Home   |   Beoordelingen   |   Nieuwsbrief   |   Facebook   |   Instagram   |   Cruise Blog   |   Contactinfo    
Bel met onze cruise adviseurs op  03 - 780.76.60     
 
Rederijdetails + Video
Schepen
771   aanbiedingen
11   Cruise Plus suggestie(s)
6   begeleide cruise(s)
10   Reisverslagen
25   Fotoreportages
4   Nieuwsberichten
151   Beoordelingen
5   blog artikel(en)
Geef uw beoordeling
Cruisescore   78%
Lees alle beoordelingen   
Waarom Holland America Line ?
Vertrek vanuit Nederland
Premium-rederij met goede reputatie
Roomservice en middernachtbuffet
Nieuwste vlaggenschip Koningsdam
Vaste of vrije diner-zitting
Live klassieke muziek
De Holland America Line is een gevestigde waarde met een lange geschiedenis, waarbij de Nederlandse traditie steeds in ere werd gehouden. Er zijn ook nog heel wat Nederlandse officieren die leiding geven aan de gemengde bemanning die heel wat Javanen en Balinezen telt. De rederij heeft een eigen hotelschool in Jakarta. Het grote succes van de HAL is de herkenbaarheid en de consistente kwaliteit. P...
Klik hier en lees meer
 
Overzicht beoordelingen
Uw persoonlijke ervaringen en beoordeling helpen zowel onze klanten als onze medewerkers bij het kiezen en het uitwerken van uw welverdiende cruisevakantie. Wij nodigen u van harte uit om uw mening te delen en een beoordeling te schrijven. Na evaluatie plaatsen wij uw beoordeling graag online.

Goed om weten en om uw privacy te vrijwaren geven wij enkel de eerste letter van zowel uw voor- als achternaam weer (geen volledige naamweergave) met de stad !

Onze klanten gaven Holland America Line een algemene score van 78%.

Alvast veel leesplezier !


Wonderland   
Din 6 jun 2017 - TI uit MELLE
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deRotterdam ****van Holland America Line met vaarroute Noorse Fjorden in de maand mei en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Niets is fantastischer dan wakker worden met een groene fjordwand voor je neus...
  Een persoonlijke tip

Het is zeker de moeite om zelf wat research te doen voor excursies ter plaatse om toch een kleinschalige en persoonlijke ervaring in te lassen.
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 90 / 100

Onze 2de cruise met HAL   
Zon 6 nov 2016 - TA uit Tienen
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deRotterdam ****van Holland America Line met vaarroute Canada / New England in de maand oktober en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Vijf jaar geleden met zelfde schip Baltische Staten gedaan. Mooie aanpassingen aan het interieur en overal een aangename temperatuur. Verjonging qua leeftijd passagiers vooral te merken in de verschillende bars met goede ambiance en muziek. Goede route en aanleghavens. De excursies zijn hun prijs waard. Het eten vonden we minder dan vorige keer. Rare combinaties maar dat lag waarschijnlijk aan de Oostenrijkse kok.
  Een persoonlijke tip

Klassiek schip, niet te groot niet te klein. Ruime kajuiten. Veel Nederlands personeel. Scheepskrantje elke dag in het Nederlands! Leeftijd vanaf 55+ Ganse dag gratis home made limonade, ice thee en water :-)
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 66 / 100

1 ste Holland-America cruise   
Woe 2 nov 2016 - HS uit Wommersom
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deRotterdam ****van Holland America Line met vaarroute Canada / New England in de maand oktober en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Buiten het eten , wat een beetje ondermaats was , was alles prima geregeld en was de cruise en schip top !
  Een persoonlijke tip

Een betere chef kok misschien !
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 94 / 100

Fijne cruuise   
Maa 27 jun 2016 - VG uit Deurne (antwerpen)
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deRotterdam ****van Holland America Line met vaarroute Noorse Fjorden in de maand juni en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Iets duurder maar rustiger
  Een persoonlijke tip

