Home   |   Beoordelingen   |   Nieuwsbrief   |   Facebook   |   Instagram   |   Cruise Blog   |   Contactinfo    
Bel met onze cruise adviseurs op  03 - 780.76.60     
 
Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
Aida (1)
AmaWaterways (2)
Azamara Club Cruises (1)
Celebrity Cruises (3)
Crystal Cruises (8)
Cunard (3)
Hapag-Lloyd Cruises (8)
Holland America Line (5)
MSC Cruises (1)
Norwegian Cruise Line (1)
Oceania Cruises (3)
Ponant (2)
Regent Seven Seas (4)
Royal Caribbean (1)
Scenic (1)
Seabourn (6)
SeaDream (1)
Silversea Cruises (7)
Star Clippers (4)
Bestemmingen
Alaska (2)
Atlantische Eilanden (1)
Baltische Staten (1)
Caraiben (5)
Galápagos (2)
Middellandse Zee (5)
Noorse Fjorden (1)
Panamakanaal (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (3)
Zuid-Amerika (1)
Categorieën
Cruise News (52)
Cruise Plus Aanrader (8)
Food (1)
Hot Deal (1)
In de Media (1)
Nieuwe Schepen (16)
Reisverslagen (2)
Riviercruises (4)
 
Wanneer boek ik best mijn cruise ?
Geschreven door Dirk Van Duyse
8 nov '17
 
Dromen van een cruise, maar uiteindelijk moeten vaststellen dat het schip is uitverkocht. Het zal je maar overkomen. Als algemene regel geldt: hoe vroeger je boekt, hoe beter de prijs en hoe groter de keuze. De afvaarten zijn meestal anderhalf tot twee jaar voor het vertrek boekbaar. Op dat ogenblik zijn de prijzen het goedkoopst. Naarmate het schip gevuld raakt, stijgt het tarief. De regel van vraag en aanbod. Je kan natuurlijk wachten tot het laatste moment, maar dan riskeer je wel dat bepaalde categorieën zijn uitverkocht. Het is net als tijdens de solden: misschien doe je een koopje, maar je riskeert ook dat jouw kleur of maat reeds is uitverkocht.
 
 
Er zijn enkele vuistregels die je best in het achterhoofd houdt. Zo zijn de cruises tijdens het hoogseizoen en de schoolvakanties sneller uitverkocht. Hou er bovendien rekening mee dat het aantal familiehutten of connecterende kajuiten op het schip meestal beperkt zijn. Ben je van plan om met een gezin of jonge kinderen te cruisen, dan is het zeker raadzaam jouw cruise een half jaar of langer op voorhand te reserveren. Ook wie een kajuit op een bepaalde ligging of dek voor ogen heeft of meerdere cruises na elkaar boekt, beslist best heel snel. Anders riskeer je dat je geen kajuit meer vindt die twee opeenvolgende cruises beschikbaar is en moet je onderweg verhuizen. Weet bovendien dat de goedkoopste hutten en de allerduurste suites meestal als eerste de deur uit gaan.
 
 
Vroeg boeken is ook een noodzaak wanneer de rederijen een regio maar kort bezoeken of een heel bijzondere afvaart aanbieden zoals een cruise naar Antarctica of de Amazone. Wanneer een maatschappij een Northwest Passage aankondigt, zijn alle kajuiten vaak al na enkele dagen of weken uitverkocht. Voor haar jongste Noordwest Passage overtrof de wachtlijst bij Crystal Cruises zelfs de capaciteit van het schip. Omdat je zo vroeg op voorhand moet reserveren, is de kans groot dat mensen afhaken of intussen andere plannen maken. Het kan dus zeker geen kwaad om je op de wachtlijst te laten zetten. Hetzelfde geldt voor de expeditieschepen die doorgaans maar over een beperkt aantal kajuiten beschikken.
 
 
Sommige mensen willen als eerste met een gloednieuw schip meevaren. De inaugurele afvaart is meestal een feestcruise. Voor wie op deze cruise meevaart, heeft de rederij vaak enkele verrassingen of een speciaal aandenken in petto. Misschien ben je er dan ook bij wanneer het schip plechtig wordt gedoopt. Vooral vaste klanten willen de lancering voor geen geld missen. Het zou niet de eerste keer zijn dat de ‘inaugural sailing’ al is uitverkocht vooraleer de brochure in de rekken ligt. Wil je aan zo’n cruise deelnemen, neem dan tijdig contact op met jouw cruiseadviseur. Hij of zij kan navragen wanneer de reservaties starten en ervoor zorgen dat je zeker een kajuit bemachtigt.
 
 
Wie vroeg boekt, vindt meestal niet alleen de beste prijs, maar krijgt er vaak nog een aantal promoties bij. Sommige rederijen kennen een vroegboekkorting van drie tot vijf procent toe wanneer je meer dan zes maanden voor het vertrek reserveert. Bij andere lanceringsacties reist de tweede persoon gratis of tegen de helft van de prijs, ontvang je een gratis drankenpakket of internettoegang en kom je in aanmerking voor een boordkrediet. Dat is een bedrag – soms wel enkele honderden euro’s – dat je kan gebruiken om tijdens de cruise te spenderen: een etentje in een
 
 

 

Foto Album  |  Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda  |  Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  You Tube |  Waardebon