Home   |   Beoordelingen   |   Nieuwsbrief   |   Facebook   |   Instagram   |   Cruise Blog   |   Contactinfo    
Bel met onze cruise adviseurs op  03 - 780.76.60     
 
Rederijdetails + Video
Schepen
771   aanbiedingen
4   Cruise Plus suggestie(s)
6   begeleide cruise(s)
10   Reisverslagen
25   Fotoreportages
4   Nieuwsberichten
151   Beoordelingen
5   blog artikel(en)
Geef uw beoordeling
Cruisescore   78%
Lees alle beoordelingen   
Waarom Holland America Line ?
Vertrek vanuit Nederland
Premium-rederij met goede reputatie
Roomservice en middernachtbuffet
Nieuwste vlaggenschip Koningsdam
Vaste of vrije diner-zitting
Live klassieke muziek
De Holland America Line is een gevestigde waarde met een lange geschiedenis, waarbij de Nederlandse traditie steeds in ere werd gehouden. Er zijn ook nog heel wat Nederlandse officieren die leiding geven aan de gemengde bemanning die heel wat Javanen en Balinezen telt. De rederij heeft een eigen hotelschool in Jakarta. Het grote succes van de HAL is de herkenbaarheid en de consistente kwaliteit. P...
Klik hier en lees meer
 
Overzicht beoordelingen
Uw persoonlijke ervaringen en beoordeling helpen zowel onze klanten als onze medewerkers bij het kiezen en het uitwerken van uw welverdiende cruisevakantie. Wij nodigen u van harte uit om uw mening te delen en een beoordeling te schrijven. Na evaluatie plaatsen wij uw beoordeling graag online.

Goed om weten en om uw privacy te vrijwaren geven wij enkel de eerste letter van zowel uw voor- als achternaam weer (geen volledige naamweergave) met de stad !

Onze klanten gaven Holland America Line een algemene score van 78%.

Alvast veel leesplezier !


uitstekende ervaring   
Maa 11 sep 2017 - LG uit Zwalm
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deKoningsdam ****van Holland America Line met vaarroute Noorse Fjorden in de maand augustus en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  ik begrijp niet wat u bedoelt
  Een persoonlijke tip

op een paar plaatsen handgrepen toevoegen: het overwegend bejaarde publiek zal er dankbaar voor zijn bij onrustige zee
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 96 / 100

Cruise    
Zon 13 aug 2017 - DJ uit Temse
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deKoningsdam ****van Holland America Line met vaarroute Noorse Fjorden in de maand juli en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Alles voldeed aan onze verwachtingen
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 100 / 100

Noordkaap   
Vrij 11 aug 2017 - LR uit Kapellen (antw.)
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deKoningsdam ****van Holland America Line met vaarroute Noorse Fjorden in de maand juli en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Doordat 't schoolvakantie was enorm veel kinderen aan boord, en daarbij kwam 't minder goeie weer nog eens extra bij waardoor we de 1e week bijna niet buiten konden komen met als gevolg teveel personen voor 't schip. Verder was 't een nieuw schip en dus nog allemaal netjes en veel verbeteringen aangebracht
  Een persoonlijke tip

Vooral jammer dat 't bijna nooit mogelijk was om te lunchen in één van de specialiteiten restaurants...regelmatig gaan informeren en telkens kreeg ik 'n antwoord dat ze nu reeds overboekt waren... Daardoor leek 't wel of je op één of andere uitverkoop markt rondliep en daarbij moeilijk zitplaatsen kon vinden...
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 64 / 100

Onze laatste cruise met HAL ?   
Maa 7 aug 2017 - HM uit Zwalm
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deKoningsdam ****van Holland America Line met vaarroute Noorse Fjorden in de maand juli en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Na onze zeer slechte ervaring bij onze vorige HAL cruise, was dit net wat we nodig hadden om in de toekomst nog met HAL te cruisen. Zit er zo'n verschil op service/kwaliteit/eten op de verschillende schepen/routes?
  Een persoonlijke tip

Een direct aanspreekpunt bij HAL zou fijn zijn. Ook al is de kennis van Cruise Plus toereikend, het directe aanspreekpunt zou een grote meerwaarde zijn.
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 74 / 100