Drankpakket zonder boobytrap s.
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 74 / 100

aangename reis   
Maa 27 jun 2016 - VC uit Affligem
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deRotterdam ****van Holland America Line met vaarroute Noorse Fjorden in de maand juni en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  schip is idd ouder en niet aangepast aan de moderne Multi media .
  Een persoonlijke tip

als enig minpunten: de wifi, zelfs betalend , werkt niet goed en is te duur. Daarenboven zijn de televisieposten enkel BBC en CNN nieuws. Waarom geen nieuwsposten voor Nederland, België of Duitsland. We waren letterlijk afgesloten van alle nieuws zowel via wifi als via TV.
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 82 / 100

Prachtige natuur   
Maa 27 jun 2016 - VG uit Deurne (antwerpen)
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deRotterdam ****van Holland America Line met vaarroute Noorse Fjorden in de maand juni en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Een ouder publiek, veel rustiger dan MSC
  Een persoonlijke tip

Drankpakket heeft verassingen ingebouwd, beter wat meer vragen en geen beperkingen.
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 74 / 100

Nooit meer    
Don 14 jan 2016 - TM uit Hombeek
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deRotterdam ****van Holland America Line met vaarroute Atlantische Eilanden in de maand december en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Te duur en zeer traag internet . Versleten kasten die tijdens ruwe zee heel fel kraakten en piepten en de schuiven open en dicht vlogen waardoor er tijdens de 6 zeenachten weinig geslapen werd . Zeer bedenkelijk eten met te dure wijnen . Hebben dan maar soelaas gezocht in het Pinacle Grill restaurant met als gevolg eenzelfde menukaart voor de 18 dagen + een dagelijkse surplus van 58 $ . Onvriendelijk en slecht gekleed personeel in het Lido restaurant . Geen shuttle bussen in grote havens . Geen **** waard . Pluspunt , mooi ruim terras aan de signature suite .
  Een persoonlijke tip

Volgens ervaren Nederlandse medepassagiers heeft HAL Rotterdam de laatste tijd veel van zijn kwaliteiten verloren .
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 54 / 100

Graag terug heel graag!   
Zat 17 okt 2015 - DD uit Niel
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deRotterdam ****van Holland America Line met vaarroute Middellandse Zee in de maand september en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Ik heb nog geen mail gekregen voor de volledige crew van de Rotterdam te beoordelen en ik zo dat heel graag doen! Daar ik wel wat opmerkingen had aan boord. Kunnen jullie daar voor zorgen! Ook was het onze tweede keer met deze groep. Maar hebben daar helemaal niets van vernomen en dat kan niet toch. Willen jullie er voor zorgen dat we wat vernemen alvast bedankt . Ann & Dirk Deekens- Tielens
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 86 / 100

Fantastisch   
Vrij 11 sep 2015 - DE uit Sint-niklaas
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deRotterdam ****van Holland America Line met vaarroute Noorse Fjorden in de maand augustus en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Wij hebben een reuze mooie cruise gehad.Alles was picobello.
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 84 / 100

Mooie cruise   
Vrij 11 sep 2015 - VJ uit Beveren-waas
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deRotterdam ****van Holland America Line met vaarroute Noorse Fjorden in de maand augustus en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Een echte aanrader
  Een persoonlijke tip

Bergen is een mooie stad zeker mount flooien ,vismarkt , bryggen , door de fjorden varen was een fantastische ervaring ongelooflijk mooi
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 76 / 100

Tof   
Vrij 31 jul 2015 - VW uit Willebroek
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deRotterdam ****van Holland America Line met vaarroute Noorse Fjorden in de maand juli en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Alles prima in orde top service.
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 86 / 100

onvergetelijke fjorden   
Woe 24 jun 2015 - VH uit Steendorp
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deRotterdam ****van Holland America Line met vaarroute Noorse Fjorden in de maand mei en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Iets ouder schip maar wat een service en vriendelijkheid van de bemanning
  Een persoonlijke tip

Mis vooral Geiranger niet. De Noordkaap viel wat tegen wegens het stormweer. De excursies zijn duur daarom wacht beter voor boeking excursies tot laatste moment i.v.m. al of niet aanvaardbaar weer.
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 80 / 100

