Home   |   Beoordelingen   |   Nieuwsbrief   |   Facebook   |   Instagram   |   Cruise Blog   |   Contactinfo    
Bel met onze cruise adviseurs op  03 - 780.76.60     
 
Rederijdetails + Video
Schepen
204   aanbiedingen
6   Cruise Plus suggestie(s)
2   Special(s) (Extra voordelen)
6   begeleide cruise(s)
8   Reisverslagen
11   Fotoreportages
3   Nieuwsberichten
17   Beoordelingen
3   blog artikel(en)
Geef uw beoordeling
Cruisescore   82%
Lees alle beoordelingen   
Waarom Cunard ?
n°1 in trans-Atlantische overtochten
Traditioneel cruisen in een stijlvol imago
Naar New York zonder te vliegen
Interessante lezingen en themacruises
Echte ocean liners voor grote zeereizen
Klassieke Britse “afternoon tea”
De rederij heeft een naam hoog te houden op het vlak van trans-Atlantische overtochten en luxueuze cruises. Cunard is even Brits als het koningshuis, maar ging toch met het beursgenoteerde Amerikaanse Carnival Corporation als eigenaar in zee en heeft dus evengoed een breed internationaal publiek. De eigenaar, selfmade man Micky Arison, koestert mooie plannen voor zijn nieuwe aanwinst: Cunard moet...
Klik hier en lees meer
Populaire bestemmingen
Amazone   Caraiben
Middellandse Zee   Noordkaap
Noorse Fjorden   Panamakanaal
Verre Oosten   Zwarte Zee
Populaire links
Videos   Reisverslagen
Foto Album   Brochures
Downloads   Nieuwsbrief
 
Met de Queen Elizabeth 2 naar New-York.
Datum van de reis: 18/05/2002

Bezocht door: Dirk Van Duyse

Sinds 1981 maakt Dirk Van Duyse deel uit van Reizen De Cauwer. Gestart als medebestuurder en sinds april 2000 benoemd als gedelegeerd bestuurder van de vennootschap Reizen De Cauwer Nv. Ondertussen meer dan 30 jaar aktief in diezelfde reissector en sinds 15 jaar zeer ernstig gestoken door de cruisemicrobe . . . Begin 2005 hebben we daardoor "Cruise Plus" opgestart met een bijhorende nieuwe en aparte website www.cruiseplus.be bovenop de reeds bestaande ons www.reizendecauwer.be Ondertussen werken zes enthousiaste mensen met veel ervaring op dit cruise departement van Reizen De Cauwer.
Bekijk mijn profielpagina
Reisverslag

