Home   |   Beoordelingen   |   Nieuwsbrief   |   Facebook   |   Instagram   |   Cruise Blog   |   Contactinfo    
Bel met onze cruise adviseurs op  03 - 780.76.60     
 
Rederijdetails + Video
Schepen
771   aanbiedingen
11   Cruise Plus suggestie(s)
6   begeleide cruise(s)
10   Reisverslagen
25   Fotoreportages
4   Nieuwsberichten
151   Beoordelingen
5   blog artikel(en)
Geef uw beoordeling
Cruisescore   78%
Lees alle beoordelingen   
Waarom Holland America Line ?
Vertrek vanuit Nederland
Premium-rederij met goede reputatie
Roomservice en middernachtbuffet
Nieuwste vlaggenschip Koningsdam
Vaste of vrije diner-zitting
Live klassieke muziek
De Holland America Line is een gevestigde waarde met een lange geschiedenis, waarbij de Nederlandse traditie steeds in ere werd gehouden. Er zijn ook nog heel wat Nederlandse officieren die leiding geven aan de gemengde bemanning die heel wat Javanen en Balinezen telt. De rederij heeft een eigen hotelschool in Jakarta. Het grote succes van de HAL is de herkenbaarheid en de consistente kwaliteit. P...
Klik hier en lees meer
Populaire bestemmingen
Amazone   Caraiben
Middellandse Zee   Noordkaap
Noorse Fjorden   Panamakanaal
Verre Oosten   Zwarte Zee
Populaire links
Videos   Reisverslagen
Foto Album   Brochures
Downloads   Nieuwsbrief
 
Nieuw Amsterdam : Middellandse Zee (jul 2010)
Datum van de reis: 3/07/2010

Bezocht door: Charlotte

Sinds 2007 ben ik verknocht aan cruises. Er is geen gemakkelijkere manier om zoveel verschillende plaatsen te ontdekken dan met een schip. Je pakt bij aankomst 1 keer de koffer uit en je moet enkel nog genieten! Bovendien is dit een ideale manier om enkele citytrips of reizen te combineren in 1 reis. Deze formule is niet alleen budgetvriendelijker maar ook tijdsbesparender. Ideaal dus voor diegenen die op zoek zijn naar een relaxte, makkelijke en luxueuze manier van reizen voor elk budget. Kom gerust langs zodat we samen uw droomcruise kunnen samenstellen!

Bekijk mijn profielpagina
Reisverslag

Het schip

De Nieuw Amsterdam is het nieuwste schip in de vloot van Holland America Line. Samen met een collega ben ik uitgenodigd om de eerste afvaart van dit schip mee te maken, dit laten we ons natuurlijk geen twee keer vragen...! Het schip is, zoals de meeste schepen van Holland America Line, gebouwd op de Fincantieri werf in Venetië en biedt plaats aan 2.106 passagiers. Naar goede gewoonte vaart het schip ook dit keer onder de Nederlandse vlag. Bij elke inhuldiging van een nieuw schip van Holland America Line wordt een lid van de Nederlandse Koninklijke familie als meter van het schip gevraagd en dit keer is de eer te beurt gevallen aan hare Koninklijke Hoogheid Prinses Maxima.

De hut

Het geluk staat aan onze kant want we krijgen een buitenhut met balkon toegewezen op dek 6 (hutnr 6177) die bovendien helemaal achteraan gelegen is. Het grote voordeel van deze ligging is het prachtige en vooral weidse uitzicht dat je ten allen tijde hebt. Tot de faciliteiten in onze hut behoren: twee eenpersoonsbedden die omvormbaar zijn tot 1 groot bed, een schrijftafel met make-up spiegel, zithoek met tafeltje, balkon met 2 stoelen en een tafeltje, badkamer met zitbad en douche (geen aparte douche), toilet en wastafel, safe, telefoon, flatscreen tv , 2 badjassen en ingemaakte kasten (2 hangkasten met spiegel en 2 legkasten). Gelukkig is er op dit schip wel degelijk gedacht aan opbergruimte en hebben we hier geen enkel probleem om onze kleding op te bergen. Een klein nadeel is het feit dat de balkondeuren in dit geval echt uit een deur bestaan en niet uit een schuifdeur, wat een nadeel is voor de ruimte op het terras. Je kan nooit de terrasdeur open laten staan tenzij je de deur blokkeert, wat wij dan ook gedaan hebben d.m.v. het terrastafeltje.

Restaurants

Manhattan Dining Room
Het hoofdrestaurant aan boord van het schip waar u zowel 's morgens, 's middags als 's avonds terecht kan voor ontbijt, lunch of diner aan tafel bediend zonder supplement! U heeft hier telkens de keuze uit diverse vers bereide gerechten.

Pinnacle Grill
Aan boord van elk schip van Holland America Line kan u een Pinnacle Grill restaurant terugvinden, terecht het paradepaardje van de rederij! Dit restaurant staat vooral gekend voor z'n uitstekende vleesgerechten maar ook krab en kreeft kan u terugvinden op het menu. Omwille van het feit dat dit restaurant zeer populair is, is het sterk aan te raden dit restaurant tijdig te boeken. U kan reeds reservaties maken alvorens u op cruise vertrekt of op de 1ste dag van uw cruise! Hier is een supplement van toepassing van 20 USD per persoon, maar elke dollar meer dan waard!

Tamarind

Ongetwijfeld één van de beste Aziatische restaurants op zee is Tamarind! Op de kaart staan onder meer Sushi, Sashimi, Tempura, heerlijke Aziatische soepen en kipgerechten. Een echte aanrader! Een supplement van 15 USD per persoon is van toepassing!

Canaletto's

Dit Italiaanse specialteitenrestaurant bevindt zich in het Lido Café en is zeer kleinschalig, om hier kans te maken op een diner is snel zijn dus de boodschap. Op de kaart kan u de traditionele, Italiaanse keuken terugvinden zonder toeters en bellen. Reken hier op een supplement van 25 USD per persoon.

Lido Café
Zowel het ontbijt, lunch als diner worden hier in buffetvorm geserveerd. Er is elke dag een enorm gevarieerde keuze aan salades, Aziatische keuken, vis, vlees, pasta, panini's, enz...Bij mooi weer kan er buiten gegeten worden!

Aanleghavens

Venetië
Venetië is waarschijnlijk de mooiste haven van Europa om in en uit te varen met een cruiseschip...gelukkig niet enkel om in en uit te varen. De talloze bruggetjes en kanalen, smalle steegjes en gezellige pleinen maken Venetië uniek en absoluut het bezoeken waard. Hoewel het voor geen van beiden het 1ste bezoek aan Venetië is genieten we met volle tuigen van onze tijd hier. Op de dag van ontscheping heeft de rederij een verrassing voor de groep voorzien. Aangezien we reeds vroeg dienen te ontschepen (08u15) en onze vlucht pas in de namiddag vertrekt hebben we nog een hele voormiddag tijd. Deze voormiddag brengen we ook op het water door maar dan in een gondel (elke gondel 6 personen) die ons door de smalle en onbekende kanalen van Venetië leidt. Het voordeel is dat, ongeacht met welke rederij je in Venetië aankomt of vertrekt, je altijd centraal gelegen bent om het centrum te bezoeken. Je kan gebruik maken van de vaporetto's (publieke watertaxi's), of simpelweg stappen (ong 20 à 25min). Om vanaf de haven naar de luchthaven te geraken zijn er ook diverse mogelijkheden: de vaporetto nemen tot aan Piazzale Roma en van daaruit de bus nemen naar de luchthaven, de vaporetto nemen tot aan de luchthaven of een watertaxi nemen tot aan Piazzale Rome en van daaruit een taxi nemen naar de luchthaven.

Dubrovnik
Ook hier hebben we van de rederij een excursie aangeboden gekregen waarbij we de Kroatische rivièra bezoeken. Tijdens onze busrit stoppen we in 2 traditionele dorpjes waarbij we een bezoek brengen aan een klein museum waar we lokale klederdracht van vroeger tot nu kunnen bekijken. In het 2de dorpje krijgen we een optreden van een folklore groepje en een rondleiding en demonstratie van een graanmolen en waterrad. Hier krijgen we tevens ook een kleine snack aangeboden, brood met lokale kazen en vlees, olijven en augurken in combinatie met een glaasje wijn of frisdrank. Na dit alles gaan we terug de bus op richting schip. Voor degenen die dit willen, is de buschauffeur bereid te stoppen in het oude centrum om nog wat sightseeing te doen en ook dit laten we ons geen twee keer zeggen. We stappen van de bus af vlakbij de oude stadswallen en bewonderen de constructie. Wanneer we door de poort stappen komen we onmiddellijk in het oude stadscentrum terecht waar het krioelt van de winkeltjes en terrasjes. Het centrum is proper en onderhouden en dus ook gezellig maar helaas zeer druk. Een aanrader om te doen is de weg van de stadsomwalling volgen, dit is ongeveer 2 km maar enkel voor mensen die goed te been zijn en in fysiek goede conditie verkeren (omwille van de temperaturen).

 • "Klik hier" voor de fotoreportage van deze reis.
 • Persoonlijke indruk

  Holland America Line staat garant voor een uitstekende gastronomie en dat was ook dit keer het geval. Vooral de specialiteitenrestaurants zijn een echte aanrader! Ik zou u echter wel sterk willen aanraden zéér snel te boeken indien u in een van de specialiteitenrestaurants wenst te dineren omwille van de beperkte beschikbaarheid. De hutten zijn zeer praktisch ingericht, ruim naar scheepsnormen en degelijk, hier valt dus niets op aan te merken (behalve dan de balkondeur). Zoals dit bij elk nieuw schip het geval is zijn er ook hier nog enkele kleine kinderziekten maar hieraan werd reeds gewerkt tijdens onze paar dagen aan boord dus dit zou geen probleem mogen vormen in de toekomst. De Nieuw Amsterdam is net zoals de andere schepen van Holland America Line traditioneel en redelijk zwaar ingericht. Spijtig is het ingesloten zwembad maar weinig of geen open gevoel heerst, wat toch wel jammer is aan een zwembad. Een groot pluspunt dan weer is het zwembad op het achterdek en het feit dat het nooit een probleem is een beschikbare ligstoel te vinden aan het zwembad. De sfeer aan boord is heel sereen en rustig, dus ideaal voor mensen die in alle rust en stilte wensen te genieten van hun welverdiende vakantie zonder al te veel toeters en bellen maar niet willen inboeten aan service en gastronomie!
  Informatie over Holland America Line

  De Holland America Line is een gevestigde waarde met een lange geschiedenis, waarbij de Nederlandse traditie steeds in ere werd gehouden. Er zijn ook nog heel wat Nederlandse officieren die leiding geven aan de gemengde bemanning die heel wat Javanen en Balinezen telt. De rederij heeft een eigen hotelschool in Jakarta. Het grote succes van de HAL is de herkenbaarheid en de consistente kwaliteit. Passagiers weten onmiddellijk dat ze aan boord van een schip van de Holland America Line zijn. De namen van de salons, bars, en dergelijke, zijn op alle schepen hetzelfde. De lounges zijn opgesmukt met antieke stukken, kunstwerken en verse bloemen. Het interieur is knus en gezellig, de keuken is vertrouwd klassiek, zonder teveel exotische uitschieters. Vooral een ouder publiek vindt dat prettig en voelt zich onmiddellijk thuis. Verwacht aan boord van de HAL dan ook geen spetterende fuiven. Er wordt echter wel veel gedanst in de bars en men geniet volop van het eten en de geboden activiteiten. ...

  Meer details over Holland America Line.
  Informatie over Middellandse Zee

  De Middellandse Zee en de haar omringende landen waren 5000 jaar geleden al bijzonder populair. Veel van de rondzwervende volkeren waren zo gecharmeerd van deze azuurblauwe binnenzee dat zij voorgoed hun tenten aan haar kusten opsloegen. De overweldigende culturele en historische erfenis die zij ons hebben achtergelaten hebben een extra dimensie toegevoegd aan dit qua natuurschoon en klimaat al zo ruim bedeelde gebied. Elk land, elke streek, ja elke stad vertelt zijn of haar eigen geschiedenis. Kleine, dromerige dorpjes waren 2000 jaar gelden dynamische metropolen. Ruïnes en monumenten herinneren aan tijden toen de wereldpolitiek een regionale gelegenheid was en grote meningsverschillen werden gegrensd door een berg of zee. Een cruise is zonder enige twijfel de meest comfortabele manier om in een korte tijd zo veel mogelijk te zien. Laat u goed adviseren door Cruise Plus bij uw keuze van route en schip.
  Wilde U ook altijd al de kanalen van Venetie per gondel verkennen ? Of...

  Meer details over Middellandse Zee.
   

  Foto Album  |  Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda  |  Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  You Tube |  Waardebon