Home   |   Beoordelingen   |   Nieuwsbrief   |   Facebook   |   Instagram   |   Cruise Blog   |   Contactinfo    
Bel met onze cruise adviseurs op  03 - 780.76.60     
 
Rederijdetails + Video
Foto Web Special
Schepen
460   aanbiedingen
3   Cruise Plus suggestie(s)
57   Special(s) (Extra voordelen)
6   begeleide cruise(s)
13   Reisverslagen
16   Fotoreportages
113   Nieuwsberichten
26   Beoordelingen
8   blog artikel(en)
Geef uw beoordeling
Cruisescore   83%
Lees alle beoordelingen   
Waarom Crystal Cruises ?
All-inclusive formule
Fooien & dranken inbegrepen
Zéér veel ruimte per passagier
Sterrengastronomie
Hoogstaande gepersonaliseerde service
luxe-expeditieyacht Crystal Esprit
Intussen al 25 jaar geleden (in 1990) kwamCrystal Cruises met een gloednieuw concept, en bouwde zo een eigen niche in het aanbod van luxecruises, dat tot nu toe door geen enkele rederij geëvenaard wordt. Het geheim? Grote schepen met alle faciliteiten en entertainment maar voor veel minder passagiers. Voeg daarbij de gepersonaliseerde superservice die je normaal alleen op kleinere luxeschep...
Klik hier en lees meer
 
Crystal Symphony *****
De Crystal Symphony, gebouwd in Finland, werd in 1995 te water gelaten als het zusterschip van de Crystal Harmony. Het is ronduit een schoonheid qua vormgeving en ook het interieur is prachtig ingericht in sfeervolle kleurcombinaties. De Crystal Symphony en de Crystal Serenity zijn de twee hoogst gewaardeerde middelgrootte cruiseschepen ter wereld ! In 2006 werd Crystal Cruises voor de 10e keer op rij uitgeroepen tot World's Best Large-Ship Cruise Line ! Sinds haar opriching heeft Crystal Cruises meer onderscheidingen ontvangen dan welke andere rederij ook.

De Crystal Symphony, een gracieus, middelgroot cruiseschipvan ruim 51.000 ton, neemt slechts een 950-tal passagiers mee, hetgeen resulteert in veel ruimte per passagier en weinig drukte aan boord. Crystal Cruises staat bekend om haar uitstekend opgeleide personeel. De onopvallend aanwezige en goedgehumeurde bemanningsleden zorgen voor een professionele service in een rustige en vriendelijke sfeer. De Crystal Symphony heeft alleen luxehutten en suites waarvan meer dan 50% met privé-balkon. Ze zijn allemaal zeer compleet zijn ingericht met een tv/video combinatie, minibar, kluisje en badkamer met bad en douche (suites met jacuzzi). U wordt verwelkomd met verse bloemen, uw minibar is gevuld met gratis frisdranken en uw badjas hangt klaar.

geserveerd wordt beschikt het schip over 2 specialiteitenrestaurants met authentieke Italiaanse of Aziatische gerechten. De lounges en bars zijn zeer comfortabel en aantrekkelijk ingericht en de bibliotheek is zeer uitgebreid met een keur aan boeken, video's, cd-roms en dvd-films.

