Home   |   Beoordelingen   |   Nieuwsbrief   |   Facebook   |   Instagram   |   Cruise Blog   |   Contactinfo    
Bel met onze cruise adviseurs op  03 - 780.76.60     
 
Rederijdetails + Video
Foto Web Special
Schepen
460   aanbiedingen
3   Cruise Plus suggestie(s)
57   Special(s) (Extra voordelen)
6   begeleide cruise(s)
13   Reisverslagen
16   Fotoreportages
113   Nieuwsberichten
26   Beoordelingen
8   blog artikel(en)
Geef uw beoordeling
Cruisescore   83%
Lees alle beoordelingen   
Waarom Crystal Cruises ?
All-inclusive formule
Fooien & dranken inbegrepen
Zéér veel ruimte per passagier
Sterrengastronomie
Hoogstaande gepersonaliseerde service
luxe-expeditieyacht Crystal Esprit
Intussen al 25 jaar geleden (in 1990) kwamCrystal Cruises met een gloednieuw concept, en bouwde zo een eigen niche in het aanbod van luxecruises, dat tot nu toe door geen enkele rederij geëvenaard wordt. Het geheim? Grote schepen met alle faciliteiten en entertainment maar voor veel minder passagiers. Voeg daarbij de gepersonaliseerde superservice die je normaal alleen op kleinere luxeschep...
Klik hier en lees meer
Populaire bestemmingen
Amazone   Caraiben
Middellandse Zee   Noordkaap
Noorse Fjorden   Panamakanaal
Verre Oosten   Zwarte Zee
Populaire links
Videos   Reisverslagen
Foto Album   Brochures
Downloads   Nieuwsbrief
 
Crystal Serenity : Middellandse Zee (okt 2011)
Datum van de reis: 19/10/2011

Bezocht door: Nancy

Vooral een fervent wereldreiziger, gefascineerd door het Verre Oosten, sinds 1983 actief in de reiswereld en reeds meer dan 20 jaar ervaring in de cruisesector. Reizen in het algemeen, maar cruisen in het bijzonder, is mijn absolute passie ! Niets is zo ontspannend als een reis, vooral dan als je ze kan ondernemen aan boord van een cruiseschip. Vooral rivier- en expeditiecruises zijn de manier om intens een bepaalde regio te ontdekken en te exploreren. Je bent echt vrij om met volle teugen van elk moment te genieten omdat alles tot in de puntjes voor je geregeld wordt en je meerdere bestemmingen kan combineren zonder dat je telkens weer je bagage moet in- en uitpakken. Het enige waarvoor je absoluut moet zorgen, is dat je de boot van Cruise Plus niet mist !

Bekijk mijn profielpagina
Reisverslag

Bij aankomst aan boord was het meteen duidelijk dat dit alweer een fantastische cruise zou worden. De typische sfeer van Crystal Cruises komt je direct toegemoet. De vriendelijkheid en gentillesse van de staff is ongelooflijk ! Zelfs de staff van de security is zeer aangenaam. Het inchecken gebeurde op een snelle efficiënte manier.

De “stateroom” cat A met hutnummer 9128 is zeer mooi ingericht. Prachtige bruine tinten, moderne verlichting, een plasma TV-scherm met ingebouwde DVD/CD/BlueRay, grote kleerkast, aparte zithoek en een badkamer met douche in bad. Men heeft hier aan alle kleine dingen gedacht : een kleerborstel, schoentrekker, paraplu, losse haardroger, … Zelfs het tafeltje van de zithoek is in hoogte verstelbaar!

Het schip werd dit jaar gerenoveerd. De meest opvallende gedaanteverwisseling zie je bij het zwembad : hier heeft men nu lounge zit- en ligstoelen en two-seaters. Dit alles opgefleurd met fel gekleurde kussens : een streling voor het oog ! Op dek 5 (Crystal Deck) is het atrium omgeven door de receptie, de excursiebalie, de conciërgedesk en uiteraard heeft ook hier de Crystal Society Hostess haar plaatsje. In de Crystal Cove kan men rustig genieten van een drankje terwijl de pianomuziek of het live strijkkwartet het Atrium vult. Het uitgaansleven vindt men vooral terug op dek 6 (Tiffany Deck). Een fantastische show meemaken in de Galaxy Lounge, een film meepikken in het Hollywood Theatre, een sigaartje roken in de volledig in Coloniale stijl opgetrokken Connoisseur Club, een aperitiefje in de Avenue Saloon en een dansje plaatsen in de Stardust Club ! Wie echt uit de bol wil gaan kan naar de Pulse Nightclub! Het casino en de zeer mooie shops zijn gelegen aan het Atrium op dek 6 maar hier kan men uiteraard maar van genieten als het schip vaart.