Noorwegen   
Din 23 jun 2015 - UI uit Gentbrugge
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deRotterdam ****van Holland America Line met vaarroute Noorse Fjorden in de maand juni en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Het buffetrestaurant was om 20 uur dicht, wat ik persoonlijk vrij vroeg vond. In het restaurant met bediening was er te weinig tijd tussen de gerechten, het ging veel te snel
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 78 / 100

mooie ervaring!   
Zat 13 jun 2015 - VJ uit Vrasene
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deRotterdam ****van Holland America Line met vaarroute Noorse Fjorden in de maand mei en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Het was onze eerste zee cruise, en het is ons heel goed bevallen.
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 84 / 100

Canarische Eilanden   
Don 15 jan 2015 - HM uit Herent
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deRotterdam ****van Holland America Line met vaarroute Atlantische Eilanden in de maand december en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Ouder schip - Er zijn betere
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 66 / 100

Feestdagen op zee.   
Don 15 jan 2015 - WH uit Landegem
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deRotterdam ****van Holland America Line met vaarroute Atlantische Eilanden in de maand december en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Wifi was werkelijk ondermaats (ondanks de kostprijs!)
  Een persoonlijke tip

Internetverbinding moet dringend verbeteren bij HAL.
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 76 / 100

toch iets meer verwacht   
Woe 7 jan 2015 - vg uit merksem
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deRotterdam ****van Holland America Line met vaarroute Atlantische Eilanden in de maand december en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  CRUISE VAN 21 DEC 2014 TOT 7 JAN 2015. INSCHEPING EN ONTSCHEPING ZEER VLOT. HET SCHIP:DOOR DE KLEUREN DIE MEN GEBRUIKT HEEFT VOELT HET EEN IETSJE OUBOLLIG AAN.DIT MET NAME ROND HET OVERDEKTE ZWEMBAD.HET LIDO RESTAURANT IS DUIDELIJK ONDER HANDEN GENOMEN EN IS AANGENAAM OM DE LUNCH TE GEBRUIKEN,MAAR HEEL HET ACHTERLIGGENDE OPENDEKRUIMTE IS MEN VERGETEN.WAT OP DE MEESTE ANDERE SCHEPEN ZO ONGEVEER DE MEEST DRUKKE BAR IS ,HEEFT MEN HIER ZELF NOG GEEN POGING GEDAAN OM EEN KANTINE VAN EEN DERDE PROVINCIALE VOETBALPLOEG TE OVERTREFFEN.MIJN EXCUSES AAN DE VOETBALPLOEG. DEZE MISKLEUN NOEMT MEN "THE RETREAT"DE DAARNAAST GELEGEN "SLICE"(pizza) IS ZO MOGELIJK NOG ERGER.HIER IS OOK DE ROKERSRUIMTE GELEGEN. DE KAJUIT WAS ZEER NETJES EN PROPER,WIJ HADDEN EEN BINNENKAJUIT MET EEN DEGELIJKE BADKAMER EN EEN RUIME DOUCHE.ALLE TOILETARTIKELEN IN DISPENSERS EN 1 ZEEPJE.IN HEEL DE KAJUIT 1 STOPKONTAKT TE VINDEN.ZEER GOEDE MATRASSEN.HOU ER REKENING MEE DAT ER IN DE BINNENKAJUITEN GEEN KOELKASTJE AANWEZIG IS.ZOU OP AANVRAAG WEL GEPLAATST WORDEN,MAAR TEGEN BETALING,MAAR DIT HEB IK VAN HOREN ZEGGEN.ZEER