Home   |   Beoordelingen   |   Nieuwsbrief   |   Facebook   |   Instagram   |   Cruise Blog   |   Contactinfo    
Bel met onze cruise adviseurs op  03 - 780.76.60     
 
Waarom Canada / New England ?
Amerika’s koloniale geschiedenis
Ontdek de Franse invloeden
Charmante, kleine havens
Niagara Falls – nationale parken
Wereldberoemde steden
Mooiste periode: herfst
Uw Cruise Plus adviseur
   
Charlotte
T:   03 780.76.15

Advies nodig ?
Extra informatie ?

Bel mij gerust op !

 
 
Canada / New England
Tijdens een cruise naar Canada en New England maakt u kennis met de unieke cultuur, de koloniale historie en het prachtige landschap met de vele onbedorven eilandjes en een wonderbaarlijk palet aan kleuren. Het is een gebied met een verrukkelijk mengsel van schilderachtige haventjes en Europees aandoende steden. U zal in Canada en New England levendige jachthavens en pittoreske vissersdorpen ontdekken aan de Noord Amerikaanse Atlantische kust. Zandstenen formaties toornen boven het heuvelachtige landschap uit. De natuur voert in dit gebied nog steeds de boventoon. Canada heeft door de eeuwen heen een grote aantrekkingskracht uitgeoefend op pioniers en ontdekkingsreizigers. De ruige natuur, de eindeloze uitgestrektheid en het vele wildleven bieden ook de reiziger van vandaag de mogelijkheid om veel te ontdekken. Van het noorderlicht in de Yukon tot de Indian Summer in Ontario, Canada is een natuurbestemming bij uitstek !Jaarlijks in de late herfst vindt tussen New England in de USA en grote delen van Canada een natuurspektakel plaats dat wordt begeleid met een vuurwerk van kleuren: de Indian Summer. Met de eerste verkleuring van de blaren aan de bomen kondigt de overgangsfase in het koude seizoen zich aan. Maar alvorens de eerste sneeuw valt, toont de natuur in Noord-Amerika zich nog eenmaal van zijn beste kant. De blaren schitteren in kersenrood, honinggeel en koperbruin in het heldere zonlicht en het donkere groen van de naaldbomen zorgt voor adembenemende contrasten in de diepe bossen. De Indian Summer wordt begeleid door een warme, droge periode, die herinneringen oproept aan de voorbije zomer.
- Halifax, hoofdstad van Nova Scotia en gelegen aan één van de grootste natuurlijke havens ter wereld, combineert groene parken en elegante architectuur met een zekere Victoriaanse charme. De citadel is één van de best bewaard gebleven historische plaatsen van Canada. De kustlijn van Halifax tot Yarmouth wordt bepaald door vissersdorpen, steile kliffen en mooie stranden.

- Bar Harbor is een groen stadje met bijzondere galerieën waar u veel kunst en nijverheid kunt vinden. Bezoek de spectaculaire kust van Maine en de bossen in het Arcadia National Park.

- Newport, gelegen op Rhode Island, werd gesticht door de eerste Quackers en wordt gekenmerkt door vele schitterende zomerhuizen uit de rijke periode aan het begin van de vorige eeuw. Langs Bellevue Avenue en Ocean Drive zijn hiervan nog prachtige exemplaren te bewonderen.

- De oudste gebouwen van de VS staan in Boston, de stad waar de eerste kolonisten zich vestigden. Wandel over het Freedom Trail naar het huis van Paul Revere en naar Old North Church of ga winkelen op de bekende markt van Faneuil Hall.

- Charlottetown is een provincie hoofdstad met een uitgesproken Engels karakter, waar de bekende rode dubbeldekkers langs de Victoriaanse huizen, boutiques en theehuizen rijden en waar het "Anne of Green Cables" open is voor het publiek

- In Portland aan de waterkant heeft u keuze uit vele restaurants en kunt u winkelen in één van de vele fraaie boutiques. Bezoek het ouderlijk huis van Henry Wadsworth Longfellow of ga naar Kennebunkport, het vakantieadres van de voormalige president George Bush.

- New York, de "big apple", is een stad die men één keer in zijn leven gezien moet hebben. Het dagelijks leven speelt zich bijna volledig af op het eiland Manhattan waar de contrasten die de Amerikaanse samenleving kenmerken het grootst zijn. Ga naar een musical, bekijk de stad vanaf het Empire State Building of beklim het Vrijheidsbeeld.

- Quebec-city, het centrum van Frans Canada, is rijk aan historie, cultuur en schoonheid en doet al met al erg Europees aan. Wandel door de nauwe straatjes met de vele kinderhoofdjes, langs kerkjes en oude huisjes en geniet van het uitzicht over de delta waar de St. Charles- en de St. Lawrence rivier samenstromen.

- Montreal is één van de meest fascinerende steden ter wereld. Er hangt een unieke sfeer want Franse en Engelse cultuur zijn er te vinden in een unieke samenstelling van passie en trots. Het oude gedeelte is gevuld met oude huisjes, pleintjes en kerkjes, maar ook met leuke winkels en een bruisend nachtleven. 

Foto Album  |  Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda  |  Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  You Tube |  Waardebon