Home   |   Beoordelingen   |   Nieuwsbrief   |   Facebook   |   Instagram   |   Cruise Blog   |   Contactinfo    
Bel met onze cruise adviseurs op  03 - 780.76.60     
 
Uw Cruise Plus adviseur
   
Ellen
T:   03-780.76.08

Advies nodig ?
Extra informatie ?

Bel mij gerust op !

 
 
Stille Zuidzee
Er is voor u geen beter manier om de eilanden in de Stille Zuidzee te bezoeken dan met een cruisschip. Dit gebied is ook bekend onder de naam OceaniŽ of Pacific. Een zee vol prachtige cruise bestemmingen zoals Raiatea, Tahaa, Bora-Bora, Moorea, Papeete en Papeete. Deze vragen om door u ontdekt te worden. In Tahiti proeft u de wereld van de Franse kunstenaar Gauguin. En Bora Bora is niet voor niets ťťn van de populairste bestemmingen voor huwelijksreizen van de rich and famous. Een cruise is verreweg de meest comfortabele en praktische manier om deze eilanden te bezoeken. En het weer? Dat is het hele jaar door fantastisch! De Grote Oceaan, Stille Oceaan of Pacifische Oceaan, vroeger Stille Zuidzee genoemd, is een oceaan die ligt tussen Oost-AziŽ, Noord- en Zuid-Amerika en AustraliŽ. De oceaan grenst in het noorden aan de Noordelijke IJszee en in het zuiden aan de Zuidelijke Oceaan. De Grote Oceaan is de grootste oceaan op aarde. Hij heeft een oppervlakte van 165,2 miljoen km≤, oftewel 32% van de aardoppervlakte; inclusief randzeeŽn bedraagt de watermassa zelfs 35% van het totale aardoppervlak.

Geografie

In de oceaan liggen onder andere:
 • Nieuw-Zeeland
 • Uitgestrekte eilandengroepen : Polynesië (met onder andere Frans-Polynesië, HawaÔ en Paaseiland), Melanesië (met onder andere Nieuw-Guinea en Micronesië
 • Overige eilanden : Clipperton (Frankrijk), Cocoseiland (Costa Rica), Desventaduros (Chili), Galápagoseilanden (Ecuador), Isla Guadalupe (Mexico), Juan Fernández-archipel (Chili), Maria Theresa en Ernest-Legouvé (Frankrijk), Revillagigedo Archipel (Mexico) en Rocas Alijos (Mexico)

  Water

  De temperatuur van het water in de Stille Oceaan varieert van onder 0įC in de poolgebieden tot ongeveer 29įC dichtbij de evenaar. Het zoutgehalte varieert ook wat de breedtegraad betreft. Het water dichtbij de evenaar is minder zout dan het water elders, vanwege overvloedige equatoriale precipitatie. Bij de polen is het zoutgehalte ook laag, omdat daar weinig verdamping van het zeewater plaatsvindt.

  De stroomrichting van het water van de Grote Oceaan loopt over het algemeen met de wijzers van de klok mee op het noordelijk halfrond in en tegen de wijzers van de klok op het zuidelijk halfrond.

  Klimaat

  Slechts het binnenland van de grote landmassa's AustralëŽ, Nieuw-Guinea en Nieuw-Zeeland ontsnappen aan de doordringende klimaatinvloed van de Grote Oceaan. Binnen het oceaangebied bestaan vijf aparte klimaatgebieden : de gematigde westelijke zone, de passaatzone, het moessongebied, het tyfoongebied en de stiltegordel.

  De gematigde westelijke zone wordt, zowel in het noorden als het zuiden, gekenmerkt door duidelijke seizoensverschillen wat temperatuur betreft. Dichter bij de evenaar, waar de meeste eilanden liggen, waait een passaatwind die voor een vrij constante temperatuur (21 - 27įC) gedurende het hele jaar zorgt.

