Home   |   Beoordelingen   |   Nieuwsbrief   |   Facebook   |   Instagram   |   Cruise Blog   |   Contactinfo    
Bel met onze cruise adviseurs op  03 - 780.76.60     
 
Rederijdetails + Video
Schepen
760   aanbiedingen
8   Cruise Plus suggestie(s)
6   begeleide cruise(s)
14   Reisverslagen
24   Fotoreportages
24   Nieuwsberichten
140   Beoordelingen
3   blog artikel(en)
Geef uw beoordeling
Cruisescore   85%
Lees alle beoordelingen   
Waarom Celebrity Cruises ?
Bijzonder stijlvolle, moderne schepen
3 unieke prijsformules met extra voordelen
Indrukwekkende Canyon Ranch Spa Club
Suite Class met eigen restaurant
Prachtige ontwerpen & interieur
Apart expeditieschip in de Galapagos
De schepen van Celebrity Cruises worden door verschillende cruisespecialisten bij de ‘beste cruiseschepen ter wereld’ gerekend*. De rederij laat zich voor het ontwerp en de inrichting dan ook inspireren door befaamde architecten, scheeps- en interieurontwerpers en zelfs landschapsarchitecten. Het resultaat is hedendaagse, designvolle schepen met een wereldwijd geïnspireerde keuken, kunstzinnig gep...
Klik hier en lees meer
Populaire bestemmingen
Amazone   Caraiben
Middellandse Zee   Noordkaap
Noorse Fjorden   Panamakanaal
Verre Oosten   Zwarte Zee
Populaire links
Videos   Reisverslagen
Foto Album   Brochures
Downloads   Nieuwsbrief
 
Celebrity Xpedition : Galapagos (okt 2007)
Datum van de reis: 19/10/2007

Bezocht door: Nancy

Vooral een fervent wereldreiziger, gefascineerd door het Verre Oosten, sinds 1983 actief in de reiswereld en reeds meer dan 20 jaar ervaring in de cruisesector. Reizen in het algemeen, maar cruisen in het bijzonder, is mijn absolute passie ! Niets is zo ontspannend als een reis, vooral dan als je ze kan ondernemen aan boord van een cruiseschip. Vooral rivier- en expeditiecruises zijn de manier om intens een bepaalde regio te ontdekken en te exploreren. Je bent echt vrij om met volle teugen van elk moment te genieten omdat alles tot in de puntjes voor je geregeld wordt en je meerdere bestemmingen kan combineren zonder dat je telkens weer je bagage moet in- en uitpakken. Het enige waarvoor je absoluut moet zorgen, is dat je de boot van Cruise Plus niet mist !

Bekijk mijn profielpagina
Reisverslag

Heenreis

Op vrijdag 19 oktober 2007 vlogen we met Iberia van Brussel via Madrid naar Quito, waar we rond 16u00 plaatselijke tijd aankwamen en door medewerkers van Celebrity Cruises verwelkomd werden. In Brussel was er een technisch probleem met onze elektronische tickets waardoor het nogal lang duurde vooraleer iedereen ingecheckt was maar de vlucht op zich verliep vlekkeloos. De busrit van de luchthaven naar ons hotel (JW Marriott) duurde ongeveer 20 minuten. In het hotel werden we onthaald met een drankje en nadat iedereen de nodige papieren ingevuld had konden we onze kamer betrekken. De meesten gingen meteen naar bed en sliepen als een roos. We zagen elkaar de volgende ochtend terug aan het ontbijt.

Quito

Op zaterdag 20 oktober namen we deel aan een inbegrepen dagexcursie met bezoek aan de Basílica del Voto Nacional, de kerk La Compañía de Jesus en een typisch woonhuis in de oude stad en aan de Ciutad Mitad del Mundo inclusief lunch in het restaurant van hotel El Cratér en diner in de Theatrum Restaurant & Wine bar in de oude stad.

Galápagos, here we come !

Op zondag 21 oktober werden we rond 11u naar de luchthaven van Quito gebracht voor onze rechtstreekse vlucht naar Baltra die ongeveer1,5 uur duurde. Op de luchthaven van Baltra werden we verwelkomd door de Galápagos Rangers. In afwachting van de bus die ons naar de haven zou brengen kregen we een drankje aangeboden. De rit van de luchthaven naar de haven duurde 5 à 10 minuten. In de haven, die uit niet veel meer dan een betonnen platform en 2 houten bankjes bestond en waar we meteen een eerste indruk kregen van de dierenwereld van de Galápgos doordat de bankjes bezet waren door enkele zeeleeuwen, gingen we aan boord van zodiacs die ons naar het schip (Celebrity Xpedition) brachten.

Aan boord werden we tijdens een korte algemene "briefing" verwelkomd met een drankje. Na de briefing werden we naar onze hut begeleid, waar we onze reddingsvesten namen en ons naar de afgesproken plaats voor de verplichte emergency drill begaven. Daarna volgde meteen onze eerste excursie per zodiac. Na de excursie werden we in de bar verwacht voor de voorstelling van de voor de volgende dag geplande excursies. Tijdens een cruise in de Galápagos Eilanden zijn alle excursies inbegrepen. Zowel in de loop van de ochtend als in de loop van de namiddag staan er meerdere excursies met verschillende moeilijkheidsgraad op het programma. Elke avond worden ze voorgesteld door de rangers. Na de voorstelling moet je opgeven aan welke excursie(s) je de volgende dag wil deelnemen. Rond 20u zaten we aan het diner, moe maar voldaan.

Zowel de fauna als de flora van de Galápagos Eilanden is bijzonder divers. Elk eiland heeft zijn eigen karakteristieken, zowel qua bodemstructuur als qua plantengroei en dierenrijk. Het ene eiland is bezaaid met roodbruine rotsen, terwijl je op een andere eiland uitgestrekte stranden aantreft met zand zo fijn als bloem. Op het ene eiland leven zeeleeuwen en zeeleguanen terwijl je op een ander eiland alleen maar vogels en landleguanen vindt. De dieren negeren de groepjes mensen die hen gadeslaan en kruisen vaak hun pad. Op bepaalde plekken wandel je vlak langs een groep zeeleeuwen of door een groep zeeleguanen. In oktober zijn er heel veel jonge dieren aanwezig op de eilanden. Vooral de pasgeboren zeeleuwen waren ongelooflijk schattig. Het was bijzonder moeilijk om aan de verleiding te weerstaan de dieren aan te raken maar dat is ten strengste verboden. Als je bijvoorbeeld een jong aanraakt, draag je er je geur op over waardoor de moeder het niet meer herkent en het verstoot.

Onze hut

Wij verbleven in een standaard buitenhut op dek 3. De standaard buitenhutten zijn klein maar functioneel. Ze zijn voorzien van 2 smalle eenpersoonsbedden, een clubzetel, 2 leg-/hangkasten, televisie, kluisje en een kleine badkamer met toilet, douche en haardroger.

Het schip

De Celebrity Xpedition heeft 5 dekken en biedt plaats aan 96 passagiers. Het schip is voorzien van een bar, een restaurant, een kleine boetiek, een boekenkast, een internetcorner, een buitenbar waar je kan ontbijten (early risers breakfast) en lunchen, een whirlpool aan dek, enkele fitnesstoestellen die aan dek opgesteld staan, een massageruimte, een sauna, een zonnedek met ligstoelen en 5 zodiacs. Er zijn tevens wetsuits en duikpakken aan boord die gratis ter beschikking staan. Om te duiken heb je wel een brevet nodig.

De terugreis

Op zondag 28 oktober werden we per zodiac aan land gebracht in Baltra waarna we per autocar naar de luchthaven gebracht werden. Onze vlucht bracht ons via Quayaquil naar Quito, waar we nog 1 nachtje verbleven in hotel JW Marriott. Die zondag namen we deel aan een inbegrepen excursie naar een speciaalzaak waar allerlei handwerk te koop was (van zilver over tapijten tot kledij) en naar een lokale markt. 's Avonds dineerden we in het specialiteitenrestaurant van het hotel.

Op maandag 29 oktober vlogen we van Quito via Madrid naar Brussel, waar we op dinsdag 30 oktober aankwamen.

 • "Klik hier" voor de fotoreportage van deze reis.

 • "Klik hier" voor de fotoreportage van dit schip.
 • Bezochte hotels

  Hotel JW Marriott Quito

  Dit luxueus hotel is één van de beste resorthotels van Quito. Het bestaat uit 11 verdiepingen en heeft 241 kamers en 16 suites en is voorzien van een verwarmd buitenzwembad, een uitbegreid schoonheidssalon, een fitness center, 3 restaurants, een bar en een business center. De kamers zijn zeer ruim en voorzien van 2 kingsize bedden, airconditiong, wekker,telefoon, koffie-/theezetter, strijkplank, strijkijzer, kluisje, kabel-/satelliet-TV, minibar en een ruime badkamer met toilet, bad, douche en haardroger.

  Het ontbijt en de lunch worden in buffetvorm geserveerd met een zeer ruime keuze aan ware en koude gerechten. Het speciliteitenrestaurant La Hacienda serveert overheerlijke gerechten uit de Mediterraanse keuken. In The Exchange Lobby Bar & Sushi Bar kan je terecht voor gerechten uit de Japanse keuken.
  Excursies

  Hotel JW Marriott Quito

  Dit luxueus hotel is één van de beste resorthotels van Quito. Het bestaat uit 11 verdiepingen en heeft 241 kamers en 16 suites en is voorzien van een verwarmd buitenzwembad, een uitbegreid schoonheidssalon, een fitness center, 3 restaurants, een bar en een business center. De kamers zijn zeer ruim en voorzien van 2 kingsize bedden, airconditiong, wekker,telefoon, koffie-/theezetter, strijkplank, strijkijzer, kluisje, kabel-/satelliet-TV, minibar en een ruime badkamer met toilet, bad, douche en haardroger.

