Home   |   Beoordelingen   |   Nieuwsbrief   |   Facebook   |   Instagram   |   Cruise Blog   |   Contactinfo    
Bel met onze cruise adviseurs op  03 - 780.76.60     
 
Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
Aida (1)
AmaWaterways (2)
Azamara Club Cruises (1)
Celebrity Cruises (3)
Crystal Cruises (8)
Cunard (3)
Hapag-Lloyd Cruises (7)
Holland America Line (5)
MSC Cruises (1)
Norwegian Cruise Line (1)
Oceania Cruises (3)
Ponant (2)
Regent Seven Seas (4)
Royal Caribbean (1)
Scenic (1)
Seabourn (6)
SeaDream (1)
Silversea Cruises (7)
Star Clippers (4)
Bestemmingen
Alaska (2)
Atlantische Eilanden (1)
Baltische Staten (1)
Caraiben (5)
Galápagos (2)
Middellandse Zee (5)
Noorse Fjorden (1)
Panamakanaal (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (2)
Zuid-Amerika (1)
Categorieën
Cruise News (51)
Cruise Plus Aanrader (8)
Food (1)
Hot Deal (1)
In de Media (1)
Nieuwe Schepen (15)
Reisverslagen (2)
Riviercruises (4)
 
Proeven van Zuid-Amerika
Geschreven door Nico De Boeck van C2A Belgium
20 dec '17
 
Zuid-Amerika oefent een grote aantrekkingskracht uit op heel wat mensen. Heeft het te maken met grote gebieden die nauwelijks ontdekt zijn, de typische uitbundigheid van de mensen of de boeiende cultuur? Net als enkele weken bij Baltische Zee, begeleiden we je graag op een alternatieve ontdekkingstocht: een culinaire expeditie naar Zuid-Amerika.
 

Rio

Wie in Rio de Janeiro komt, kan zoals in elke wereldstad eten van om het even welk continent proeven, maar als je lokaal gaat, is de feijoada een aanrader. Dit is een soort stoofvlees met bonen, dat vaak in combinatie met cassave – maniok – wordt geserveerd. Moedige reizigers die ook het noorden van Brazilië bezoeken, kunnen Picadrinho de Jacaré uitproberen: alligatorvlees.



Gaucho

Rio Grande do Sul is de meest zuidelijke regio van Brazilië en het is niet alleen cultureel een erg divers gebied – het was in de 19e eeuw onderwerp van heel wat conflicten – maar het is vooral de Gaucho cultuur die er overheerst. Je zou een gaucho het best kunnen vergelijken met een cowboy, maar dan op z’n Zuid-Amerikaans. En laat nu net de keuken van de Gaucho’s erg bijzonder zijn.



Op het Gaucho menu vind je gedroogd en gezouten rundsvlees, Salgadinhos en Barreado. Dit laatste is een stoofpot van rundsvlees, varkensvet en veel kruiden, die soms tot 24 op het vuur heeft staan pruttelen. Het wordt gegeten met rijst en schijfjes banaan.



Montevideo

Een veel bezochte haven aan de oostkust van Zuid-Amerika is de Uruguayaanse hoofdstad Montevideo. Het land heeft een lange traditie in het verbouwen van wijn, gemaakt van tannat, de lokale druivensoort. Het is een typische wijn met een flink karakter, die je best niet te jong drinkt, maar zeker zal smaken wanneer je Morcilla Dulce eet – een gerecht met bloedworst waaraan rozijnen zijn toegevoegd.






Argentijns vlees

Aan de overkant van de Rio de la Plata – het estuarium van de Uruguay rivier en de Parana rivier – op zo’n 100 km ten westen van Montevideo, kom je in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires.



En wie Argentinië zegt, zegt steak. Supermals van de grill met een gepofte aardappel. Mmmm … Je moet zeker ook de Empanados uitproberen: die zijn kleine gebakken of gefrituurde broodjes met pikante kip, kaas en groentjes.



Het is duidelijk: als er al niet voldoende redenen waren om de oostkust van Zuid-Amerika te ontdekken, heb je er nu een extra culinaire reden bij! Smakelijk, of liever: goede reis!
 

 

Foto Album  |  Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda  |  Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  You Tube |  Waardebon