Positieve ervaring eerste cruise   
Maa 31 jul 2017 - BW uit Wetteren
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deKoningsdam ****van Holland America Line met vaarroute Noord-Europa in de maand juli en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Persoonlijk geen vergelijkingscriteria vermits onze eerste cruise. Zijn ons bewust dat elk type cruise of rederij wel enig nadeel zal hebben. Hopen alleen dat de lat bij cruises in toekomst niet té laag zal worden gelegd want gehoorde kritiek van medereizigers was vooral jammer dat het misschien té democratisch wordt. Er wordt minder strikt gelet op kledingvoorschriften. Lido pool lijkt al meer op een center parcs... Niet iedereen is even beleefd tegen het personeel hoewel die juist supervriendelijk zijn en niets op aan te merken. Minder wisseling in entertainment, weinig dansbare muziek voor toch grote dansvloer. Om 24.00 h was alle entertainment bijna voorbij. In vergelijking vorig jaar volgens medereizigers vb. geen danslessen meer. Geen aanwezigheid bemanning bij laatste gala-avond...Cruisen mag toch liefst nog stijlvol blijven.
  Een persoonlijke tip

Wijzigen HAL mentaliteit ivm met promotie excursies : té Amerikaans, téveel betutteling, Europeanen willen liever zelf initiatief nemen, maar willen zeker niet gehinderd worden om zelf excursies te kunnen boeken. HAL stelt zich zeer autoritair op hierin door teveel publiciteit nog tijdens cruise zelf en mensen bang te maken dat z e enkel ergens geraken door excursies te boeken via HAL. Deze excursies zijn dan nog meestal 3 x de gangbare prijs en verbonden met koffie en wafel waar een Europeaan helemaal geen behoefte aan heeft. Ook het voortdurend aandringen (soms meerdere keren per dag) tot aan de eettafel toe om een foto te mogen nemen werd na een week echt storend.
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 86 / 100

positief met uitzondering van de prijs   
Maa 31 jul 2017 - ME uit Temse
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deKoningsdam ****van Holland America Line met vaarroute Noorse Fjorden in de maand juli en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  op een cruise is het nu eenmaal dat passagiers met elkaar praten en toch zeker onder landgenoten te moeten vaststellen dat we uiteindelijk voor het zelfde aanbod bij wijlen 60% meer hebben betaald dan voelt men zich in de maling genomen de uitstappen waren veel te duur en de permanente druk om zaken te verkopen waren er net teveel aan
  Een persoonlijke tip

de natuur in Noorwegen is overweldigend en we hadden veel geluk met het weer maar een volgende cruise zal onder een financieel beter gesternte moeten gebeuren
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 78 / 100

Eerste cruise voor herhaling vatbaar   
Zon 16 jul 2017 - DJ uit Kapelle-op-den-bos
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deKoningsdam ****van Holland America Line met vaarroute Noorse Fjorden in de maand juli en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Transport per bus ondermaats. Bij vertrek onmiddellijk discussie dat we maar 2 koffers mochten meedoen zijnde 1 per persoon en geen 3 valiezen ondanks bus 3/4 de vol. Had het bij cruiseplus gevraagd mochten zelfs 10 koffers meedoen. Al stress voor vertrek hebben dan maar drinkgeld aan chauffeur gegeven al was hij het niet waard. Hadden beter met de wagen naar Amsterdam gereden en hem daar geparkeers komt zelfs goedkoper uit. In terugkomen was chauffeur 1 uur te laat we vlogen buiten want aankomsthal werd gesloten iedereen was al lang weg en we konden verder wachten op straat. Eens vertrokken moest hij nog een half uur stoppen ivm rustpauze erbovenop. Dit is zen 160 euro niet waard. Cruiseplus had ons kunnen informeren dat aankopen aan land men speciale taxfree bonnetjes moet vragen omdag men de BTW kan recupereren. Wij wisten van niets en verloren daardoor een dikke 100 euro.
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 80 / 100

