Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (2)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (5)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (2)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (6)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (7)
Oceania Cruises (12)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (12)
Ritz Carlton Yacht Collection (3)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (9)
Silversea Cruises (17)
Swan Hellenic (2)
Uniworld (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (5)
Amazone (1)
Antarctica (2)
Arctica (2)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (9)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (5)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (32)
Midden-Oosten (5)
Noorse Fjorden (9)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (12)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (16)
Cruise News (88)
Expeditiecruises (8)
Havens - aanlegplaatsen (57)
Nieuwe Schepen (45)
Reisverslagen (3)
Riviercruises (3)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
 
Scenic biedt in 2023 nog meer Arctische bestemmingen aan
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
22 mei '22
In het voorjaar van 2023 komt de Scenic Eclipse II in de vaart. Met de uitbreiding van de vloot met een zusterschip van het ultraluxe discovery yacht Scenic Eclipse kan Scenic Cruises zich nog verder wagen in het Noordpoolgebied en de fjorden. De rederij spreekt dan ook van een nieuw tijdperk van Arctische expeditiecruises en zal volgende zomer tijdens zes cruises meer dan 40 nieuwe bestemmingen in het gebied aanlopen. Nieuwigheden zijn onder meer Schotland en het Hoge Canadese poolgebied.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Dublin: bier, boeken en kabouters met goudpotten
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
15 mei '22
De toeristische dienst van Ierland omschrijft Dublin als een stad die net zo intiem is als een dorp en zo vriendelijk als een Ierse pub. Dublin is een belangrijke bestemming op cruises rond de Britse eilanden en routes tussen West-Europa en IJsland. De Ierse hoofdstad kan bogen op een meer dan duizend jaar oude geschiedenis, maar komt tegelijk zeer hip en feestelijk uit de hoek. De belangrijkste bezienswaardigheid is Dublin Castle. De oorspronkelijke Normandische burcht werd meermaals verbouwd en maakt vandaag deel uit van een gebouwencomplex van de Ierse regering. Doorheen de eeuwen deed het kasteel dienst als rechtbank, fort en executieplaats. Bram Stoker, de schrijver van Dracula, werkte in de 19de eeuw als ambtenaar in Dublin Castle. De Bram Stoker Dracula Experience in Dublin is gewijd aan zijn leven, maar vooral aan zijn beroemdste personage.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Silversea toont nieuwe dekken op Silver Nova
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
8 mei '22
Silversea heeft nieuwe publieke ruimtes onthuld voor de Silver Nova, het 11de schip van de rederij dat in juli 2023 in de vaart komt. Het luxeschip wordt gebouwd volgens een revolutionair asymmetrisch ontwerp. Dit laat Silversea toe volledig nieuwe buitenruimtes te creëren met een naar de zee gericht pool deck, een eethoek in de buitenlucht en een skybar met een panoramisch uitzicht vanaf het achterdek. Voor CEO Roberto Martinoli vertegenwoordigt het toekomstige vlaggenschip van de rederij de volgende versie van Silversea’s unieke kijk op luxe. “Met haar naar buiten gerichte, asymmetrische lay-out en haar nieuwe buitenlocaties zal Silver Nova onze gasten een nieuwe manier bieden om contact te maken met elke bestemming.“
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Celebrity Beyond tilt Edge Series naar een hoger niveau
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
1 mei '22
Na haar herpositionering vanuit Southampton start Celebrity Beyond op 7 mei haar zomerprogramma in de Middellandse Zee. Het derde schip van de Edge Series van Celebrity Cruises is 21 meter langer en telt 179 passagiershutten meer dan haar zusterschepen Celebrity Edge en Celebrity Apex. Dit brengt de capaciteit in een dubbele bezetting op 3.260 gasten. Niettegenstaande deze uitbreiding voelt het cruiseschip ruimer aan dan zijn voorgangers. Aan boord werden de meeste publieke ruimtes heringericht, nieuwe restaurants toegevoegd en The Retreat, het suitegedeelte, fors uitgebreid met als blikvanger het Retreat Sun Deck dat zich over twee verdiepingen uitstrekt.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Ontdek Toscane, er is veel meer dan Firenze alleen
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
24 apr '22
Livorno en ook La Spezia zijn de aanloophavens voor een bezoek aan Firenze. In de regio Toscane zijn echter nog meer prachtige plaatsen te bezoeken, te beginnen met Pisa waar de schuine toren de publiekstrekker is. Het Campo dei Miracoli met zijn klokkentoren, kathedraal en doopkapel zijn het visitekaartje van de stad. Waag je tijdens een bezoek ook wat verder dan dit toeristische gedeelte van de stad. Het Piazza dei Cavalieri wordt omringd door prachtige palazzi. Sant’Antonio, de oudste wijk van Pisa telt tientallen prachtige gebouwen, kloosters en kerken. De oevers van de Arno zijn de perfecte plaats voor een wandeling en een gelato. Aan ijskramen is er in Pisa geen gebrek. Wie het shoppen niet kan laten, kan vanaf de rivier de Corso Italia en Borgo Stretto bezoeken. Hier vind je naast de traditionele winkelketens ook leuke boetiekjes.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

 Pagina: Eerste pagina Vorige pagina 1 Volgende pagina Laatste pagina   van 50 (248 blogartikels)
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy