Home   |   Beoordelingen   |   Nieuwsbrief   |   Facebook   |   Instagram   |   Cruise Blog   |   Contactinfo    
Bel met onze cruise adviseurs op  03 - 780.76.60     
 
Rederijdetails + Video
Schepen
764   aanbiedingen
8   Cruise Plus suggestie(s)
6   begeleide cruise(s)
14   Reisverslagen
24   Fotoreportages
24   Nieuwsberichten
140   Beoordelingen
3   blog artikel(en)
Geef uw beoordeling
Cruisescore   85%
Lees alle beoordelingen   
Waarom Celebrity Cruises ?
Bijzonder stijlvolle, moderne schepen
3 unieke prijsformules met extra voordelen
Indrukwekkende Canyon Ranch Spa Club
Suite Class met eigen restaurant
Prachtige ontwerpen & interieur
Apart expeditieschip in de Galapagos
De schepen van Celebrity Cruises worden door verschillende cruisespecialisten bij de ‘beste cruiseschepen ter wereld’ gerekend*. De rederij laat zich voor het ontwerp en de inrichting dan ook inspireren door befaamde architecten, scheeps- en interieurontwerpers en zelfs landschapsarchitecten. Het resultaat is hedendaagse, designvolle schepen met een wereldwijd geïnspireerde keuken, kunstzinnig gep...
Klik hier en lees meer
Populaire bestemmingen
Amazone   Caraiben
Middellandse Zee   Noordkaap
Noorse Fjorden   Panamakanaal
Verre Oosten   Zwarte Zee
Populaire links
Videos   Reisverslagen
Foto Album   Brochures
Downloads   Nieuwsbrief
 
Onze begeleide cruise naar de Noorse Fjorden met de Century
Datum van de reis: 26/08/2007

Bezocht door: Riet Goetschalckx

 • De passie voor vreemde continenten, vreemde talen en oneindig mooie natuurlandschappen hebben me in 1984 in het toerisme gebracht. In 1993 overgeschakeld naar de cruises, in die tijd een minder gekende vorm van vakanties, maar des te groter was de uitdaging om mijn passie, de fantastische ervaringen over te brengen aan mogelijke nieuwe cruisefans. Tot op de dag van vandaag geniet ik nog steeds het meeste van cruisevakanties. Niets kan me in deze hectische tijden meer tot rust brengen dan de uitgestrektheid van de zee, de pittoreske haventjes en vooral de vaarervaring op zich. Niets kan me meer tot ontroering brengen dan prachtige landschappen zoals o.a. in Alaska....en dat alles terwijl me niets of ook niets aan comfort ontbreekt en ik geniet van de fijnste gastronomie.
 • Bekijk mijn profielpagina
  Reisverslag

  Dag 1
  Hoe comfortabel hebben we niet kunnen vertrekken. Onze koffers werden in Sint-Niklaas ( verzamelplaats op de Grote Markt) voor ons allemaal netjes in de autocar geplaatst. Geen gesjouw, geen beperking qua kilogrammen, geen bagage die zoek raakt op de luchthaven. We maakten nog een korte stop in Antwerpen, en kwamen lekker uitgerust toe in de Terminal in Amsterdam. Ook daar werden alle koffers netjes aan boord gebracht, weer zo handig. Binnen de 20 minuten waren we reeds aan boord, de check-in verliep uitermate vlotjes. We moesten even wachten tot 13u alvorens de kamer te mogen betreden, maar dat was niet erg. We hadden alweer honger en ontvingen bij aankomst aan boord een brief in verband met de lunchmogelijkheden in de self-service Island Café. Omdat een grootste deel van onze groep nog weinig of geen cruise ervaring had, organiseerden we een gedetailleerde rondleiding door het schip. Zelfs zo gedetailleerd met hopen vragen dat we ze verder hebben gezet na de lifeboat drill, en ’s avonds na het diner tijdens een cocktail party aangeboden door Cruise Plus werden nog een aantal zaken uit de doeken gedaan en vragen beantwoordt. Dus iedereen op zijn gemak en klaar voor één van de mooiste cruises ooit. Wij varen door de sluizen van Ijmijden en voelen dat de Noordzee zich van zijn beste kant gaat laten zien….dus een beetje woelige zee op komst. Dit is het voordeel van een Nederlandstalig begeleide cruise met Cruise Plus.

  Dag 2
  Een dag op zee om te genieten van alle faciliteiten aan boord? Jawel tussendoor, maar het was een stormachtige zee, maar spectaculair mooi buiten. Een prachtig schouwspel. Een dag om ook contact te maken met de staff aan boord. Elke ochtend konden onze Cruise Plus gasten terecht aan de info-balie naast de receptie voor elke vraag of diverse tips ivm faciliteiten, excursies…..of een middel tegen zeeziekte. Gelukkig was er maar een enkeling van de groep die op bed gebleven is. De die-hards hebben zich in een deken gewikkeld en rond het zwembad genesteld om de hoge golven te kunnen aanschouwen, en de wind in de haren te laten blazen. Wij sloten de avond af met een Gala avond. Tip: reserveer een aantal excursies best vooraf. Het Lysefjord ( Stavanger) was op de 2de dag al helemaal volgeboekt. Toch wel een hoogtepunt met de Tafelberg.

  Dag 3
  Oslo, een stad om in één dag ter verkennen. We hebben Oslo op eigen houtje verkent met de hop on – hop off bus die stopte vlakbij de kade. Een heel relaxte en goedkope manier om de hightlights van Olso te bezoeken ( liggen ver uit elkaar). We krijgen ook duidelijke Engelse uitleg vooraf. Prijs 22 Euro per persoon, mogelijk ook om met de kredietkaart te betalen. Stops gemaakt langs het Koninklijk Paleis, Shopping Area, Viking Museum. Ons hoofddoel was het Open Beelden Museum van Gustav Vigeland en het Fram Museum ( origineel schip van Amudsen’s tocht naar Groenland, met spectaculaire kleine slaapplaatsen. Echte aanraders! Het Open Beelden Museum is een 40-jarig project geweest. In het park vind je 150 beelden met menselijke figuren vol emoties. Ook langs de kade in Oslo is het zalig wandelen ( Aker Brygge) met alle moderne, hippe lounges, bars en terrasjes. Happy – happy – happy, zo werden we elke keer terug aan boord verwelkomt. Het klinkt misschien banaal, maar het toverde bij ieder van ons een glimlach op het gezicht. Het personeel is uiterst attent en vriendelijk. ’s Avonds verkenden we een beetje de bars. In de Martini’s bars met een zeer groot aanbod aan Martini’s en cocktails was het altijd bijzonder rustig. Dan naar Michael’s Pub, een kleinschalig, ingesloten bar, die bijzonder stijlvol was ingericht met donkere tinten, een piano met life muziek. We hebben uiteindelijk ook nog wat geshopt aan boord. Op diverse momenten was het SALE! Meer uitverkoop dan inkoop. We varen het Oslofjord uit met minder mooi weer dan in de ochtend. Gelukkig waren we deze ochtend vroeg uit de veren om dit mooi landschap niet te missen. Vele groene eilandjes met vele bomen, rode houten huisjes. Wij hadden het geluk een kamer te hebben met balkon. Het was volle maan, de gordijnen opengelaten, en het prachtige maanlicht op het water gezien.

  Dag 4
  Stavanger, is met zijn 110.000 inwoners de meest kosmopolitische stad van Noorwegen, met vooral veel inkomsten uit de olie industrie ( er is ook een Petroleum Museum) . Wij hadden onmiddellijk de Lysefjord excursie geboekt in Stavanger. Een prachtige excursie naar de Preekstoel, en onze eerste kennismaking met de Fjorden. Nadien zou het beeld nog veel spectaculairder worden, maar deze mini-cruise ( max. 100 persone) kon ook al tellen. De regen en de gure wind hebben de pret een beetje bedorven, maar ja, we zitten in de Fjorden en niet aan de Middellandse Zee. Je weet dat dit erbij kan komen. Wij konden binnen of buiten zitten. Wij hebben het zolang mogelijk buiten uitgehouden, tot we helemaal blauw van de kou, en doornat toch maar naar binnen zijn geslopen. Wij zagen watervallen, geitjes op de flanken en de Preekstoel. Als je bovenop deze rotsformatie staat heb je waarschijnlijk een adembenemend zicht over het Lysefjord ( gelukkig niet voor ons, want het uitstekend plateau ligt ongeveer 600 meter boven de zeespiegel, dus niet voor mensen met hoogtevrees als ik). Wij bleven met het schip van op het water naar deze formatie kijken…We hielden nog een wafelstop ergens in de natuur onder een dakje. Romantisch…alleen te kort, en teveel volk. Duur: 4 uur Prijs volwassenen : 61.62 USD Kinderen: 42.12 USD We hebben nog een beetje geshopt in Stavanger met haar kleurrijke straatjes en kleine schattige winkeltjes.

  Dag 5
  Alesund achter ons gelaten en een excursie geboekt om het Geirangerfjord in te varen. Het Geirangerfjord tot Geiranger, is het diepste fjord ter wereld, met donkere steile wanden en vele watervallen. Het was ook een prijzige excursie per speedboot, maar zeker meer dan de moeite. Alesund telt een 40.000 tal inwoners en ligt op 7 eilandjes verbonden door 3 bruggen aan een warme stroom. De stad is na de verwoesting helemaal terug opgebouwd in de Art Nouveau stijl en is schilderachtig door de vele kleine vissershuisjes langs de oevers. Je kan een mooie treinrit maken met een panoramisch uitzicht, een autocarrit langs de verschillende eilandjes, wandelen in de Art Deco stad, maar wij verkozen om Alesund achter ons te laten en om het Geirangerfjord in te varen. Het Geirangerfjord tot Geiranger, is het diepste fjord ter wereld, met donkere steile wanden en vele watervallen. Het was ook een prijzige excursie per speedboot, maar zeker meer dan de moeite. Geen klein bootje, neen een soort catamaran voor max. 250 personen die langs een prachtig berglandschap met besneeuwde bergtoppen ( wij zijn augustus!) vaart, en verder langs een indrukwekkend landschap dat niet in woorden te omschrijven is. De ganse tocht duurt een 2uurtjes. We worden ontvangen op een ( semi) Noors buffet en keren met de autocar terug naar Alesund. Duur: 6 uur Prijs volwassenen : 118.56 USD Kinderen: 77.22 USD

  Dag 6
  Flåm ligt in de Aurlandsfjord, een zijarm van ’s werelds langste (204m) fjord, de Sognefjord. Dachten we dat we het mooiste nu wel gezien hadden, dan hadden we niet gerekend op de prachtige wandeling in en rond Flåm. Het is een gek gezicht als een groot schip zoals de Century het hele centrum van de stad in beslag neemt. Het is echt een piepklein stadje met een straat of 5 en een klein stationnetje, en souvenirs winkels, dus geen plek om lang te blijven. Omdat een aantal mensen van de groep graag begeleiding hadden tijdens de excursies zijn we met een groepje lieve Belgen op stap gegaan, en we hebben het ons niet beklaagd. In Flåm verhuurde men ook fietsen…voor de echte avonturiers. We vertrokken met de Flåm Railway, naar de watervallen ( waar een waternimf op muziek opkwam en verdween achter de rotsen – altijd leuk om verrast te worden). De treinrit op zich was al spectaculair, maar dan spreken we nog niet van de lange wandeling ( bijna 9 km) langsheen het water, watervallen, en op smalle paadjes. Prachtig weer, geen drup regen. Geen andere Noren hebben we gezien, geen lawaai. Hier kom ik zeker nog een keertje terug, maar dan zonder alle cruisers. Duur: 5 uur Prijs volwassenen : 77.22 USD Kinderen: 53.82 USD Er werden ook excursies aangeboden naar andere dalen rondom, zoals naar het Laerdal, Myrdal, fo Stalheim Valley met Voss en de Tvinde Watervallen. Aan boord vinden we weer iets uit. In de Islands Café is elke dag vanaf 5pm tot 8pm een Shushi Bar. Even reserveren ( 2 USD pp) en zalig casual Shushi & Shashimi eten. Wij opteerden voor deze optie omdat we zo het mooiste zicht hadden tijdens het diner op het uitvaren van het Sognefjord in het prachtige avondlicht.

  Dag 7
  Bergen’s baby’s are born with umbrella’s! Ja, bijna 365 dagen per jaar regent het in Bergen, en wij hadden één van die 365 dagen uitgekozen. Regen dat je geen meter voor je ogen zag, dus Bergen’s Highlights met regen in de schoenen of op de raam van de autocar was geen optie. Met de kabelbaan in 8 minuten tot het hoogste punt zonder panoramisch uitzicht…ook geen optie. Echt kil en nat, zoals Bergen blijkbaar hoort te zijn…dus maar wat gaan shoppen en dat kan zeer goed in Bergen. Het was ook onze laatste dag voor de terugreis naar Amsterdam, dus souvenirs zoeken hoort er ook bij. Bryggen Wharf is een Unesco werelderfgoed, prachtig mooie bouwwerkhuisjes, met winkeltjes en restaurants….maar we hebben er jammer genoeg niet lang rondgelopen. De tocht naar het geboortehuis van Grieg behoort ook tot één van de excursies. We hebben de vismarkt bezocht, maar zijn terug aan boord gekomen met water in onze schoenen. De luxe aan boord, de Gala avond en Baked Alaska, onze leuke tafelgenoten hebben van deze dag toch een mooie dag gemaakt.

  Dag 8
  Op zee….en raar maar waar…weer storm op zee. Iedereen even gebrieft ivm de laatste schikkingen aan boord, de ontschepingsprocedure, etc..

  Dag 9
  Amsterdam. Het einde van een hele mooie cruise, en met de luxe autocar terug richting Antwerpen en Sint-Niklaas.

  Bezochte hotels

  De Century is 264 meter lang en 32 meter breed, dus veel ruimte aan boord. De Century-klasse staat garant voor een mooie mix tussen traditioneel en modern comfort, van een indrukwekkend 2 dekken hoge theater of restaurant tot een 4 dekken hoge atrium. Het Grand Restaurant is verdeeld in 2 verdiepingen en 2 zittingen waar u kunt genieten van voortreffelijke maaltijden. De Murano’s ( het à la carte restaurant) dient u vooraf te reserveren, is intiemer en zeker een Michelin ster waard. Ook in het grote Islands ( Lido) Café met 6 bufetten en 2 grills en de befaamde Shushi Bar biedt een ruime keuze aan lekkere gerechten, zowel s’ morgen, ’s middags als ’s avonds als een gedeelte wordt omgetoverd in een kleiner à la carte restaurant. Heeft men een Century of Presendential Penthouse dan kan men het diner laten serveren in de Penthouse. Alle ruime hutten zijn voorzien van mini-bar, tv, telefoon, haardroger. Wij hebben niet zoveel kunnen genieten van de buitenzwembaden, maar wel van de whirlpools. Om te sporten zijn er de fitnesstoestellen, of kan men genieten van een Spa behandeling. Diverse winkeltjes, bars, theater voor show’s, casino, alles is er om u geen minuut te vervelen.
  Excursies

  De Century is 264 meter lang en 32 meter breed, dus veel ruimte aan boord. De Century-klasse staat garant voor een mooie mix tussen traditioneel en modern comfort, van een indrukwekkend 2 dekken hoge theater of restaurant tot een 4 dekken hoge atrium. Het Grand Restaurant is verdeeld in 2 verdiepingen en 2 zittingen waar u kunt genieten van voortreffelijke maaltijden. De Murano’s ( het à la carte restaurant) dient u vooraf te reserveren, is intiemer en zeker een Michelin ster waard. Ook in het grote Islands ( Lido) Café met 6 bufetten en 2 grills en de befaamde Shushi Bar biedt een ruime keuze aan lekkere gerechten, zowel s’ morgen, ’s middags als ’s avonds als een gedeelte wordt omgetoverd in een kleiner à la carte restaurant. Heeft men een Century of Presendential Penthouse dan kan men het diner laten serveren in de Penthouse. Alle ruime hutten zijn voorzien van mini-bar, tv, telefoon, haardroger. Wij hebben niet zoveel kunnen genieten van de buitenzwembaden, maar wel van de whirlpools. Om te sporten zijn er de fitnesstoestellen, of kan men genieten van een Spa behandeling. Diverse winkeltjes, bars, theater voor show’s, casino, alles is er om u geen minuut te vervelen.
  Beste reistijd

  Onze zomer is uiteraard de beste reisstijd voor de Noorse Fjorden
  Informatie over Celebrity Cruises

  De schepen van Celebrity Cruises worden door verschillende cruisespecialisten bij de ‘beste cruiseschepen ter wereld’ gerekend*. De rederij laat zich voor het ontwerp en de inrichting dan ook inspireren door befaamde architecten, scheeps- en interieurontwerpers en zelfs landschapsarchitecten. Het resultaat is hedendaagse, designvolle schepen met een wereldwijd geïnspireerde keuken, kunstzinnig gepresenteerd in stijlvolle restaurants. Vandaar de benaming ‘Modern Luxury’. Celebrity Cruises wordt benijd om haar Canyon Ranch Spa Club, haar bekroonde keuken en haar befaamde amusementsaanbod. De vijf schepen van de Solstice-klasse bieden de grootste hutten van de vloot en een spectaculaire reeks nieuwe diensten en voorzieningen aan waaronder meer dan tien eetgelegenheden, glasblaasdemonstraties en een echt grasveld waarop de passagiers kunnen picknicken of petanque spelen. De voorzieningen van de suites werden vorig jaar nog uitgebreid met luxueus beddengoed, BVLGARI badproducten, een iPod/i...

  Meer details over Celebrity Cruises.
  Informatie over Noorse Fjorden

  Tijdens de lente, zomer en herfst, worden een aantal cruises aangeboden naar de Noordelijke havens in de Baltische en Noord zee, naar de pittoreske fjorden van Noorwegen, de Noorse Fjorden. Hoewel het klimaat misschien niet zo ideaal is als de Middellandse Zee of het Caribische gebied, het weer is meestal zacht genoeg op deze tijden van het jaar om buiten op het dek te zitten en het schitterende landschap te bekijken. De fjordenwereld, de Noorse Fjorden, is een geweldig gebied met honderden eilanden, diepe inhammen en dalen, hoge bergen en machtige gletsjers. Het is aan de ijstijd te danken dat Noorwegen zulke fantastische fjorden gekregen heeft. Door machtige gletsjers werden rivierdalen uitgesleten tot ver beneden de zeespiegel. Toen het ijs zich 20.000 jaar geleden terugtrok bleven de fjorden achter.

  Als een kunstwerk van een bovennatuurlijke beeldhouwer, dat is vooral de eerste indruk die men krijgt als men voor de eerste keer langs de grillige kusten van ...

  Meer details over Noorse Fjorden.
   

  Foto Album  |  Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda  |  Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  You Tube |  Waardebon