Alhoewel de Crystal Symphony in 2004 reeds voor miljoenen gerenoveerd werd onderging het schip in november 2006 opnieuw een metamorfose. De hutten werden volledig gerenoveerd en er staat nu een 20" LCD flatscreen televisietoestel in elke hut. De Starlite Club werd in een nieuw jasje gestoken en werd heringedeeld zodat er meer ruimte en lichtinval is. De discotheek werd omgevormd tot volwaardige, stijlvolle nightclub. Het aanpalend Crystal Casino werd heraangekleed en heringedeeld en er werden nieuwe spellen toegevoegd. Dek 6 werd van kop tot teen heringericht : met nieuwe salons, nieuwe verlichting, nieuwe liften, nieuwe vloer- en wandbekleding, trendy boetieks en een heraangeklede The Bistro lijkt dit dek te behoren tot een volledig nieuw schip.Ook op culinair gebied zal het u aan niets ontbreken. Naast het Crystal Restaurant waar het diner in twee zittingen Als u het woord luxe werkelijk op waarde weet te schatten en als u prijs stelt op de voordelen van een groot schip en de vrijheid van een klein schip dan is Crystal Cruises de ideale keuze. Crystal Cruises bevaart de zeven wereldzeeën al jaren en blijft onvermoeibaar zoeken naar nieuwe bestemmingen.

Over het hele schip zult u onder de indruk geraken van de attente, uitstekende service, waarbij de aandacht voor het detail opvalt. In het prettig ingericht restaurant waar men ruim kan zitten, worden in twee zittingen hoofdzakelijk Europese maaltijden geserveerd waaraan bijzondere zorg besteed is. De gevarieerde keuzes op het menu en ook de uitgebreide wijnkaart maken elke maaltijd tot een feest. In het Lido restaurant kunt u zich vorstelijk tegoed doen aan de ontbijt- en lunchbuffetten, het Prego restaurant biedt een keur aan Italiaanse gerechten en de Jade Garden serveert Chinese gerechten. Voor een snack, cake, koffie of thee is The Bistro de juiste keuze.
De diverse lounges en bars bieden door hun verschillende inrichting een heel eigen, aantrekkelijke entourage, waarbij vooral de Vista Lounge met haar wijdse uitzicht en de elegante Palm Court voor de afternoon tea (en coffee!) heel bijzonder zijn. De dek- en sportfaciliteiten zijn uitstekend en een van de twee buitenzwembaden heeft een buitenbar die geheel of gedeeltelijk overdekt kan worden. Verder is er een fitnessruimte, een sauna, een Turks bad en een massageruimte. In de bioscoop kunt u genieten van goede films en de bibliotheek is wel voorzien. Ook voor de kinderen is er een aantrekkelijke speelruimte aan boord.
Troeven van de Crystal Serenity van Crystal Cruises:

                            - Hoogst gewaardeerde maatschappij in de categorie 'grote cruiseschepen'
                            - Wereldwijde bestemmingen
                            - Maximaal 1.100 passagiers, veel ruimte per passagier
                            - Aantrekkelijke single toeslagen
                            - Deluxe staterooms, waarvan vele voorzien van privé-balkon
                            - Twee exclusieve à la carte restaurants (Frans/Italiaans en Chinees/Japans)
                            - Uitzonderlijk entertainment
                            - Europese officieren en hotelmanagement
                            - Elegante themacruises (Food & Wine, internationale beroemdheden, muziekvoorstellingen,...)
                            - 24u/24u à la carte roomservice
                           

Nieuwsgierig om meer te zien ?

                            - Bekijk hier de Cruise Plus 8 pagina's tellende Flyer van Crystal Cruises
                            - Bekijk hier het volledige dekplan van de Crystal Symphony *****(tot mei 2013)
                            - Bekijk hier het volledige dekplan van de Crystal Symphony *****(vanaf juni 2014)

Scheepskarakteristieken:

                            Schip : Crystal Symphony *****
                            Rederij : Crystal Cruises
                            Tonnage : 51.044 ton
                            Lengte : 238 m
                            Breedte : 30,2 m
                            Diepgang : 7,6 m
                            Orginele kostprijs : 250 miljoen dollar
                            Ingebruikname : 3 mei 1995
                            Gerenoveerd : 2004, 2006, 2009, 2012
                            Aantal passagiersdekken : 8
                            Aantal hutten : 461
                            Aantal passagiers : 922
                            Bemanningsleden : 545

 
 

Foto Album  |  Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda  |  Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  You Tube |  Waardebon