Zeer goed   
Din 11 jul 2017 - HR uit Herdershof 1, 9170 Sint-Pauwels
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deKoningsdam ****van Holland America Line met vaarroute Noorse Fjorden in de maand juni en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  De Familiekamer was veel te klein voor 5 personen. Er was ons op voorhand gezegd dat er een scheiding zou zijn tussen de 2 2-persoonsbedden en dat was niet het geval. In tegendeel, we moesten over het 2-persoonsbed stappen om naar de badkamer te gaan of naar ons bed te gaan.
  Een persoonlijke tip

Meer info ivm de geboekte kamer.
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 94 / 100

Norway Cruisin'   
Maa 10 jul 2017 - MG uit Beveren-waas
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deKoningsdam ****van Holland America Line met vaarroute Noorse Fjorden in de maand juni en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Alle facetten van de Cruise hebben ruimschoots onze verwachtingen overtroffen. Grote variatie voor zowel ontbijt en diner. Zelfs tijdens de vaart zijn de mogeljkheden voor ontspanning legio. Van de B.B.King bluesclub heb ik nog het meest genoten ! Uitkijken naar onze volgende cruise met de Holland-America-Line !
  Een persoonlijke tip

Kristiansund als aanlegplaats weglaten zodat één extra dag in Oslo kan worden doorgebracht. Momenteel is de beschikbare tijd voor het verkennen van Oslo beslist te beperkt !
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 92 / 100

Ontgoocheling alom ook aanleghavens   
Zon 11 jun 2017 - VA uit ZOERSEL
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deKoningsdam ****van Holland America Line met vaarroute Baltische Staten in de maand mei en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Deze cruise was de minst aangename wat betreft sfeer en gezelligheid aan boord. Alles te gecommercialiseerd. vb In de namiddag zelfs geen ijsje te krijgen zonder te betalen. Bij vertrek in verschillende havens was een zitje in het crowsnest onmogelijk wegens kunstveilingen. Crowsnest moet toch voor iedere passagier beschikbaar blijven.
  Een persoonlijke tip

Bovenvermelde tekst is maar een korte weergave van onze opmerkingen. bv dutch café waar wij prat waren op de belgische bieren, maar spijtig genoeg waren de gepaste glazen niet aanwezig. Waar is de professionaliteit? Wie ontwikkeld dergelijk project? Aan jullie het initiatief om dit alles te verbeteren.
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 58 / 100

Super ervaring   
Zat 27 mei 2017 - VR uit Waasmunster
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deKoningsdam ****van Holland America Line met vaarroute Noorse Fjorden in de maand mei en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Zowel de cruise als de voorbereiding en begeleiding door onze cruise+begeleidster Caroline waren fantastisch en tot in de puntjes correct en vriendelijk verlopen.
  Een persoonlijke tip

Kleine tip voor het ganse cruise+team: Holland America vaart onder Nederlande vlag, wat een heel verschil maakt tot Amerikaanse vlag in geval van ziekte en terugbetaling door de mutualiteit
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 98 / 100

Cruise3   
Maa 22 mei 2017 - BD uit Hechtel
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deKoningsdam ****van Holland America Line met vaarroute Atlantische Kust in de maand mei en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Omroepspeaker alleen in Engels. Geen woord Nederlamds . Entertainment eenzijdig elke dag zelfde. Weinig nut van balkon , boot vaart snachts, overdag in haven Hulp van personeel uitstekend.
  Een persoonlijke tip

Vind zo'n lanaidek van Rotterdam interessanter
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 74 / 100

koningsdam nederlandse antillen   
Woe 29 mar 2017 - SH uit Schelle
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deKoningsdam ****van Holland America Line met vaarroute Caraiben in de maand maart en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Zeer veel oudere mensen aan boord zeker 70´% ver gepensioneerde en enkele 10 tallen met rolators. Weinig ambiance s'avonds en veel te veel piano muziek. BB KINGS BLUES CLUB vonden wij wel top zeer goed. WORLD STAGE theater is ook top. Zeer vriendelijke bemanning. En zeer goed eten Pinnacle grill is top.
  Een persoonlijke tip

Minder piano muziek en meer afwisseling.
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 88 / 100

