Home   |   Beoordelingen   |   Nieuwsbrief   |   Facebook   |   Instagram   |   Cruise Blog   |   Contactinfo    
Bel met onze cruise adviseurs op  03 - 780.76.60     
 
Rederijdetails + Video
Schepen
771   aanbiedingen
11   Cruise Plus suggestie(s)
6   begeleide cruise(s)
10   Reisverslagen
25   Fotoreportages
4   Nieuwsberichten
151   Beoordelingen
5   blog artikel(en)
Geef uw beoordeling
Cruisescore   78%
Lees alle beoordelingen   
Waarom Holland America Line ?
Vertrek vanuit Nederland
Premium-rederij met goede reputatie
Roomservice en middernachtbuffet
Nieuwste vlaggenschip Koningsdam
Vaste of vrije diner-zitting
Live klassieke muziek
De Holland America Line is een gevestigde waarde met een lange geschiedenis, waarbij de Nederlandse traditie steeds in ere werd gehouden. Er zijn ook nog heel wat Nederlandse officieren die leiding geven aan de gemengde bemanning die heel wat Javanen en Balinezen telt. De rederij heeft een eigen hotelschool in Jakarta. Het grote succes van de HAL is de herkenbaarheid en de consistente kwaliteit. P...
Klik hier en lees meer
 
Prinsendam ***+
Het ms Prinsendam is een buitengewoon schip. Het schip ademt een gevoel van ruimte en verfijnde ambiance. Er zijn prachtige teakhouten dekken, zonnige ruimtes, intrigerende antiquiteiten en speciale kunst. En natuurlijk luxueuze ruime staterooms met ocean view, waarvan 40 procent met privé verandas. Plus alle bekende ruimtes die je al min of meer verwacht op een schip van de Holland America Line: de subtiele Explorer's Lounge, de intieme Ocean Bar, het levendige Crow's Nest, de La Fontaine Dining Room, het Odyssey Restaurant en het relaxte Lido Restaurant. Van de award-winnende service van onze Indonesische en Filipino crew tot de uitmuntende vijf***** keuken, het ms Prinsendam is hèt toonbeeld van Holland America's stijlvolle, gracieuze leven aan boord. Uitsluitend gereserveerd voor jou en minder dan 800 andere gasten op weg naar de meest speciale plekjes van de wereld.

In 2008 introduceerde Holland America Line het As You Wish dining concept. Dit betekent dat u vanaf nu bij reservering kunt opgeven of u elke dag op hetzelfde uur, aan dezelfde tafel en met dezelfde tafelgenoten wenst te dineren of de voorkeur geeft aan dineren wanneer en met wie u wenst. De ene verdieping van het restaurant is voorbehouden voor 1e en 2e zitting terwijl u op de andere verdieping tussen 17u15 en 21u terecht kunt. Verkiest u As You Wish dining, dan kunt u dagelijks tot 16u een tafeltje reserveren maar u kunt zich ook gewoon naar het restaurant begeven op het tijdstip dat u het best past.Holland America Line beschikt over 13 luxueuze schepen die gezamenlijk meer dan 280 havens aandoen en panoramische cruiseroutes varen op alle zeven continenten van de wereld, inclusief Antarctica. De voornaamste cruisegebieden zijn het Caribisch gebied, Alaska, Mexico, het Panamakanaal, Zuid Europa, Australie. Daarnaast zijn er cruises over de gehele wereld. Click hieronder voor een greep uit ons overweldigende aanbod.
Al jaren lang een geliefd schip dat vroeger voer onder de naam Royal Viking Sun. In 2002 onder de vlag van Holland America Line gekomen en toen eerst gerenoveerd. Brede teakhouten promenadedekken met teakhouten dekstoelen kenmerken dit ranke en elegante cruiseschip. Het interieur is ruim van opzet en het schip is bijzonder smaakvol ingericht. Populaire ontmoetingsplaats is de Crow’s Nest Bar met uitzicht over het voorschip. Er is tevens een aparte lounge voor pijp- en sigarenrokers voorzien van een marmeren open haard. De hutten zijn ruim en hebben allemaal een inloop garderobekast, tv, video, grote spiegels en een haardroger. Vers fruit treft u in iedere hut aan. De service van de Filippijnse en Indonesische bemanning is vriendelijk en voorkomend.
Het meest verbluffende is dat je volop plekken op de dekken vindt waar je niemand om je heen hebt. Waar die andere paar duizend dan zijn? Eten allicht, de hele dag door. Drinken eveneens. Of luieren op een ligbed, debatteren in het zwembad, in de jacuzzi's of in de sauna. Of ze gaan uit hun dak bij een of ander spel. En als de avond valt al dan niet formeel gekleed eerst op voor zo'n exquise diner en daarna op de talrijke dekken zoeken naar vertier. Ga dan dus naar Lower Promenade Deck, Promenade Deck en Lido Deck. Bezoek de shows in de Vista Lounge, waag een gokje in het casino, frequenteer de piano bar, ga shoppen, vergaap je aan de pracht en praal van het Atrium, drink een glas in de vele bars, dans het zweet los in de disco of lees een boek in de bibliotheek. Teveel om op te noemen bij de HAL.

-----------------------------------------------------------
S C H E E P S K A R A K T E R I S T I E K E N
-----------------------------------------------------------

Schip : Prinsendam * * * * +
Rederij : Holland America Line
Tonnage : 37.845 ton
Lengte : 205 meter
Breedte : 28 meter
Diepgang : 7 meter
Orginele kostprijs : 125 miljoen dollar
Ingebruikname : December 1988 / Renovatie : mei 2002
Aantal passagiersdekken : 8
Aantal passagiers : 840
Bemanningsleden : 460
Aantal hutten : 396
 
 

Foto Album  |  Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda  |  Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  You Tube |  Waardebon