Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
Aida Cruises (1)
AmaWaterways (2)
Azamara Club Cruises (2)
Celebrity Cruises (8)
Crystal Cruises (13)
Cunard (4)
Hapag-Lloyd Cruises (11)
Holland America Line (4)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (3)
Oceania Cruises (6)
Ponant (2)
Regent Seven Seas (9)
Scenic Cruises (1)
Seabourn (9)
SeaDream (1)
Silversea Cruises (14)
Star Clippers (4)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (2)
Amazone (1)
Antarctica (1)
Atlantische Eilanden (1)
Atlantische Kust (1)
Baltische Staten (3)
Caraiben (6)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (5)
Ijsland / Groenland (1)
Middellandse Zee (11)
Noorse Fjorden (5)
Panamakanaal (2)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (6)
Zuid-Amerika (1)
Categorieën
Coronavirus (6)
Cruise News (60)
Cruise Plus Aanrader (10)
Droom nu, Reis later (25)
Food (1)
In de Media (1)
Nieuwe Schepen (34)
Reisverslagen (5)
Reserveer NU voor 2021 (4)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
Greetje (1)
 
Go for 2021 - Bangkok: gouden torens, boeddha’s en khlongs
Geschreven door Patrick Parez - Cruise Communications
3 aug '20
Bangkok heeft meer dan voldoende te bieden voor een meerdaags bezoek. Krung Thep zoals de inwoners het zelf noemen, is een wereldstad met 8 miljoen geregistreerde inwoners. Officieus leven er meer mensen dan in heel België samen. Wie de Thaise hoofdstad met een cruiseschip bezoekt, is meestal beperkt in tijd en moet keuzes maken. Een dag rondtoeren in het historische centrum van Bangkok geeft alvast een voorsmaakje van wat de belangrijkste metropool van ‘het Land met de Glimlach’ te bieden heeft, een verwijzing naar het vriendelijke en vrolijke karakter van de Thaise bevolking.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Royal Caribbean introduceert elektronische veiligheidsoefening
Geschreven door Dirk Van Duyse
30 jul '20
Een belangrijk onderdeel van cruisen, de verplichte veiligheidoefening, krijgt een make-over in het COVID-19-tijdperk, met geïndividualiseerde elektronische technologie ontwikkeld door Royal Caribbean Group. Muster 2.0 vervangt de veiligheidsoefening, waarbij passagiers zich over het algemeen in grote groepen op verschillende punten rond het schip verzamelen, met een proces dat de passagiers in hun eigen tijd kunnen voltooien voordat het schip vertrekt. Bekend als eMuster, begint het proces met passagiers die veiligheidsinformatie bekijken op hun eigen mobiele apparaten of op hun interactieve tv in de passagiershut. Deze elektronische briefings bevatten wat u kunt verwachten tijdens en in noodsituaties en waar u heen moet, evenals de juiste manier om reddingsvesten te gebruiken. Mensen bezoeken vervolgens hun toegewezen “musterstations”, waar bemanningsleden controleren of alle stappen zijn voltooid en scannen de keycard van de passagiers om het proces te voltooien.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Hoe verloopt nu vandaag een cruise in deze coronatijden ?
Geschreven door Patrick Parez - Cruise Communications
23 jul '20
Na een onderbreking van vier maanden beginnen de eerste rederijen opnieuw te varen. Ze hebben allemaal deze gedwongen opligperiode aangewend om hun veiligheidsmaatregelen bij te sturen in het licht van de Covid 19-pandemie. De grote uitdaging voor de cruiserederijen is ervoor te zorgen dat de gasten niettegenstaande deze heel strikte sanitaire regels nog een aangename vakantie kunnen beleven. Wij deden de test aan boord van een van de schepen van Ponant die sinds midden juli opnieuw vaart langs de Franse kusten, IJsland, Spitsbergen en Frans-Polynesië.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Go for 2021 - Cruisen langs de Ligurische kust
Geschreven door Patrick Parez - Cruise Communications
13 jul '20
Het Parco Nazionale delle Cinque Terre nabij La Spezia is een van de meest pittoreske plekjes van Italië. U geniet er van een adembenemende natuur met ruwe kliffen en turkooizen water. De vijf vissersplaatsjes Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore behoren tot de mooiste dorpen van Italië. Ze zijn dan ook sinds 1997 opgenomen in de Unesco-werelderfgoedlijst. De Ligurische kust beschikt trouwens over nog meer pareltjes. Bent u al ooit in Portofino of Portovenere geweest?
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Go for 2021 - Porto: wijnen, ijzeren bruggen en azulejos
Geschreven door Patrick Parez - Cruise Communications
7 jul '20
Porto is de bakermat van de portwijn. De tweede stad van Portugal is een inscheephaven voor riviercruises op de Douro en een tussenstop voor cruiseschepen die langs de Atlantische kusten varen, maar evenzeer een aantrekkelijke citytripbestemming. De bruisende stad is opgebouwd rond de oevers van de ‘gouden rivier’. De twee stadsdelen worden met elkaar verbonden door de ijzeren Dom Luis I-brug, ontworpen door de Belgische ingenieur Théophile Seyrig, een leerling van Gustave Eiffel.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

 Pagina: Eerste pagina Vorige pagina 1 Volgende pagina Laatste pagina   van 35 (175 blogartikels)
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy