 sep '21
Silversea vaart tijdens de winter 2021-2022 met drie schepen in Antarctica. De luxe- en expeditierederij bereikte hierover een akkoord met de Chileense autoriteiten. Silver Cloud en Silver Wind zullen cruises aanbieden vanuit Punta Arenas. Silver Explorer behoudt haar eerder geplande schema en vaart vanaf november vanuit Puerto Williams. Silversea Cruises heeft goede hoop dat de coronarestricties deze winter worden opgeheven en ook Belgische klanten naar Chili kunnen vliegen om van daaruit het bevroren continent te ontdekken.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Seven Seas Grandeur van Regent open voor boeking
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
12 sep '21
Regent Seven Seas heeft het vaarschema voor het openingsseizoen van de Seven Seas Grandeur gepubliceerd. Tegelijk gaf de maatschappij ook meer details vrij over de restaurants en suites aan boord van haar nieuwe vlaggenschip. Het zesde schip van de Regentfamilie moet het boegbeeld worden van 30 jaar ervaring in luxereizen. Volgens de rederij is de uitbreiding van de vloot een bewijs van de groeiende vraag naar luxecruises die het merk drijft dankzij het perfecte formaat van de schepen die ongeëvenaarde ruimte op zee bieden
Klik hier voor het volledige blog artikel.

 Pagina: Eerste pagina Vorige pagina 1 Volgende pagina Laatste pagina   van 50 (246 blogartikels)
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy