Home   |   Beoordelingen   |   Nieuwsbrief   |   Facebook   |   Instagram   |   Cruise Blog   |   Contactinfo    
Bel met onze cruise adviseurs op  03 - 780.76.60     
 
Rederijdetails + Video
Schepen
204   aanbiedingen
6   Cruise Plus suggestie(s)
2   Special(s) (Extra voordelen)
6   begeleide cruise(s)
8   Reisverslagen
11   Fotoreportages
3   Nieuwsberichten
17   Beoordelingen
3   blog artikel(en)
Geef uw beoordeling
Cruisescore   82%
Lees alle beoordelingen   
Waarom Cunard ?
n°1 in trans-Atlantische overtochten
Traditioneel cruisen in een stijlvol imago
Naar New York zonder te vliegen
Interessante lezingen en themacruises
Echte ocean liners voor grote zeereizen
Klassieke Britse “afternoon tea”
De rederij heeft een naam hoog te houden op het vlak van trans-Atlantische overtochten en luxueuze cruises. Cunard is even Brits als het koningshuis, maar ging toch met het beursgenoteerde Amerikaanse Carnival Corporation als eigenaar in zee en heeft dus evengoed een breed internationaal publiek. De eigenaar, selfmade man Micky Arison, koestert mooie plannen voor zijn nieuwe aanwinst: Cunard moet...
Klik hier en lees meer
 
Queen Elizabeth ****+
De Queen Elizabeth, die in de herfst van 2010 haar opwachting maakt, zet de vermaarde reputatie van de "luxury ocean liner" vloot van Cunard extra luister bij. Zowel haar luxueus en modern allure als de harmonie tussen klassiek en hedendaags design verwijzen onmiskenbaar naar de rijke erfenis van beroemde voorgangers zoals de Queen Elizabeth en de Queen Mary. Cruise Plus nodigt u dan ook van harte uit om het volgende "Golden Age" hoofdstuk in de geschiedenis van Cunard te ontdekken en de "high society" events van de jaren 1930 en 1940 te herbeleven tegen een décor dat herinnert aan de tijd dat de eerste Koningin Elizabeth de golven regeerde.
Zodra u het schip betreedt zult u onder de indruk zijn van de Grand Lobby met haar enorme trappen, geometrische patronen, spectaculaire kunstwerken en 2 verdiepingen hoge bibliotheek met glas-in-lood koepel. Weelderige materialen, dito meubilair en art-deco versieringen zorgen voor een levendige sfeer aan boord. Wat dacht u van traditionele "afternoon tea" of een hemelse wals onder de prachtige kroonluchter in de met balkons en gebrandschilderde glazen panelen uitgeruste Queens Room ?

Hoe lang u ook aan boord verblijft, u zal geen tijd hebben om u te vervelen. Zo kunt u uzelf verwennen met een aromatherapie of massages of aan uw conditie werken in het voortreffelijk uitgerust Cunard Royal Spa and Fitness Centre, uw computerkennis bijschaven of contact houden met de thuisblijvers in het ConneXions Internet Centre, beroemde Cunard-passagiers ontdekken aan de hand van zwart-wit foto's in de Cunarder's Gallery, een gokje wagen in het Empire Casino, een nostalgische reis naar het verleden maken in Cunard Place, waar allerlei items uit de geschiedenis van Cunard tentoongesteld worden, een spelletje spelen op het Gales deck, een boek lezen in of ontlenen uit The Library, met vrienden of familie een glaasje drinken bij de Midships Bar, een frisse duik nemen in de Pavillion Pool, winkelen in de Royal Arcade, genieten van speciale soorten thee en overheerlijk gebak in Café Carinthia, bij een martini genieten van het uitzicht over de voorsteven in de Commodore Club, een show bijwonen in het Royal Court Theatre of de sterren van de hemel dansen in de Queens Room of in de Yacht Club, etc. U merkt het, de mogelijkheden zijn haast onuitputtelijk. Vindt u uw gading niet ? Dan kunt u ook nog opteren voor danslessen, black-tie soirées, een avondje naar de film, lezingen, garden parties aan dek of een wandeling op het promenadedek. Voor kinderen van 1 tot 12 jaar zijn zowel binnen als buiten speciale ruimtes voorzien voor allerlei activiteiten.