  Het moessongebied ligt in de westelijke Stille Oceaan tussen Japan en AustraliŽ. Kenmerk van dit klimaatgebied is de wind die in de winter van het continentale binnenland naar de oceaan waait en in de zomer in de tegenovergestelde richting waait. Derhalve komen er duidelijk seizoensgebonden regenperiodes voor. Tyfoons veroorzaken vaak veel schade in de westelijke en zuidwestelijke Stille Oceaan. De meeste tyfoons komen voor binnen de driehoek met de hoekpunten zuidelijk Japan, de centrale Filipijnen en oostelijk Micronesië.

  Er liggen twee belangrijke stiltegordels in de oceaan, één gelegen aan de westelijke kust van Midden-Amerika en andere in de equatoriale wateren van de westelijke Stille Oceaan. Beide gebieden staan bekend om hun hoge vochtigheid en kalme winden uit variŽrende richtingen.

  HAWAII
  De staat Hawaii bestaat uit 137 vulkanische eilanden (waarvan de meeste klein en onbewoond) in het midden van de Stille Oceaan. Er zijn 8 grote eilanden, van west naar oost: Ni'ihau, Kaua'i, O'ahu, Molokai, Lanai, Kaho'olawe, Maui, en Hawaii De eilanden van Hawaii zijn van vulkanische oorsprong: Ze liggen op een zogenaamde hotspot, waar magma vanuit het binnenste van de aarde als lava naar buiten komt. Omdat de aardkorst ten opzichte van de hot spot beweegt, ontstond er zo een rij van eilanden van west naar oost, waarbij de oudste, dode vulkanen in het westen liggen en de jongste, actieve in het oosten. Momenteel zijn de vulkanen Kilauea en Mauna Loa op het grootste eiland Hawaii nog steeds zeker actief, mogelijk is ook Mauna Kea nog actief. Kilauea, in het Volcanoes National Park, heeft bijna continue uitbarstingen die door toeristen goed bezocht kunnen worden. Mauna Loa heeft ongeveer elke 20 jaar een nieuwe uitbarsting, voor Mauna Kea wordt een uitbarsting elke 4000 jaar niet uitgesloten.

  Nog 30km verder naar het oosten, ver onder de zeeoppervlakte werkt een nieuwe vulkaan Loihi aan de opbouw van een nieuw eiland dat over 10,000 jaar boven het zeeniveau uit zal komen.

  Mauna Kea (witte berg) is de hoogste berg in de wereld gezien van voet tot top: Ze rijst 9000 meter uit boven de zeebodem, en 4207 meter boven zeeniveau. Mauna Loa (lange berg) is de zwaarste berg in de wereld: ze is slechts enkele meters lager dan Mauna Kea, maar heeft een bredere basis.

  De berg Haleakala (huis van de zon), vulkaan op Maui, is bij toeristen bijzonder geliefd. Het is eenvoudig om in een gehuurde auto de 55km weg naar de top te volgen. Helemaal bovenop de berg is een parkeerplaats. Veel toeristen gaan naar de top van Haleakala om de zonsopgang of zonsondergang daar te bewonderen. Dit is een bijzonder spectaculaire ervaring, niet in het minst omdat vanaf die positie precies op de top van de berg helemaal rond kan worden gekeken en aan alle kanten de Grote Oceaan te zien is

  De eilanden van Hawaii hebben een bijzonder aangenaam klimaat. Het is lekker warm maar niet te heet en het regent vaak op gezette tijden. Op Kaua'i valt er in het binnenland op de centrale berg bijzonder veel regen, vrijwel continu, maar aan de kust niet zo vaak.

  Hoewel de oorspronkelijke bevolking nu een minderheid in eigen land is, is er toch van hun vrolijke en vriendelijke Aloha-geest nog veel te bespeuren. De prachtige omgeving en het heerlijke klimaat nodigt mensen uit het leven vooral van een positieve kant te bekijken. Een aantal oude HawaÔaanse gewoontes die door de toeristenindustrie gretig zijn overgenomen zijn de luau en de lei.
 •  

  Foto Album  |  Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda  |  Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  You Tube |  Waardebon