Home   |   Beoordelingen   |   Nieuwsbrief   |   Facebook   |   Instagram   |   Cruise Blog   |   Contactinfo    
Bel met onze cruise adviseurs op  03 - 780.76.60     
 
Rederijdetails + Video
Schepen
123   aanbiedingen
6   Special(s) (Extra voordelen)
6   begeleide cruise(s)
1   Reisverslagen
1   Fotoreportages
8   Nieuwsberichten
27   Beoordelingen
1   blog artikel(en)
Geef uw beoordeling
Cruisescore   79%
Lees alle beoordelingen   
Waarom Azamara Club Cruises ?
Kleine boetiekschepen (max. 694 gasten)
Semi all-inclusive: dranken & fooien inclusief
Grondige (totaal)renovatie in 2016
AzAmazing Evening op bijzondere locaties
Late vertrekken & langer ter plaatse
Bestemmingsspecialist met unieke excursies
Azamara Club Cruises richt zich met twee kleinere schepen naar de kritische reiziger die op zoek is naar exotische bestemmingen en fascinerende steden. Met zorgvuldig uitgekozen landexcursies en (vrijblijvende) inleidende lezingen aan boord haalt u het beste uit elke bestemming die deze elegante schepen aanlopen. De 694 gasten die meereizen op de Azamara Quest en Azamara Journey mogen zich verwac...
Klik hier en lees meer
 
Azamara Journey ****
De Azamara Journey werd gebouwd op de Chantiers de l'Atlantique in Frankrijk en kwam in mei 2000 in de vaart onder de naam R6. Aanvankelijk voer het schip voor Renaissance Cruises. Later voer het onder de naam Blue Dream voor de Spaanse rederij Pulmanntur Cruises. In 2006 kocht Celebrity Cruises de Blue Dream met het oog op de uitbreiding van de vloot van Celebrity Expeditions, een upscale onderdeel van Celebrity Cruises. De Blue Dream werd volledig gerenoveerd en kreeg aanvankelijk de naam Celebrity Journey. Na de oprichting van de rederij Azamara Cruises (nu Azamara Club Cruises), eveneens een upscale onderdeel van Celebriy Cruises, kreeg het schip echter de naam Azamara Journey. In mei 2007 maakte de Azamara Journey haar eerste cruise onder de vlag van Azamara Cruises.

De Azamara Journey is intiem en luxueus schip dat u over heel de wereld langs minder betreden paden voert. Dankzij uitgebalanceerde en zorgvuldig samengestelde excursies en dankzij de onmetelijke kennis van een excursie-expert die steeds aan boord is wordt u werkelijk ondergedompeld in de cultuur en geschiedenis van de bezochte plaatsen. De sfeer aan boord is heel informeel met de nadruk op welzijn in al zijn aspecten. Cocktailjurk of smoking mag maar is zeker niet verplicht. Het diner wordt in open zitting geserveerd.

De Azamara Journey biedt plaats aan 710 passagiers in 355 hutten die onderverdeeld zijn in 15 categorieën. Het schip is voorzien van 2 boetieks (Boutique C & The Journey Shop), een casino, een theater (Celebrity Cabaret), een Aqua Spa met kapsalon en fitnesscenter, een buitenzwembad, een panoramische lounge (Looking Glass), een buitenzwembad, een internetcafé, een martini bar, een wijnbar (Indulgences), een piano bar (Michael's Club), een koffie-café (Cova Café), een hoofdrestaurant (Discoveries), 2 specialiteitenrestaurants (Aqualina voor de Mediterraanse keuken & Prime C voor steak en vis/zeevruchten) en een alternatief restaurant voor casual dining & sushi (Windows Café).

Alle hutten aan boord van de Azamara Journey zijn voorzien van 2 aparte bedden die omgevormd kunnen worden tot een queen-size bed, een sofa, een kaptafel met stoel, een flat-screen televisie, een koelkast met minibar, individueel regelbare airconditioning, direct-dial telefoon met voicemail, een kluisje, een haardroger, een badkamer met douche en butler service.De binnenhutten zijn 14 m² groot. De buitenhutten zijn 15 m² groot en hebben tevens een sofabed. Sommige hebben beperkt zicht (cat 7), andere hebben een patrijspoort (cat 8).

De deluxe buitenuhtten met balkon zijn 20 m² groot met een balkon van 3,5-5 m² en zijn tevens voorzien van een zithoek met sofabed.

De Sky Suites zijn 30 m² groot met een balkon van 5,3 m² en zijn tevens voorzien van een DVD-CD-speler en een badkamer met bad.

De Royal Suites zijn 50 m& groot met een balkon van 16 m& en zijn tevens voorzien van een aparte slaapkamer, een sofabed, een badkamer met whirlpool en aparte douche en een gastenbadkamer.

De Penthouse Suites zijn 56 m² groot met een balkon van 20 m² en zijn tevens voorzien van een walk-in kleerkast en een dressing room.

------------------------------------------------------------------------
S C H E E P S K A R A K T E R I S T I E K E N
------------------------------------------------------------------------

Schip : Azamara Journey *****
Rederij : Azamara Cruises
Tonnage : 30.277 ton
Lengte : 180,75 meter
Breedte : 28,95 meter
Diepgang : 6,09 meter
Orginele kostprijs :
Ingebruikname : 2000
Renovatie : jan 2007
Aantal passagiersdekken : 9
Aantal passagiers : 710
Bemanningsleden : 390
Aantal hutten : 355
 
 

Foto Album  |  Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda  |  Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  You Tube |  Waardebon