VEEL OPBERGRUIMTE. DE SERVICE:UITERMATE VRIENDELIJK EN GEDIENSTIG. DIT IS OVER HEEL HET SCHIP HET GEVAL,MAAR TOCH EEN SPECIALE VERMELDING VOOR FERNANDO VAN DE MIX BAR.MAAR HET MOET GEZEGD,HET PERSONEEL ZONDER UITZONDERING ZIJN DE ECHTE STERREN VAN HET SCHIP. HET ETEN:OH ZO BELANGRIJK OP EEN CRUISEBOOT. LA FONTAINE DINING ROOM,OF HET GROOT RESTAURANT IS OVER HET ALGEMEEN ZEER GOED TE NOEMEN,SOMS UITSTEKEND,SOMS IETS MINDER.HET LIDO RESTAURANT:VOOR HET ONTBIJT EN DE LUNCH.ALS JE GEEN LIEFHEBBER BENT VAN EIEREN IN AL ZIJN VORMEN DAN WORDT DE KEUZE NA EEN PAAR DAGEN WEL BEPERKT.WAT JE DE EERSTE DAG ZIET,ZIE JE DE LAATSTE DAG NOG,EN ALLE DAGEN DAARTUSSEN OOK.OPVALLEND WAS VOOR MIJ DAT MEN HIER "ENGELSE BACON"KON KRIJGEN,WAT OP NIET VEEL SCHEPEN HET GEVAL IS.VOOR DE LUNCH STAAN ER ALLE DAGEN ,HOE KAN HET ANDERS OP EEN SCHIP VOL HOLLANDERS,BITTERBALLEN,NASI OF BAMISCHIJVEN,FRIKANDEL EN OF CURRYWORSTEN OP HET MENU,EN KIP,HEEL VEEL KIP.TOCH ALLES BIJ ELKAAR EEN RUIM AANBOD MAAR DAT HIER OOK TIJDENS DE GANSE CRUISE WEINIG AAN VERANDERT.HIER WERKT DE KEUKEN DUIDELIJK OP AUTOMATISE PILOOT.DEGELIJK ,MAAR MEER AFWISSELING ZOU WENSELIJK ZIJN.DE KERST EN NIEUWJAARSMENU WAREN ZEKER NIET UITZONDERLIJK MAAR EERDER EEN VEREDELDE WEEKDAG.IK BESEF WEL DEGELIJK DAT WIJ VERWEND ZIJN. WIJ HADDEN DE SIGNATURE BEVERAGE PACKAGE KAART AANGESCHAFT,DIE VRIJWEL ALLE DRANKEN AAN BOORD DEKT,MAAR MET EEN BEPERKTE KEUZE VAN WIJNEN,2 WITTE EN 1 RODE PER GLAS.DEZE WIJNEN ZIJN VAN EEN NIET AL TE BESTE KWALITEIT,MEER VAN HET CHATEAU MIGRAINE TYPE. VERWONDERLIJK IS DAN WEER DAT ER EEN PORTO VAN 10 JAAR OUD ( WARRE'S OTIMA 10 )EN CHIVAS REGAL WHISKEY, MAAR GEEN ENKELE COGNAC IS BIJ DEZE KAART INBEGREPEN.VERDER WEL BIJNA ALLE BIEREN,COCTAILS ENZ,MAAR WEL BEPERKT TOT 15 DRINKS PER DAG.DIT ALLES VOOR DE PRIJS VAN 44.95$ PLUS 15% SERVICEKOSTEN,AAN TE SCHAFFEN VOOR DE HELE CRUISE,EN VOOR ELKE PERSOON IN DEZELFDE KAJUIT.DUS WEL EVEN NADENKEN WANT DE PRIJZEN VAN DE DRANKEN LIGGEN AAN DE HOGE KANT,EN DE MAATGLAZEN LIJKEN OP EEN GROTE VINGERHOED.EEN GOEDE TIP:GA ZOVEEL MOGELIJK NAAR DEZELFDE BAR EN GEEF EEN FOOI BIJ HET BEGIN,EN JE ZAL HET VERSCHIL WEL MERKEN.MEN IS ER HIER IN GESLAAGD OM EEN IRISH COFFEE ZODANIG TE VERMOORDEN DAT DE MAKER ERVAN IN IERLAND ERNSTIG GEVAAR LOOPT,DIT IS HET GEVAL VOOR ELKE SIGNATURE COFFEE.WIJ HEBBEN ER 4 GEPROBEERD EN ALLE 4 TERUGGEGEVEN. ENTERTAINMENT: VAN EEN MATIGE KWALITEIT MET 1 UITZONDERING VAN EEN GASTGROEP FLAMENCODANSERS DIE ZEER GOED WAREN. ALGEMENE INDRUK : DIT SCHIP IS HOOGNODIG AAN RENOVATIE TOE,WAT NAAR HET SCHIJNT IN APRIL 2015 ZOU GEBEUREN.ALLES IN OVERWEGING GENOMEN EN GEZIEN DE PRIJS WAS DIT ZEKER EEN DIE DE MOEITE WAARD WAS.VOOR HERHALING VATBAAR,ZEKER NA DE RENOVATIE EN MITS EEN GOEDE PRIJSZETTING. ZELDEN ZO EEN GROTE VERSCHEIDENHEID VAN ROLSTOELEN,ROLATORS WANDELSTOKKEN EN ANDERE HULPMIDDELLEN OM ZICH TE VERPLAATSEN,TE STROMPELEN,EN ZICH VOORT TE SLEPEN BIJ ELKAAR GEZIEN.MET ALLE RESPEKT VOOR DEZE PERSONEN,MAAR DIT WAS WEL ZEER OPVALLEND.
  Een persoonlijke tip

 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 74 / 100

beoordeling:goed buiten de negatieve punten   
Maa 6 okt 2014 - Gj uit Zele
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deRotterdam ****van Holland America Line met vaarroute in de maand september en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  eten aan boord:kwaliteit kan veel,veel beter,nogal smaakloos. alles is afgesteld op geldgewin:kostprijs drankenkaart,casino,bingo,verkoop van schilderijen,shops ,prijs excursies:uitermate duur!
  Een persoonlijke tip

boot was precies een drijvend rusthuis. plaats verkeerslichten in de gangen om botsingen tussen rolators en rolstoelen te vermijden !!!
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 66 / 100

Noorse fjorden   
Zat 13 sep 2014 - MG uit Bazel
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deRotterdam ****van Holland America Line met vaarroute in de maand september en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Zeer vlotte en relaxte sfeer, niet chique of elitair. De meest snelle en vlotte in- en uitcheckprocedure. Zeer goede badkamer en douche
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 80 / 100

Prachtige reis !   
Din 2 sep 2014 - DF uit Lokeren
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deRotterdam ****van Holland America Line met vaarroute Noorse Fjorden in de maand augustus en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  We hebben een prachtige reis gehad. Alles was prima in orde: een mooi schip, een vriendelijke bemanning en begeleiding, een prachtige streek met goede Nederlandse begeleiding,
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 100 / 100

Prachtige reis   
Zon 24 aug 2014 - VC uit Sint-niklaas
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deRotterdam ****van Holland America Line met vaarroute Noorse Fjorden in de maand augustus en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Het was onze eerste kennismaking met cruisen en het was een super ervaring. Alles mooi georganiseerd en een prachtig onderhouden schip met lekker eten.
  Een persoonlijke tip

-geef iets meer tijd bij de excursies. Voor sommige uitstappen (Bergen) was er iets te weinig tijd. - Bij het spelen van een film in de filmzaal zou het toch mogelijk moeten zijn om nederlandstalige ondertiteling te geven.
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 90 / 100

Cruise naar de Noordse fjorden   
Zon 3 aug 2014 - BH uit Sint-niklaas
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deRotterdam ****van Holland America Line met vaarroute Noorse Fjorden in de maand juli en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Ik kan niet anders dan op alle punten mijn waardering uitdrukken over de cruise naar de fjorden. Aan te bevelen!
  Een persoonlijke tip

Een beetje meer tijd bij de plaatselijke uitstappen zou wenselijk zijn. ( niet te veel de amerikaanse stijl). De kunsttentoonstellingen aan boord zijn ondermaats.
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 98 / 100

schitterend   
Zon 13 jul 2014 - Vv uit Schoten
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deRotterdam ****van Holland America Line met vaarroute Noorse Fjorden in de maand juni en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  prachtige cruise met lekker eten en veel ruimte aan boord
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 78 / 100

Cruise   
Zat 12 jul 2014 - VK uit Olmen
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deRotterdam ****van Holland America Line met vaarroute Noorse Fjorden in de maand juni en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Echte aanrader!!!
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 80 / 100

prachtreis   
Woe 18 jun 2014 - NG uit Berchem-Antwerpen
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deRotterdam ****van Holland America Line met vaarroute Baltische Staten in de maand mei en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Zeer goede reis met uitmuntende maaltijden
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 80 / 100

positief   
Din 17 jun 2014 - CE uit Berchem (antwerpen)
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deRotterdam ****van Holland America Line met vaarroute Baltische Staten in de maand mei en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Wij reizen meestal met andere cruiselines. De prijzen voor hutten met balkon schijnen mij zeer hoog.
  Een persoonlijke tip

"Format" filmprojectie aan boord niet conform (te breed)
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 80 / 100

een aanrader   
Zon 1 jun 2014 - DA uit Temse
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deRotterdam ****van Holland America Line met vaarroute Noorse Fjorden in de maand mei en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Deze cruise kan je zeker aanbevelen,werkelijk alles kan,maar niets moet.Het is een andere vorm van te reizen.Je het ook de charme van het cruisen en ook het comfort.
  Een persoonlijke tip

Neem indien mogelijk een kajuit met balkon.
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 90 / 100

een aanrader   
Zat 31 mei 2014 - BA uit Zwevegem
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deRotterdam ****van Holland America Line met vaarroute Noorse Fjorden in de maand mei en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Heel jammer dat de excursie in Flam niet is kunnen doorgaan want veel van de cruise was daarop gericht dus was dit wel een serieuze domper. Al werd de excursie terugbetaald, toch vind ik dat de Noorse treinmaatschappij moesten doen om dit te kunnen vervangen.
  Een persoonlijke tip

Holland America Line : doe zo voort !
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 70 / 100

Leuke vakantie   
Zon 25 mei 2014 - BS uit Zedelgem
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deRotterdam ****van Holland America Line met vaarroute Noorse Fjorden in de maand mei en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Mooie bestemming, maar het schip is dringend aan vernieuwing toe. De buffetten verlopen chaotisch, en sluiten ook vroeg. Kwaliteit van het eten zeker in de restaurants is zeer goed.
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 62 / 100

onvergetelijk   
Zat 24 mei 2014 - VK uit Herenthout
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deRotterdam ****van Holland America Line met vaarroute Noorse Fjorden in de maand mei en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Ik heb genoten van de reis en van de luxe aan boord. Daar dit mijn eerste cruise was, kan ik niet vergelijken met andere maatschappijen!
  Een persoonlijke tip

Maak goede prijs vergelijkingen !
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 74 / 100

Prima cruise !   
Zat 24 mei 2014 - CD uit Lokeren
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deRotterdam ****van Holland America Line met vaarroute Noorse Fjorden in de maand mei en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Zeer fijne cruise. De ideale manier om kennis te maken met de Noorse fjorden.
  Een persoonlijke tip

Voor 29 USD kan je voor het diner "upgraden" naar de Pinnacle Grill. Een aanrader !
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 88 / 100

cruise naar Indonesie   
Vrij 4 apr 2014 - DM uit Rotselaar
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deRotterdam ****van Holland America Line met vaarroute in de maand maart en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Het feit dat Makassar afgelast werd omwille van stormweer was een zeer grote ontgoocheling, vooral voor mijn echtgenote voor wie een bezoek aan deze stad het hoogtepunt van de cruise moest worden, daar ze in deze stad geboren was en ze deze in 50 jaar niet meer bezocht had. Daardoor kwamen er nadien meer dagen 'op zee' voor, waarvan op sommige de koers dicht bij Makassar lag zodat we niet konden begrijpen waarom men dus op één van de volgende dagen de stad niet aandeed (bv met de tender).
  Een persoonlijke tip

Veel dank aan Greetje en de andere personeelsleden van Cruise Plus Char
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 84 / 100

toch zaken vatbaar voor verbetering   
Zat 22 mar 2014 - VE uit Malle
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deRotterdam ****van Holland America Line met vaarroute Verre Oosten in de maand februari en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  boarding was ZEEER slecht georganiseerd, ZEER lange rijen geen organisatie, veel te weinig incheckbalies. Teveel werken (lawaai, rondvliegende stukjes verf/vernis) op het dek, men kon regelmatig niet rustig zitten op het dek omwille van onderhoudswerken. Verder vriendelijke bediening zowel in restaurant als bars en kamerstewards. Trachten van mensen die individuele excursies deden, het moeilijk te maken (wachten bij tenders ....).
  Een persoonlijke tip

Misschien omdat wij gewend zijn aan kleinere schepen dat dit niet meer echt voor ons is.
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 66 / 100

goed   
Vrij 21 mar 2014 - DJ uit Erpe-Mere
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deRotterdam ****van Holland America Line met vaarroute Verre Oosten in de maand februari en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Dit was onze 7de cruise met Holland America,maar we waren wel teleurgesteld voor wat betreft de verminderde kwaliteit van het eten en de veel te dure excursieprijzen!
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 70 / 100

voor herhaling vatbaar   
Zon 8 dec 2013 - Bs uit Lokeren
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deRotterdam ****van Holland America Line met vaarroute Middellandse Zee in de maand november en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Cruise was zeer goed, vooral als je bedenkt dat wij niet gewoon zijn om met deze grootte van schip te reizen. Persoonlijk prefereren wij een iets kleiner schip. In suite eten service, liet soms wel wat te wensen over....dit kon iets beter. De service van de Lounge die bij de Suites hoorde was super! De aan boord boeking van uitstappen was zeker goed. Personeel was super vriendelijk Prijs, kwaliteit, was dit zeker een aanrader.
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 70 / 100

Verbeteren kan nooit kwaad   
Zat 21 sep 2013 - VW uit Deurne
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deRotterdam ****van Holland America Line met vaarroute Noorse Fjorden in de maand september en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Als we vergelijken met andere rederijen vonden we het eten vrij zwak, idem voor de bediening in het groot restaurant. Ook niet evident om een tafeltje met twee te versieren.
  Een persoonlijke tip

Het personeel in de grote eetzaal wat bijna uitsluitend Indonesisch. Probeer dit meer internationaal te maken.
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 56 / 100

Trip naar de Noorse fjorden   
Zat 24 aug 2013 - DW uit Temse
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deRotterdam ****van Holland America Line met vaarroute Noorse Fjorden in de maand juli en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Zeer goed meegevallen
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 80 / 100

cruise   
Maa 12 aug 2013 - HJ uit Winksele
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deRotterdam ****van Holland America Line met vaarroute Noorse Fjorden in de maand juli en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Zeer mooie cruise in een prachtig vaargebied
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 74 / 100

Aangename en interessante cruise   
Don 1 aug 2013 - DR uit Sint-niklaas
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deRotterdam ****van Holland America Line met vaarroute Baltische Staten in de maand juli en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Wij kennen HAL reeds van een vroegere Alaskareis. Het is een degelijke en correcte maatschappij. Soms vertrokken wij vroeger dan gepland uit de haven waardoor we het stadsbezoek moesten inkorten. De nederlandstalige service aan boord was heel prettig. Rotterdam als vertrek- en aankomstplaats is heel comfortabel. Met de taxi is men ter plekke na een korte rit en sleuren met de bagage is dus overbodig. Een aanrader !
  Een persoonlijke tip

Kies een buitenhut ver gelegen van de centraal gelegen motoren of generatoren.
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 72 / 100

Mooi   
Don 25 jul 2013 - DL uit Schilde
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deRotterdam ****van Holland America Line met vaarroute Noorse Fjorden in de maand juni en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Aangename reis
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 80 / 100

zeer mooie reis   
Zon 30 jun 2013 - Pp uit Temse
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deRotterdam ****van Holland America Line met vaarroute in de maand juni en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Het avondeten zou iets warmer mogen zijn.
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 86 / 100

 

Foto Album  |  Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda  |  Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  You Tube |  Waardebon