De QE2 is wellicht een van de beroemdste schepen van Cunard Line en bekend om haar transatlantische oversteken van Southampton naar New York en retour. Het schip straalt elegantie en een klassieke sfeer uit. Aan boord vindt u talrijke lounges, verschillende restaurants en zelfs een winkel van Harrods. Gedurende de oversteek zijn er talrijke activiteiten. Er kan niet genoeg lof worden geuit over de QE2 die een capaciteit biedt aan ruim 1700 passagiers. Ervaar zelf een onvergetelijke cruise ervaring met de QE2.
Dit imposante schip is werkelijk een drijvende stad op zee en heeft dus ook de afwisseling die een stad in haar verschillende wijken biedt. De 957 hutten zijn verdeeld in 18 verschillende categorieën en zijn alle ruim tot zeer ruim en van alle gemakken voorzien. Er zijn natuurlijk heel veel publieke ruimten. In de verschillende bars kan men genieten van allerlei genres muziek en de diverse lounges bieden een variatie aan entertainment. Er is een grote bioscoop, een bibliotheek, een grote winkelpromenade en een boekwinkel met veel boeken over scheepvaart. Gezonde ontspanning bieden het buitenzwembad, twee whirlpools, een fitness- en een Spa gezondheidsruimte, met sauna, Turks bad en massagefaciliteiten. Een cruise met de QE2 is zelfs voor de meest verwende cruisepassagier een unieke belevenis en hoewel de kledingstijl tamelijk formeel is, doet dat geen afbreuk aan de ongedwongen sfeer, die de goed opgeleide, overwegend Britse bemanning weet te creëren.
Tijdens de 6 dagen durende transatlantische overtocht (reis nr. 7112) heeft niemand zich een moment behoeven te vervelen, want geheel conform de traditionele gebruiken aan boord van een heuse oceaanstomer vonden er tijdens de reis vele activiteiten plaats. Omdat de reis het thema Great Exploration & Discovery van de rederij had meegekregen werden er op het gebied van de Grote Onderzoekingen & Ontdekkingen op en rondom de aarde door diverse specialisten interessante lezingen gehouden. Zo maakten we kennis met de Amerikaanse astronaute Kathryn Sullivan, oceanograaf Don Walsh, ballonvaarder Brian Jones en bergbeklimmer/auteur Sir Christian Bonington. Ook op maritiem gebied kwam een ieder aan zijn/haar trekken. Zo gaf projectmanager Stephan Payne tekst en uitleg over de bouw van de “Queen Mary 2”, met 150.000 ton veruit het grootste schip dat eind 2003 ooit gebouwd zal zijn. Frederik Johannson van Robert Tillberg Design en de Franse scheepsbouwkundige Gatepaille assisteerden hem. In twee sessies konden vragen aan de heren worden gesteld. Verder gaf maritiem auteur John Maxtone-Graham 3 buitengewoon indrukwekkende lezingen over transatlantische passagiersschepen, de “Queen Mary” en de “Titanic”. Tijdens de “crossing” werd herdacht dat 65 jaar geleden de “Queen Mary” haar eerste reis van Southampton via Cherbourg naar New York maakte en als herinnering ontvingen alle passagiers een officiële oorkonde. Drie passagiers en een stewardess die in mei 1936 de maiden voyage van de fameuze driepijper meemaakten waren de eregasten aan boord. In het kader van de feestelijkheden reisden er ook twee oud-kapiteins van de “QE2” mee. Verder is er aan boord van de “QE2” van alles en nog wat te doen, maar staat het verblijf hoofdzakelijk in het teken van eten en vertier en in het maken van nieuwe vrienden.
Tijdens de transatlantische overtocht wordt duidelijk dat de “QE2” een Brits schip is, waar de traditionele Britse levensstijl, tradities en atmosfeer in eer worden gehouden. De sfeer is dan ook wat stijfjes en er zijn tijdens de overtocht maar liefst vier formele avonden. Voldoende gelegenheid derhalve om eens met de decoraties te lopen pronken. Geheel in Britse stijl wordt ook iedere dag om 16.00 uur in de Queen’s Room en - voor zover het weer dat toelaat - op de open dekken thee (en koffie) met gebak en broodjes geserveerd. Absoluut hoogtepunt is de cocktailparty van de kapitein. Zonder storm en zelfs met drie zonnige dagen, verloopt de overtocht bijzonder rustig. Op het dek is het een fantastisch gezicht om te zien hoe de “Queen” met een snelheid van 22/23 knopen over de Atlantische Oceaan vaart. Bijzonder - en zeer aangenaam - is het feit dat de scheepsklok i.v.m. het tijdverschil iedere dag één uur wordt teruggezet. Zo hebben alle dagen 25 uur.

New York per schip binnenvaren is een geweldige ervaring. Allereerst vaart de “QE2” om 06.00 uur onder de Verrazano Narrows Bridge door om vervolgens over bakboord het Vrijheidsbeeld te passeren. Daarna doemt over stuurboord Manhattan op. Gebouwen als het Empire State Building, die je alleen maar van de televisie of film kent, staan daar ineens voor je en bij het zien van al die enorme wolkenkrabbers voel je je plotseling heel klein. Langzaam stoomt de “QE2” de Hudson River op, passeert Pier 40 (nu als parkeergarage in gebruik) en dan komen drie sleepboten van Moran Towing haar bij het manoeuvreren assisteren. Om 08.00 uur ligt de “Queen Elizabeth 2” aan Berth 3 van de New York Passenger Ship Terminal afgemeerd en is de transatlantische overtocht voltooid.
Bezochte hotels