Het eten aan boord van de crystal serenity is een echte gastronomische ontdekking ! Variatie in zowel restaurants als in smaak. De “Crystal Dining Room” straalt klasse uit zonder flashy te zijn. Men kan er à la carte in open seating ontbijten en lunchen. Het diner kan in de 1ste , 2de of open seating (bij boeking op te geven). Het buffetrestaurant “Lido Café” is open voor ontbijt en lunch. Aan het overdekte zwembad “Neptune Pool” zijn er 2 eetmogelijkheden. “Tastes” is ideaal voor late-risers ontbijt en lunch en diner (casual tot 21u30) met pasta’s, soepen en salades. “Trident Grill” heeft voor zowel lunch als diner fantastische grill specialiteiten van hamburgers tot zalm ! Op zeedagen wordt er rond de Neptune Pool een thema buffet gehouden. Een ijsje als tussendoortje of als dessert : de “Scoops £Ice Cream Bar” is heel de dag open.

Verder is er ook nog “The Bistro” : hier kan men heel de dag terecht voor een heerlijk kopje koffie (espresso, macciato, latte, cappucino) of een lekker kopje thee. “The Bistro” is open van 10 tot 18u en heeft een doorlopend buffet. Ontbijt gaat over in lichte lunch en daarna het vieruurtje – allemaal zowel zoet als hartig !

Er zijn 2 specialiteitenrestaurants.

“Silk Road / Sushi Bar” : dit restaurant is opgezet door de bekende chef Nobu Matsuhisu. De Japanse keuken wordt hier in alle toonaarden gedemonstreerd aan de Sushi Bar. De Japanse koks maken hier alle sushi en sashimi à la minute ! Het resaturant heeft een uitgebreide menu die dan ook nog eens gemengd kan worden met sushi en sashimi van de bar. Het eten is hier gewoonweg verrukkelijk !

“The Prego” is het Italiaanse specialiteitenrestaurant. Op en top Italië met verrukkelijke gerechten en een fantastische tiramisu als afsluiter in een prachtig kader.

“The Difference is Crystal Clear” … het motto van Crystal Cruises en na een paar dagen aan boord is dit een statement !

Ruimte, rust, perfecte service en alles tot in de puntjes verzorgd. De vriendelijkheid van het personeel komt hier recht uit het hart : deze mensen zijn vriendelijk van inborst, niet omdat het moet !

 • "Klik hier" voor de fotoreportage van deze cruise.
 • Informatie over Crystal Cruises

  Intussen al 25 jaar geleden (in 1990) kwamCrystal Cruises met een gloednieuw concept, en bouwde zo een eigen niche in het aanbod van luxecruises, dat tot nu toe door geen enkele rederij geëvenaard wordt. Het geheim? Grote schepen met alle faciliteiten en entertainment maar voor veel minder passagiers. Voeg daarbij de gepersonaliseerde superservice die je normaal alleen op kleinere luxeschepen mag verwachten. Het resultaat biedt het beste van twee werelden: alle voordelen van een groot schip met de verwennerij van een klein schip. De kern van al deze service wordt gevormd door de bemanningsleden aan boord. Soms lijkt het wel alsof ze uw gedachten kunnen lezen, zo goed spelen ze in op uw wensen. Niet voor niets maken de conciërges deel uit van de prestigieuze organisatie Les Clefs d’Or. Stijlvol dineren en een onvergetelijke gala-avond horen ook bij de cruise-ervaring die Crystal Cruises biedt. In de specialiteitenrestaurants Silk Road en Prego kunt u zich culinaire...

  Meer details over Crystal Cruises.
  Informatie over Middellandse Zee

  De Middellandse Zee en de haar omringende landen waren 5000 jaar geleden al bijzonder populair. Veel van de rondzwervende volkeren waren zo gecharmeerd van deze azuurblauwe binnenzee dat zij voorgoed hun tenten aan haar kusten opsloegen. De overweldigende culturele en historische erfenis die zij ons hebben achtergelaten hebben een extra dimensie toegevoegd aan dit qua natuurschoon en klimaat al zo ruim bedeelde gebied. Elk land, elke streek, ja elke stad vertelt zijn of haar eigen geschiedenis. Kleine, dromerige dorpjes waren 2000 jaar gelden dynamische metropolen. Ruïnes en monumenten herinneren aan tijden toen de wereldpolitiek een regionale gelegenheid was en grote meningsverschillen werden gegrensd door een berg of zee. Een cruise is zonder enige twijfel de meest comfortabele manier om in een korte tijd zo veel mogelijk te zien. Laat u goed adviseren door Cruise Plus bij uw keuze van route en schip.
  Wilde U ook altijd al de kanalen van Venetie per gondel verkennen ? Of...

  Meer details over Middellandse Zee.
   

  Foto Album  |  Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda  |  Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  You Tube |  Waardebon