Koningsdam   
Din 11 okt 2016 - RP uit Sint-niklaas
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deKoningsdam ****van Holland America Line met vaarroute Middellandse Zee in de maand september en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  het eten was dikwijls koud, buffet sloot soms om 20.30 hr lange wachttijden in hoofdrestaurant shuttle service kon beter bv Porto thema restaurants duur
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 48 / 100

We cruisen niet meer met HAL.   
Zon 9 okt 2016 - BK uit Antwerpen
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deKoningsdam ****van Holland America Line met vaarroute Atlantische Kust in de maand september en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  We kozen voor de ”Koningsdam” omwille van een een cruise rond europa met luxueus groot en nieuw schip. De Vista suite in het midden van het schip was een zeer goede keuze. Alles nieuw, grote douche en voldoende bergruimte, rustig en goed geïsoleerd gelegen aan een kleine gang vlak bij de liften. De inrichting en kleurkeuze van de publieke ruimtes was smaakloos koel, geen cosy gezellige kleuren. De tapijten waren met grauw grijze versleten patronen en motieven geweven. Binnen 12 jaar zal je nog geen sleet en vlekken zien… omdat ze er op voorhand zijn ingeweven… Hollandse zuinigheid met Amerikaanse smaakloze grauwe glamour en glitter…. Kitsch voorbij … De kwaliteit van de restaurants is nefast enlaat te wensen over. In de Diningroom beschikt men over ± 160 beepers om wachtenden ( tot meer dan 45 minuten ) op te roepen voor een vrijkomend tafeltje. … Totale Chaos ! elke dag opnieuw ! Probleem werd door ons opgelost door alle dagen te gaan dineren in de betere restaurants aan de méér dan betere prijzen. De Koningsdam is op maat gemaakt voor de Average Americans… Extra Large… Many restaurants …Plenty of food … Casino … etc. ”’t moet niet perfect zijn… als ’t maar veel is.” Voor Bourgondische verfijning moest er te veel extra betaald worden. Wat betreft het entertainment aan boord … een tweetal keren hebben we een zeer goede show gezien, maar de kwaliteit van het merendeel van voorstellingen was gewoon … parochiaal… en dat nochtans in een schitterend uiterst professioneel uitgerust theater. . De excursies zijn extreem duur voor de hetgeen werd aangeboden met meestal oppervlakkig gidsen. Internet is uitermate duur …is eigenlijk niet te betalen. Uiteindelijk zijn we matig tevreden met deze ervaring … maar voor de extra bijkomende kosten mocht het méér dan iets meer zijn. Een maand voor de cruise bestelden we online enkele specialiteiten restaurants aan de meerprijzen vermeld op hun site. De dag daarna stond de totale meerkost al op onze rekening … en duurder dan vermeld.!? Ze hadden intussen hun prijzen aangepast… We dienden half augustus via Cruise Puls bij HAL een schriftelijke klacht in.. Vandaag zijn we 2 maanden later en hanteert men bij HAL niet eens het minimum aan elementaire beleefdheid om ons te antwoorden…laat staan om hun vergissing toe te geven. … van klantenrespect gesproken … We cruisen niet meer met HAL.
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 66 / 100

Middenlandse zee cruise   
Zon 9 okt 2016 - VC uit Sint-niklaas
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deKoningsdam ****van Holland America Line met vaarroute Middellandse Zee in de maand september en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Het omroepen van mededelingen kon men in de suite niet verstaan .
  Een persoonlijke tip

Op Holland America cruise wordt er ook in het Nederlands omgeroepen
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 74 / 100

KONINGSDAM   
Zat 8 okt 2016 - DR uit Kapellen (antw.)
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deKoningsdam ****van Holland America Line met vaarroute Middellandse Zee in de maand september en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  TOCH DE EERSTE EN LAATSTE MAAL MET KONINGSDAM. WACHTTIJDEN AAN HET RESTAURANT LIEPEN SOMS OP TOT 1 UUR. ER WAREN NIET GENOEG TAFELTJES VOOR 2 PERSONEN BESCHIKBAAR. RESTAURANT IS TE KLEIN VOOR HET GROTE AANTAL PASSAGIERS. SPECIALITEITENRESTAURANTS SUPERDUUR NET ZOALS DE UITSTAPPEN.
  Een persoonlijke tip

ZIE HIERBOVEN. ONZE VOORKEUR GAAT UIT NAAR CELEBRITY EN EVENTUEEL OCEANIA CRUISES OF AZAMARA BETEMMING NOG ONBEKEND
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 72 / 100

14 daagse cruise naar de Noordkaap   
Zat 8 okt 2016 - VJ uit Ronse
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deKoningsdam ****van Holland America Line met vaarroute Noorse Fjorden in de maand juli en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  4de keer dat we met HAL cruisen, maar deze keer met de Koningsdam. Mooi interieur, moderner dan bij de andere schepen van HAL. Eten en service waren opnieuw zeer goed. Zeer vriendelijk en behulpzaam personeel. Enig minpunt was dat het druk aanvoelde op zeedagen.
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 84 / 100

Een mooie bestemming   
Vrij 7 okt 2016 - SL uit Brasschaat
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deKoningsdam ****van Holland America Line met vaarroute Middellandse Zee in de maand september en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Dinning room voldeed niet aan de verwachting Wachttijden waren veel te lang. Free sitting gaf hier problemen door te kort aan individuele plaatsen We hebben dan ook bijna altijd in de betalende restaurants gaan eten wat natuurlijk een meerprijs met zich meebracht .
  Een persoonlijke tip

De restaurants waren wel een succes maar buiten Belgen en Nederlanders waren ze niet erg bezet. Het probleem dinning room kon Charlotte ook niet weten en ze was hier ook zelf het slachtoffer van .Dit brengt men lage score mee omdat ik dit bij u nog nooit heb meegemaakt met de andere schepen. Het goed weer en de mooie bestemming zorgden voor een mooie week.
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 78 / 100

middelmatig   
Vrij 7 okt 2016 - VK uit Temse
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deKoningsdam ****van Holland America Line met vaarroute Middellandse Zee in de maand september en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  De wachttijden voor de free dinner liet te wensen over. Nooit direct kunnen aan tafel gaan, te lange wachttijden.
  Een persoonlijke tip

 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 74 / 100

CRUISE 18sept16   
Vrij 7 okt 2016 - CA uit Boom
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deKoningsdam ****van Holland America Line met vaarroute Atlantische Kust in de maand september en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Wij hadden een hut op het 8° Navigator dek helemaal achteraan, temidden, en hebben meermaals bij vaarsnelheid boven 10 knopen, storende trillingen (vibraties van het schip) gevoeld tijdens onze slaap. Dit hebben we gemeld aan de Guest Deck service HAL, doch zij konden hier niets aan verhelpen. De ligging van de hut is dus ook mee bepalend voor het comfort hebben we ondervonden; voortaan boeken wij enkel midship/vooraan.
  Een persoonlijke tip

als klant zou men bij het reisbureau vooraf moeten kunnen te weten komen wat de voor en nadelen zijn van de keuze hut bvb. Wij wilden bvb achteraan om meer zon te kunnen hebben op ons balkon, doch omdat het 8ste verdiep volledig overdekt is door het zwemplateau is er op het balkon zo goed als geen zon geweest;; jammer dat wij dit niet wisten..
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 70 / 100

zeer goed schip en reisbestemmingen   
Vrij 7 okt 2016 - VR uit Merksem (antwerpen)
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deKoningsdam ****van Holland America Line met vaarroute Middellandse Zee in de maand september en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Na een dertig cruises met verscheidene maatschappijen was deze toch iets beter
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 86 / 100

Slechtste cruise    
Vrij 30 sep 2016 - VE uit St job in t goor
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deKoningsdam ****van Holland America Line met vaarroute Atlantische Kust in de maand september en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Koel chaotisch schip. Geen sfeer, lange wachttijden bij de dinning room wat ons uiteindelijk deed besluiten bij de specialiteiten restaurants te boeken waarvoor mijn telkens een meerprijs diende de betalen wat niet de bedoeling is bij het boeken van een cruise tenzij je daar vooraf voor hebt gekozen. Bediening selfservice restaurant 's morgens : onvriendelijk Geen service op de zonnedekken echt triestig. Voor ons geen HAL meer
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 66 / 100

Veel te groot   
Don 29 sep 2016 - LJ uit Oostende
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deKoningsdam ****van Holland America Line met vaarroute Baltische Staten in de maand september en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  volgens de grootte van het schip en de vele passagiers waren de eetzalen, theater, bar en plaatsen aan de zwembaden veel te klein. Aan de buffetten geen selfservice meer, dus lange wachtrijen voor elk stukje op je bord. Dat liep in het honderd. Geen wasmachines aan boord, de wasservice was veel te duur. Het schip was veel te groot en daardoor onpersoonlijk. De inrichting was veel kitch.Er was overal grote massa volk, geen plekjes waar je rustig kon genieten. Er zijn ook geen ligzetels meer aan de zijkanten van het schip, zoals op de Amsterdam. Die was kleiner en heel ontspannend en niet zo druk. De volgende cruise zal zeker geen Koningsdam meer zijn.
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 56 / 100

besr OK   
Maa 26 sep 2016 - Vw uit Stabroek
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deKoningsdam ****van Holland America Line met vaarroute Noord-Europa in de maand augustus en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Eten in buffet restaurant is goed van kwaliteit, doch was daar zéér druk. Tafel zoeken, zéér veel lawaai. Opgelost met ofwel zeer vroeg, ofwel zeer laat gaan eten. In de a la carte restaurants HEEL GOED van de 21 dagen, 11 dagen gegeten. Ook de main dining zéér druk. Schows aan boord komen regelmatig terug
  Een persoonlijke tip

Waren heel blij met het sign. drankenpakket!!
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 78 / 100

ondermaats en misnoegd   
Woe 24 aug 2016 - BL uit Melle
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deKoningsdam ****van Holland America Line met vaarroute Noorse Fjorden in de maand augustus en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  eerste x met Holland America en is tegen gevallen (misschien deels door het slechte weer) reisschema verandert en 2 stops geannuleerd daardoor heb ik een helicopyervlucht gemist. voorschot non refundable! in vergelijking met Celebrity is dit ondermaats. food in de Lido: hectich, geen trays waar je de borden kan opzetten. dus elke x moet je terug voor het volgende gerecht. Personeel niet op de hoogte en niet echt vriendelijk. Ze sturen de gasten van her naar der. problemen gehad met drankpaketten. Complete chaos; hygiëne op de openbare plaatsen: ondermaats. tassen die blijven staan, afval die blijft staan... entertainment: geen entertainment op de openbare plaatsen, soms een bandje opgezet, maar meestal niet. Geen nachtclu. elke dag dezelfde band met dezelgde muziek. om 12 u alle gedaan. Voor de jeugd echt een tegenvaller. Niets te doen vorr hen. Geen enkel andere band die speelt. nergens muziek. Er staan verschillende in de bars pian's die nooit gebruikt worden. Excursies: chaos met ontscheping. geen begeleiding. Bij terugkomst geen drankjes of warme dranken (want het was koud) In het theater: 1 middelmatige zanger, 1 middelmatige goochelaar; de laatste 2 avonden eindelijk een optreden en een film met live orkest. er was duidelijk iets verkeerd met deze cruise. Dit is mijn 4 d cruise en de voorgaande waren TOP0. waarschijnlijk zal de de 1ste en laatste x zijn dat ik met HAL gereid heb. Ik geef celebrity een 10 en HAL een 3
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 40 / 100

Noorse Fjorden cruise   
Din 23 aug 2016 - WP uit Hulst
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deKoningsdam ****van Holland America Line met vaarroute Noorse Fjorden in de maand augustus en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  We hadden meer shows verwacht met dans en zang. Diverse one-man shows.
  Een persoonlijke tip

Als er excursies uitvallen door weersomstandigheden, zou het op prijs gesteld worden dat de HAL een prijstegemoetkoming zou doen.
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 86 / 100

