Home   |   Beoordelingen   |   Nieuwsbrief   |   Facebook   |   Instagram   |   Cruise Blog   |   Contactinfo    
Bel met onze cruise adviseurs op  03 - 780.76.60     
 
Rederijdetails + Video
Schepen
204   aanbiedingen
6   Cruise Plus suggestie(s)
2   Special(s) (Extra voordelen)
6   begeleide cruise(s)
8   Reisverslagen
11   Fotoreportages
3   Nieuwsberichten
17   Beoordelingen
3   blog artikel(en)
Geef uw beoordeling
Cruisescore   82%
Lees alle beoordelingen   
Waarom Cunard ?
n°1 in trans-Atlantische overtochten
Traditioneel cruisen in een stijlvol imago
Naar New York zonder te vliegen
Interessante lezingen en themacruises
Echte ocean liners voor grote zeereizen
Klassieke Britse “afternoon tea”
De rederij heeft een naam hoog te houden op het vlak van trans-Atlantische overtochten en luxueuze cruises. Cunard is even Brits als het koningshuis, maar ging toch met het beursgenoteerde Amerikaanse Carnival Corporation als eigenaar in zee en heeft dus evengoed een breed internationaal publiek. De eigenaar, selfmade man Micky Arison, koestert mooie plannen voor zijn nieuwe aanwinst: Cunard moet...
Klik hier en lees meer
 
Queen Mary 2 ****+
In 1840 begon de typisch Britse rederij Cunard met transatlantische overtochten en luxueuze cruises. Jarenlang bepaalde Cunard de norm inzake elegante zeereizen en de daarbij horende gastronomie en luxe. De Amerikaanse Carnival Corporation is sinds enkele jaren eigenaar van Cunard, maar het Brits imago werd behouden omdat de passagiers die typische Britse sfeer erg op prijs stellen.

De Queen Mary 2 (QM2), het grootste schip van Cunard, kwam in januari 2004 in de vaart en vervangt de Queen Elizabeth 2 op de transatlantische overtochten van Southampton naar New York en omgekeerd. Het schip is een waardige opvolger van de tijdloos elegante en legendarische Queen Mary, Queen Elizabeth en Queen Elizabeth 2. Elk detail van de klassieke inrichting herinnert aan de “Golden Age”. Binnen dit nostalgisch kader biedt de Queen Mary 2 haar passagiers echter de meest moderne faciliteiten : weelderige publieke ruimtes, extravagante restaurants, balzalen, theaters en lounges en het enige planetarium en de enige Canyon Ranch Spa ter zee. Alleen aan boord van de Queen Mary 2 worden modern sproookje bewaarheid en voelen gewone stervelingen zich vorstelijk. Woorden schieten tekort om de grandeur te omschrijven.

De Queen Mary 2 is het grootste, breedste en duurste schip aller tijden en is waarschijnlijk het meest luxueuze vakantieoord op onze planeet. Op 12 januari 2004 maakte de QM2 haar debuut als Koningin der Zeeën van de Most Famous Ocean Liners in the World. De Queen Mary 2 is een echte "volbloed", majestueus met haar zuivere lijn en ontworpen om de ruwste golven te doorklieven. Met een topsnelheid van 30 knopen zorgt zij voor een onvoorstelbaar comfort bij het varen. De Queen Mary 2 is niet alleen groot, maar heeft ook stijl en is het toppunt van maritiem succes.

De Queen Mary 2 mag terecht een "Queen" genoemd worden. Charme, luxe en elegantie zijn troef aan boord en dan uitsluitend in de overtreffende trap. Driekwart van de hutten heeft een privé-balkon, er zijn diverse specialiteitenrestaurants waar zelfs aan tafel gekookt kan worden en behalve een groot, volledig uitgerust theater is er een heus planetarium, waar interessante lezingen en hoogstaande digitale shows gegeven worden. Alle ruimtes zijn uiterst modern en elegant ingericht, zonder het klassieke tintje uit het oog te verliezen. De Queen Mary 2 is werkelijk het neusje van de zalm !

Herleef in de moderne glitter en glamour high society evenementen van de jaren '30 en '40 in de rijkelijk gedecoreerde zalen. Opvallend zijn de gebogen trappen, de geometrische vormgeving en het spectaculaire kunstwerk in de Grand Lobby. In de bibliotheek, twee verdiepingen hoog, overheerst het hout in warme kleuren, dat baadt in natuurlijk licht en bekroont is met een glas-in-lood dak. Weelderige materialen, luxueuze meubelen en art deco creeëren een verbluffende indruk overal aan boord, zoals in de Queens Room. Hier, kunt u genieten van thee onder rijkelijk gedecoreerde balkons en gebrandschilderde ramen of zet enkele danspasjes op de houten dansvloer, prachtvol verlicht met een weelderige kroonluchter.De maaltijden zijn steeds een belangrijk aandachtspunt aan boord van elk Cunard schip en zijn een gastronomische belevenis. Uitstekende culinaire creaties worden opgediend door trotse, speciaal voor de White Star Service getrainde obers. Overvloedig genieten van de uitgebreide menu’s is het hoogtepunt van een cruise met de Queen Mary 2. Indien u wnest, kunt u zelfs een tafel met zeezicht reserveren. De hutten aan boord zijn ingedeeld in verschillende categorieën, die elk gekoppels zijn aan hun eigen restaurant.

