Home   |   Beoordelingen   |   Nieuwsbrief   |   Facebook   |   Instagram   |   Cruise Blog   |   Contactinfo    
Bel met onze cruise adviseurs op  03 - 780.76.60     
 
Rederijdetails + Video
Schepen
204   aanbiedingen
6   Cruise Plus suggestie(s)
2   Special(s) (Extra voordelen)
6   begeleide cruise(s)
8   Reisverslagen
11   Fotoreportages
3   Nieuwsberichten
17   Beoordelingen
3   blog artikel(en)
Geef uw beoordeling
Cruisescore   82%
Lees alle beoordelingen   
Waarom Cunard ?
n°1 in trans-Atlantische overtochten
Traditioneel cruisen in een stijlvol imago
Naar New York zonder te vliegen
Interessante lezingen en themacruises
Echte ocean liners voor grote zeereizen
Klassieke Britse “afternoon tea”
De rederij heeft een naam hoog te houden op het vlak van trans-Atlantische overtochten en luxueuze cruises. Cunard is even Brits als het koningshuis, maar ging toch met het beursgenoteerde Amerikaanse Carnival Corporation als eigenaar in zee en heeft dus evengoed een breed internationaal publiek. De eigenaar, selfmade man Micky Arison, koestert mooie plannen voor zijn nieuwe aanwinst: Cunard moet...
Klik hier en lees meer
Populaire bestemmingen
Amazone   Caraiben
Middellandse Zee   Noordkaap
Noorse Fjorden   Panamakanaal
Verre Oosten   Zwarte Zee
Populaire links
Videos   Reisverslagen
Foto Album   Brochures
Downloads   Nieuwsbrief
 
QM2 bezoek bij de Chantiers de l'Atlantique
Datum van de reis: 15/03/2003

Bezocht door: Dirk Van Duyse

Sinds 1981 maakt Dirk Van Duyse deel uit van Reizen De Cauwer. Gestart als medebestuurder en sinds april 2000 benoemd als gedelegeerd bestuurder van de vennootschap Reizen De Cauwer Nv. Ondertussen meer dan 30 jaar aktief in diezelfde reissector en sinds 15 jaar zeer ernstig gestoken door de cruisemicrobe . . . Begin 2005 hebben we daardoor "Cruise Plus" opgestart met een bijhorende nieuwe en aparte website www.cruiseplus.be bovenop de reeds bestaande ons www.reizendecauwer.be Ondertussen werken zes enthousiaste mensen met veel ervaring op dit cruise departement van Reizen De Cauwer.
Bekijk mijn profielpagina
Reisverslag

De nieuwe Queen Mary 2 is de eerste Ocean Liner die in meer dan 30 jaar wordt gebouwd. De Qm2 zal tevens het allergrootste en ook het allerduurste cruiseschip zijn wat ooit gebouwd is. Deze nieuwe ocean liner van Cunard zal 150.000 ton meten en is 345 meter lang en 72 meter hoog ! De Queen Mary 2 zal plaats bieden aan 2.620 passagiers en 1.253 bemanningsleden.
Het schip zelf heeft een prijskaartje van 550 miljoen pond, of ruim 800 miljoen Euro en is daarmee het duurste cruiseschip dat ooit gebouwd wordt !

Ik bezocht op 15 en 16 maart 2003 de scheepswerf Chantiers de l'Atlantique in Saint-Nazairre (Frankrijk) waar de Queen Mary 2 toen nog in het droogdok lag en in volle opbouw. Fantastisch om een schip zo vroeg in de opbouw te kunnen en mogen bezoeken op de scheepswerf. Slecht twee reisagenten (één uit Belgie en één uit Nederland) mochten dit bezoek meemaken. Reizen De Cauwer was de afgevaardigde voor België !

Het schip is heel wat groter en vooral moderner dan zijn voorganger, de Queen Elizabeth 2, maar wie het ver van afgewerkte schip bezoekt, vindt niettemin tal van vertrouwde elementen terug. Uiteraard eerst en vooral voor de namen van sommige publieke ruimtes. Zo zal u straks opnieuw terecht kunnen in een Queens Room, Chart Room of de Golden Lion Pub. Vooral ook de vorm van de nieuwe Queen Mary 2 en in het bijzonder van het achterdek doet denken aan de Queen Elizabeth 2.

De Queen Mary 2 biedt echter ook tal van nieuwigheden, zoals het Planetarium. De Spa aan boord van de Qm2 zal maar liefst 2.000 vierkante meter beslaan en dit verspreid over twee dekken. De passagiers hebben de keuze uit 5 zwembaden, waarvan een overdekt solarium op het recreatiedek.
Het Britannia Restaurant wordt het hoofdrestaurant van de Qm2. Gasten in de duplex-appartementen, penthouses en suites dineren in de Queens Grill. Wie in junior suites reist, wordt bediend in de Princess Grill. 75% van alle kajuiten aan boord beschikken over een prive-balkon.
Het meest indrukwekkende is het fantastische zicht op het Pool Terrace. Om de nieuwe Queen Mary 2 wat aan te kleden heeft de rederij Cunard voor ongeveer 8 miljoen Euro aan nieuwe kunstwerken besteld.
Bezochte hotels

Rony Broun van Cunard : De Queen Mary 2 wordt grandioos en ik heb niet genoeg woorden om het schip te beschrijven. De dimensie van het schip is ronduit grandioos, maar ook de omvang van de publieke ruimtes valt op. Het schip wordt zéér ruim en er zal zoveel te doen zijn aan boord. De Qm2 is een product waar iedereen enorm naar uitkijkt. Dat geldt zeker ook voor ons .

Ik was al bij Cunard toen het tekenen aanving en nu begin ik echt de maanden af te tellen tot de lancering. De "maiden voyage" is gepland op 12 januari 2004 van Southampton naar Fort Lauderdale. Vanaf 31 januari 2004 verzorgt deze nieuwe ocean liner cruises in het Caraibisch gebied.

Op 16 april 2004 begint zij dan haar transatlantische overtochten waar ze de taak van de Queen Elizabeth 2 zal overnemen.
Excursies

Rony Broun van Cunard : De Queen Mary 2 wordt grandioos en ik heb niet genoeg woorden om het schip te beschrijven. De dimensie van het schip is ronduit grandioos, maar ook de omvang van de publieke ruimtes valt op. Het schip wordt zéér ruim en er zal zoveel te doen zijn aan boord. De Qm2 is een product waar iedereen enorm naar uitkijkt. Dat geldt zeker ook voor ons .

Ik was al bij Cunard toen het tekenen aanving en nu begin ik echt de maanden af te tellen tot de lancering. De "maiden voyage" is gepland op 12 januari 2004 van Southampton naar Fort Lauderdale. Vanaf 31 januari 2004 verzorgt deze nieuwe ocean liner cruises in het Caraibisch gebied.

Op 16 april 2004 begint zij dan haar transatlantische overtochten waar ze de taak van de Queen Elizabeth 2 zal overnemen.
Informatie over Cunard

De rederij heeft een naam hoog te houden op het vlak van trans-Atlantische overtochten en luxueuze cruises. Cunard is even Brits als het koningshuis, maar ging toch met het beursgenoteerde Amerikaanse Carnival Corporation als eigenaar in zee en heeft dus evengoed een breed internationaal publiek. De eigenaar, selfmade man Micky Arison, koestert mooie plannen voor zijn nieuwe aanwinst: Cunard moet op en top Brits blijven en het traditionele, stijlvolle imago wordt nog versterkt. Je zou kunnen denken dat de tijden van de trans-Atlantische overvaart allang voorbij zijn. Maar in dit luchtvaarttijdperk kennen trans-Atlantische cruises een verrassende heropleving. Het vlaggenschip van de rederij, de Queen Mary 2, staat voor talrijke superlatieven en records en is intussen al uitgegroeid tot een legende. De aloude tradities van de ‘ocean liners’ in de vorm van stijlvolle openbare ruimtes, elegant dineren en namiddagthee geserveerd door obers met witte handschoentjes blijken ook in deze mo...

Meer details over Cunard.
Informatie over Transatlantisch

Eénmaal in uw leven moet je toch die legendarische en vooral klassieke overtocht van de Atlantische Oceaan hebben gemaakt, de transatlantische overtocht ! Geniet uitgebreid ten volle van het leven, alsook de enorme rust aan boord van deze varende, luxueuze schepen tijdens een transatlantische overtocht . Gedurende de transatlantische overtocht hoeft niemand zich ook maar één moment te vervelen, want geheel conform de traditionele gebruiken aan boord van een heuse oceaanliner vinden er tijdens de transatlantische overtocht vele en vele activiteiten plaats. Voor iedereen wel iets.

Twee routes worden hier transatlantisch bevaren.

De klassieke "Noorderlijke route" wordt gevaren door de legendarische Queen Elizabeth 2, die deze route toch wel 20 keer per jaar doet en ook als enige een echt oceaan-liner is en die deze transatlantische overtochten op regelmatige basis doet. Vertrek vanuit Southampton met een zeer spektaculaire aan...

Meer details over Transatlantisch.
 

Foto Album  |  Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda  |  Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  You Tube |  Waardebon