De hoge verwachtingen werden maar gedeeltelijk ingelost   
Din 16 aug 2016 - VG uit Antwerpen 18
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deKoningsdam ****van Holland America Line met vaarroute Noorse Fjorden in de maand juli en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Zie mijn recensie op Cruise Critic: http://www.cruisecritic.com/memberreviews/memberreview.cfm?EntryID=542744
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 64 / 100

mooie natuur, mooie boot   
Din 16 aug 2016 - NP uit Temse
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deKoningsdam ****van Holland America Line met vaarroute Noorse Fjorden in de maand juli en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  eerste keer met HAL, vorige keren altijd NCL. NCL is door ons beter bevonden. het gaat over de manier hoe de buffetten werken (je mag niets zelf nemen), dit geeft langere wachtrijen en heb je geen zin om nog te gaan aanschuiven. zeer mooie boot en tof dat het zwembad afgedekt kan worden
  Een persoonlijke tip

met moet tijdstip van de buffetten afstemmen op het dagprogramma. bv als er uitstap om 7u30 start en er zijn meer dan 120 mensen ingeschreven, zou het ontbijt buffet reeds om 6u30 open moeten zijn. dit was wel de dag ervoor, maar niet die dag. de avond dat we vertrekken uit de enige echt Fjorden die we gezien hebben, is het buffet gesloten om 21u30 terwijl je die dag iets langer geniet van de mooie natuur. dit is echt niet afstemmen op de activiteiten en zelfs precies geen rekening mee houden.
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 74 / 100

mooie reis   
Vrij 12 aug 2016 - BT uit Temse
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deKoningsdam ****van Holland America Line met vaarroute Noorse Fjorden in de maand juli en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Entertainment was vrij beperkt, maar wel goed. Shows wat minder. Liever meer dans/muziekshows in theater. Prachtige natuur, mooi vaargebied. Uitstappen van de maatschappij zijn heel duur en niet de moeite waard.
  Een persoonlijke tip

Alleen op stap gaan: goedkoper, meer gevarieerd en beter!
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 76 / 100

2e cruise met Holland America Line   
Maa 8 aug 2016 - RA uit Brasschaat
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deKoningsdam ****van Holland America Line met vaarroute Noorse Fjorden in de maand juli en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Veel te grote boot , met veel te veel volk op . Accomodatie te klein ! Uitstap Noordkaap een ramp en veel te duur . Organisatie van deze ea uitstappen ondermaats . Veel kinderziekten . Overal aanschuiven , een ramp !
  Een persoonlijke tip

Zeker een kleinere boot , met minder volk op . De Koningsdam is een zeer onpersoonlijke en ongezellige cruise-boot .
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 66 / 100

Prachtige ervaring   
Vrij 29 jul 2016 - BJ uit Geraardsbergen
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deKoningsdam ****van Holland America Line met vaarroute Noorse Fjorden in de maand juli en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Dit was alweer een prachtige reis, de combinatie van de service van Holland America en de schitterende natuur zal ons lang bijblijven.
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 88 / 100

Prachtig Noorwegen   
Don 28 jul 2016 - DS uit Heist-op-den-berg
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deKoningsdam ****van Holland America Line met vaarroute Noorse Fjorden in de maand juli en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Het is een prachtig nieuw schip met mooie hutten en een fantastisch theater. Wel veel passagiers voor de grootte van het schip, het is overal vrij druk.
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 72 / 100

kwalitatieve ervaring   
Woe 27 jul 2016 - Se uit Stabroek
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deKoningsdam ****van Holland America Line met vaarroute Noorse Fjorden in de maand juli en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Waar gekregen voor geld, al mogen de drankprijzen wel iets democratischer zijn.
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 84 / 100

a new experience   
Maa 25 jul 2016 - Vm uit Deurle
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deKoningsdam ****van Holland America Line met vaarroute Noorse Fjorden in de maand juli en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  De op het laatste moment gewijzigde vertrekhaven is door Cruise Plus goed gemanaged veel beter dan door Holland America. Cruise Plus zou wat objectiever kunnen zijn bij het aanbevelen / verkopen van excursions. Boeking / betaling is door Cruise Plus niet zo professioneel opgevolgd.
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 70 / 100

