Home   |   Beoordelingen   |   Nieuwsbrief   |   Facebook   |   Instagram   |   Cruise Blog   |   Contactinfo    
Bel met onze cruise adviseurs op  03 - 780.76.60     
 
Rederijdetails + Video
Schepen
766   aanbiedingen
8   Cruise Plus suggestie(s)
6   begeleide cruise(s)
14   Reisverslagen
24   Fotoreportages
24   Nieuwsberichten
140   Beoordelingen
3   blog artikel(en)
Geef uw beoordeling
Cruisescore   85%
Lees alle beoordelingen   
Waarom Celebrity Cruises ?
Bijzonder stijlvolle, moderne schepen
3 unieke prijsformules met extra voordelen
Indrukwekkende Canyon Ranch Spa Club
Suite Class met eigen restaurant
Prachtige ontwerpen & interieur
Apart expeditieschip in de Galapagos
De schepen van Celebrity Cruises worden door verschillende cruisespecialisten bij de ‘beste cruiseschepen ter wereld’ gerekend*. De rederij laat zich voor het ontwerp en de inrichting dan ook inspireren door befaamde architecten, scheeps- en interieurontwerpers en zelfs landschapsarchitecten. Het resultaat is hedendaagse, designvolle schepen met een wereldwijd geïnspireerde keuken, kunstzinnig gep...
Klik hier en lees meer
 
Celebrity Xpedition ***+
De Celebrity Xpedition werd gebouwd op de Cassens werf in Duitsland in 2001 en is haar loopbaan begonnen als de Sun Bay. De Celebrity Xpedition heeft 4 passagiersdekken en biedt plaats aan maximaal 100 gasten en 60 bemanningsleden. Haar lengte is 296 voet (90 meter) en haar breedte is 43 voet (13 meter). Haar bruto register tonnage is 2.329 BRT. De Xpedition vaart onder de vlag van Ecuador met een kruissnelheid van 17 knopen. Gestroomlijnde luxe, een prachtige inrichting en een onovertroffen keuken en bediening - en dat tezamen met de unieke ambiance die zo kenmerkend is voor Celebrity Xpeditions. Slechts honderd gasten. Een adembenemende ontdekkingstocht vol avontuur. Een overgetelijke 'eens-in-je-leven' ervaring. De Celebrity Xpedition brengt u naar de meest bijzondere plek ter wereld : de Galapagos Eilanden. Het is een groot jacht met een eersteklas service. De Celebrity Xpedition is het kleinste schip uit de Celebrity Cruises vloot. Het schip heeft uitsluitend suites en grote buitenhutten en biedt u een ongeëvenaarde superieure bediening, leerzame lezingen en een befaamde keuken. Met haar kleine spa aan dek zal het u aan niets ontbreken.

De Celebrity Xpedition is niet te vergelijken met de rest van de vloot. Zij meet ruim 2300 ton en biedt plaats aan 92 passagiers. Zij is speciaal aagekocht om cruises uit te voeren naar de Galapagos Eilanden, die in 1835 door Charles Darwin werden ontdekt. De bibliotheek aan boord is dan ook een belangrijke plaats, deze herbergt literatuur over het te bezoeken natuurgebied. Biologen en gastlectoren informeren u eveneens door middel van lezingen die relmatig aan boord worden gegeven. Daarnaast is er ook tijd en plaats om te ontspannen. Hoewel klein biedt de Celebrity Xpedition relatief veel dekruimte. Er zijn dekstoelen van teakhout en patio stoelen en tafels. Er is geen zwembad maar wel een jacuzzi en een sauna. Naast een restaurant is er een lounge met bar, dansvloer en orkestbak. In het Darwin Restaurant wordt in één, open, zitting gegeten. Huiswijn, bier en softdrinks zijn bij de cruiseprijs inbegrepen.
De Discovery Lounge en Bar serveert u overheerlijke hapjes en drankjes voor het diner. Hier wordt u verwelkomd met live-muziek en kunt u luisteren naar bekende gastsprekers die u alles zullen vertellen over de magnifieke bestemmingen die u gaat bezoeken tijdens uw cruise.

De Blue Finch Bar is een supergezellige buitenbar die te vinden is op dek 5 en naast vele verschillende dranken wordt hier ook elke dag een Afternoon Tea geserveerd indien het weer het toelaat.

Het sfeervolle Darwin's Restaurant is te vinden op dek 3. Dit restaurant heeft een open zitting voor het diner en is tevens geopend voor het ontbijt en de lunch. Het Beagle Buffet en Grill heeft de mogelijkheid om ook buiten te eten. Dit informeel buffetrestaurant ligt op dek 4 en biedt plaats aan maximum 78 gasten. U kan hier onder andere genieten van overheerlijke vers gegrilde vlees- en visgerechten en verse salades en kunt u een keuze maken uit warme en koude voorgerechten.

De scheepsarts is 24 uur per dag beschikbaar en is te vinden op dek 2. De Guest Relations balie is te vinden op dek 4 en is geopend van 07u00 tot middernacht. Overdag is informele, gemakkelijke kledij aangewezen, 's avonds is het kledingvoorschrift gekleed en formeel.

Een kleine winkel is te vinden op dek 3. Hier kunt u uw vergeten spulletjes aanschaffen. Het is ook mogelijk om hier uw digitale foto's te laten printen en uw souvenirs te kopen. De kleine spa is te vinden op dek 6. Hier vindt u behalve een sauna ook de mogelijkheid voor massages zodat u zich heerlijk kunt ontspannen. Op het Sun Deck is ook nog een klein fitnesscenter te vinden en een aantal overheerlijke stoelen om lekker in de zon te liggen of te genieten van een drankje.
De Celebrity Xpedition heeft in totaal 47 buitenhutten en suites. Alle hutten hebben een televisie, telefoon, minibar, kluis en haardroger. Er zijn op dit prachtige jacht ook nog eens 8 suites met balkon. Alle hutten beschikken over 220 volt stopcontacten, met uitzondering van de badkamers, die alleen een 110 volt stopcontacten hebben voor scheerapparaten. Adapters en transformators zijn op verzoek verkrijgbaar aan boord.

-----------------------------------------------------------
S C H E E P S K A R A K T E R I S T I E K E N
-----------------------------------------------------------

Schip : Celebrity Xpedition *****
Rederij : Celebrity Cruises
Tonnage : 2.329 ton
Lengte : 90 meter
Breedte : 13 meter
Ingebruikname : juni 2004
Anntal passagiersdekken : 4
Aantal passagiers : 94
Aantal bemanningsleden : 60
Aantal hutten : 45
 
 

Foto Album  |  Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda  |  Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  You Tube |  Waardebon