Herleef in de moderne glitter en glamour high society evenementen van de jaren '30 en '40 in de rijkelijk gedecoreerde zalen. Opvallend zijn de gebogen trappen, de geometrische vormgeving en het spectaculaire kunstwerk in de Grand Lobby. In de bibliotheek, twee verdiepingen hoog, overheerst het hout in warme kleuren, dat baadt in natuurlijk licht en bekroont is met een glas-in-lood dak. Weelderige materialen, luxueuze meubelen en art deco creeëren een verbluffende indruk overal aan boord, zoals in de Queens Room. Hier, kunt u genieten van thee onder rijkelijk gedecoreerde balkons en gebrandschilderde ramen of zet enkele danspasjes op de houten dansvloer, prachtvol verlicht met een weelderige kroonluchter.85% van de hutten heeft zicht op zee en 71% van de hutten heeft een balkon.

Britannia Staterooms : Comfortabel en stijlvol, gratis 24u/24u roomservice, interactieve satelliet-TV met meertalige film- en muziekkanalen, direct-dial telefoon, koelkast, kluisje, haardroger, badjassen en slippers, Wi-Fi. Binnenhutten : categorie D8-D1 (14,12-22,57 m²) . Buitenhutten : categorie C5-C1 (16,72-18,67 m²). Buitenhutten met balkon : categorie A7-A1 (22,48-43,85 m² inclusief balkon).
Britannia Club Balcony Staterooms: Dezelfde faciliteiten als de Britannia Staterooms plus (Pillow Concierge Menu (keuze uit 9 soorten hoofdkussens). Categorie AA (22,48-43,85 m²).
Princess Grill Staterooms : Dezelfde faciliteiten als de Britannia Club Balcony Staterooms plus voorrang bij inscheping, concierge service, gepersonaliseerd briefpapier, gratis water in flessen en toegang tot de Queens Lounge. Categorie P4-P1 (31,12-47,65 m² inclusief balkon).
Queens Grill Staterooms : Dezelfde faciliteiten als de Princess Grill Staterooms plus butler service, toegang tot privé-dek, bar met sterke drank, wijn en frisdrank, kleine hapjes voor het diner en voorrang bij ontscheping. Categorie Q1 (127,74-138,70 m² inclusief balkon).

Aan boord van de Queen Elizabeth staan u een onovertroffen keuken en een ongeëvenaarde stijl te wachten. De restaurants waar u terecht kan hangen af van de door u gekozen accommodatie.

                            Britannia Restaurant : Voor Britannia Stateroom gasten, 2 zittingen
                            ritannia Club : Voor Britannia Club Balcony Stateroom gasten, open zitting
                            Princess Grill : Voor Princess Grill Stateroom gasten, 1 zitting
                            Queens Grill : Voor Queens Grill Stateroom gasten, 1 zitting
                            The Courtyard : Afternoon tea en diner in openlucht voor Grill Stateroom gasten

Uiteraard hoeft u niet elke dag in hetzelfde restaurant te lunchen of te dineren maar kunt u, ongeacht de door u gekozen accommodatie, kiezen uit diner in buffetvorm in The Lido Restaurant, pub-style lunch in The Golden Lion of afternoon tea met sandwiches en scones in de Queens Room.
Scheepskarakteristieken van de Queen Elizabeth *****:

                            Schip : Queen Elizabeth * * * * *
                            Rederij : Cunard
                            Tonnage : 90.900 ton
                            Lengte : 294 meter
                            Breedte : 32,30 meter
                            Diepgang : 8 meter
                            Orginele kostprijs :
                            Ingebruikname : herfst 2010
                            Kruissnelheid :
                            Aantal passagiersdekken : 12
                            Aantal passagiers : 2.092
                            Bemanningsleden : 1.253
                            Aantal hutten : 1.046

 
 

Foto Album  |  Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda  |  Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  You Tube |  Waardebon