Gasten die verblijven in een binnen- of een buitenhut (cat D-AA) dineren in 2 zittingen (18u en 20u30) in het 2 verdiepingen hoog Britannia Restaurant. De betoverende sfeer van de weelderige salons van weleer werd hernomen in dit elegant restaurant. Vanaf 2 april 2007 kunnen gasten die in een hut van categorie AA verblijven ook in open zitting terecht in de nieuwe Britannia Club, een exclusieve ruimte binnen het Britannia Restaurant, waar u behalve van de menukaart van het Britannia Restaurant ook van een speciaal à la carte menu kunt bestellen.

Gasten die in de Junior Suites (cat P) verblijven dineren tussen 19u00 en 21u00 in open zitting in het romantisch Princess Grill Restaurant.
Gasten die in de Duplex Appartments, Penthouses, Royal Suites en Suites (cat Q) verblijven dineren in open zitting in het geraffineerd Queens Grill Restaurant.

Hebt u zin in iets anders, dan zijn er volgende alternatieven :

                            - Todd English : zuiderse keuken
                            - King’s Court : Ongedwongen buffet voor ontbijt en lunch. 's Avonds wordt deze ruimte opgedeeld in vier
                            intieme compartimenten : Lotus (Aziatisch), La Piazza (Italiaans), de Carvery (typisch Britse gebraden) en de
                            Chef's Galley.
                            - In de charmante Britse Golden Lion Pub kunt u terecht voor snacks en een traditionele “pub lunch”.
                            - In het Boardwalk Café bij het zwembad op het Sun Deck kunt u desgewenst de lunch gebruiken in zwemkledij.
                            - Traditionele en niet te missen Britse afternoon tea en bijbehorende versnaperingen worden met witte
                            handschoenen opgediend in de Queens Room.

De hutten van de Queen Mary 2 zijn ingedeeld in 32 categorieën en zijn allemaal ruim en elegant en minimaal voorzien van interactieve televisie met meertalige film- en muziekkanalen, direct-dial telefoon en data port outlet, koelkast, kluisje, haardroger, badjassen en slippers.

De standaard binnenhutten (cat D8-D1) zijn 14,39 tot 14,95m² groot en zijn voorzien van een groot bed of twee aparte bedden.
De standaard buitenhutten (cat C4-C1) zijn 18 m² groot en zijn eveneens voorzien van een groot bed of twee aparte bedden.
De Deluxe & Premium hutten met balkon (cat B6-AA) zijn 23 tot 24,99 m² groot en beschikken over een salon met sofa, een grote ruimte voor kleding en een badkamer met douche.
De Junior Suites (cat P1-P2) zijn 35,39 m² groot en beschikken over een salon, een groot balkon, een complete badkamer met ligbad en douche, een afzonderlijk bar en een 'walk-in' hangkast. Extra’s : aparte inschepingsbalie, een fles schuimwijn en geglaceerde aardbeien als welkomstgeschenk in de hut, dagelijks vers fruit in de hut en gepersonaliseerd briefpapier.
De Suites, Penthouses, Apartments en Duplexes (cat Q7-Q1) zijn werkelijk subliem. Hun grootte variëërt van 47 tot 208,93 m² en de inrichting is zeer verschillend. De Balmoral & Sandringham Duplex (cat Q1) is de weelderigste suite. Ze beschikt over een zeer ruime living, slaapkamer (boven), groot balkon en twee marmeren badkamers met douche en afzonderlijk bubbelbad. Extra’s : aparte inschepingsbalie, fles Franse champagne en geglaceerde aardbeien als welkomstgeschenk in de hut, gratis gevulde minibar, dagelijks vers fruit in de hut, gepersonaliseerd briefpapier, butler service en toegang tot de Grills Concierge Lounge, de Queens Grill Lounge en de het privé Queen Grill Sun Deck. De hutten van categorie Q4-Q1 zijn tevens voorzien van een DVD-speler.
Dekplan

cruises met een vertrek tot en met 15 mei 2014 : klik hier

cruises met een vertrek vanaf 16 mei 2014 : klik hier
Scheepskarakteristieken van de Queen Mary 2 *****:

                            Schip : Queen Mary 2 * * * * *
                            Rederij : Cunard
                            Tonnage : 151.400 ton
                            Lengte : 345 meter
                            Breedte : 41 meter
                            Diepgang : 10 meter
                            Orginele kostprijs : 800 miljoen dollar
                            Ingebruikname : januari 2004
                            Kruissnelheid :
                            Aantal passagiersdekken : 12
                            Aantal passagiers : 2.592
                            Bemanningsleden : 1.253
                            Aantal hutten : 1.415

 
 

Foto Album  |  Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda  |  Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  You Tube |  Waardebon