Al meer dan 160 jaar geleden begon de typisch Britse rederij Cunard met het organiseren van transatlantische overtochten en luxueuse cruises. Al die jaren bepaalde Cunard de norm inzake elegante zeereizen en de daarbij horende gastronomie en luxe. Het Amerikaanse Carnival Corporation is sinds enkele jaren eigenaar van Cunard maar het Britse imago wil men absoluut behouden. Cunard heeft z'n klanten die houden van die typische Britse sfeer. Zowel aan boord van 's werelds bekendste cruiseschip de QE2 , de laatste grote oceaanstomer met de stijl van de Golden Twenties, als op de elegante Caronia geniet je van de exclusieve cruise-romantiek, een mengeling van de luxueuse flair uit vroegere tijden en alle hedendaags comfort.
De Queen Elizabeth 2 in 1969 in Engeland door de huidige Britse vorstin te water gelaten, is waarschijnlijk het meest beroemde, maar met haar max. 32 knopen (59,2 km/u) zeker het snelste cruiseschip ter wereld. In 1986 en later in ‘94 en ‘96 zijn miljoenen kostende, ingrijpende renovaties uitgevoerd. Behalve de regelmatige Transatlantische reizen tussen Europa en New York, worden ook andere cruises, inclusief de jaarlijkse rond-de-wereldreis van januari tot april, uitgevoerd.
De QE2, meer een oceaanschip dan een cruiseschip in de huidige opvatting, heeft 3 verschillende klassen, waarbij de luxe en grootte van de hutten varieert en hun passagiers dineren in 3 verschillende restaurants, die stuk voor stuk maaltijden van sublieme, culinaire klasse serveren. De Grill Class met penthouse suites - met butlerservice - en royale buitenhutten heeft de kwalificatie vijf sterren plus en men dineert in het Queen’s Grill restaurant, de Brittannia Grill, of de Princess Grill. De Queen’s Grill Lounge biedt de gehele dag butlerservice. Elk restaurant heeft zijn eigen, vaak nostalgische sfeer. Het Caronia restaurant is voor de vier sterren plus Caronia Class gasten, en in het wat intiemere Mauretania restaurant dineren de passagiers uit de vier sterren Mauretania Class.
Raadpleeg aan boord ook de lijst van beroemdheden, filmsterren en mensen van adel, die reeds deze magie mochten ervaren. Leven aan boord van de QE2 wordt snel een onvergetelijke reis. De Queen Elizabeth 2 associeert haar glorieus verleden met de moderne faciliteiten van een hedendaags schip. Als werkelijke drijvende stad, biedt zij 5 verschillende restaurants die toegankelijk zijn in functie van de gekozen accommodatie, entertainmentzaal, diverse salons en bars, casino, bibliotheek, fitnessruimte, spa faciliteiten, verwarmde zwembaden, kapper en schoonheidssalon. Zowel gedurende de dag, als 's avonds is er een uitgebreide keuze aan ontspanning en entertainment die aan alle passagiers wordt aangeboden. Aan boord van de Queen Elizabeth 2 heeft u de keuze tussen 4 verschillende type hutten. Elk type hut is gekoppeld aan een eigen restaurant.
Excursies