  Het ontbijt en de lunch worden in buffetvorm geserveerd met een zeer ruime keuze aan ware en koude gerechten. Het speciliteitenrestaurant La Hacienda serveert overheerlijke gerechten uit de Mediterraanse keuken. In The Exchange Lobby Bar & Sushi Bar kan je terecht voor gerechten uit de Japanse keuken.
  Persoonlijke indruk

  Een cruise in de Galápagos Eilanden is een unieke belevenis. Alhoewel we van tevoren heel wat informatie verzameld hadden, konden we ons moeilijk voorstellen welk avontuur ons te wachten stond. De werkelijkheid steeg ver boven onze hoogste verwachtingen uit. Zodra we bij het betonnen ponton in de haven van Baltra aankwamen werden we overdonderd door de nabijheid van de dieren. Tijdens de cruise vielen we werkelijk van de ene verbazing in de andere, zowel wat de natuur als wat de dierenwereld betreft en beseften we hoe broos het evenwicht tussen mens en dier eigenlijk is. Een cruise in de Galápagos Eilanden is erg ontspannend maar tegelijkertijd ook erg vermoeiend. Elke dag opnieuw word je immers tot twee maal toe overspoeld door emoties als gevolg van de overweldigende pracht van dit uniek stukje paradijs op aarde. Het terrein is vaak moeilijk te bewandelen en er komt heel wat klimwerk aan te pas maar de beloning is altijd evenredig aan de inspanning. Het feit dat de sfeer aan boord zowel overdag als 's avonds erg "casual" is versterkt het avonturiergehalte van een luxecruise in de Galápagos Eilanden, een ervaring die zeker in aanmerking komt voor de categorie "mooiste reis van ons leven" en die we graag nog eens zouden overdoen.
  Informatie over Celebrity Cruises

  De schepen van Celebrity Cruises worden door verschillende cruisespecialisten bij de ‘beste cruiseschepen ter wereld’ gerekend*. De rederij laat zich voor het ontwerp en de inrichting dan ook inspireren door befaamde architecten, scheeps- en interieurontwerpers en zelfs landschapsarchitecten. Het resultaat is hedendaagse, designvolle schepen met een wereldwijd geïnspireerde keuken, kunstzinnig gepresenteerd in stijlvolle restaurants. Vandaar de benaming ‘Modern Luxury’. Celebrity Cruises wordt benijd om haar Canyon Ranch Spa Club, haar bekroonde keuken en haar befaamde amusementsaanbod. De vijf schepen van de Solstice-klasse bieden de grootste hutten van de vloot en een spectaculaire reeks nieuwe diensten en voorzieningen aan waaronder meer dan tien eetgelegenheden, glasblaasdemonstraties en een echt grasveld waarop de passagiers kunnen picknicken of petanque spelen. De voorzieningen van de suites werden vorig jaar nog uitgebreid met luxueus beddengoed, BVLGARI badproducten, een iPod/i...

  Meer details over Celebrity Cruises.
  Informatie over Galápagos

  De Galápagos Archipel ligt in de Stille-Zuidzee, ongeveer 1.000 km ten Westen van het Zuid-Amerikaanse Continent op en om de evenaar. Het eilandenrijk bestaat uit dertien grote en zes kleine eilanden en een veelvoud van kleine eilandjes en rotspunten. Het totale landoppervlak is circa 8.000 km² groot. De Galápagos Eilanden zijn een provincie van Ecuador. In 1959 werd 97% van het landoppervlak van de archipel tot Nationaal Park uitgeroepen en in 1986 kwam het Galápagos Marine Reservaat tot stand. De UNESCO heeft het gebied uitgeroepen tot Wereld Erfgoed Op vijf van de eilanden bevinden zich nederzettingen. De administratieve hoofd-plaats is Puerto Baquerizo Mozeno op het eiland San Cristobal. De grootste plaats is Puerto Ayora op het eiland Santa Cruz. Aldaar bevindt zich het Charles Darwin Research Station (CDRS) en de Dienst van het Galápagos Nationale Park. Het totaal aantal inwoners van de archipel bedraagt ongeveer 18.000 Wat de eilanden met elkaar gemeen hebben, is hun...

  Meer details over Galápagos.
   

  Foto Album  |  Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda  |  Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  You Tube |  Waardebon