een aanrader!   
Maa 25 jul 2016 - Bl uit Sint-niklaas
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deKoningsdam ****van Holland America Line met vaarroute Noorse Fjorden in de maand juli en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  zeer mooi en recent schip. maaltijden zeer goed maar ik hoorde van reizigers die twee opeenvolgende cruises deden dat de keuzes in quasi zelfde volgorde terugkeren, dat kan verbeterd worden. Ook de geplande bijeenkomst voor single/solo reizigers was gewoon niet georganiseerd - ik heb dat daar ook al op papier gezet. Zelf had ik er geen last van, ik neem initiatief maar dat is heus niet bij alle singles zo
  Een persoonlijke tip

meer variatie in de mogelijkheden van het diner solo reizigers beter begeleiden (met animator op eerste avond ipv alleen een uur geven in Crows Nest?) voor de rest alleen maar lof hoor!
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 96 / 100

Beoordeling   
Maa 25 jul 2016 - DL uit Temse
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deKoningsdam ****van Holland America Line met vaarroute Noorse Fjorden in de maand juli en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Mooie route - leuke havens - nieuw schip dus perfect schoon en onderhouden
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 76 / 100

viking saga's   
Maa 18 jul 2016 - Vj uit Wemmel
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deKoningsdam ****van Holland America Line met vaarroute Noorse Fjorden in de maand juli en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  zeer mooi maar naar mijn smaak TE groot schip. voor werkelijk alles moet worden bijbetaald, wat de prijs/kwaliteit niet bevordert. ratio bemanning/passagiers aan de lage kant. zeer storend dat de verandahs NIET rookvrij zijn.
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 84 / 100

Vakantie met Koningsdam   
Din 28 jun 2016 - VF uit Duffel
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deKoningsdam ****van Holland America Line met vaarroute Noorse Fjorden in de maand juni en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Negatief punt : organisatie van maaltijden in Dining Room liep in het honderd. Reserveren van "vaste" tafel bleek bij onze inscheping al helemaal niet meer mogelijk, waardoor we elke avond opnieuw "in de rij " moesten wachten op een tafeltje. Idem dito opstelling ontbijt : aanschuiven bij elk "stalletje" om stukje brood, eitje, stukje fruit = véél té omslachtig. Bovendien bleek de beschikbare ruimte té klein : het was op drukke dagen wachten op een tafel om te kunnen te ontbijten...
  Een persoonlijke tip

Re-organisatie van systeem voor maaltijden : fixed hours en fixed tables maken het voor iedereen simpel en duidelijk en voorkomt frustraties....
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 74 / 100

Rombaut - Moreno   
Maa 27 jun 2016 - RL uit Sint-niklaas
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deKoningsdam ****van Holland America Line met vaarroute Noorse Fjorden in de maand juni en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Fantastische vakantie
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 84 / 100

Prachtige Noorden   
Woe 8 jun 2016 - VX uit Hooglede
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deKoningsdam ****van Holland America Line met vaarroute Noorse Fjorden in de maand mei en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Hebben genoten van schitterende cruise. Hadden wel het geluk een volledige week blauwe hemel en stralende zon te gekregen te hebben. Algemeen eerste ervaring met Holland Amerika Line zeer positief. Personeel uitermate vriendelijk, eten zeer lekker en alles zeer net. In "self- service" of "Lido" zoals zij dat heten wordt het eetnop een bord geschept voor u...---> Zeer proper en voorkomt vele verspilling . .. Kijken al uit naar volgende cruise met HAL
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 84 / 100

Cruise   
Maa 6 jun 2016 - BF uit Beveren-waas
  Wij waren met Cruise Plus aan boord van deKoningsdam ****van Holland America Line met vaarroute Noorse Fjorden in de maand mei en wij geven hierbij graag onze beoordeling.
  Prachtige boot, leuke cruise!
 
Waardering van uw cruise   Waardering voor Cruise Plus
Schip   Service Cruise Plus
Hut - Suite   Vakkennis cruiseadviseur
Eten aan boord   Klantvriendelijkheid
Service aan boord      
Entertainement      
Prijs / kwaliteit   Totaalscore 74 / 100

 

Foto Album  |  Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda  |  Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  You Tube |  Waardebon