Al meer dan 160 jaar geleden begon de typisch Britse rederij Cunard met het organiseren van transatlantische overtochten en luxueuse cruises. Al die jaren bepaalde Cunard de norm inzake elegante zeereizen en de daarbij horende gastronomie en luxe. Het Amerikaanse Carnival Corporation is sinds enkele jaren eigenaar van Cunard maar het Britse imago wil men absoluut behouden. Cunard heeft z'n klanten die houden van die typische Britse sfeer. Zowel aan boord van 's werelds bekendste cruiseschip de QE2 , de laatste grote oceaanstomer met de stijl van de Golden Twenties, als op de elegante Caronia geniet je van de exclusieve cruise-romantiek, een mengeling van de luxueuse flair uit vroegere tijden en alle hedendaags comfort.
De Queen Elizabeth 2 in 1969 in Engeland door de huidige Britse vorstin te water gelaten, is waarschijnlijk het meest beroemde, maar met haar max. 32 knopen (59,2 km/u) zeker het snelste cruiseschip ter wereld. In 1986 en later in ‘94 en ‘96 zijn miljoenen kostende, ingrijpende renovaties uitgevoerd. Behalve de regelmatige Transatlantische reizen tussen Europa en New York, worden ook andere cruises, inclusief de jaarlijkse rond-de-wereldreis van januari tot april, uitgevoerd.
De QE2, meer een oceaanschip dan een cruiseschip in de huidige opvatting, heeft 3 verschillende klassen, waarbij de luxe en grootte van de hutten varieert en hun passagiers dineren in 3 verschillende restaurants, die stuk voor stuk maaltijden van sublieme, culinaire klasse serveren. De Grill Class met penthouse suites - met butlerservice - en royale buitenhutten heeft de kwalificatie vijf sterren plus en men dineert in het Queen’s Grill restaurant, de Brittannia Grill, of de Princess Grill. De Queen’s Grill Lounge biedt de gehele dag butlerservice. Elk restaurant heeft zijn eigen, vaak nostalgische sfeer. Het Caronia restaurant is voor de vier sterren plus Caronia Class gasten, en in het wat intiemere Mauretania restaurant dineren de passagiers uit de vier sterren Mauretania Class.
Raadpleeg aan boord ook de lijst van beroemdheden, filmsterren en mensen van adel, die reeds deze magie mochten ervaren. Leven aan boord van de QE2 wordt snel een onvergetelijke reis. De Queen Elizabeth 2 associeert haar glorieus verleden met de moderne faciliteiten van een hedendaags schip. Als werkelijke drijvende stad, biedt zij 5 verschillende restaurants die toegankelijk zijn in functie van de gekozen accommodatie, entertainmentzaal, diverse salons en bars, casino, bibliotheek, fitnessruimte, spa faciliteiten, verwarmde zwembaden, kapper en schoonheidssalon. Zowel gedurende de dag, als 's avonds is er een uitgebreide keuze aan ontspanning en entertainment die aan alle passagiers wordt aangeboden. Aan boord van de Queen Elizabeth 2 heeft u de keuze tussen 4 verschillende type hutten. Elk type hut is gekoppeld aan een eigen restaurant.
Informatie over Cunard

De rederij heeft een naam hoog te houden op het vlak van trans-Atlantische overtochten en luxueuze cruises. Cunard is even Brits als het koningshuis, maar ging toch met het beursgenoteerde Amerikaanse Carnival Corporation als eigenaar in zee en heeft dus evengoed een breed internationaal publiek. De eigenaar, selfmade man Micky Arison, koestert mooie plannen voor zijn nieuwe aanwinst: Cunard moet op en top Brits blijven en het traditionele, stijlvolle imago wordt nog versterkt. Je zou kunnen denken dat de tijden van de trans-Atlantische overvaart allang voorbij zijn. Maar in dit luchtvaarttijdperk kennen trans-Atlantische cruises een verrassende heropleving. Het vlaggenschip van de rederij, de Queen Mary 2, staat voor talrijke superlatieven en records en is intussen al uitgegroeid tot een legende. De aloude tradities van de ‘ocean liners’ in de vorm van stijlvolle openbare ruimtes, elegant dineren en namiddagthee geserveerd door obers met witte handschoentjes blijken ook in deze mo...

Meer details over Cunard.
Informatie over Transatlantisch

Eénmaal in uw leven moet je toch die legendarische en vooral klassieke overtocht van de Atlantische Oceaan hebben gemaakt, de transatlantische overtocht ! Geniet uitgebreid ten volle van het leven, alsook de enorme rust aan boord van deze varende, luxueuze schepen tijdens een transatlantische overtocht . Gedurende de transatlantische overtocht hoeft niemand zich ook maar één moment te vervelen, want geheel conform de traditionele gebruiken aan boord van een heuse oceaanliner vinden er tijdens de transatlantische overtocht vele en vele activiteiten plaats. Voor iedereen wel iets.

Twee routes worden hier transatlantisch bevaren.

De klassieke "Noorderlijke route" wordt gevaren door de legendarische Queen Elizabeth 2, die deze route toch wel 20 keer per jaar doet en ook als enige een echt oceaan-liner is en die deze transatlantische overtochten op regelmatige basis doet. Vertrek vanuit Southampton met een zeer spektaculaire aan...

Meer details over Transatlantisch.
 

Foto Album  |  Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda  |  Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  You Tube |  Waardebon