Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
Aida Cruises (1)
AmaWaterways (2)
Azamara Club Cruises (2)
Celebrity Cruises (9)
Crystal Cruises (13)
Cunard (4)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (2)
Hapag-Lloyd Cruises (11)
Holland America Line (6)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (6)
Oceania Cruises (11)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (11)
Ritz Carlton Yacht Collection (2)
Scenic Cruises (1)
Seabourn (11)
Silversea Cruises (19)
Star Clippers (4)
Swan Hellenic (2)
Uniworld (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (4)
Amazone (1)
Antarctica (3)
Atlantische Eilanden (1)
Atlantische Kust (1)
Baltische Staten (5)
Caraiben (8)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (5)
Griekse Eilanden (1)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (24)
Midden-Oosten (5)
Noorse Fjorden (8)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (13)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (7)
Cruise News (59)
Cruise Plus Aanrader (10)
Expeditiecruises (7)
Food (1)
Ik reis gerust (93)
In de Media (1)
Nieuwe Schepen (41)
Reisverslagen (5)
Reserveer NU voor 2021 (5)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
Greetje (1)
 
Saoedi-Arabië, een nieuwe cruisebestemming om te ontdekken
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
23 jan '22
AlUla, Yanbu en Al Wajh zeggen jou wellicht weinig, maar daar zal binnenkort verandering in komen. Saoedi-Arabië opende recent haar grenzen voor het internationaal toerisme en wil een belangrijke cruisebestemming worden. In de voetsporen van de Verenigde Arabische Emiraten werkt het land een toeristische infrastructuur uit en bouwt ze zes cruiseterminals. In een eerste fase gaat het om Jeddah, Yanbu en Al Wajh aan de zijde van de Rode Zee en Dammam aan de Arabische Golf. Diverse cruiserederijen hebben al aangekondigd Saoedi-Arabië de volgende jaren in hun vaarschema’s op te nemen.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Norwegian Viva wordt in 2023 eerste zusterschip Norwegian Prima
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
16 jan '22
Met nog een half jaar te gaan tot de lancering van de Norwegian Prima, kijkt Norwegian Cruise Line al vooruit naar het tweede schip van de nieuwe, baanbrekende Prima-klasse. Norwegian Viva komt in juni 2023 in de vaart en zal tijdens haar eerste seizoen uiteenlopende cruises aanbieden vanuit diverse havens in de Middellandse Zee en maakt daarnaast een zijsprong naar West-Europa en Zeebrugge. Norwegian Viva heeft dezelfde lengte, passagierscapaciteit (3.219 gasten) en voorzieningen als de Norwegian Prima. Harry Sommer, CEO van Norwegian Cruise Line: “Norwegian Viva zet de standaard in het premiumsegment en illustreert onze toewijding aan het verleggen van grenzen op vier belangrijke gebieden: grote open ruimtes, een service die gasten op de eerste plaats zet, doordacht design en ervaringen die de verwachtingen overtreffen. We hebben alles waar onze gasten van houden naar een hoger niveau getild met deze gloednieuwe scheepsklasse."
Klik hier voor het volledige blog artikel.

SH Minerva vertrekt met eerste klanten naar Antarctica
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
9 jan '22
Net voor de jaarwissel is SH Minerva op haar eerste cruise vertrokken vanuit Ushuaia naar Antarctica. Met de lancering van het expeditieschip begint Swan Hellenic aan een nieuw leven. De rederij wil culturele reizen aanbieden aan boord van speciaal gebouwde schepen met een elegant Scandinavisch geïnspireerd interieur, uitgebreide buitenruimtes en expeditiefaciliteiten. Opgedragen aan gasten met een passie voor avontuur en culturele ontmoetingen, verkennen SH Minerva en haar toekomstige zusterschepen de ruwe landschappen, dieren in het wild en unieke culturen van ’s werelds minder bereisde regio’s.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Silversea opent boekingen voor Silver Nova
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
31 dec '21
Na de voorverkoop voor de leden van de Venetian Society opent Silversea Cruises in januari voor het grote publiek de boekingen voor de Silver Nova. Het revolutionaire schip komt in de zomer van 2023 in de vaart en wordt meteen het eerste hybride vaartuig van het ultra-luxe reismerk. Silver Nova haalt haar energie in de haven uit brandstofcellen en batterijen en garandeert op die manier een nulemissie. De hoofdbrandstof van de Silver Nova wordt vloeibaar aardgas. LNG wordt gezien als de meest milieuvriendelijke scheepsbrandstof die momenteel beschikbaar is. Verder helpen het baanbrekende hydrodynamische scheepsontwerp en de geoptimaliseerde innovatietechnologie de impact van de Silver Nova en haar toekomstige zusterschepen op het milieu te verminderen. In termen van energie-efficiëntie zal het nieuwe vlaggenschip van Silversea 40 procent minder brandstof verbruiken dan de huidige schepen van de rederij.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Seabourn vaart in 2023 door de Noordoost- en Noordwest Passage
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
26 dec '21
De expeditieschepen van Seabourn varen in de zomer van 2023 zowel door de Noordwest als de Noordoost Passage. Deze reizen in de voetsporen van de grote ontdekkingsreizigers behoren tot de meest spectaculaire van het noordelijk halfrond. "Onze noordoostelijke en noordwestelijke doorgang zijn epische routes die perfect zijn voor reizigers die minder bereisde regio's willen verkennen en de landschappen, natuur en dieren in het wild willen zien waarvan ze nooit hadden gedacht dat ze die ooit zouden observeren," zegt Josh Leibowitz, president van Seabourn. Deze twee routes zijn dan ook de blikvanger in het zomerprogramma 2023 van de Seabourn Venture en haar zusterschip Seabourn Pursuit.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

 Pagina: Eerste pagina Vorige pagina 1 Volgende pagina Laatste pagina   van 52 (259 blogartikels)
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy