Home   |   Beoordelingen   |   Nieuwsbrief   |   Facebook   |   Instagram   |   Cruise Blog   |   Contactinfo    
Bel met onze cruise adviseurs op  03 - 780.76.60     
 
Rederijdetails + Video
Schepen
109   aanbiedingen
6   Cruise Plus suggestie(s)
50   Special(s) (Extra voordelen)
6   begeleide cruise(s)
10   Reisverslagen
19   Fotoreportages
43   Nieuwsberichten
47   Beoordelingen
7   blog artikel(en)
Geef uw beoordeling
Cruisescore   86%
Lees alle beoordelingen   
Waarom Hapag-Lloyd Cruises ?
Duitse topkwaliteit & Europees publiek
Ultraluxe schepen
Aparte expeditieschepen
Speciale, exclusieve vaarroutes
Rustige, casual sfeer
Onvergetelijke service
Hapag-Lloyd Cruises biedt het neusje vande zalm, of u nu een avontuurlijke expeditie wilt, of een cruise die in het teken staat van ultieme luxe. De expeditieschepen van de rederij, MS Hanseatic en MS Bremen, komen op extreme bestemmingen als het Noordpoolgebied en de Amazone. Maar ook de vaarroutes van de ultraluxe schepen Europa en Europa2 zijn onvergetelijk.
Wie met Hapag-Lloyd Cruises va...
Klik hier en lees meer
Populaire bestemmingen
Amazone   Caraiben
Middellandse Zee   Noordkaap
Noorse Fjorden   Panamakanaal
Verre Oosten   Zwarte Zee
Populaire links
Videos   Reisverslagen
Foto Album   Brochures
Downloads   Nieuwsbrief
 
Aan boord van de Hanseatic van Hapag-Lloyd in Antarctica.
Datum van de reis: 17/03/2008

Bezocht door: Dirk Van Duyse

Sinds 1981 maakt Dirk Van Duyse deel uit van Reizen De Cauwer. Gestart als medebestuurder en sinds april 2000 benoemd als gedelegeerd bestuurder van de vennootschap Reizen De Cauwer Nv. Ondertussen meer dan 30 jaar aktief in diezelfde reissector en sinds 15 jaar zeer ernstig gestoken door de cruisemicrobe . . . Begin 2005 hebben we daardoor "Cruise Plus" opgestart met een bijhorende nieuwe en aparte website www.cruiseplus.be bovenop de reeds bestaande ons www.reizendecauwer.be Ondertussen werken zes enthousiaste mensen met veel ervaring op dit cruise departement van Reizen De Cauwer.
Bekijk mijn profielpagina
Reisverslag

Trough the drift ice to the Antarctic Circle

Het expeditieschip MS Hanseatic van Hapag-Lloyd brengt twee uitersten op een navolgbare wijze bij elkaar. Op ontdekkingsreis naar vrijwel onbegaanbare gebieden, maar ondertussen genieten van een uitzonderlijke vijf-sterren service aan boord van het meest luxueuze expeditieschip ter wereld, de MS Hanseatic van Hapag-Lloyd.

Alle mensen die ons vooraf vertelden, dat er “niets te zien is” hebben gelijk ! MAAR dat “niets” is zo overweldigend, zo divers en in zulke hoeveelheden aanwezig dat je ogen en tijd tekort komt . . . Ieder moment van de dag wacht er een nieuwe ontdekking !

Een cruise aan boord van de MS Hanseatic van Hapag-Lloyd naar Antarctica is een onvergetelijke reis(levens)ervaring die met echt geen enkele andere bestemming te vergelijken is. Op geen enkel punt. Zelfs voor de meest ervaren reizigers die al een heel deel van de wereld gezien hebben. Je valt daadwerkelijk constant van de ene verbazing in de andere en net wanneer je denkt dat je alles hebt gehad, dan begint het volledig opnieuw. Het mag gezegd worden dat de voltallige bemanning alles, maar echt ook alles doet om het de passagiers naar de zin te maken . Tot zelfs de kapitein, die van de Hanseatic bijna een klein privéjacht maakt. We achtervolgden walvissen, we vaarden door heel smalle kanalen, we gingen echt tot heeeeeel dicht bij reusachtige ijsbergen enz. Geen enkele moeite wordt bespaard om het de passagiers echt naar de zin te maken en van deze Antarctica reis echt een onvergetelijke (levens)ervaring te maken.

Leve de digitale fotografie ! De meeste van onze groep hebben duizenden foto’s genomen, tot zelfs 8.000 digitale beelden ! Wij waren vooraf allemaal toch wel van mening dat de foto’s in de verschillende reisbrochures en op websites staan, waren genomen door de allerbeste en vooral professionele fotografen in de best mogelijke omstandigheden en daarnaast misschien nog wel wat bijgewerkt in fotoshop. We zouden van geluk mogen spreken als we dit in het echt zouden mogen meemaken. Wel iedereen heeft dit weldegelijk in het echt meegemaakt en onze foto’s zijn SCHITTEREND, ieder toestel, iedere Antarctica reiziger maakte de meest grandioze foto’s !
Bezochte hotels

REISPROGRAMMA

Dins, 19 februari 2008
SINT-NIKLAAS - ANTWERPEN - FRANKFURT
Vertrek vanuit Sint-Niklaas en Antwerpen per super-de-luxe autocar naar Frankfurt, waar we overnachten in het Sheraton Frankfurt Hotel. Ideaal gelegen om de volgende dag te voet naar de check-inn te kunnen gaan.

Woe, 20 februari 2008
FRANKFURT - BUENOS AIRES
Na een zalige nachtrust en een ontbijt vertrekken we om 10u20 voor een bijna 14 uur durende vlucht richting Buenos Aires. Aankomst om 21u00 plaatselijke tijd (het is drie uur vroeger in Argentinie) transfert naar het prachtige Ceasar Park Hotel voor twee overnachtingen.

Don, 21 februari 2008
BUENOS AIRES, Argentinie
Na het ontbijt een halve dag excursie in de prachtige stad Buenos Aires. Vrije lunch die wij gebruiken om het schitterende Argentijnse vlees te proeven, en voor de rest van de dag vrije tijd om de stad verder te ontdekken. (temperatuur in Buenos Aires : 35°)

Vrij, 22 februari 2008
BUENOS AIRES - USHUAIA
Ongelofelijke vroege transfert naar de luchthaven (03u00 in de morgen) voor onze geplande vlucht met Aerolineas Argentinas om 05u30 naar Ushuaia . . . MAAR een staking van de piloten besliste echter anders, waardoor we uiteindelijk om 17u30 konden vertrekken met aankomst om 21u00 ipv 09u10. De MS Hanseatic vertrekt om 22u00 richting Cape Horn. Temperatuur in Ushuaia : +15° !

Zat, 23 februari 2008 (zonsopgang: 07u40, zonsondergang: 21u53)
CAPE HORN
temperatuur +5°, Drake Passage winsterkte 9 – 10 – 11 beaufort
Door de hevige wind werd onze allereerste zodiac landing, die voorzien was rond de middag in Cape Horn afgelast. Ondertussen werden alle passagiers verdeeld in twee groepen voor de landings met de zodiacs. Zodiac groep A en Zodiac groep B, dit omdat er maximaal 100 passagiers aan land mogen gaan. Ondertussen vertrekt de MS Hanseatic voor de welbefaamde en wereldberuchte 800 kilometer Drake Passage overtocht . . . die ons meteen van bij de start zijn ware aard leerde kennen . . .

Zon, 24 februari 2008 (zonsopgang: 07u36, zonsondergang: 21u57)
Dag op zee richting Detaille Island in Antarctica.
Temperatuur 5°, Drake Passage windstrekte 7 – 8 Beaufort.
Dag op zee, doorheen de Drake Passage, die ondertussen wat in kracht was afgenomen.

Man, 25 februari 2008 (zonsopgang: 07u19, zonsondergang: 22u12)
DETAILLE ISLAND, Antarctica.
Temperatuur +2°, windsterkte 5 beaufort, Watertemperatuur +1°.
De eerste grote ijsbergen komen hier in zicht en we overschrijden om 11u20 de fameuze “The Antarctic Circle” gelegen op 66° 33’ 39”, zodat we ons nu ook officiëel in Antarctica bevinden. Aankomst omstreeks de middag in Detaille Island waar door de hevige winden ook onze tweede voorziene zodiac landing werd afgelast. In de namiddag voerde Kapitein Thilo Natke de Hanseatic in bijna volle mist en volle bewolking doorheen het uiterst smalle Tickle en Gullet kanaal. Blijkbaar was dit één van de eerste doortochten dit seizoen. Omdat we op het einde van het seizoen varen is er iets minder ijs en kunnen we deze doorgang bevaren. Best de moeite.

Dins, 26 februari 2008 (zonsopgang: 07u08, zonsondergang: 21u43)
PETERMANN ISLAND, Antarctica.
Temperatuur +3°, windsterkte 3 beaufort
Onze eerste prachtige zodiac landing vond plaats in de vroege morgen. Deze dag werd een van de zovele mooiste dagen in Antarctica. Een uitzonderlijke mooie landing, zoals er nog zullen volgen, waar we kennismaken met de allereerste pinquins en met de ongelofelijke prachtige vergezichten zoals we die alleen kennen van de allermooiste postkaarten. Hier werden de eerste (echt waar) “honderden” foto’s genomen. (met dank aan de digitale fotografie !). Rond de middag een uitzonderlijk prachtige doortocht met de MS Hanseatic doorheen het zeven kilometer lange Lemaire Channel en dit mogen beleven met een prachtig zonnetje en een mooie blauwe lucht bezorgde ons alweer enkele honderden foto’s. Sprakeloos werd iedereen ervan, hiervoor zijn we naar Antarctica gekomen, om dit te mogen beleven. MAAR het was nog niet over die dag. In de namiddag maakten we onze tweede zodiac landing bij het Almirante Brown Station en dit in combinatie met . . . een schitterende zodiac cruise van bijna twee uur in Paradise Bay ! Tussen de glaciers, tussen het ijs in een ongelofelijke omgeving die zijn naam meer dan waard is.

Woe, 27 februari 2008 (zonsopgang: 07u08, zonsondergang: 21u33)
PORT LOCKROY (Wienke Islands), Antarctica.
Temperatuur +5°, windsterkte 2 beaufort
In de voormiddag onze derde landing in Port Lockroy, een gerestaureerde Britse basis anno 1944, waar we onze vrienden pinquins weer in grote getale ontmoeten. Hier komen per seizoen maar liefst 75 (kleine) schepen. Andermaal weer vrij mooi weer waardoor onze digitale camera’s weer volop hun best doen om al dit moois vast te leggen. Eenmaal terug aan boord van de MS Hanseatic was er een . . . barbecue aan deck voorzien ! SCHITTEREND en dit met een temperatuur van 9° en een adembenemd natuurschoon rondom ons is dit hoogstwaarschijnlijk de allermooiste BBQ ooit ! In de namiddag nog een prachtige (vierde) landing op Neko Harbour waar we onze vrienden pinquins weer mogen ontmoeten in de allermooiste omstandigheden, mooi zonnig weer in een adembenemend natuurschoon van ijsbergen en gletsjers . . .

Don, 28 februari 2008 (zonsopgang: 07u08, zonsondergang: 20u56)
Whaler’s Bay / Deception Island.
Temperatuur +1°, windsterkte 4 beaufort
In de heel vroege morgen (06u30) onze vijfde landing in Whaler’s Bay. Aansluitend vertrek naar de South Orkney Islands terwijl de windsterkte naar 6 beaufort gaat en het mistig buiten is.

Vrij, 29 februari 2008 (zonsopgang: 06u39, zonsondergang: 20u08)
Rond de middag een schitterende binnenvaart in de Normanna Strait, waar we ons echt een baan zoeken tussen het losdrijvende ijs om zo dicht mogelijk bij Signy Island te geraken. Spectaculaire zichten terwijl we zachtjes varen in een baai vol los ijs. Grote en kleine ijsschotsen. Vervolgens probeerden we met zodiacs tussen de losse ijsschotsen te varen tot aan de basis tijdens onze zesde landing. De expeditieleider aan boord van de MS Hanseatic, David Fletcher verbleef ooit op deze basis meer dan 18 maanden. Alweer een schitterende ervaring tijdens onze zesde landing. Terwijl iedereen zich aan het klaarmaken is voor het avondeten, passeren we een gigantische ijsberg van bijna 5 kilometer op 3 kilometer. De kapitein van de MS Hanseatic besluit om dit even van dichtbij te gaan bekijken. We naderen met het schip tot op 60 meter van deze kolossale ijsberg die meer dan 40 meter hoog was. Iedereen terug de warme parka’s aan en opnieuw met de camera’s naar het voordeck.

Zat, 01 maart 2008 (zonsopgang: 06u04, zonsondergang: 19u28)
Dag op zee richting Cooper Bay in South Georgia
Temperatuur +1°, windsterkte 4 beaufort
Een kalme zee, waar het anders ook vrij zware zee kan zijn, met onderweg nog gigantische ijsbergen. Dit terwijl, zoals gewoonlijk tijdens de zeedagen diverse voordrachten plaatsvinden door de verschillende professoren die meereisden over diverse thema’s die betrekking hebben met onze cruise.

Zon, 02 maart 2008 (zonsopgang: 05u52, zonsondergang: 19u18)
COOPER BAY & GOLD HARBOR, South Georgia.
Temperatuur +2,5°, windsterkte 4 beaufort
In de vroeger morgen (07u00) even in de wondermooie Drygalski Fjord, die deze morgen in de mist lag, maar toch nog redelijk zichtbaar was. Nadien was er in Cooper Bay South Georgia een zodiac cruise voorzien maar bij het verlaten van de fjord stak de wind op tot 50 knots, zijnde bijna 10 beaufort waardoor de zodiac cruise werd afgelast. Na twee uur waren bereiken we Gold Harbour. Enkele uren na onze aankomst daar ging de wind liggen en onze zevende landing naar het zandstrand kon van start gaan. Duizenden en duizenden koning pinguins en olifant walrussen wachten ons daar op. Een nooit gezien spektakel. South Georgia is absoluut een hoogtepunt tijdens een Antarctica cruise.

Man, 03 maart 2008 (zonsopgang: 05u57, zonsondergang: 19u18)
STROMNESS & GRYTVIKEN, South Georgia.
Temperatuur +7°, windsterkte 3 beaufort
Zodiac landing in de vroege morgen voor een spectaculaire drie uur durende wandeling in de voetsporen van de ontdekkingsvaarder Ernest Shackelton naar het voormalige walvisstation Stromness, dat sinds 1961 verlaten is. Enkele dagen eerder hadden we het ongelofelijke reisverhaal van Ernest Shackelton vernomen tijdens een prachtige lecture van onze expeditieleider David Fletcher. Een schitterend verhaal van een ongelofelijke expeditie welke begon in 1914, aan de vooravond van de eerste wereldoorlog. Tegen de middag zetten we koers naar Grytviken, ookeen voormalig walvisstation, waar we per zodiac aan wal gaan. Hier voorzien onze kapitein samen met David Fletcher de gebruikelijke speech en rituelen aan het graf van Ernst Shackelton . . . Er is nog een klein pianoconcert voorzien in de plaatselijke kerk. Hier wonen slecht enkelingen, maar een kerk staat er.

Din, 04 maart 2008 (zonsopgang: 06u00, zonsondergang: 19u27)
SALISBURY PAIN & PRION ISLAND, South Georgia.
Temperatuur +3°, windsterkte 4-5 beaufort
Zodiac landing in de vroege morgen voor een spectaculaire landing in Salisbury Plain tussen alweer duizenden en duizenden koning pinguins. Vanaf het moment dat we uit de zodiacs zijn lopen ze ons bijna voor de voeten. Normaal moeten we een afstand houden van vijf meter, maar gelukkig weten de pinguins dit niet en daarbij zijn ze zelf enorm nieuwsgierig. In de middag is er nog een Zodiac landing op Prion Island. Hier bekijken we de broeiplaatsen van de enorme Albatrossen. Schitterend !

Woe, 05 maart 2008 (zonsopgang: 06u24, zonsondergang: 19u54)
Dag op zee richting Falklands Islands
Temperatuur +7°, windsterkte 4-5 beaufort
Diverse Engelstalige lectures staan vandaag alweer op het programma

Don, 06 maart 2008 (zonsopgang: 07u01, zonsondergang: 20u19)
Dag op zee richting Falklands Islands
Temperatuur +7°, windsterkte 4 beaufort, mistig
Diverse Engelstalige lectures staan vandaag alweer op het programma

Vrij, 07 maart 2008 (zonsopgang: 06u31, zonsondergang: 19u30)
STANLEY - Falkland Islands
Temperatuur: 11°, windstrerkte 5 beaufort, zonnig
Terug naar de bewoonde wereld, terug huizen, terug mensen, terug auto’s maar nog steeds geen GSM ontvangst. Stanley is de hoofstad en kan net zo goed een klein dorpje zijn ergens in England. We nemen de lunch aan wal. Typische Engelse kost: Chips and Fish ! Mooi museum ter plaatse. Mensen waren er genoeg want de Norwegian Wind van Norwegian Cruise Line lag net buiten de haven en bracht z’on 1800 mensen aan land voor een bezoekje. Het was wel even aanpassen.

Zat, 08 maart 2008 (zonsopgang: 06u45, zonsondergang: 19u43)
CARCASS ISLAND & NEW ISLAND, Falkland Islands
Temperatuur: 12°, windstrerkte 5 beaufort, mist
In de vroege morgen Zodiac landing voor een wandeling op Carcass Island (West Falkland) tot de Mc Gills boerderij waar we ontvangen werden met echte Engelse thee en cookies . . . Tegen de middag is iedereen terug aan boord van de Hanseatic en varen we richting New Island voor onze allerlaatste zodiac landing, de vijftiende. Vrij regenachtig weer bij aankomst aldaar. Ter plaatse een kleine wandeling naar een spectaculaire broeiplaats van Albatrossen en de kleine Rockhopper pinquins. Op het strand hadden ze ondertussen een “Antarctic Farewell on the Beach” georganiseerd met een ware BBQ met champagne.

Zon, 09 maart 2008 (zonsopgang: 06u04, zonsondergang: 19u28)
Dag op zee richting Ushuaia
Temperatuur +1°, windsterkte 4 beaufort

Man, 10 maart 2008 (zonsopgang: 06u04, zonsondergang: 19u28)
USHUAIA - BUENOS AIRES - FRANKFURT
Aankomst in de vroege morgen in Ushuaia
Temperatuur +1°, windsterkte 4 beaufort
In de vroege morgen zijn we op zoek gegaan naar het beeld van Gerlache, wat inderdaad niet ver staat van de haven. Transfert naar de luchthaven van Ushuaia en vlucht met Aerolineas Argentinas om 11u20 naar Buenos Aires. Bij aankomst in Buenos Aires nog een kleine rondleiding en een vroeg avondmaal in een lokaal restaurant met uiteraard weer het fameuze Argentijnse vlees te Buenos Aires. Vertrek met de Lufthanse vlucht vanuit Buenos Aires stipt op tijd om 22u50.

Din, 11 maart 2008
FRANKFURT - ANTWERPEN - SINT-NIKLAAS
Aankomst omstreeks 15u00 in Frankfurt waar we opnieuw onze super-de-luxe autocar betreden voor de laatste trajekt naar Antwerpen en Sint-Niklaas. Aankomst omstreeks 20u00 in Sint-Niklaas.


Welkom Thuis na een schitterende en ongelofelijke mooie reis !
Excursies

REISPROGRAMMA

Dins, 19 februari 2008
SINT-NIKLAAS - ANTWERPEN - FRANKFURT
Vertrek vanuit Sint-Niklaas en Antwerpen per super-de-luxe autocar naar Frankfurt, waar we overnachten in het Sheraton Frankfurt Hotel. Ideaal gelegen om de volgende dag te voet naar de check-inn te kunnen gaan.

Woe, 20 februari 2008
FRANKFURT - BUENOS AIRES
Na een zalige nachtrust en een ontbijt vertrekken we om 10u20 voor een bijna 14 uur durende vlucht richting Buenos Aires. Aankomst om 21u00 plaatselijke tijd (het is drie uur vroeger in Argentinie) transfert naar het prachtige Ceasar Park Hotel voor twee overnachtingen.

Don, 21 februari 2008
BUENOS AIRES, Argentinie
Na het ontbijt een halve dag excursie in de prachtige stad Buenos Aires. Vrije lunch die wij gebruiken om het schitterende Argentijnse vlees te proeven, en voor de rest van de dag vrije tijd om de stad verder te ontdekken. (temperatuur in Buenos Aires : 35°)

Vrij, 22 februari 2008
BUENOS AIRES - USHUAIA
Ongelofelijke vroege transfert naar de luchthaven (03u00 in de morgen) voor onze geplande vlucht met Aerolineas Argentinas om 05u30 naar Ushuaia . . . MAAR een staking van de piloten besliste echter anders, waardoor we uiteindelijk om 17u30 konden vertrekken met aankomst om 21u00 ipv 09u10. De MS Hanseatic vertrekt om 22u00 richting Cape Horn. Temperatuur in Ushuaia : +15° !

Zat, 23 februari 2008 (zonsopgang: 07u40, zonsondergang: 21u53)
CAPE HORN
temperatuur +5°, Drake Passage winsterkte 9 – 10 – 11 beaufort
Door de hevige wind werd onze allereerste zodiac landing, die voorzien was rond de middag in Cape Horn afgelast. Ondertussen werden alle passagiers verdeeld in twee groepen voor de landings met de zodiacs. Zodiac groep A en Zodiac groep B, dit omdat er maximaal 100 passagiers aan land mogen gaan. Ondertussen vertrekt de MS Hanseatic voor de welbefaamde en wereldberuchte 800 kilometer Drake Passage overtocht . . . die ons meteen van bij de start zijn ware aard leerde kennen . . .

Zon, 24 februari 2008 (zonsopgang: 07u36, zonsondergang: 21u57)
Dag op zee richting Detaille Island in Antarctica.
Temperatuur 5°, Drake Passage windstrekte 7 – 8 Beaufort.
Dag op zee, doorheen de Drake Passage, die ondertussen wat in kracht was afgenomen.

Man, 25 februari 2008 (zonsopgang: 07u19, zonsondergang: 22u12)
DETAILLE ISLAND, Antarctica.
Temperatuur +2°, windsterkte 5 beaufort, Watertemperatuur +1°.
De eerste grote ijsbergen komen hier in zicht en we overschrijden om 11u20 de fameuze “The Antarctic Circle” gelegen op 66° 33’ 39”, zodat we ons nu ook officiëel in Antarctica bevinden. Aankomst omstreeks de middag in Detaille Island waar door de hevige winden ook onze tweede voorziene zodiac landing werd afgelast. In de namiddag voerde Kapitein Thilo Natke de Hanseatic in bijna volle mist en volle bewolking doorheen het uiterst smalle Tickle en Gullet kanaal. Blijkbaar was dit één van de eerste doortochten dit seizoen. Omdat we op het einde van het seizoen varen is er iets minder ijs en kunnen we deze doorgang bevaren. Best de moeite.

Dins, 26 februari 2008 (zonsopgang: 07u08, zonsondergang: 21u43)
PETERMANN ISLAND, Antarctica.
Temperatuur +3°, windsterkte 3 beaufort
Onze eerste prachtige zodiac landing vond plaats in de vroege morgen. Deze dag werd een van de zovele mooiste dagen in Antarctica. Een uitzonderlijke mooie landing, zoals er nog zullen volgen, waar we kennismaken met de allereerste pinquins en met de ongelofelijke prachtige vergezichten zoals we die alleen kennen van de allermooiste postkaarten. Hier werden de eerste (echt waar) “honderden” foto’s genomen. (met dank aan de digitale fotografie !). Rond de middag een uitzonderlijk prachtige doortocht met de MS Hanseatic doorheen het zeven kilometer lange Lemaire Channel en dit mogen beleven met een prachtig zonnetje en een mooie blauwe lucht bezorgde ons alweer enkele honderden foto’s. Sprakeloos werd iedereen ervan, hiervoor zijn we naar Antarctica gekomen, om dit te mogen beleven. MAAR het was nog niet over die dag. In de namiddag maakten we onze tweede zodiac landing bij het Almirante Brown Station en dit in combinatie met . . . een schitterende zodiac cruise van bijna twee uur in Paradise Bay ! Tussen de glaciers, tussen het ijs in een ongelofelijke omgeving die zijn naam meer dan waard is.

Woe, 27 februari 2008 (zonsopgang: 07u08, zonsondergang: 21u33)
PORT LOCKROY (Wienke Islands), Antarctica.
Temperatuur +5°, windsterkte 2 beaufort
In de voormiddag onze derde landing in Port Lockroy, een gerestaureerde Britse basis anno 1944, waar we onze vrienden pinquins weer in grote getale ontmoeten. Hier komen per seizoen maar liefst 75 (kleine) schepen. Andermaal weer vrij mooi weer waardoor onze digitale camera’s weer volop hun best doen om al dit moois vast te leggen. Eenmaal terug aan boord van de MS Hanseatic was er een . . . barbecue aan deck voorzien ! SCHITTEREND en dit met een temperatuur van 9° en een adembenemd natuurschoon rondom ons is dit hoogstwaarschijnlijk de allermooiste BBQ ooit ! In de namiddag nog een prachtige (vierde) landing op Neko Harbour waar we onze vrienden pinquins weer mogen ontmoeten in de allermooiste omstandigheden, mooi zonnig weer in een adembenemend natuurschoon van ijsbergen en gletsjers . . .

Don, 28 februari 2008 (zonsopgang: 07u08, zonsondergang: 20u56)
Whaler’s Bay / Deception Island.
Temperatuur +1°, windsterkte 4 beaufort
In de heel vroege morgen (06u30) onze vijfde landing in Whaler’s Bay. Aansluitend vertrek naar de South Orkney Islands terwijl de windsterkte naar 6 beaufort gaat en het mistig buiten is.

Vrij, 29 februari 2008 (zonsopgang: 06u39, zonsondergang: 20u08)
Rond de middag een schitterende binnenvaart in de Normanna Strait, waar we ons echt een baan zoeken tussen het losdrijvende ijs om zo dicht mogelijk bij Signy Island te geraken. Spectaculaire zichten terwijl we zachtjes varen in een baai vol los ijs. Grote en kleine ijsschotsen. Vervolgens probeerden we met zodiacs tussen de losse ijsschotsen te varen tot aan de basis tijdens onze zesde landing. De expeditieleider aan boord van de MS Hanseatic, David Fletcher verbleef ooit op deze basis meer dan 18 maanden. Alweer een schitterende ervaring tijdens onze zesde landing. Terwijl iedereen zich aan het klaarmaken is voor het avondeten, passeren we een gigantische ijsberg van bijna 5 kilometer op 3 kilometer. De kapitein van de MS Hanseatic besluit om dit even van dichtbij te gaan bekijken. We naderen met het schip tot op 60 meter van deze kolossale ijsberg die meer dan 40 meter hoog was. Iedereen terug de warme parka’s aan en opnieuw met de camera’s naar het voordeck.

Zat, 01 maart 2008 (zonsopgang: 06u04, zonsondergang: 19u28)
Dag op zee richting Cooper Bay in South Georgia
Temperatuur +1°, windsterkte 4 beaufort
Een kalme zee, waar het anders ook vrij zware zee kan zijn, met onderweg nog gigantische ijsbergen. Dit terwijl, zoals gewoonlijk tijdens de zeedagen diverse voordrachten plaatsvinden door de verschillende professoren die meereisden over diverse thema’s die betrekking hebben met onze cruise.

Zon, 02 maart 2008 (zonsopgang: 05u52, zonsondergang: 19u18)
COOPER BAY & GOLD HARBOR, South Georgia.
Temperatuur +2,5°, windsterkte 4 beaufort
In de vroeger morgen (07u00) even in de wondermooie Drygalski Fjord, die deze morgen in de mist lag, maar toch nog redelijk zichtbaar was. Nadien was er in Cooper Bay South Georgia een zodiac cruise voorzien maar bij het verlaten van de fjord stak de wind op tot 50 knots, zijnde bijna 10 beaufort waardoor de zodiac cruise werd afgelast. Na twee uur waren bereiken we Gold Harbour. Enkele uren na onze aankomst daar ging de wind liggen en onze zevende landing naar het zandstrand kon van start gaan. Duizenden en duizenden koning pinguins en olifant walrussen wachten ons daar op. Een nooit gezien spektakel. South Georgia is absoluut een hoogtepunt tijdens een Antarctica cruise.

Man, 03 maart 2008 (zonsopgang: 05u57, zonsondergang: 19u18)
STROMNESS & GRYTVIKEN, South Georgia.
Temperatuur +7°, windsterkte 3 beaufort
Zodiac landing in de vroege morgen voor een spectaculaire drie uur durende wandeling in de voetsporen van de ontdekkingsvaarder Ernest Shackelton naar het voormalige walvisstation Stromness, dat sinds 1961 verlaten is. Enkele dagen eerder hadden we het ongelofelijke reisverhaal van Ernest Shackelton vernomen tijdens een prachtige lecture van onze expeditieleider David Fletcher. Een schitterend verhaal van een ongelofelijke expeditie welke begon in 1914, aan de vooravond van de eerste wereldoorlog. Tegen de middag zetten we koers naar Grytviken, ookeen voormalig walvisstation, waar we per zodiac aan wal gaan. Hier voorzien onze kapitein samen met David Fletcher de gebruikelijke speech en rituelen aan het graf van Ernst Shackelton . . . Er is nog een klein pianoconcert voorzien in de plaatselijke kerk. Hier wonen slecht enkelingen, maar een kerk staat er.

Din, 04 maart 2008 (zonsopgang: 06u00, zonsondergang: 19u27)
SALISBURY PAIN & PRION ISLAND, South Georgia.
Temperatuur +3°, windsterkte 4-5 beaufort
Zodiac landing in de vroege morgen voor een spectaculaire landing in Salisbury Plain tussen alweer duizenden en duizenden koning pinguins. Vanaf het moment dat we uit de zodiacs zijn lopen ze ons bijna voor de voeten. Normaal moeten we een afstand houden van vijf meter, maar gelukkig weten de pinguins dit niet en daarbij zijn ze zelf enorm nieuwsgierig. In de middag is er nog een Zodiac landing op Prion Island. Hier bekijken we de broeiplaatsen van de enorme Albatrossen. Schitterend !

Woe, 05 maart 2008 (zonsopgang: 06u24, zonsondergang: 19u54)
Dag op zee richting Falklands Islands
Temperatuur +7°, windsterkte 4-5 beaufort
Diverse Engelstalige lectures staan vandaag alweer op het programma

Don, 06 maart 2008 (zonsopgang: 07u01, zonsondergang: 20u19)
Dag op zee richting Falklands Islands
Temperatuur +7°, windsterkte 4 beaufort, mistig
Diverse Engelstalige lectures staan vandaag alweer op het programma

Vrij, 07 maart 2008 (zonsopgang: 06u31, zonsondergang: 19u30)
STANLEY - Falkland Islands
Temperatuur: 11°, windstrerkte 5 beaufort, zonnig
Terug naar de bewoonde wereld, terug huizen, terug mensen, terug auto’s maar nog steeds geen GSM ontvangst. Stanley is de hoofstad en kan net zo goed een klein dorpje zijn ergens in England. We nemen de lunch aan wal. Typische Engelse kost: Chips and Fish ! Mooi museum ter plaatse. Mensen waren er genoeg want de Norwegian Wind van Norwegian Cruise Line lag net buiten de haven en bracht z’on 1800 mensen aan land voor een bezoekje. Het was wel even aanpassen.

Zat, 08 maart 2008 (zonsopgang: 06u45, zonsondergang: 19u43)
CARCASS ISLAND & NEW ISLAND, Falkland Islands
Temperatuur: 12°, windstrerkte 5 beaufort, mist
In de vroege morgen Zodiac landing voor een wandeling op Carcass Island (West Falkland) tot de Mc Gills boerderij waar we ontvangen werden met echte Engelse thee en cookies . . . Tegen de middag is iedereen terug aan boord van de Hanseatic en varen we richting New Island voor onze allerlaatste zodiac landing, de vijftiende. Vrij regenachtig weer bij aankomst aldaar. Ter plaatse een kleine wandeling naar een spectaculaire broeiplaats van Albatrossen en de kleine Rockhopper pinquins. Op het strand hadden ze ondertussen een “Antarctic Farewell on the Beach” georganiseerd met een ware BBQ met champagne.

Zon, 09 maart 2008 (zonsopgang: 06u04, zonsondergang: 19u28)
Dag op zee richting Ushuaia
Temperatuur +1°, windsterkte 4 beaufort

Man, 10 maart 2008 (zonsopgang: 06u04, zonsondergang: 19u28)
USHUAIA - BUENOS AIRES - FRANKFURT
Aankomst in de vroege morgen in Ushuaia
Temperatuur +1°, windsterkte 4 beaufort
In de vroege morgen zijn we op zoek gegaan naar het beeld van Gerlache, wat inderdaad niet ver staat van de haven. Transfert naar de luchthaven van Ushuaia en vlucht met Aerolineas Argentinas om 11u20 naar Buenos Aires. Bij aankomst in Buenos Aires nog een kleine rondleiding en een vroeg avondmaal in een lokaal restaurant met uiteraard weer het fameuze Argentijnse vlees te Buenos Aires. Vertrek met de Lufthanse vlucht vanuit Buenos Aires stipt op tijd om 22u50.

Din, 11 maart 2008
FRANKFURT - ANTWERPEN - SINT-NIKLAAS
Aankomst omstreeks 15u00 in Frankfurt waar we opnieuw onze super-de-luxe autocar betreden voor de laatste trajekt naar Antwerpen en Sint-Niklaas. Aankomst omstreeks 20u00 in Sint-Niklaas.


Welkom Thuis na een schitterende en ongelofelijke mooie reis !
Informatie over Hapag-Lloyd Cruises

Hapag-Lloyd Cruises biedt het neusje vande zalm, of u nu een avontuurlijke expeditie wilt, of een cruise die in het teken staat van ultieme luxe. De expeditieschepen van de rederij, MS Hanseatic en MS Bremen, komen op extreme bestemmingen als het Noordpoolgebied en de Amazone. Maar ook de vaarroutes van de ultraluxe schepen Europa en Europa2 zijn onvergetelijk.
Wie met Hapag-Lloyd Cruises vaart, reist met kleinere schepen. Geen massatoerisme, maar een exclusieve reis naar dito bestemmingen. Om die van nog dichter bij te bekijken, beschikken de expeditieschepen over verrekijkers en zodiacs (rubberboten met buitenboordmotor), die u op avontuurlijke wijze nog dichter bij de natuur brengen. Zo ziet u tijdens uw cruise onvergetelijk mooie plekjes in afgelegen regio’s als Antarctica, het Noordpoolgebied, Siberië, de Amazone en de Orinocorivier. Dankzij de lezingen aan boord geniet u nog meer van deze ‘once in yourlifetime’-ervaring.
De bemanningsleden staan dag en nacht voor u ...

Meer details over Hapag-Lloyd Cruises.
Informatie over Antarctica

De naam Antarctica komt van het Griekse antarktos, dat tegenover Arktos betekent. Arktos was de naam van het sterrenbeeld van de Beer dat boven de noordpool ligt. De oude Grieken ontdekten Antarctica niet, maar waren zeker van het bestaan ervan omdat de wereld volgens hen symmetrisch opgebouwd was. Als er land in het noorden is, moet er volgens de wetten van de symmetrie ook land in het zuiden zijn. Antarctica is het koudste, winderigste, droogste en hoogst gelegen continent ter wereld en is voor 99,6 % bedekt met ijs. Met een oppervlakte van 14,2 miljoen vierkante kilometer is Antarctica het 5e grootste continent van de wereld. Antarctica is 3 maal zo groot als Europa en vertegenwoordigt 10% van het land op onze planeet.Meer dan 100 jaar geleden trok de Belg Adrien de Gerlache met de Belgica naar Antarctica. Sindsdien oefende de zuidpool een onweerstaanbare aantrekkingskra...

Meer details over Antarctica.
 

Foto Album  |  Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda  |  Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  You Tube |  Waardebon