Home   |   Beoordelingen   |   Nieuwsbrief   |   Facebook   |   Instagram   |   Cruise Blog   |   Contactinfo    
Bel met onze cruise adviseurs op  03 - 780.76.60     
 
Royal Crown
Rederijdetails + Video
Schepen
6   begeleide cruise(s)
4   Reisverslagen
3   Fotoreportages
Geef uw beoordeling
Waarom Royal Crown ?
Zodra u aan boord van de komt waant u zich in het romantisch tijdperk van de 20e eeuw. Tijdens de economische depressie van de jaren 30 creëerden musici en acteurs een glamoureuze fantasiewereld die ze vulden met zorgeloos entertainment en reisden de "rich and famous" in stijl door Europa aan boord van legendarische schepen en treinen en genoten ze van uitgebreide maaltijden, de...
Klik hier en lees meer
Populaire bestemmingen
Amazone   Caraiben
Middellandse Zee   Noordkaap
Noorse Fjorden   Panamakanaal
Verre Oosten   Zwarte Zee
Populaire links
Videos   Reisverslagen
Foto Album   Brochures
Downloads   Nieuwsbrief
 
Royal Crown : Nederlandse waterwegen (apr 2011)
Datum van de reis: 20/04/2011

Bezocht door: Nancy

Vooral een fervent wereldreiziger, gefascineerd door het Verre Oosten, sinds 1983 actief in de reiswereld en reeds meer dan 20 jaar ervaring in de cruisesector. Reizen in het algemeen, maar cruisen in het bijzonder, is mijn absolute passie ! Niets is zo ontspannend als een reis, vooral dan als je ze kan ondernemen aan boord van een cruiseschip. Vooral rivier- en expeditiecruises zijn de manier om intens een bepaalde regio te ontdekken en te exploreren. Je bent echt vrij om met volle teugen van elk moment te genieten omdat alles tot in de puntjes voor je geregeld wordt en je meerdere bestemmingen kan combineren zonder dat je telkens weer je bagage moet in- en uitpakken. Het enige waarvoor je absoluut moet zorgen, is dat je de boot van Cruise Plus niet mist !

Bekijk mijn profielpagina
Reisverslag

Inscheping

Op woensdag 20 april 2011 scheepten we in de loop van de namiddag in aan boord van de Royal Crown die afgemeerd lag in het Kattendijkdok in Antwerpen. We konden we onze hut meteen betrekken. Het was prachtig weer en daar genoten we dan ook met volle teugen van. Om 18u45 woonden we in de lounge onze eerste “port talk” bij en om 19u begaven we ons naar het restaurant voor het diner. Om 20u zette het schip koers naar Middelburg.

Het schip

De Royal Crown is een zeer mooi schip dat plaats biedt aan maximum 88 passagiers in 44 hutten die ingedeeld zijn in 3 categorieën. De deluxe hutten, de premium suites en de fitness bevinden zich op het onderste dek. De receptie, de Royal suites, het restaurant, de lounge, de boordwinkel annex kapsalon en de bibliotheek bevinden zich op het tussendek. Het teakhouten zonnedek is voorzien van een bar, teakhouten ligstoelen, teakhouten tafels en stoelen en windschermen.

De hut

We verbleven in een deluxe hut op het Selectdeck met een oppervlakte van 13,5 m² en voorzien van 2 patrijspoorten, 2 vaste eenpersoonsbedden, een nachtkastje met 4 lades, 2 hangkasten, een kastje met 2 legplanken, individueel regelbare airconditioning, kluisje en badkamer met toilet en douche.

Eten en drinken

Tussen 7u en 8u is er een early bird ontbijt voorzien in de lounge, bestaande uit koffie, thee en koffiekoekjes. Van 8u tot 10u kan je in het restaurant terecht voor het ontbijtbuffet. Het lunchbuffet is open van 13u tot 14u30. Afhankelijk van het weer lunch je in het restaurant of aan dek. Het diner wordt in het restaurant aan tafel opgediend vanaf 19u. Soms is het à la carte en soms met een vast menu. De Royal Crown hanteert 1 zitting met vaste tafels.

Havens

De Royal Crown heeft een aantal fietsen aan boord waar je gratis kan uitlenen. Daar hebben wij dan ook gretig gebruik van gemaakt in elke haven.

Middelburg
Op donderdag 21 april kwamen we rond 9u aan in Middelburg, waar we een fietstochtje maakten langs gezellige straten en pleintjes. Om 13u vertrokken we richting Rotterdam waar we in de loop van de avond aankwamen.

Rotterdam & Kinderdijk

Tussen 1982 en 1984 werden in Rotterdam een aantal kubuswoningen (woningen in de vorm van een gekantelde kubus op een paal) opgetrokken waarvoor het idee in de jaren 70 ontsproten was aan het brein van de Nederlandse architect Piet Blom, die geïnspireerd werd door Le Corbusier. Wij bezochten één van deze woningen en waren aangenaam verrast door de indeling en het gevoel van ruimte. Om 12u vertrokken we naar Kinderdijk waar we om 13u aankwamen en onder leiding van onze cruise program manager Robert een bezoek brachten aan het windmolenpark. Kinderdijk is een prachtig natuurgebied waar windmolens het overtollige water afvoeren naar beekjes en rivieren. We bezochten een molen en kregen uitleg over de werking. Héél interessant maar jammer genoeg moesten we om 15u alweer vertrekken omdat er slechts 1 aanlegsteiger in Kinderdijk is die erg druk bezocht wordt. Rond 9u kwamen we aan in Amsterdam. Na het diner begaven we ons per fiets de stad in.

Amsterdam

Het schip lag afgemeerd ter hoogte van de cruise terminal. Na het ontbijt gingen we van boord en doorkruisten we de stad per fiets. We wilden het huis van Anne Frank bezoeken maar daar stond een veel te lange rij dus kozen we voor een leuk alternatief : Museum Ons’ Lieve Heer op Solder, één van de oudste en meest bijzondere musea van Amsterdam. Achter de karakteristieke gevel van het grachtenhuis aan de Oudezijds Voorburgwal gaan een grotendeels 17e eeuws woonhuis en complete katholieke kerk schuil. Deze schuilkerk “op zolder” ontstond na de Reformatie, toen er geen openbare katholieke kerkdiensten meer gehouden mochten worden.

Hoorn

Op zondag 24 april vertrokken we om 9u richting Hoorn, waar we om 13u aankwamen. Na de lunch was er een wandeling voorzien onder leiding van een lokale gids. Tijdens deze wandeling brachten we een bezoek aan de klokkentoren van de Grote Kerk waar we een zeer gedetailleerde uitleg kregen over de werking van de beiaard en het uurwerk. Onder de kap van de kerk, op 16 meter boven, bevinden zich 18 appartementen.

Enkhuizen

Op maandag 25 april vertrokken we om 9u30 richting Enkhuizen, waar we om 12u aankwamen. Na de lunch gingen we per fiets op verkenning. We belandden in het Zuiderzeemuseum, dat uit een binnenmuseum en een buitenmuseum bestaat. Het binnenmuseum is de schatkamer van de Zuiderzee. Wisselende tentoonstellingen tonen de rijke collectie van het museum in een actuele context. Wij bezochten het buitenmuseum, waar authentieke panden uit het voormalig Zuiderzeegebied staan en medewerkers en vrijwilligers historische ambachten en het dagelijks leven van het begin van de 20e eeuw tonen. Het buitenmuseum is prachtig aangelegd en geeft absoluut geen artificiêle indruk.

Volendam

Op dinsdag 26 april vertrokken we in de vroeg ochtend richting Volendam, waar we om 9u aankwamen. Na het ontbijt sprongen we op de fiets en na een kort ritje door het centrum reden we naar Edam, dat slechts 3 km van Volendam verwijderd ligt. Om 15u vertrokken we naar onze eindbestemming Amsterdam, waar we rond 18u aankwamen.

Amsterdam

Op woensdag 27 april ontscheepten we rond 10u en begaven we ons naar het Lloyd Hotel aan de Oostelijke handelskade, een prachtig historisch pand met 117 kamers van 1 tot 5 sterren, dat in het verleden dienst gedaan heeft als migrantenhotel en jongerengevangenis. Onze kamer was erg comfortabel en eigenzinnig ingericht. In het hotel, dat tevens dienst doet als culturele ontmoetingsplaats, hangt een bijzondere sfeer uit vervlogen tijden. Een aanrader ! Nadat we ons geïnstalleerd hadden gingen we (deze keer zonder fiets) de stad in en bezochten we alsnog het huis van Anne Frank. Hoe dieper we “binnendrongen” in de geheimen van het huis, hoe stiller we werden. Indrukwekkend …

Persoonlijke indruk

We hadden prachtig zomerweer waardoor we heel veel tijd buiten konden doorbrengen. Het vaarschema was goed uitgebalanceerd met voldoende tijd in de havens en genoeg verplaatsingen overdag zodat je van het landschap kon genieten. In Kinderdijk hadden we echter graag wat meer tijd gehad. De Royal Crown is een zeer comfortabel luxeschip met uitermate vriendelijke bemanningsleden. De hutten worden zeer goed schoongemaakt en de kwaliteit en presentatie van het eten is zeer goed. We hadden echter graag wat meer variatie gezien in de gerechten. De cruise program manager deed zijn uiterste best maar het excursieprogramma was eerder aan de magere kant en de informatie was erg beperkt. Over het algemeen is de Royal Crown zeker 4 sterren waard maar er moet nog wat aan details gewerkt worden om 5 sterren te verdienen.

 • "Klik hier" voor de fotoreportage van deze cruise.
 • Informatie over Royal Crown

  Zodra u aan boord van de komt waant u zich in het romantisch tijdperk van de 20e eeuw. Tijdens de economische depressie van de jaren 30 creëerden musici en acteurs een glamoureuze fantasiewereld die ze vulden met zorgeloos entertainment en reisden de "rich and famous" in stijl door Europa aan boord van legendarische schepen en treinen en genoten ze van uitgebreide maaltijden, decadent gezelschap en fijne wijnen. Aan boord van de iconische Royal Crown wordt u ondergedompeld in de luxueuze stijl en decadente glorie van de lang vervlogen "golden age of travel".

  Art Nouveau-lampen verdelen zacht licht over blinkend koper, prahtige glasmozaïeken en gepolijst mahoniehout. Zachte armleuningen nodigen u uit voor nostalgische maaltijden aan overvloedig gedekte tafels. Op de zachte tonen van Gershwin, Duke Ellington of Marlene Dietrich, die een gevoel van romantiek en avontuur opwekken, glijdt u van de ene fantastische bestemming naar de andere. Een verblijf ...

  Meer details over Royal Crown.
  Informatie over België/Nederl. (rivier)

  Een cruise langsheen de Nederlandse en Belgische waterwegen is wondermooi in de lente. Geniet van een zeer kleurrijk landschap met bloeiende tulpen. Kuier langsheen de windmolens op de Kinderdijk, ontdek de middeleeuwse kunst te Brugge, verken de maritieme erfenissen in kleine steden zoals Nijmegen en Hoorn, bewonder de schilderijen van Rembrandt in Amsterdam…. Ontdek de pracht langsheen de waterwegen van de lage landen!...

  Meer details over België/Nederl. (rivier).
   

  Foto Album  |  Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda  |  Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  You Tube |  Waardebon